Welcome to Yunanistan…

Δεν συνηθίζω να γράφω τέτοιους είδους ποστ, αλλά το επιτρέπω στον εαυτό μου γιατί μεγάλωσα στην Πόλη…όχι στο Istambul, από πατέρα Κωνσταντινοπολίτη…
Παρακολουθώ λοιπόν, με πολύ ενδιαφέρον από χθες την συνέντευξη του Ερντογάν στη Μαρίας Χούκλη και τις σημερινές δηλώσεις, συνεντεύξεις, συμφωνίες…μνημόνια, βοήθειες, αγκάθια κλπ και αυτό το Yunanistan κάπως μου κάθισε…έτσι έψαξα να μάθω από που προέρχεται αυτή η ονομασία.
Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Yunanistan;
Και γιατί τέτοια τεράστια διαφορά στην ονομασία από όλες τις άλλες χώρες;
Στην πρώτη μου πατρίδα την Γαλλία όπου γεννήθηκα, οι Γάλλοι την λένε Grece, οι Ιταλοί Grecia, οι Γερμανοί Grechenland, οι Άγγλοι Greece…
Το Yunanistan σημαίνει «Land of Ionians», » Γη των Ιώνων» έτσι μας αποκαλούσαν οι Πέρσες και το πήραν και οι γείτονες Τούρκοι…
Δεν θα «τολμήσω» να σχολιάσω τα γεγονότα…αλλά ξαφνικά μου ήρθε στο νου ένα απόφθεγμα που ίσως δεν είναι και τόσο άσχετο:
«Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»…και να τι σημαίνει!
Αντιγράφω: «Ίσως είναι η χαρακτηριστικότερη πρόταση για την περιγραφή της ασυναρτησίας…Σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, η πραγματική μορφή της φράσης είναι»: » Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα»!!!
Έτσι δίνανε «ραντεβού» οι Σταυροφόροι όταν επέστρεφαν στην κατακτημένη Κωνσταντινούπολη και καθόριζαν ως σημείο συνάντησης την κορυφή του λόφου….
Θα τελειώσω με μια φωτογραφία που βρήκα στο google όταν έβαλα την λέξη Ελληνοτουρκικά. Φυσικά το δελφίνι είναι η Ελλάδα…

Yunanistan

Advertisements

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

60 Responses to Welcome to Yunanistan…

 1. Ο/Η magissa kirki λέει:

  Τώρα ειδικά που χρωστάμε θα στήσουμε και κώλο.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλέ «αμίμητη» συναδέλφισα magissa Kirki…πάντα χρώσταγε το Yunanistan και πάντα θα χρωστάει, μη γελιόμαστε!

   Και η ιστορία της έδειξε,
   πως ο λαός της κώλο δεν έστησε.

   Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει τρα λα λα λα
   και στην κορφή κανέλα
   ή αν θέλεις εκεί έλα!

 2. Ο/Η xartaetoi λέει:

  Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, πραγματικά γεν ήξερα τίποτα από αυτά και βρήκα τις πληροφορίες σημαντικές, διότι ο παππούς μου ήταν από την πόλη , πήγε σχολείο στο βασικ τας , έχουμε και τους βαθμούς του στα ελληνικά και στα τουρκικα!!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αμ…καλά σε ψιλιάστηκα Κυρά Βάλια…κάτι μου έλεγε:
   Τι κοινό; τι κοινό; Άκου ο παππούς σου σχολείο στο Μπεσικτας.
   Από εκεί παίρναμε τα βαπούρ που βγάζανε πολύ ντουμάν (ντουμάνι)…και πηγαίναμε στο εξοχικό μας στο Candili, όπου τώρα βρίσκεται ο γνωστός σεισμογράφος!
   Για κάνε κανένα σκανάρισμα τον έλεγχο κειμήλιο και βάλε καμιά ανάρτηση με ότι πληροφορίες και φωτό μαζέψεις!
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ! Αναμένοντας 🙂

 3. Ο/Η Ευρύνοος λέει:

  Έτσι μας αποκαλούν και στην Ινδία, στο Αφγανιστάν, στην Κίνα και αλλού στην Ανατολή..
  απο τα λίγα που γνωρίζω, έτσι λένε..

  λόγω Ιωνίας..

  Γιουνάν ίσον Έλληνες..
  ακόμη στην Κίνα υπάρχει ομώνυμη επαρχία..
  έτσι για έρευνα.. 🙂
  (τυγχάνει να έχουν βρεθεί λευκοί εκεί)..

  Ίων βλέπεις κι εγώ απο καταγωγής..

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Α μάλιστα σ’ ευχαριστώ, αυτή την γενικευμένη Ανατολίτικη ονομασία δεν μου την έβγαλε το γκουγκούλι….Τάσο!
   Άκου στην Κίνα επαρχία με Γιουνάνιδες….
   Φαίνεται πως πολλοί «τρελοί» κατάγονται από την Ιωνία…
   Το τρομερότερο όμως είναι ότι ενώ έζησα εκεί επτά περίπου χρόνια δεν ήξερα πως για τους Τούρκους είμαστε Yunanistan, χρειάστηκε να έρθει ο Ερντογάν…μαύρη πέτρα φαίνεται πως είχα ρίξει, ως κοριτσάκι!
   Καλό αγροτικό Σαββατοκύριακο να έχεις!

 4. Ο/Η Margo λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον! Έμαθα και την πραγματική σημασία του από την Πόλη έρχομαι… που την χρησιμοποιώ συχνά.
  Όσο για την φωτογραφία πολύ εύγλωττη. Η Ελλάδα σαν δελφίνι θα γλιστρήσει και πάλι προς τα πάνω.. θα πάρει καιρό αλλά θα γίνει

  Καλή σου νύχτα μαγισσούλα μου..
  ΑΦιλάκι:)

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλησπέρα Margo μάγισσα…για να μη ξεχνιόμαστε!
   Μου άρεσε πολύ η «επιστημονική» ερμηνεία της φράσης, από την Πόλη έρχομαι… «Χαρακτηριστική πρόταση για την περιγραφή της ασυναρτησίας» !!!
   Σαν να λέμε τρια πουλάκια κάθονται…
   Τώρα η Ελλάδα ως πανέμορφο και πανέξυπνο δελφίνι θα ξεγλιστρήσει όπως λες…η δε αγελάδα θα κάνει πολλά μοοοοοοοου και πολλά μπλουμ, γιατί έχει μόνο εμάς να υποστηρίζουμε την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
   ΑΦιλάκι…πάω για χόρτα πριν βραδιάσει! 🙂

 5. Ο/Η νατασσΆκι λέει:

  Ψάχνοντας για το Yunanistan, με την αφορμή του ποστ σου, βρήκα πάντως πως δε μας λένε μόνο οι Τούρκοι έτσι, αλλά όλοι οι ανατολικοί λαοί, όπως λέει κι ο Ευρύνοος 🙂

  Κατά τα άλλα, κι εγώ τον τελευταίο καιρό είμαι.. «από την Πόλη έρχομαι», και δεν είμαι σίγουρη ότι θα βρω «κανέλα» στην κορφή!
  😉

  ΑΦιλιάααααααααααααααααααα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Νατασσάκι, λοιπόν εμείς οι Yunanistanades δεν φοβόμαστε και δεν μασάμε! 🙂
   Όταν φτάσουμε στην «κορφή» σε βεβαιώνω ότι θα βρούμε όλα τα καλούδια του κόσμου και θα έχουμε γίνει δε τόσο σοφοί που ούτε που θα τα καταδεχτούμε…λέω τώρα κουβέντα να γίνεται μια και έχουμε πιάσει πάτο…

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκι!

 6. Ο/Η jokar λέει:

  Ο όρος Ελληνας συνδέεται με το όνομα Ίωνας. Σύμφωνα με την μυθολογική παράδοση ο Ιων ήταν γυιός του Ξούθου που εγκαταστάθηκε στην Πελοπόνησο μετά την εκδίωξή του από την Θεσσαλία. Παντρεύτηκε την κόρη του Αιγιαλού, ενός μυθικού βασιλιά μίας πόλης της Πελοποννήσου. Ιωνία είναι το όνομα που δόθηκε σε ένα μικρό μέρος της δυτικής ακτής της Ανατολίας από τους έποικους που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την Δωρική εισβολή τον 12ο πΧ αιώνα.

  Η λιλιπούτεια Ιωνία περιλάμβανε δώδεκα πόλεις που εκτείνονταν από την Σμύρνη μέχρι τον κόλπο Μαντάλια (σημερινό Güllük). Αυτό που παρασιωπάται στην Ελληνική ιστοριογραφία είναι πως με την εγκατάσταση των εποίκων εκδιώχθηκαν οι γηγενείς λαοί που κατοικούσαν την περιοχή από τους προϊστορικούς χρόνους.
  Τον 6ο αιώνα πΧ η Ιωνία προσαρτήθηκε στο βασίλειο της Λυδίας το οποίο προσεχώρησε στην Περσική αυτοκρατορία και αποτέλεσε επαρχία-σατραπεία αυτής.
  Η ετυμολογία της λέξης Ιωνας παραμένει άγνωστη. Στα αρχαία Περσικά αποκαλείτο Γιαούνα (Yauna), στα Εβραϊκά Γιαβάν (Yavan), στα Ασσυριακά Γιαβνάϊ (Yavnai). Οι Πέρσες γενίκευσαν τον όρο περιλαμβάνοντας και τους κάτοικους της κυρίως Ελλάδας. Οι σημερινοί Τούρκοι χρησιμοποιούν τον όρο Γιουνάν μόνο όταν αναφέρονται στους κάτοικους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι Ελληνίζοντες χριστιανοί της Ανατολίας και της Κύπρου αποκαλούνται Ρούμ (Ρωμαίοι).

  Μα και η λέξη Istanbul είναι παράφραση της ελληνικής έκφρασης “Εις την Πόλιν”.

  Το θέμα είναι τέτοιες στιγμές που ζούμε και θα ζήσουμε να επιλύσουμε κατά το βέλτιστο δυνατό τις διαφορές μας με τους γείτονες για να κοιτάξουμε τα του οίκου μας.
  Η ελληνική πλευρά πρέπει να συμβάλλει στην ήττα του στρατιωτικό-κεμαλικού κατεστημένου ενώ δεν δικαιούται πλέον να σπαταλήσει ούτε ευρώ σε μίζες και αγορές όπλων. Στα ύπουλα, χορηγημένα από τους εμπόρους όπλων, άρθρα που είδαν τελευταία το φως στον ελληνικό τύπο για την δήθεν στρατιωτική υπεροπλία της Τουρκίας στο Αιγαίο υπάρχει απάντηση: η καλύτερα άμυνα κάθε χώρας είναι ο ίδιος ο λαός της. Και όσο λιγότερο εξαθλιωμένος θα είναι αν μειώθουν οι στρατιωτικές δαπάνες, τόσο το καλύτερο.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Merci, ευχαριστώ, τεσεκέρ-ιντέμ…κάτι τέτοιο mon cher Jean…για την ιστορική ανάλυση που μας παραθέτεις για όσους ενδιαφέρονται!
   Πάντως το έχω αναφέρει ξανά, στο σχολείο «εκεί» όταν πήγαινα τον εθνικό τους ύμνο τον τραγουδούσαμε σε κάθε ευκαιρία, το μόνο που θυμάμαι είναι πως άρχιζε με την λέξη, «κορμπά» που δεν ξέρω τι θα πει…και ούτε και με ενδιαφέρει!
   Κνούδια και bisoux! 🙂

   • Ο/Η jokar λέει:

    Korkma, (μη φοβάστε)
    Σε γνωρίζω από την κόψη…

    Τόσες ομοιότητες και τόσες διαφορές…
    παιδιά αντί να δουν παιχνίδι είδαν ξεριζωμό
    γονεις αντί να δουν ελπίδα είδαν παιδομαζώματα
    μας φώλιασαν την φωτιά του μίσους και δύσκολο να σβήσει…
    αλλά είμαστε λαοί και οι δύο, είμαι ο Γιάννης και είναι και ο Μουσταφά… τα ίδια προβλήματα έχουμε, την ίδια οικονομική κρίση περνάμε, τα ίδια πολιτικά συστήματα κατηγορούμε, τα ίδια οράματα έχουμε…
    (Βέβαια, τα λέω εκ του ασφαλούς, αν είχα περάσει εποχές ξεριζωμού, θα τους γαμοσταύριζα όλους μια ζωή…)

 7. Ο/Η Thalassenia λέει:

  Ωραία έμπνευση είχες.
  Δεν ήξερα το …καν΄ έλα!!
  Αν το δούμε βαθύτερα το Γιουνάν δεν είναι άσχετο.

  Φιλιά θαλασσένια.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Τώρα Thalassenia μου, δεν ξέρω αν αυτή η έμπνευση είναι ωραία…γιατί από την στιγμή που έγραψα αυτό το ποστ μέχρι τώρα με έχουν πάλι «λυγώσει» τα Ελληνοτουρκικά σχόλια των ειδήσεων, αναλύσεων και κόντρα αναλύσεων….Τι πράγμα και αυτοί οι δημοσιογράφοι στην TV…
   Α! προτιμώ την κανέλα!!!
   ΑΦιλιά και καλό μας κουράγιο…τελικά κήπος και μόνο κήπος! 🙂

 8. Ο/Η dimitrisp λέει:

  θα σου μεταφέρω την απορία ενός θείου μου που το επίθετό του είναι Ισταμπούλογλου δηλ. παιδί της Πόλης. Αναρωτιέται λοιπόν αυτός ο Θείος που έφυγε 13 ετών από την Τουρκία:
  «Λέμε συνέχεια ότι 4οο χρόνια σκλαβιάς από τους τούρκους μας άφησαν άσχημα κουσούρια…μήπως τελικά είμασταν εμείς αυτοί που διαφθείραμε τους τούρκους ;…» χαααχαχαχα!!! μοιάζει με το αυγό του Κολόμβου η ερώτηση…
  όπως και να έχει…Hoş geldiniz kardeşi …
  ΑΦ και καλό βράδυ.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Α…ΝDimitri…τον άμοιρο τον θείο και όλο το σόι των Ισταμπουλογλέων….απίστευτο «καρμικό» επίθετο και απίστευτη απορία!
   Προσωπικά νομίζω πως ο Έλληνας δεν διαφθείρεται, υπάρχει μια ευγένεια καρδιάς που αντιστέκεται, εξάλλου το έχει δείξει και η ιστορία μας!
   Αυτά τα τσουτσουνάκια κάτω από τα s…πώς τα κατάφερες…μη μου πεις, η απορία είναι ρητορική!!!
   Να έχεις μια όμορφη Κυριακή! 🙂

 9. Ο/Η Μιχάλης Καρλής λέει:

  Γεια σου AΦ
  Αν το δεις με τη σύγχρονη ματιά της παγκοσμιοποίησης οι διαφορές μας δεν είναι και τόσο μεγάλες αυτοί στο τόπο τους όπως πχ οι Ιταλοί γείτονες μας εμείς το δικό μας μόνο συνεργασία μπορούμε να έχουμε όπως με τους Ιταλούς.
  Αν το δεις με τη ματιά του παρελθόντος τα πράγματα στη σχέση μας είναι δύσκολα έχουν το όνομα γενοκτονία,διωγμός,προσφυγιά.
  Οι Τούρκοι είναι μέρος του οικονομικού μας προβλήματος μας αναγκάζουν σε παράλογους εξοπλισμούς.Είμαστε από τις λίγες χώρες που απειλείται η εθνική τους κυριαρχία.
  Οπως η ισχυρή Γερμανία μας επιβάλλει τους όρους της έτσι και η ισχυρή Τουρκία με το προσωπείο της συνεργασίας θα επιβάλλει τους όρους της.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Γεια σου Μιχάλη!
   Το ΑΦ…και σ’ ευχαριστώ… έχει δυο «ερμηνείες»:
   ΑΦ ο Αληθινός Φίλος και ΑΦ Αληθινά Φιλιά…
   Μας αρέσει εδώ να παίζουμε με τα αρχικά, όπως με το ΚΜΝΒ, Καλή Μάγισσα Νεράιδα του Βοσπόρου και άλλα «παιδικά». Εξάλλου είναι της μόδας με το ΔΝΤ…! 🙂

   Επειδή τώρα έχω ζήσει τους Τούρκους από κοντά ως Ελληνογαλλίδα που σημαίνει χωρίς μίσος και πάθος, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι αυτός ο λαός αισθάνεται κομπλεξικά απέναντι σε όλη την Ευρώπη και πραγματικά θα χρειαστεί αιώνες για να εκσυγχρονιστεί γιατί είναι πολύ βαθιά διαμορφωμένος και όταν ο στρατός διοικεί, ο λαός φοβάται…
   Υπερισχύουν μόνο στον αριθμό και σε τίποτα άλλο!

   ΑΦ και στην Δώρα! 🙂

 10. Ο/Η φτερό... λέει:

  Γεια σου Μαγισσούλα!

  Πέρασα να πω μια καλησπέρα και να δω τι κάνεις. Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα στοιχεία που δίνεις. Τι να πω για το ελληνοτουρκικό δεν ξέρω, πραγματικά. Δεν με νοιάζει πως μας λένε και πως τους λέμε, ας μας λένε και τηγανιστάν, αρκεί να τελειώσει κάποτε αυτό το θέμα με τα όπλα και τους εξοπλισμούς, είναι σκέτος παραλογισμός, τουλάχιστον σε αυτή την εποχή, των τοοοοοοοοοόσων άλλων προβλημάτων…

  Φιλιά πολλά και αληθινά και μια ντουζίνα χαμόγελα 😀

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Πουλένιο μας φτερούλι!

   Μας έλειψε η καθαρή ματιά σου και τα τρελά )))))))))))))::::::::::: χαμόγελα σου! 🙂

   Παραλογισμός είναι ότι συμβαίνει σε όλη την ανθρωπότητα αφού έχουμε κάνει θεό το χρήμα, είναι αναμενόμενο, τόσο απλό!
   Παίρνω τα ΑΦ και την ντουζίνα 🙂 και πάω να δουλέψω στον κήπο!

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

 11. Κοίτα που μία γραμμούλα αλλάζει το νόημα ολόκληρης της παροιμιάς.

  Δεν την ήξερα την ερμηνείας της…

  Σε ευχαριστώ..

  !!ΦΑΣΜΑ!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

   Αν μια γραμμούλα ΑΦΓ…μπορεί να αλλάξει μια χιλιοχρησιμοποιημένη παροιμία, τι μπορούν να κάνουν άραγε μερικές δεκάδες γραμμούλες;

   Έτσι με αυτές τις γραμμούλες εμείς θα αλλάξουμε την διάθεση της πάρε-ούλας…

   TAMAM = ΤΕΛΟΣ

 12. Ο/Η jokar λέει:

  ναι, καν’έλα, όπως λέμε «πρασινάλογα»(πράττειν άλογα)
  ή αγγληστί : From the town I’m coming and at the top cinnamon 😀

  ή όπως τα έλεγε κι ο «τρελο»-Νικόλας:

  Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα
  συντρόφια μου σας έχ%σα και μέρα με τη μέρα
  από φακές και τραχανά, πιάνο με ουρά
  τα μυαλά του Ντάτουρα, να ‘χες μασκαρά.
  – Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

 13. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  Ετσι που πάμε κι ο γαιδαρος πεταει διπλα στη γελάδα… το νου μας!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ας «αναλύσουμε» λοιπόν το θέμα, Φεγγαρένια μας!
   Είπαμε…πως η Ελλάδα είναι το δελφίνι, επειδή είναι πανέμορφο πανέξυπνο και ξέρει να ελίσσεται…Η αγελάδα ως Τουρκία, σε «καιρό ισχνών αγελάδων»…είναι ζώο που θεωρείται χαζό και ας δίνει γάλα, αλλά και η κατσίκα…που δεν μασάει μας δίνει γάλα, άρα η φωτό καλά στέκει…τώρα ο γάιδαρος αν πετάξει κοντά στην αγελάδα…θα θέλει να πει ότι θα εξαφανίσει το δελφίνι…και δεν λέει!!! 🙂

   Ποια είναι η δική σου ανάλυση ΦΕΜ ή θα μας βάλεις το «Δελφίνι Δελφινάκι μου»;
   Α..για να μη ξεχνάμε πως είμαστε μια σοβαρή πάρε-ούλα!
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκι… 🙂

 14. Ο/Η Ξωτικό λέει:

  Χαααααχαχαααααχαχααααα να είσαι καλά είχα επιθυμίσει λίγο την τρελλα της παρεούλας.Λοιπόν εκεί που διάβασα την ωραιότατη ανάρτησή σου και με πολύ σοβαρό ύφος διάβαζα τα σχόλια πέταξες με όλη τη γαλλική σου κομψότητα το :
  «εκείνα τα τσουτσουνάκια κάτω απο το s πως τα βάζεις;;»
  και έπεσα κάτω απ’τα γέλια
  ααααχ δεν μπορώ να συνέρθω ευτυχώς….

  Πάρα πολύ χάρηκα για το Γιουνανιστάν γιατί το είχα για φοβερή βρισιά…..

  Και η φωτό ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!!!!

  Λές όμως να είναι τόσο απίθανο ;;;;

  κι εγώ πάνω που έβαζα όλη μου την καλή διάθεση να ελπίσω οτι κάτι θα αλλάξει και να πάψουμε να αιμορραγούμε τόσο σε αμυντικές δαπάνες άκουσα οτι η κυρία Ερντογάν είπε να την αφήσουν ήσυχη να ψωνίσει για να ενισχύσει την ελληνική οικονομία ….και μούρθε ..η αγελλάδα καπέλο.

  Νά’σαι καλά Μαγισσούλι.
  φιλιάααααααααααααααααααααααααααααααα !!

 15. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ξωτικούλι…έχω μπουχτίσει σοβαροφάνεια!!!

  Η εικόνα του Μουσιού…(στα Τούρκικα Κύριος), με την τσεμπεροφασκιωμένη Μαντάμ, (Κυρία σε όλες τις γλώσσες), που πήγε λέει να αγοράσει εδώ παπούτς (!) για να μας ενισχύσει…τι σου λέει;
  Φαίνεται δεν ξέρει την δικιά μας παροιμία:
  «Παπούτσια απ’ τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένα»!
  τσ τσ τσ!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΙΛΆΚΙΑ! 🙂

 16. Ο/Η stardust30 λέει:

  Εγώ πάλι καλή μου Άιναφετς φοβάμαι περισσότερο τους Γιουνάν πολιτικούς από ότι τους Τούρκους.
  Στο κάτω-κάτω οι Τούρκοι καλά κάνουν και κοιτάνε το συμφέρον της χώρας τους- οι δικοί μας οι προδότες πολιτικοί που κοιτάν το συμφέρον της τσέπης τους; Τί να πεις;
  Εύχομαι η μικρή μας χώρα κάποτε να βρει σωστούς «καπετάνιους» γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα κράτος που να είναι δίπλα του και όχι απέναντί του..

 17. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλώς μας ήρθες και από δω Αστερόσκονε…
  Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά ειλικρινά έχω βαρεθεί ή μάλλον έχω κουραστεί με όλα τα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια, που παίζουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι λεγόμενοι ισχυροί σε ΟΛΟ τον πλανήτη και είπα να το ρίξω στα χόρτα…αυτό δεν θα πει ότι αδιαφορώ…ας βάλω πρώτα τάξη μέσα μου!

  ΥΓ. Αν σου έλεγαν σε ποια χώρα θα ήθελες να ζήσεις εσύ με τα παιδιά σου, που θα πήγαινες;
  Ποια χώρα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σου ν’ «ανθίσουν»;

  Συγνώμη, αλλά πάλι τα «πήρα»…να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!

 18. Ο/Η jokar λέει:

  Kαλά κάνεις και τα «παίρνεις», δεν είσαι η μόνη…
  Και τη λύση τη δίνει το παρακάτω «παρατράγουδο»:

  (έλα να σκάσει λίγο χαμόγελο το χειλάκι μας 😉 )

 19. Ο/Η jokar λέει:

  κι επειδή η μουσική δεν έχει όρια:

 20. Ο/Η side21 λέει:

  Το προτιμώ το Yunanistan από το Greece !!!
  Βλέπεις γεννήθηκα Ίωνας με τη στάμπα …

  Iyi aksamlar …

 21. Ο/Η side21 λέει:

  Έτσι κι αλλιώς σε όποια ανατολίτικη (αραβική) χώρα πήγα …
  όταν με ρώταγαν από που είσαι έλεγα Yunan !!!

  http://side21.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
  http://side21.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

 22. Ο/Η side21 λέει:

  Xa xa xa xa !!!
  Τρελλάθηκα με το Videaki του φίλου jokar …

  • Ο/Η jokar λέει:

   μα, έτσι είναι φίλε άγρυπνε, «λαοί» και ανθρώπινες οντότητες είμαστε όλοι, με ηγέτες και με σημαίες γιατί να παραμυθιαζόμαστε? -ακόμα- γιατί? Ας συμφιλιωθούμε πρώτα με τον καθρέφτη και μετά με τη φύση, πριν είναι αργά… τα άλλα έπονται…

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χα χα χα…Μερ χαμπα…Άγρυπνε φίλε μας!
   Για πες…για πες Ίωνα…αν δεν τα πεις όλα ΕΔΩ θα σου κόψω το μερ χαμπάρια!
   Πήγα σχολείο μέχρι Τετάρτη Δημοτικού στο Ζάππειο και όταν φύγαμε «κακήν κακώς» μίλαγα Τούρκικα, τώρα θυμάμαι μόνο λίγες λέξεις και κανένα τραγουδάκι…
   Iyi aksamiar…???

   ΑΦιλιά Ελληνικά! 🙂

 23. Ο/Η Thalassenia λέει:

  Γνωρίζαμε για το ΔΝΤ αλλά σε άλλα μέρη.
  Εγώ εδώ πρώτα έμαθα τα ΑΦ και τα ΑΦΦΦΦΦΦΦΦ, μετά το ΚΜΝΒ και μετά το ΔΝΤ.
  Είδε ότι έχεις πέραση καισε αντέγραψε το άτιμο.

  Το βίντεο του jokar μας τρέλανε. Είδες τι κάνει η έμπνευσή σου.

  Φιλιά θαλασσένια.

  • Ο/Η jokar λέει:

   Το video μακάρι να ήταν του jokar… Aυτός μόνο copy-paste έκανε… οι δάφνες αλλού περικαλώ Τhalassenia !!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλήμέρα Θαλασσένια…πώς πάνε τα κηπευτικά;
   Χθες έπεσα τέζα…είδες η αναθεματισμένη βροχή πάλι μας τάραξε και έρχονται και άλλες…αμάν αμάν…
   Το video «κοπιπάστα» του Jean μεγάλο σουκσέ, το έκανε ανάρτηση και ο Νεραιδοσύντροφος στο blog του, όπου έχει μεγάααααααααλη πέραση… χα χα χα…
   Τώρα ετοιμάζω ποστ με τα δικά μου πράσινα!
   ΦΠΑ και ΑΦΜ! 🙂

 24. Ο/Η Thalassenia λέει:

  jokar
  Συνήθως copy-paste κάνουμε αλλά να βρείς έστω και τυχαία, κάτι ξεχωριστό μέσα στα χιλιάδες αξίζει επιβράβευση.

  Άιναφετς
  Τι είναι πάλι αυτά τα ΦΠΑ και ΑΦΜ;
  Δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω. Τρέχω και δεν φτάνω.
  Τα φυτούλια μου είναι λίγο παραμελημένα με την έκθεση.
  Έχουμε βλέπεις κι άλλο χόμπι.
  Περιμένω να δω τα δικά σου και τον άλλο μήνα θα τα βγάλουμε στην αγορά, χαχα.

  Φιλιά θαλασσένια.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χμ…καλά το μυρίστηκα…ότι εκτός από νοικοκυρά-αγρότισσα-blogger…είσαι και καλλιτέχνης…δλδ η έκθεση κοσμημάτων στην Χαλκίδα είναι και της Θαλασσένιας!
   Τώρα έτσι για πλάκα, ρίξε μια ματιά στο Τ.Θ.Π, Τι Θα Πει, μαγικό λεξικό…πάνω πάνω… να δεις πως παίζουν εδώ αυτοί που έχουν ακόμα παιδική καρδούλα!
   Το ΑΦΜ, είναι έμπνευση του basnia και θα πει, Αληθινά, Φιλιά Μαγικά!
   Το ΦΠΑ, δεν θυμάμαι ποιανού είναι, Φιλιά, Πολλά, Αληθινά!
   Άρα ΦΠΑ και ΑΦΜ και καλή επιτυχία στην έκθεση σου!!! 🙂

 25. Ο/Η dimitrisp λέει:

  Να χαίρεσαι τον γιόκα σου τον Κωνσταντίνο. Να είσαι καλά να τον καμαρώνεις.
  πολλά φιλιά.

  ΥΓ σε είδαμε στη βάπτιση του cpil και δε νομίζω να έχω δει μάγισσα ομορφότερη…χμ! έβαλε και η αύρα του Βοσπόρου την πινελιά της…

 26. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Χμ…και πολύ χμ…τελευταία στην ζωή μας! 🙂
  Καταρχάς ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά του γιόκα μου!!!
  Τώρα για την πινελιά του Βοσπόρου…έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια και οι πινελιές ξεθωριάζουν…εξωτερικά! 🙂
  ΑΦ σημερινά!

 27. Ο/Η jokar λέει:

  Χρόνια Πολλά, να χαίρεστε τον γιόκα-cpil !!!

 28. Ο/Η Thalassenia λέει:

  Χρόνια Πολλά και Όμορφα στον Κωνσταντίνο -αφού το έμαθα από άλλους-.
  Στην έκθεση έχω μία μικρή συμμετοχή αλλά πολύ σημαντική για εμένα.
  Είδες αν ρωτάς μαθαίνεις. Χρόνο δεν έχω τώρα για το Τ.Θ.Π. αλλά υπόσχομαι να το μελετήσω εν καιρώ για να σας καταλαβαίνω.
  Επιμένω στο δικό μου ολοφάνερο λεξικό,

  Φιλιά θαλασσένια πολλά λέμε.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ευχαριστώ Θαλασσένια για τις ευχές!
   Δεν χρειάζεσαι να μελετήσεις τίποτα…για να καταλάβεις τα παιχνιδάκια μας και καλά κάνεις να επιμένεις στο δικό σου! 🙂
   Άστα αυτές οι καταιγίδες μιλάνε από μόνες τους…:(
   ΑΦιλάκι βροχερό!

 29. Καλή μου Στεφανία να χαίρεσαι τον Κωνσταντίνο σου και εσύ και ο Νίκος.

  !!ΦΑΣΜΑ!!

 30. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  Να χαιρεσαι το νινι σου φιλακια

 31. Ο/Η Ελένη λέει:

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

  ΜΟΥ ΛΥΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΤΟ YUNANISTAN:@@

  H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ♥

 32. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Διπλό ευχαριστώ Ελένη, το πρώτο για τα καλά σου λόγια και το δεύτερο γιατί είχα ξεχάσει τι είχα γράψει και έτσι ξαναφρεσκάρισα» τις γνώσεις μου! 😉

  Θα σε παρακαλούσα να μου βάλεις το link από το blog σου, γιατί δεν μου το βγάζει και δεν καταλαβαίνω πια Ελένη είσαι!!!

  ΑΦιλιά και φυσικά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! ❤

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.