Η μαγική κρυστάλλινη σφαίρα.

6a00d8341c074953ef010536d79dcc970c-800wi

Σφαίρα μου, σφαιρούλα μου,
και όμορφη Κυρούλα μου,
πες μου, πες μου τώρα δα
ποιος να πήρε, την φωνή,
του Παραμυθά…

Αυτά είναι τα μαγικά λόγια που έλεγε η μάγισσα Κλο-Κλό, στα παραμύθια που είχε γράψει, ο Παραμυθάς γύρω στο 1978 και τα είχε «παίξει» τότε η ΕΡΤ!
Η Άιναφετς, ως καλή μάγισσα, εμφανίστηκε γύρω στο 1984, αφού είχαν παιχτεί τα επεισόδια και καταρχάς έγινε βιβλίο με τίτλο, «Πώς γνώρισα την μάγισσα Άιναφετς».
Σ’ αυτή την ιστορία, δεν υπάρχει μαγική σφαίρα δλδ η Άιναφετς δεν διαθέτει τέτοιο «αξεσουάρ». Στις καινούργιες ιστορίες που έγραψε ο Παραμυθάς το 2009, όταν συμβαίνει κάτι απρόοπτο, ο Παραμυθάς πάει στην μάγισσα Κλο-κλο, για του βρει, πότε  και ποιος του έκλεψε το μαγικό μολύβι ή την φωνή ή πάλι για να ανακαλυφθεί ο δράστης κάποιας συμφοράς!
Για όσους δεν ξέρουν τις παλιές ιστορίες του Παραμυθά, η μάγισσα Κλο-Κλό είναι μια καλόκαρδη παχουλή γριούλα.  Η Άιναφετς είναι μεν, μια καλή μάγισσα, αλλά καθόλου παχουλή και δεν διαθέτει μαγική σφαίρα, δλδ είναι μάγισσα άνευ χαρτοφυλακίου!
Έτσι που λέτε, από περιέργεια έψαξα, απλά, να μάθω πιο πολλά για αυτές τις κρυστάλλινες σφαίρες, δλδ για την κρυσταλλομαντεία ή κρυσταλλοσκοπία.
Βασικά εμφανίζεται, στον Μεσαίωνα, αλλά εκεί, οι «χρήστες» όχι μόνο κινδύνευαν, αλλά και καιγόντουσαν στην πυρά! Βλέπετε τότε, οτιδήποτε μαγικό, ήταν απαγορευμένο, κατά την γνώμη μου, είναι η πιο «άθλια» εποχή της ανθρωπότητας, θα την χαρακτήριζα δε, «σκοτεινή».
Πώς λοιπόν λειτουργεί η κρυστάλλινη σφαίρα; Ο χρήστης συγκεντρώνει το βλέμμα του στην σφαίρα και ύστερα από κατάλληλη ψυχική προετοιμασία (;), διακρίνει στην επιφάνεια συμβολικές συνήθως εικόνες (;), ή στροβιλίσματα καπνού (!), ενώ μπορεί αντί των οπτικών ερεθισμάτων να λάβει μηνύματα (!) από το μέλλον, με τη μορφή μιας απρόσκλητης σκέψης (!), που έρχεται ξαφνικά στο νου του…
Ο ιατρός ο Παράκελσος (1493- 1541), στο «πόνημα» του, «πως να μαγέψετε τους κρυστάλλους, ώστε τα πράγματα να φαίνονται μέσα τους», επισημαίνει ότι μαγεύω, σημαίνει παρατηρώ προσεκτικά!

Ο μικροβιολόγος, παρατηρεί προσεκτικά κάτι στο μικροσκόπιο, αυτό το κάτι είναι που του δίνει τη πληροφορία που χρειάζεται, ο μικροβιολόγος δεν εμπλέκεται συναισθηματικά στη παρατήρηση του, ούτε έχει κάποια προκατάληψη για το τι θα δει, αυτό σημαίνει, παρατηρώ προσεκτικά.
Βασικά είμαστε ανυπόμονοι, θέλουμε γρήγορες λύσεις στα προβλήματα μας και η ανυπομονησία, εμποδίζει την σιωπηλή παρατήρηση του προβλήματος. Συνήθως, όταν έχουμε ένα πρόβλημα και αδυνατούμε να το λύσουμε καταφεύγουμε σε ειδικούς ή σε μάντεις ή σε κρυστάλλινες σφαίρες, γι’ αυτό και ευδοκιμούν εκατοντάδες χαρτορίχτρες, μέντιουμ, καφετζούδες και.μάντεις σε όλο τον κόσμο! Οι μάγοι και οι μάγισσες δεν θα λύσουν τα προβλήματα μας!
Η ζωή διαθέτει απίστευτη μαγεία, μαγικά συναντάμε ανθρώπους, μαγικά αλλάζουν καταστάσεις, μαγικά ανοίγονται πόρτες, το πως λειτουργεί το σώμα μας, είναι μέρος της μαγείας, μαγικά ερχόμαστε στη ζωή και μαγικά αναχωρούμε και όταν ανοίγει η καρδιά, όλα γύρω αποκτούν μια «άλλη» μαγεία, που δεν έχει καμιά σχέση με όλη την μιζέρια και την άγνοια που επικρατεί γύρω μας.

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

47 Responses to Η μαγική κρυστάλλινη σφαίρα.

 1. Ο/Η Karapiperis John λέει:

  Xμμμ… ωραίες και καλές αυτές οι σφαίρες… Αλλά ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε μόνοι μας τη σφαίρα-μικροσκόπιο που έχουμε μέσα μας… και λέγεται ‘Ενδοσκόπηση’…
  Κνούδια και ΑΦ σε όλους !!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   ΦJK, οι κρυστάλλινες σφαίρες, είναι απλά ωραίες… χμμμ…αλλά άχρηστες σε όσους έχουν αρχίσει το «κάθετο» ταξείδι, προς τα μέσα, αλλά πρέπει να μάθουμε να «παρατηρούμε»,όπως παρατηρεί ο μικροβιολόγος!
   ΑΦ και καλή εβδομάδα, σε σένα και σε όλη την πάρε-ούλα και όχι μόνο!

 2. Ο/Η νατασσΆκι λέει:

  Κι εμένα μου αρέσει αυτή η «μαγεία» της ζωής -μου έχουν συμβεί έτσι κι αλλιώς τόσα μαγικά, που θα ήμουν χαζή αν δεν τα έβλεπα 🙂
  Αυτή την άλλη «μαγεία» πιστεύω, και μόνο.

  Όσο για τις σφαίρες, μ’ αρέσουν αυτές που έχουν «χιόνι» μέσα και τις κουνάς και είναι σα να χιονίζει.

  ΑΦ σε όλη την παρέα, και Καλή βδομάδα!!!
  🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   νατασσΆκι, νονούλα μου…εσύ, έχεις μπλέξει άσχημα…και μάγισσα και ΚΜΝΔ δλδ καλή μάγισσα του διαδυκτίου και πράκτορας…που μαγικά «ξέρεις» τι πρόκειται να συμβεί στα blogs…και διόλου χαζή, γι’ αυτό και σ’ αρέσουν οι «ψεύτικες» σφαίρες, γιατί αυτές είναι όντως μαγικές!»
   ΦΠΑ και ΑΦΜ…για εξάσκηση!

 3. Μαγεία κρύβει ό,τι κάνεις και σου δίνει χαρά!
  Μαγεία κρύβει η προσφορά στον συνάνθρωπο!
  Μαγεία κρύβει η υλοποιήση ενός στόχου!
  Μαγεία είναι,για μένα,η γνωριμία μου με την πάρε-ούλα!!

  Ξέρετε πάντως πόσες φορές έχω αναρωτηθεί αν περνάω δίπλα από κανένα μέλος της πάρε-ούλας όταν βρίσκομαι σε μέρη με κόσμο;Το γεγονός ότι γνωριζομαστε χωρίς να γνωριζώμαστε κρύβει από μόνο του μία μαγεία.

  ΦΑΣΜΑ ευρύτατο και από ένα φιλί σε κάθε κουκλί.

  Καλή εβδομάδα και πολλά ΑΦ σε όλους!!

 4. Αυτό το Νατασσσ-Άκι να μυρίζεται τα post,και εδώ και στου Π.,πριν καλά-καλά αναρτηθούν!!Νισάφι πια!!! 😆

 5. Εμ,βέβαια ΚΝΔ μου.Στην Ελλάς μόνο με μέσον κάνεις δουλειά!!! 🙂 Φιλί σε εσέα και στο Αστεράκη σου

 6. Ο/Η Margo λέει:

  Αν θεωρήσουμε τη ψυχή μας μια μαγική σφαίρα και μάθουμε να την παρατηρούμε, σίγουρα θα καταλάβουμε πολλά, θα «δούμε» ακόμη περισσότερα και θα ζούμε τη μαγεία κάθε μέρα και σε κάθε τι.
  Καλή σου νύχτα καλόκαρδη μαγισσούλα:)

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Margo μας, καλά σε μυρίστηκα…είσαι και εσύ μαγισσούλα, όχι απλώς «λεκτικά», αλλά και κυριολεκτικά, φτάνει να «δει» κανείς το blog σου!
   Πρέπει όμως, να μάθουμε να την διαβάζουμε αυτή την μαγική σφαίρα που έχουμε μέσα μας…δεν είναι τόσο απλό…το παράδειγμα του μικροβιολόγου, πρακτικά, βοηθά!
   ΑΦ σε σένα και στα τυχερά…παιδάκια σου!

 7. Ο/Η basnia λέει:

  μια μαγεία αληθινή να είναι η κάθε μας στιγμή στην ζωή.
  καλησπέρα σου. και αφμ. (αληθινά φιλιά μαγικά)

 8. Ωραίο αυτό που είπε ο Παράκελσος! και εμείς βλέπουμε πολλά μαγικά να συμβαίνουν…αλλά δεν είναι για να λέμε 😉 μόνο αληθινά για να ζούμε!
  Φιλώ το χέρι της οικοδέσποινας για το πολύ όμορφο ποστ και γλυκά θα καληνυχτίσω την παρεούλα ευχόμενος καλή μας εβδομάδα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   NDimitri, σαν νεράιδος…συμμετέχεις και εσύ στο μαγικό παιχνίδι…ήμουνα σίγουρη ότι θα σου «άρεσε», αυτό που είπε ο Παράκελσος, αυτή η Αλήθεια…μας παιδεύει, μας ξεφεύγει, γι’ αυτό ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το καθόλου ρομαντικό μικροσκόπιο, αλλά τόσο χρήσιμο!
   ΑΦ, καλή σου βδομάδα και ευχαριστώ για το χειροφίλημα…μου είχε λήψει!

 9. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  basnia, μαγικέ basnia, όπως έχεις «καταχωρηθεί» στο ΤΘΠ, μαγικό λεξικό…
  Ναι…Στο χέρι μας είναι, να είναι η κάθε μας στιγμή, αληθινή, τότε η ζωή είναι όντως μαγευτική.
  και μέσα στο θέμα.και δικά σου. τα αφμ.

 10. Ο/Η roadartist λέει:

  «Η ζωή διαθέτει απίστευτη μαγεία, μαγικά συναντάμε ανθρώπους, μαγικά αλλάζουν καταστάσεις, μαγικά ανοίγονται πόρτες, το πως λειτουργεί το σώμα μας, είναι μέρος της μαγείας, μαγικά ερχόμαστε στη ζωή και μαγικά αναχωρούμε και όταν ανοίγει η καρδιά, όλα γύρω αποκτούν μια “άλλη” μαγεία, που δεν έχει καμιά σχέση με όλη την μιζέρια και την άγνοια που επικρατεί γύρω μας.»

  Ξέρεις πόσο λυτρωτικά θεραπευτικά είναι αυτά τα λόγια? Είναι τόσο «μαγικά ξεχωριστό» να πιστεύεις στην μαγεία της ζωής! Όχι στις χαρτορίχτρες κλπ όπως έγραψες. Δεν είναι λίγο, όταν η καθημερινότητα σε προσγειώνει απότομα.. ν’ έρχεσαι να μας ξανανεβάζεις..
  Και κάτι λίγο άσχετο.. Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εκτίθεται μια «μαγική σφαίρα» !! Ήταν από τα εκθέματα που μου έκαναν πολύ εντύπωση.. δεν θυμάμαι αν την έχω φωτογραφίσει.. Πάντως αρκετή ώρα την χάζευα, μου κίνησε την περίεργεια! Καλό σου βράδυ! Πολλά, πολλά αφ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   roadartist, εδώ όπως βλέπεις…βλέπουμε άνευ σφαίρας, χρειαζόμαστε όμως την σύνδεση με την μαγεία, χρειαζόμαστε αυτή την «προσεκτική παρατήρηση» του Παράκελσου και όχι μόνο…
   Δεν έχω ακόμα επισκεφτεί το Νέο Μουσείο, αυτή η μαγική σφαίρα από τι υλικό είναι φτιαγμένη και ποιας εποχής είναι, αν θυμάσαι;

 11. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  μα φυσικά και η Αιναφετσ δεν θα μπορούσε να ταν παχουλή μα κάπως έτσι…
  εξαιρετικα αφιερωμένο από καρδιάς…
  φιλάκια καληνύχτα…

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Φεγγαρένια, ΦΕΜ, έξοχη η επιλογή σου!
   Και λέω έξοχη, γιατί είσαι όπως πάντα, μέσα στο θέμα…τραγούδια για μάγισσες χιλιάδες, αλλά για την «μαγεία της ζωής»…
   -Αχ, ζωή μάγισσα μου, να σε μάθω άργησα…
   Καλή σου μέρα και πολλά ΑΦ!

 12. Ο/Η roadartist λέει:

  Δυστυχώς δεν θυμάμαι.. Και δεν βρίσκω & τη φωτο που την ειχα τραβήξει. Πάντως θυμάμαι πως βρέθηκε στις υπώρειες της Ακρόπολης.

 13. Ο/Η Selena λέει:

  ΚΜΝΒ μου η ζωή ΕΙΝΑΙ μαγεία!Ο άνθρωπος,τα λουλούδια,τα ζώα,όλα ΕΙΝΑΙ μαγεία!
  Δεν είναι κάτι που έχει αλλα κάτι που απλά ΕΙΝΑΙ.

  Δε χρειάζοντε μαγικές σφαίρες,όπως είπες.Χρειάζεται ανοιχτά μάτια για να βλέπουμε όλη αυτή τη μαγεία.

  ΑΦφεγγαρόσκονης πολλά πολλά!Μου έλειψες!
  Κνούδια 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Φεγγαρόλουστη Selena,
   Έχει πλάκα, που μου στέλνεις, αυτό το βιντεάκι, του Παραμυθά-συντρόφου μου! Καθώς το άκουγα, με πλησίασε, βλέπεις σήμερα αργία και είναι σπίτι και με ρωτά:
   -Καλέ, εμένα ακούς;
   -Ε, ναι έτσι είναι η μαγεία στην ζωή…πώς αλλιώς!
   Τώρα από τον καινούργιο χρόνο, η ΕΡΤ, θα προβάλλει τα καινούργια επεισόδια που έγραψε ο Παραμυθάς, με δικές μου ζωγραφιές και animation, σκηνοθεσία του γιού μας, από τους πρώτους bloger, cpil…εκεί να δεις πως ζωντανεύουν μαγικά, χάρη στην τεχνολογία φυσικά, όλες οι ιστορίες του και οι ζωγραφιές μου!
   Προς το παρόν υπάρχει στο διαδίκτυο το Παραμυθάς TV, με τα παλιά, που άλλος τα ζωγράφισε, τότε δεν είμασταν ζεύγος και δεν είχε γεννηθεί και γιος μας!
   Πολλά-ΑΦΜ, Αληθινά,Φιλιά,Μαγικά!

   • Ο/Η Selena λέει:

    Είμαι σίγουρη πως θα είναι τέλεια τα νέα επεισόδια!!!Οικογενειακή υπόθεση και μου αρέσει πολύ!!!Γέλασα πολύ εκεί που λες ότι σε πλησίασε απορημένος χαχαχαχα.Πρέπει να είναι περίεργο αυτό ε?Να βλέπεις ή να ακούς τον εαυτό σου 🙂 Χίλια συγγνώμη που άργησα αλλά το wordpress με δυσκολεύει και ακόμα δε συνεννοούμαστε καλά :Ρ

    Σας χαιρετώ και σας στέλνω τα ΑΦΜ μου 😀

 14. Ο/Η roadartist λέει:

  Επίσης είχε πάνω χαραγμένους διάφορους συμβολισμούς.. Με κάθε επιφύλαξη (ίσως..) ήταν μαρμάρινη! Δε μπορώ να θυμηθώ που έχω τις φωτο! Ίσως τις έχω περάσει στον εξωτερικό δίσκο, αν θες μπορώ να το ψάξω και αν τη βρω θα στη στείλω. Πάντως όταν πας να τη δεις.. 😀

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Nroadartist, Αχ, τι καλά να μπορούσες να βρεις την φωτό και να μας την έστελνες, ειδικά αυτοί οι συμβολισμοί, ως καλή μάγισσα, πολύ θα μ’ ενδιέφερε να τους δω και να τους «ψάξω», μαγικά!
   Χίλια ευχαριστώ και τώρα…ΦΠΑ!

 15. Ο/Η roadartist λέει:

  Αν βρω το σχετικό αρχείο θα στη στείλω! Αλλά αυτοί οι συμβολισμοί δεν θα φαίνονται έτσι κ αλλιώς στη φωτό (που δεν επιτρέπονται πλέον στο μουσείο) αλλά όμως μη το σκέφτεσαι κανόνισε άμεσα μαγική εξόρμηση προς την Ακρόπολη!!!! Βασικά εμένα μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν νομίζω να είναι συνηθισμένο έκθεμα σε μουσεία (μπορεί να κάνω και λάθος). Τέλος το ζάλισμα! Καλό σου μεσημέρι 🙂 φπα!!

 16. Ο/Η roadartist λέει:

  ΚΜΝΒ Άιναφετς μου, όχι που θα μας ξέφευγε!!!
  Τη φωτό δεν τη βρήκα (ακόμη) αλλά βρήκα στο ιντερνετ σχετικά..
  Λοιπόν όντως μαρμάρινη η (μαγική μας) σφαίρα! Του 2ου με 3ου μΧ αιώνα με εγχάρακτα αλχημιστικά σύμβολα!!
  Συγκεκριμένα εκτίθεται στην αριστερή πλευρά του πρώτου ορόφου!
  Εδώ και η ξενάγηση : http://www.artmag.gr/art-articles/arts/about-art/750-the-new-acropolis-museum?start=1
  Τώρα που σε καθοδήγησα πλήρως, μπορώ να συνεχίσω τη μέρα μου :)) ΑΦΜ 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   A, ευχαριστούμε, νεράιδα των μουσείων, των γκαλερί, των δρόμων… και δεν συμμαζεύεται…πολύ κατατοπιστική όπως πάντα, η ξενάγηση, αλλά δεν με παίρνει άλλο, πρέπει να τρέξω στο Μουσείο, όχι φυσικά μόνο για την μαγική σφαίρα!
   Και αν νομίζεις, ότι η μέρα σου τέλειωσε εδώ, χι χι χι γελιέσαι, έχει και δίπλα…δουλεία! Αλλά για όλα αυτά και για πολλά άλλα, θα σου «έρθει» σε λίγες μέρες, μια ταχυδρομική έκπληξη! Κάπως έτσι δεν «μιλάνε» τα μέντιουμ! ΦΠΑ.

 17. Όσοι δεν έχετε πάει στο Ν.Μ.Α. σπεύστε ταχέως.Είναι τέλειο.Εγώ είχα πάει με group και ξεναγό και ήταν μοναδική εμπειρία.Βέβαια με μία επίσκεψη δε το χορταίνεις.πρέπει να πας πολλές φορές για να μυηθείς πλήρως στα μυστικά του ΜΕΓΑΛΟΥ αρχαιοελληνικού πολιτισμού!

  ΦΑΣΜΑ ευρύτατο και από ένα φιλί σε κάθε κουκλί και σε όλη την πάρε-ούλα!!

 18. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  ΠΑΡΕ-ΟΥΛΑ
  Τι το ήθελα και άνοιξα το pc πρωινιάτικα…φεύγω μαζί «του» pc για δυο μέρες Αθήνα, για γονείς, γεννέθλια νύφης, εγγόνια κλπ (…) και να δω πότε θα ασχοληθώ με τα τεκταινόμενα….
  Καλή μέρα….φεύγωωωωωωωωωωωωωωωωω! και ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!

 19. …Σφαίρα μου, σφαιρούλα μου
  και όμορφη κυρούλα μου,
  πες μας, πες μας τώρα δα πού να είναι η Καλή μας Μάγισσα ΝΒ;

 20. 1) I NEED TO TELL YOU A SECRET (LO0K AT #5)
  2) THE ANSWER IS (L0OK AT #11)
  3) D0NT GET MAD (L0OK AT #15)
  4) CALM DOWN DONT BE TICKED OFF ( L0OK AT #13
  5) FIRST (L0OK AT #2)
  6) D0NT BE THAT MAD (L0OK AT #12)
  7) I JUST WANTED TO SAY HI…LOL
  8 ) WHAT I WANTED TO TELL YOU IS…(THE ANSWER IS ON #14)
  9) BE PATIENT (L0OK AT #4)
  10) THIS IS THE LAST TIME IMMA DO THIS (L0OK AT #7)
  11) IM NOT MAD WHEN IM SAYIN THIS (L0OK AT#6)
  12) S0RRY (L0OK AT #8 )
  13) D0NT BE GETTIN ALL HYPE (L0OK AT #10)
  14) I D0NT KNOW HOW TO SAY THIS (L0OK AT #3)
  15) YOU MUST BE REALLY TICKED OFF (L0OK AT NUMBER #9)

  Το βρήκα γουστόζικο και αστείο και είπα να το μοιραστώ με την πάρε-ούλα στο μπλο-γκούλυ!!

  ΚΜΝΒ μας ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!

  Καλό Σ/Κ σε όλους!!!

 21. KNMB είσαι να βαριόμαστε παρέα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.