Αβεβαιότητα.

Τι πράγμα είναι οι σχέσεις και πόσο εύκολα πέφτουμε στη συνήθεια κάποιας συγκεκριμένης σχέσης. Θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα, αποδεχόμαστε τις καταστάσεις και δεν είναι ανεκτή καμιά αλλαγή, δεν δεχόμαστε καμιά κίνηση προς την αβεβαιότητα, ούτε για ένα λεπτό.


Όλα είναι τόσα καλά ρυθμισμένα, τόσο στέρεα φτιαγμένα, τόσο δεσμευμένα, που δεν υπάρχει καμία ελπίδα για λίγη φρεσκάδα, για μια καθαρή αναζωογονητική ανοιξιάτικη ανάσα.


Αν παρατηρήσουμε από πολύ κοντά, οι σχέσεις είναι κάτι πολύ πιο λεπτό, κάτι πιο γοργό κι από την αστραπή, πιο αχανές από κι από την γη, γιατί οι σχέσεις είναι ζωή.

Το να είναι κανείς ξεκάθαρος στις προθέσεις του είναι πολύ επίπονη δουλειά, η πρόθεση είναι σαν μια φλόγα, που προτρέπει κάποιον ακατάπαυτα να κατανοήσει.


Καλλιεργούμε καθετί το εξωτερικό δίνοντας πολύ λίγη προσοχή σε όσα βρίσκονται μέσα μας, αλλά το μέσα είναι που τρώει πάντα το έξω. Το σκουλήκι που καταστρέφει τη φρεσκάδα του μήλου βρίσκεται μέσα του.

Χρειάζεται μεγάλη νοημοσύνη σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα για να ξεχάσουν τους εαυτούς τους και να ζήσουν μαζί, χωρίς να παραδοθεί ο ένας στον άλλο, χωρίς να κυριαρχηθεί ο ένας από τον άλλο.
Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή.

Τζ. Κρισναμούρτι
«Γράμματα σε μια νεαρή φίλη».

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

63 Responses to Αβεβαιότητα.

 1. Στεφανία μου ελπίζω να είσαι καλά!

  Οι σχέσεις είναι δύσκολο πράγμα.Και πιο δύσκολο στην σημερινή εποχή είναι οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ σχέσεις.Φοβόμαστε να φύγουμε από την βολή μας.Να «εξερευνήσουμε»τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.Έχουμε γίνει καχύποπτοι και μίζεροι.

  Έχου εγκλιματιστεί σε μια ρουτίνα και ο παρωπιδισμός μας δεν μας αφήνει να κοιτάξουμε αλλού.Δεν ανοιγόμαστε ο ένας στον άλλον.Αλλά αν δεν είμαστε ειλικρνείς απέναντι στον εαυτό μας τότε δεν δύναται να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους άλλους.

  Ακόμα περισσότερο απέναντι στον άνθρωπό μας.Θέλει θάρρος η ειλικρίνεια.Όταν όμως το πέπλο της αβεβαιότητας είναι βαρύ δύσκολα αποδεσμεύαισαι από αυτό.Και είναι κρίμα.Πολύ κρίμα.

  Αλλά όσο περνάει από το χέρι μας μπορεί η αβεβαιότητα να εκμηδενιστεί.Σκέψου ότι και το σκουλήκι που τρώει το εσωτερικό του μήλου από έξω μπήκε!Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι κυριότεροι παράγοντες ενδυνάμωσης της αβεβαιότητας.

  Στο χέρι μας είναι για άλλη μία φορά η ορθή διαχείριση της κατάστασης.Υπάρχει δεν θέλω.Δεν υάρχει όμως δεν μπορώ…

  Καλό Ξημέρωμα να έχουμε.

 2. Ο/Η jokar λέει:

  Δύσκολο. πολύ δύσκολο θέμα….
  ΑΦ απλά προς το παρόν κι επιφυλλάσσομαι…

  • Ο/Η jokar λέει:

   όχι, καθόλου δύσκολο το θέμα, εμείς το κάνουμε δύσκολο και δύσβατο…
   με τους χαρακτήρες μας, με τα εγώ μας, με τα «χούγια μας»… τα θεωρούμε όλα δεδομένα, χωρίς την αβεβαιότητα που λες, γι’αυτό τρώμε τα μούτρα μας.
   Περαστικά μας και καλά μυαλά…

 3. Ο/Η Thalassenia λέει:

  Ελευθερία στα δικαιώματα του άλλου.
  Εμπιστοσύνη στις προθέσεις του.
  Σεβασμός στις επιθυμίες του.
  Αναγνώριση της προσφοράς του.

  Είναι αλήθεια ότι ο εγωϊσμός δεν αφήνει αυτά τα στοιχεία να αναπτυχθούν.
  Όταν όμως γίνει, τότε οι σχέσεις κάθε μορφής είναι εύκολες και όμορφες.

  Φιλιά θαλασσένια.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Thalassenia μας, είναι έτσι όπως τα λες!
   Ο εγωισμός πρώτα από όλα, αλλά και ο ανταγωνισμός που υποβόσκει,ο φόβος να αντιμετωπίσουμε την εκάστοτε πραγματικότητα κατάματα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο ν’ «ανθίσουν» οι σχέσεις μας!
   Σήμερα που φυσάει και μ’ αρέσει, θα πάω να αισθανθώ την θάλασσα να λυσσομανεί!
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλί βουνίσιο! 🙂

 4. Ο/Η Μιχάλης Καρλής λέει:

  Σκληρό άθλημα ισορροπίας η σχέση.
  Το σκουλήκι ως αυγό μιας πεταλούδας , μπαίνει στο μήλο στην ανθοφορία,όταν το μήλο ωριμάσει,φεύγει και γίνεται πάλι πεταλούδα,αν μείνει σαπίζει το μήλο…
  Όταν το ζευγάρι δεν ακροβατεί ,με τη πάροδο του χρόνου μειώνεται η αβεβαιότητα και αυξάνει η βεβαιότητα.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ναι Μιχάλη, σκληρό και δύσκολο το άθλημα,
   Για μη σαπίσει το μήλο της σχέσης μας, χρειάζεται να μη φοβόμαστε να συζητάμε και να ανοίγουμε την καρδιά μας και τίποτε δεν είναι δεδομένο όσο και να περνούν τα χρόνια!
   Προσωπικά δεν είμαι βέβαιη για τίποτα και αυτό δεν έχει να κάνει με απαισιοδοξία, για ένα είμαι 100% βέβαιη, ότι ΟΛΕΣ οι σχέσεις* θέλουν φροντίδα!
   * Σχέσεις και με τους φίλους μας!

 5. Ο/Η marilia λέει:

  Χμμμμ, δύσκολα θέματα για μικρά σνουπάκια.

  α(ρ)φ

 6. Ο/Η jokar λέει:

  Καραβάκια και σαΐτες
  για ταξίδι ξεκινούν
  όσες νίκες, τόσες ήττες
  αν αντέξεις θα σε βρουν

  Κι αν μαθαίνεις την αλήθεια
  σ’ όσα λένε τα παιδιά
  αν σε φτάσει μια σαΐτα
  κάρφωσέ τη στην καρδιά

  Κι αν μαθαίνεις την αγάπη
  στα ταξίδια που θα πας
  μέσα σ’ ένα καραβάκι
  μπες και μάθε ν’ αγαπάς

 7. Ο/Η dimitrisp λέει:

  από το σχόλιο- σεντόνι που μόλις διέγραψα 🙂 κράτησα αυτό:
  Ο άντρας και η γυναίκα πρέπει να κοιτάζουν τον ίδιο λόφο που εχουν να ανέβουν αλλιώς ο ένας θα πετροβολάει τον άλλο… 🙂
  Ασφάλεια μέσα μας και στις σχέσεις μας…μόνο πεθαμένοι μπορούμε να νιώσουμε 🙂
  ΑΦΦΦΦ γλυκιά μάγισα (ΚΜΝΒ)!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Νεράιδε Dimitri,
   Χμμμμ! και πάλι χμ!, πολύ χμ… θα πέσει σ’ αυτό το ποστ και δεν χρειάζεται να είσαι ΚΜΝΒ μαγισσούλα για να το προβλέψεις!
   Κρίμα για το σχόλιο σεντόνι που διέγραψες! 😦
   Αυτό που πολύ σωστά επισημαίνεις ισχύει και για τις πραγματικές φιλίες, γιατί οι περισσότεροι όταν ακούν την λέξη σχέση, ο νους τους πάει στις προσωπικές τους σχέσεις, είναι δεν είναι παντρεμένοι, αλλά το ίδιο ακριβώς ισχύει και μεταξύ δυο φίλων!
   Προφανώς ένας λόγος που εμείς στο μπλογκούλι δεν έχουμε πετροβοληθεί είναι ότι κοιτάζουμε τον ίδιο λόφο με τον ίδιο τρόπο! 🙂
   ΥΓ: Και όποιος δηλώνει ασφαλής στην σχέση του…κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, να πέσει με το κεφάλι!!!

 8. Ο/Η nelly λέει:

  χμμμμ
  οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή
  όντως!!!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Νelly, χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!
   Αν και εσύ «ξέρω»…ότι καλά τα πας! 🙂
   Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, είναι σαν την φωτιά στο τζάκι, αν δεν ρίξεις τακτικά ξύλα, δεν την σκαλίσεις, δεν την φυσήξεις, δεν την τονώσεις με κανένα προσάναμμα, θα σβήσει!
   Το πρόβλημα είναι να «θέλουν» και οι δυο την φωτιά στο τζάκι, γιατί αν ο ένας προτιμά το καλοριφέρ που δεν χρειάζεται φροντίδα, τα πράγματα προφανώς δυσκολεύουν…

 9. Ο/Η xartaetoi λέει:

  Δύσκολες λέει, οι σχέσεις, αν κρατάνε, είναι τα θαύματα της καθημερινότητας!!!Συχνά, σπάνε, έχουμε γίνει όλοι παρεξηγιάρηδες, δεν αφήνουμε περιθώρια, δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας,δεν, δεν…
  Όμως υπάρχει ελπίδα και αυτή λέγεται ενσυναίσθηση. Αν καλλιεργήσει κανείς την Ενσυναίσθηση, να μπαίνει δηλαδή στη θέση του άλλου, τότε κάτι μπορεί να γίνει!!!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!!!!!

 10. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Α, ναι Βάλια…εν συναίσθηση, ξεχασμένη λέξη! Τυχαίο;
  Όλα ξεκινάν από τον σεβασμό…
  Τις τελευταίες μέρες, ακριβώς εξ αιτίας της εν συναίσθησης, μου ζήτησαν συγνώμη…ναι υπάρχει και η συγνώμη!!! 🙂
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!

 11. Ο/Η Margo λέει:

  Βλέπω όλοι δυσκολευόμαστε σε θέματα σχέσεων.. χμμμμ κι από μένα:) Στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας, βγαίνουν όλα μας τα στραβά, η ανωριμότητα, ο εγωισμός, τα απωθημένα που κουβαλάμε από παιδιά, οι ανασφάλειες.. γεγονός είναι ότι πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν ισότιμες σχέσεις και δεν μιλώ μόνο για τα ζευγάρια.
  Ναι, είναι ένα δύσκολο θέμα και ευθύνεται κυρίως για την ψυχική μας ισορροπία.

  Καλή βδομάδα μαγισσούλα μου.. είναι και Μεγάλη:)
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ναι Margo, όντως πολύ χμ…έχει πέσει από όλους, κάποτε είχα γράψει ένα ποστ με τίτλο χμ! 🙂
   Όλα όσα γράφουμε όλοι μας εδώ, είναι έτσι!
   Και αναρωτιόμουν πως αν είμασταν πιο ξεκάθαροι μέσα μας, αν θα αντιμετωπίζαμε τις προκλήσεις των σχέσεων μας με τον ίδιο τρόπο, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ επίπονο…
   Και αφού η ζωή είναι σχέσεις, είναι επόμενο και η ψυχική μας ισορροπία να εξαρτάται από τις σχέσεις μας!
   Καλή Μεγάλη βδομάδα να έχουμε, με ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα μας! ΑΦιλάκι!

 12. Ο/Η νατασσΆκι λέει:

  Όλα είναι τόσα καλά ρυθμισμένα, τόσο στέρεα φτιαγμένα, τόσο δεσμευμένα, που δεν υπάρχει καμία ελπίδα για λίγη φρεσκάδα, για μια καθαρή αναζωογονητική ανοιξιάτικη ανάσα.
  Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή.

  Χμμμ…
  Ε ναι. Όλες οι σχέσεις. Και θέλουν κόπο, τρόπο, χρόνο, δώσιμο, αγωνίες, σεβασμό κι αγάπη, κι ένα σωρό άλλα -αλλιώς δεν 🙂

  Αχ Μαγισσούλα!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!
  Καλή Βδομάδα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αχ, Νατασσάκι, φαίνεται πως επειδή τις περισσότερες φορές θεωρούμε τις σχέσεις μας δεδομένες, δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή που χρειάζεται, με τα γνωστά αποτελέσματα…
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ και καλή μας βδομάδα! 🙂

 13. Ο/Η magissa kirki λέει:

  Νομίζω πως το παν για να έχει κανείς υγιείς σχέσεις είναι πρώτα απ όλα να τα χει καλά με το «μέσα» του. Αν με το «μέσα» του δεν είναι καλά δημιουργεί προβλήματα που δεν υπάρχουν ή διογκώνει τα υπαρκτά. Κι έτσι όπως είναι οι ρυθμοί και η ζωή σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου αλλά όχι ακατόρθωτο. Το θέμα είναι να το αναγνωρίσεις και να το «γιατρέψεις».
  Σε μια πολλή δύσκολη στιγμή της ζωής μου έκανα 6 μήνες ψυχανάλυση. Παρόλο που χρειαζόμουν περισσότερη, ακόμη και αυτή που έκανα με βοήθησε πάρα πολύ. Το μόνο βέβαια που δεν κατάφερα να θεραπεύσω, είναι την ακόρεστη όρεξή μου για κολασμένο σεξ! :p

  Να έχεις ένα όμορφο Πάσχα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να μη βασίζεται η ζωή σου στον άλλο δλδ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΚΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, είναι προϋπόθεση για μια υγιή σχέση, αλλά το «υγιές» για τον καθένα σημαίνει κάτι άλλο. Δεν θεωρώ υγιή την σχέση όταν δυο άτομα θεωρούν τον άλλο ιδιοκτησία τους, αυτό που ΟΛΟΙ λέμε ο «δικός μου», έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τον άλλο, μόνο και μόνο γιατί θέλουμε ανταλλάγματα…ποιος μπορεί ν’ αγαπήσει με όλη του την καρδιά και να μη θέλει αντάλλαγμα, πολύ φοβάμαι…κανείς!
   Ευτυχώς που στο τέλος αναφέρεσαι στο σεξ, γιατί αλλιώς δεν θα σε αναγνώριζα! 🙂
   ΥΓ: Το σεξ δεν είναι ποτέ κολασμένο, εμείς είμαστε οι κολασμένοι!!!

 14. Ο/Η Ξωτικό λέει:

  «Χρειάζεται μεγάλη νοημοσύνη σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα για να ξεχάσουν τους εαυτούς τους και να ζήσουν μαζί, χωρίς να παραδοθεί ο ένας στον άλλο, χωρίς να κυριαρχηθεί ο ένας από τον άλλο.»……
  …..Και τσάκισμα του εγωϊσμού …..και μάχη με τις κακές συνήθειες…και διάθεση για ρίσκο και… ξεβόλεμα …..και….αυτογνωσία…..και
  καλό κουράγιοοοοοοοοοοοοοο
  και πολλάααααα χμ….κι άλλα τόσα ουφφφφφφφφφφφ
  και..πάλι καλά
  καλό βράδυ μαγισσούλα

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ξωτικούλι, μετά από πολλά πολλά χρόνια γάμου, παιδιά, εγγόνια κλπ και επίσης μετά από 12 χρόνια που μεγάλωνα εντελώς μόνη ένα παιδί, καταλήγω ή μάλλον «τείνω» να καταλήξω, πως όσο είμαστε εγωκεντρικοί, οι σχέσεις μας θα καθρεφτίζουν την ψυχική μας κατάσταση…και χμ…και ουφ! και όλα αυτά που λες…αλλά έτσι πάει… 🙂 και ΑΦ…και μη χειρότερα!

 15. Ο/Η jokar λέει:

  Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά την «καραμέλα» να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα δεν μπορώ πια να την ακούω. Κανείς δε θα γνωρίσει και θα κατανοήσει τον εαυτό του 100% όσες ενδοσκοπήσεις και όσες ψυχαναλύσεις κι αν κάνει…
  Παλιότερα οι σχέσεις είχαν νόημα. Περνούσε δύσκολα χρόνια ο κόσμος και είχε ανάγκη από συντροφικότητα, αλληλοεπικοινωνία, ζεστασιά, να ανταλλάξει μια καλημέρα, ένα ζεστό χάδι όταν ξυπνήσει-γιατί δεν ήξερε την επόμενη μέρα αν θα ζει- ή να λάβει και να στείλει ένα γράμμα σε κάποιον στα ξένα, μην ξέροντας αν θα τον ξαναδεί…
  Και ειδικά όσοι είστε απο ναυτικές οικογένειες, δεν απορρείτε πώς ο παλιοί στέργιωναν (όταν ο άντρας έκανε 4+ χρόνια μπάρκο, ενώ σήμερα γυρίζει ο κάθε ναυτικός μετά από ένα 6μηνο μόλις ταξίδι κι η γυναίκα του τον έχει παρατήσει?

  Το θέμα, για να γίνω πιό σαφής είναι: Θέλουμε αλήθεια να κάνουμε διαπροσωπικές και ερωτικές σχέσεις σήμερα, ή μας έχει μείνει συνήθεια από παλιά?
  Θέλουμε να ξεβολευτούμε από τον καναπέ μας και την tv, το ανώδυνο chat και blogging έχοντας κάποιον δίπλα μας αληθινά ή έχουμε συνηθίσει την αφή του πληκτρολογίου και του τηλεκοντρόλ?
  Ποιές εμπειρίες, τι βιώματα και πού τις ζει μια «νέα» σχέση? Σε μια καφετέρια, σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα φτηνό ξενοδοχείο? Και γιατί άλλωστε να κρατήσει… Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει κάτι κοινό και αν ή όχι γίνονται υποχωρήσεις, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα αληθινό…
  Οι καλύτερές σας-μας σχέσεις και οι αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων παραμένουν οι παιδικές. Δεν χαλάνε ότι και να κάνουμε. Τώρα, αν πιστεύετε ότι έχετε βρει τον άνθρωπό σας, μην προσπαθήστε να τον αλλάξετε ή προπάντων να αλλάξετε εσείς.

  Ένας ακόμα ά(σχετος) ! Προσυπογράφω…

  @ Kirki: την καλύτερη σκέψη έχεις 😉 , αλλά αν-λέω αν-ξύπναγες ένα πρωΐ και καταλάβαινες ότι δεν φτάνει μόνο το σεξ ?!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ε…ποιο bonbon, mon cher Jean, σε ποια καραμέλα αναφέρεσαι???
   Αν παραμένεις «αλύγιστος» (θυμάσαι το ποστ ευλυγισία) στις θεωρίες σου ή στα πιστεύω σου, ούτε κομπρεσέρ δεν θα σε ξεβολέψει, γιατί μας «συμφέρει» βλέπεις να υποστηρίζουμε οτιδήποτε μας αφήνει ήσυχους στις μικρές μας συνήθειες, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στις χίλιες να αλλάξουν οι σχέσεις μας αν δεν δούμε με ειλικρίνεια πως για ότι μας συμβαίνει στη Ζωή, το έχουμε ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ εμείς οι ίδιοι !!!
   Αν μια σχέση έχει «τρύπα» δλδ δεν υπάρχει σεβασμός, καλοσύνη, τρυφερότητα, κατανόηση…ο πρώτος «απ’ έξω» που θα δείξει έστω και λίγη τρυφερότητα…θα μπει, αυτό γινόταν πάντα και πάντα θα γίνεται!
   Οι παιδικές σχέσεις είναι σαν τις οικογενειακές, απλά υπάρχουν, προσωπικά δεν έχω κρατήσει καμιά, γιατί δεν έχουμε πια τίποτε κοινό!
   Το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση και πολλές φορές «ευθύνεται» μόνο αυτό για τα κακώς κείμενα…μη γελιόμαστε!

 16. Ο/Η νατασσΆκι λέει:

  @ ΦJK
  Οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα δύσκολο πράγμα

  γιατί αν «παλιά» ήταν όλα όπως λες καλά και όμορφα, δεν θα υπήρχαν οι «δυο γιαγιάδες» που γράφει ο Π
  Η μια έμεινε στη σχέση παρ’ ότι έτρωγε ξύλο και εισέπραττε προσβολές, κι η άλλη απατώντας ασύστολα τον άντρα της -και ξέρω άλλες 100 τέτοιες αληθινές ιστορίες από παλιά να σου πω. Ήταν αλλιώς, και σήμερα είναι άλλο, δεν μπορείς ούτε να συγκρίνεις, ούτε να μεταφέρεις, ούτε να γυρίσεις. Ειδικά στις σχέσεις των ναυτικών που λες, στο δικό μου περιβάλλον τουλάχιστον οι 9 στις 10 ήταν γεμάτες υποκρισία και ψέμα -έμεναν μαζί από «συνήθεια», που για μένα είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να βιώσω.

  Ούτε για τις παιδικές σχέσεις συμφωνώ -εγώ δεν είχα καμιά, δεν είχα φίλους παιδί. Όμως σήμερα έχω ανθρώπους που μπορώ να ακουμπήσω πάνω τους, και να ακουμπήσουν κι εκείνοι. Και το εννοώ.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Νατασσάκι νονά και πάνω απ’ όλα φίλη μου, νομίζω πως οι σχέσεις, όλες οι σχέσεις είναι και ήταν πάντα ίδιες, γιατί ο εγωισμός που μας χαρακτηρίζει, υπάρχει και υπήρχε από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη γη…
   Οι Γάλλοι λένε: Chaq’ un pour soi et dieu pour tous! Ο καθένας για τον εαυτό του και ο θεός για όλους…φρικτό!
   Καταλαβαίνεις πως γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει και μεγαλώνουν, με το…ο καθένας ΓΙΑ τον εαυτούλη του και ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!
   Εγώ πάντως ξέρω σίγουρα κάποιον που μπορώ να ακουμπήσω πάνω του! χι χι χι! 🙂

 17. Ο/Η jokar λέει:

  Δεν ξέρω Νατάσσα, δεν θα διαφωνήσω, απλώς τα βιώματά μου γράφω…
  Δεν λέω ότι παλιά ήταν όμορφα, ήταν πολύ δύσκολα. Αλλά την αγάπη και τη συντροφικότητα που διακρίνω μεταξύ του παππού (που κοντεύει τα 100) και της γιαγιάς (~80), κι ας μαλώνουνε ακόμα σαν το σκύλο με τη γάτα (και περισσότερο γιατί αρνείται η γιαγιά μου ότι ο σύντροφός της σε λίγο θα «ανέβει γι’άλλα ταξίδια) δεν την έχω ξανασυναντήσει…
  (Μόλις πριν λίγο είχα πάει τον παππού προς πι πι του, και πετάχτηκε η γιαγιά: «Nα καθαρίζετε το καπάκι!» )

  Ίσως ήταν απάντηση καλύτερα στον Π., δεν ξέρω, κόλλησα με τον παππού τώρα (άγιος άνθρωπος)
  Και η μάνα μου πήρε πτυχίο Νομικής με μένα στη κοιλιά της -της έφερα γούρι μου λέει-, τον πατέρα μου τον πρωτοείδα 3 χρονών όταν γύριζε από ταξίδι… Στην αρχή τον φοβόμουν και τον μισούσα, μου έπαιρνε την μάνα μου, μετά του ζητούσα δώρα από τα ταξίδια, αργότερα γίναμε φίλοι…
  Και για τις σχέσεις ναυτικών έχεις απόλυτο δίκιο… ούουυυ, ειδικά κι αν είσαι από χωριό…

  Αλλά γιά τις παιδικές σχέσεις και φιλίες φιλενάδα, στο λέω εκ καρδίας, είναι ΟΤΙ πιο αληθινό έχεις ζήσει… και δεν χρειάζεται ν’ακουμπήσεις πάνω τους ή ν’ακουμπήσουν πάνω σου… μια ματιά τα λέει όλα…

  Το ψιλοκούρασα, το ξέρω, και η Άιναφετσ θα με βάλει ν’ανοίξω κι άλλο blog !!!

  Αλλά είπαμε, άσχετος!!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Μα Jean, οι σχέσεις δεν είναι ακουμπιστήρια…αλίμονο αν αναζητούμε ακουμπιστήρια, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ελευθερία εξ΄αρχής, και ελευθερία δεν σημαίνει κάνω ότι γουστάρω!!!
   Πως πάει το χρωματάκι στο blog σου…εξακολουθώ να ψιλοπλακώνομαι όταν σε επισκέπτομαι! χα χα χα…bisoux!
   ΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!!!

   • Ο/Η jokar λέει:

    όχι δεν είπα ότι είναι ακουμπιστήρια, αλλά στην ανάγκη τούς προσφέρεις και σου προσφέρουν «προσκέφαλο».
    Μη μπερδεύουμε όμως την αβεβαιότητα με την ανασφάλεια και ούτε την ελευθερία με την ασυδοσία…
    Και με χαλάει το γνωστό γνωμικό που παρομοιάζει το αντίθετο φύλο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, και στα δύο φύλα αναφέρομαι) με τα γραμματόσημα που «όσο τα φτύνεις, κολλάνε». Δεν ξέρω, δε με εκφράζει, αλλά βλέπω να ισχύει σε πολλούς γύρω μου. Αλλά και να ισχύει, ας ισχύει για άλλους, όχι για μένα…

    Τελοσπάντων, για το χρώμα που λες, σε ψιλοπλακώνει το dark ή κάτι άλλο ? Ειδικά τώρα που είναι και b&w η photo του Ιούδα!!!
    Γιατί το noir δένει πολύ ωραία και με το bleu και με το vert…
    Kαι θα παραφράσω λίγο τους φίλους μας τους φραντσέζους :
    «Chacun pour les autres et Dieu pour soi »
    (o καθένας για τους άλλους και ο Θεός για την πάρτη του- Jokar 30/3/2010 23:00 UTC+3) 🙂

    Αλλά λένε και το εξής καλό:
    » On ne fait pas boire un âne qui n’a pas soif. «, ή έχει συνηθίσει να πίνει εμφιαλωμένο νερό- σκληρό αλλά αληθινό…

    Bonne Nuit a tous !!!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Τα blogs, όπως είναι εντελώς φυσικό, καθρεφτίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο…άλλα πολύχρωμα, άλλα φορτωμένα με φιογκάκια και λουλουδάκια, άλλα σκοτεινά αλλά «σικάτα» κλπ Στους λίγους μήνες που διατηρώ blog, έχω δει πολλά blogs να αλλάζουν Look σύμφωνα με τα moods των κατόχων!
     Και ναι, «τον γάιδαρο δεν τον αναγκάζεις να πιει νερό αν δεν διψά»… 🙂
     Bon Jour et bisoux!

 18. Ο/Η jokar λέει:

  αόμματος…

  μια κάλπικη λίρα πολλοί την δρέψατε, σας την κερνάω…

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Γιατί καλέ Jean; είπαμε κρίση έχουμε, αλλά όχι και έτσι!!! Εξάλλου η κρίση είναι στις τσέπες μας kai όχι στις καρδιές μας! τσ τσ τσ…
   Εξαιρετικό το απόσπασμα και πολύ αντιπροσωπευτικό του Έλληνα! 🙂

 19. Ο/Η kryos.gr λέει:

  Λέμε σχέσεις έτσι γενικά και σίγουρα ο καθένας κάτι άλλο έχει στο μυαλό του …. μη ξεχνάμε ότι οι σχέσεις μας είναι επιλογές και κάτι έχουν να πουν για το ποιοι είμαστε εμείς …. για κάποιους αυτή η επιλογή θα καθορίσει και τα μαθήματα που θα πάρουμε σ αυτή τη ζωή … για τον καθένα διαφορετικά πολλές φορές .

  Και πραγματικά κάθε σχέση είναι κι ένα σχολείο , εκεί αναγνωρίζουμε και για πρώτη φορά τον εγωισμό μας , τον αντιμετωπίζουμε καθώς καθρεφτίζεται στον απέναντι …. εκεί θα μάθουμε τι σημαίνει εξάρτηση , αβεβαιότητα , φόβος μοναξιάς … εκεί θα μάθουμε να ισορροπούμε , να παίζουμε με τους συμβιβασμους μας .

  Το ξέρω ότι λίγο βγήκα από το θέμα Στεφανία μου , νομίζω ότι η αβεβαιότητα είναι δεδομένη σε κάποιον που έχει ζήσει κάποιες καταστάσεις σε αυτόν τον πλανήτη ..όχι μονο η αβεβαιότητα για τον άλλον αλλά και η αβεβαιότητα για τη συνέχιση των δικών μας αισθημάτων … η σχέση αποτελειται από δυναμικά συστήματα που εξελίσσονται και αλλάζουν …. θα πρέπει με κοινή ευθύνη να χτιστεί ένας πυρήνας επικοινωνίας και συναισθημάτων ώστε να κρατήσει κάτι όχι από συνήθεια αλλά από επιλογή …. να μπορείς να είσαι αλλού αλλά να θέλεις να είσαι εδώ .

  Ελπίζω να μην κούρασα με τα πολλά μου λόγια ( γιατί να μην έχω μικρες απόψεις ? :)) … μια όμορφη νυχτιά θα μας ευχηθώ … και να περάσουμε όμορφα αυτές τις άγιες μέρες ( είδες , ευλογώ και τα γένια μου :))

  Φιλιά !!!

 20. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Το «θέμα» για μένα Ηλία μου, έχει ως εξής:
  Ναι, πρόκειται για την αβεβαιότητα, που μόνο αυτή μπορεί να φέρει την αναζωογόνηση στις σχέσεις μας και τελικά τι είναι η αβεβαιότητα;
  Μήπως είναι ένα ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας και να αναρωτηθούμε ποια είναι τα δικά μας αισθήματα ή γιατί πάλι δεν τολμούμε να θέσουμε αυτό το ερώτημα;
  Όσο μοναχικά άτομα και αν είμαστε, όλοι έχουμε σχέσεις, με γονείς, παιδιά, φίλους, συντρόφους, γείτονες και ποιες είναι αυτές οι σχέσεις;
  Μήπως η αβεβαιότητα είναι αυτή που θα μας σπρώξει να αναρωτηθούμε ποια είναι η σχέση μου; Γιατί αν είμαστε σίγουροι για τον άλλο…και πόσο ανεύθυνο…αυτό δεν πρόκειται να φέρει την φρεσκάδα που χρειάζονται οι σχέσεις μας για να μη ρουτινιάσουν!
  Ναι, ΑΦιλιά και να περάσουμε όπως μπορούμε αυτές τις μέρες που μας αρέσει να αποκαλούμε, άγιες…χα χα χα ! 🙂

 21. Ο/Η σταγόνα λέει:

  Nα ζούμε μαζί χωρίς να κυριαρχούμε ο ένας πάνω στον άλλο!!!
  Kαλό Πάσχα μαγισσούλα.. το νόημα της Ανάστασης να σε συντροφεύει και να σε οδηγεί..

 22. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ναι, σταγονίτσα μας, είδες πόσο σοφά αντιμετωπίζει το πρόβλημα των σχέσεων μας Ο Κρισναμούρτι…τόσο απλό μέσα στην πολυπλοκότητα του!!!
  Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές και εσύ να έχεις ένα όμορφο Πάσχα με την οικογένεια σου, με Αγάπη, γιατί αυτό είναι το νόημα του Πάσχα και όχι το σφάξιμο των αρνιών!
  «Ν’ αγαπάς σημαίνει να έχεις επίγνωση της αιωνιότητας»..J.Kr…

 23. Ο/Η Θανασίτσα λέει:

  Στεφανίτσα μου σου αφιερώνω το αγαπημένο μου ποίημα, είναι του Μπρέχτ
  » σέ ότι αισθάνεσαι, δώσε τη μικρότερη σημασία
  είπε ότι δέν μπορεί νά ΄ζήσει χωρίς Εσένα.
  Υπολόγισε λοιπόν΄πώς όταν τόν ξαναδείς θά σε θυμηθεί.
  Κάνε μου λοιπόν τή χάρη νά μή μ’ αγαπάς πάρα πολύ.
  Τήν τελευταία φορά πού μ’αγάπησαν, δέ μού καναν όλον τόν
  καιρό τήν παραμικρή φιλική χειρονομία»
  Σέ φιλώ

 24. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Θανασίτσα…Προσωπικά κανείς δεν μου είπε ποτέ, ότι «δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα», και να το εννοεί…ευτυχώς για εκείνον!
  Ο τρομερός Μπρεχτ που τρελαίνεται να παίζει με τα συναισθήματα μας!
  Ναι, σε ότι «αισθανόμαστε να δίνουμε την μικρότερη σημασία»! 🙂
  Ευχαριστώ…Αφιλάκια! 🙂

 25. Ο/Η Άστρια λέει:

  Άιναφετς, ήμουν σίγουρη ότι σου άφησα σχόλιο και δεν το βλέπω:)
  κάτι λάθος θα έγινε.

  Πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου για ένα Καλό Πάσχα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Λυπάμαι που δεν εμφανίστηκε το σχόλιο σου, Άστρια,
   Συμβαίνει και σε μένα πολλές φορές και είναι πολύ σπαστικό… κρίμα γιατί μ’ ενδιαφέρει η άποψη σου σχετικά με το δύσκολο αυτό θέμα…αλλά κρατώ την προσπάθεια και τις ευχές!!!
   ΑΦΠασχαλινό! 🙂

 26. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  Καλό μηνα…

 27. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλώς το κορίτσι μας…μαύρα αυτιά κάναμε να σε ακούσουμε…ΦΕΜ!
  Ευτυχώς που το τραγούδι τα λέει όλα!!!
  Ευχαριστούμε και σου εύχομαι καλό μήνα και να έχεις ένα όμορφο χαρούμενο Πάσχα!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!

 28. Καλό Μήνα!Καλή Ανάσταση!Καλό Πάσχα!

  ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 29. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ευχαριστούμε ΑΦΓ μας και σε σένα:
  Καλό μήνα και καλά να περνάς αυτές τις μέρες!
  ΑΦΠασχαλινά…

 30. Σάββατο φεύγω για ΧΑΛΚΙΔΑ!!!

  Ουφ!Το είπα…

 31. Ο/Η φτερό... λέει:

  Αλίμονο…υπάρχει αλήθεια κάτι πιο δύσκολο και παράλληλα πιο σπουδαίο από αυτό;; Σχέσεις, ναι, όλα σχέσεις δεν είναι μέσα σε αυτό τον Κόσμο; Και από την πιο μικρή σχέση έως την πιο μεγάλη, υπάρχει αλληλεξάρτηση. Είπες κάπου κάτι πολύ σημαντικό, όλα ξεκινούν από το σεβασμό…όλα μα όλα, πράγματι, από αυτό καθορίζονται. Ο Κόσμος μας είναι ένα πλέγμα σχέσεων των οποίων η Ισορροπία βασίζεται στον σεβασμό.

  ελπίζω να σου αρέσει.. :):):)

  Να είσαι καλά Μαγισσούλα μας, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Αγκαλιά μεγάααααααααααλη

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Φτερούλι είναι όπως τα λες…Όταν λέμε σεβασμός, εννοούμε ότι δεχόμαστε τον άλλο έτσι όπως είναι και δεν προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, δεν τον καταπιέζουμε, τον αφήνουμε να αναπνεύσει…τον σεβόμαστε!
   Αν δεν υπάρχει σεβασμός δεν μπορεί να υπάρξει καλοσύνη…και αν δεν υπάρχει καλοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει Αγάπη και είναι αυτή που «ρέει» χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα…
   Ευχαριστούμε γι’ αυτό το video. Κάθε φορά που το βλέπω μου αφίνει μια λεπτή μαγική αίσθηση!
   Μεγάλη αγκαλιά και ΑΦΠ Αληθινά Φιλιά Πασχαλινά, για να μη ξεχνιόμαστε 🙂 🙂 🙂

 32. Ο/Η αριάδνη λέει:

  Οι σχέσεις και τα τσουρέκια….. 🙂 🙂

  Καλά να περάσετε καλημουΜαγισσούλα, καλό Πάσχα!!!!

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

  Καλό Πάσχα σε όλους σας!!! 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Έχει πλάκα…τελικά…κάθε φορά που σε σκέφτομαι…τσουπ νάσαι!
   Είπαμε μην το ξαναλέμε ή να το ξαναπούμε, η «σύνδεση» είναι πέρα από εικονική!
   Στο blog σου γίνεται δουλεία…δουλειά σχέσεων και ξέρω τι σημαίνει αυτό όταν έχεις και δυο μωρά!
   Καλό Πάσχα νεραϊδούλα μας και να περάσετε όμορφα!
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ! 🙂

 33. Ο/Η καλημέρα λέει:

  Το πιο απλό στον κοσμο, το πιο περίπλοκο μαζί, οι σχεσεις μας. Μου αρεσει πολύ που ανακαλύπτω τον Κισναμούρτι μέσα απο σενα. Αργησα αλλα ίσως ποτε δεν είναι αργα.
  Πολλά φιλιά και πολλές ευχες για καλο Πάσχα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καταρχάς, Καλημέρα Αναστασία και χρόνια πολλά και για την γιορτή σου… σε λίγες ώρες!
   Και μένα μου αρέσει ή μάλλον χαίρομαι όταν μου γράφουν ότι χάρη σε μένα ανακαλύπτουν τον Κρισναμούρτι, γιατί προσωπικά μου άλλαξε την Ζωή…τόσο περίπλοκο αλλά και τόσο απλό, μαζί!
   Τελικά τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα «περιπλέκουμε» με τον εγωκεντρισμό μας…
   ΥΓ: Μήπως είδες την μεγάλη Τρίτη το Ράδιο Αρβύλα;

 34. Ο/Η glarenia λέει:

  Το ΦΩΣ της Αγάπης να είναι οδηγός σου!
  ΚΑΛH ANAΣTAΣΗ!

  Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

 35. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Glarenia ναι… αν αυτό Το Φως της Αγάπης κατάφερνε να τρυπώσει στις καρδιές μας, τώρα δεν θα μιλάγαμε για πολέμους και κρίσεις!
  Ευχαριστώ και πάλι για το Δώρο σου και σου εύχομαι Καλή Ανάσταση, για ότι σημαίνει αυτό σε σένα!
  ΑΦΠασχαλινό!

 36. Ο/Η nimertis λέει:

  υπέροχος πάντα ο Κρισναμούρτι… πάντα! την καλησπέρα μου και τις ευχές μου!

 37. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ευχαριστώ για την επίσκεψη Nimertis και για τις ευχές…
  Το ξέρω (…) πως και εσύ βρίσκεις τον Κρισναμούρτι υπέροχο!
  Χρόνια σου πολλά!

 38. Παράθεμα: Πειραματίσου! | Άιναφετς

 39. Παράθεμα: Κάστρα ασφαλείας… | Άιναφετς

 40. Παράθεμα: Πώς τα πας; | Άιναφετς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.