Χάος…

Κάποτε…πριν από πολλά πολλά χρόνια απ’ ότι λέγεται, υπήρχε το Μεγάλο Τίποτα, μέσα στο Μεγάλο Τίποτα βρισκόταν το Κενό, ακίνητο και κοιμισμένο. Το Κενό λεγόταν Χάος, έτσι στο Χάος που κοιμόταν ήταν κλεισμένο το Μεγάλο Τίποτα…
Το Χάος ξύπνησε και άρχισε να κουνιέται, μεγάλωσε, στριφογύρισε απ’ όλες τις μεριές και όταν έγινε γιγάντιο, απλώθηκε και ελευθέρωσε το Μεγάλο Τίποτα βγάζοντας έναν υπέροχο ήχο!
Αυτή υπήρξε η πρώτη κραυγή των κόσμων, έτσι γεννήθηκαν τα παιδιά του Χάους, η Γη, η Νύχτα και ο Έρωτας!


Το Χάος ήταν θεοσκότεινο, μαύρο και άραχνο χωρίς ίχνος ζωής, αυτό το τρομαχτικό ον ήταν απέραντο, δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος…
Μέσα σ’ αυτή την απεραντοσύνη, χωρίς να γίνει κάποια ερωτική πράξη, εμφανίστηκαν δυο  παράξενα όντα, το Έρεβος και η Νυξ, έμοιζαν σαν δίδυμα αδέλφια και στάθηκαν το ένα απέναντι από το άλλο χωρίς να λένε λέξη.

Άλλοι πάλι λένε, πως η Νύχτα άφησε στους κόλπους του Έρεβος το Κοσμικό Αυγό, οπότε δημιουργήθηκαν το Χάος, η Γαία και ο Έρως…
Πάντως ένα είναι σίγουρο… πως απόλυτη ησυχία και μοναξιά επικρατούσε στο σύμπαν, μέχρι που εμφανίστηκε ο Έρωτας και μπήκε ανάμεσα στα δυο τρομερά όντα, την Νύχτα και τον Έρεβο!


Με την βοήθεια του Έρωτα εξαφανίστηκε η ψυχρότητα από τις δυο μυστήριες υπάρξεις. Άρχισαν να επικοινωνούν και από αυτή την σχέση ξεπετάχτηκε ο Αιθέρας, αστραφτερός και λαμπερός. Με τις διάφανες φτερούγες του απλώθηκε σε όλο το σύμπαν και σκόρπισε την λάμψη στο σκοτεινό Χάος.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε μια θηλυκή θεότητα, η Ημέρα πανέμορφη και λαμπερή με τεράστια φωτεινά φτερά, έριξε το λαμπερό της βλέμμα στον Αιθέρα και του χαμογέλασε…
Ο Αιθέρας χάρηκε πολύ που βρήκε παρέα. Τα δυο αδέλφια χαρούμενα και παιχνιδιάρικα έφεραν την ευτυχία μέσα στον κόσμο. Κυνηγιόντουσαν στο απέραντο σύμπαν, έπαιζαν και κρυβόντουσαν πίσω από την Γαία και πίσω από τεράστιους μετεωρίτες!

Τα πράγματα όμως άλλαξαν… και από τα σκοτεινά σπλάχνα της Νύχτας, εμφανίστηκε ο Ύπνος και ο Θάνατος, ακολούθησε η Απάτη και η Έριδα.
Τρομερά παιδιά της Έριδας ήταν, ο Πόνος, η Λήθη, ο Λιμός, η Μάχη, ο Φόνος, η Δυσνομία και ο Όρκος ….

Η Γη που βρισκόταν μέσα στο απέραντο Χάος, γέννησε (χωρίς ερωτικό πάθος!) τον Ουρανό, τα Όρη και τον Πόντο,  αργότερα ερωτεύτηκε τον γιο της, τον Ουρανό και από εκεί προήλθαν αμέτρητοι θεοί…

Αναρωτιέμαι τώρα…όταν ο Ησίοδος έγραφε την «Θεογονία», φανταζόταν  άραγε το Χάος που θα επικρατούσε αιώνες αργότερα στην ανθρωπότητα, στον κόσμο μας, γιατί στην Φύση δεν υπάρχει Χάος!
Και Χάος, σημαίνει παντελή έλλειψη τάξης.

Εμείς δεν φτιάξαμε τον κόσμο;
Και ο κόσμος είμαστε εμείς…

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

45 Responses to Χάος…

 1. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  με πολλή πολλή αγάπη νεραιδούλα

  το όνομα του το πιο αγαπημένο απ όλα έρως…

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Α! Μάθαμε και τον Σαββόπουλο, στην προσπάθεια του να το παίξει Παραμυθάς…
   Ευχαριστώ Φεγγαρένια μου…ενδιαφέρουσα προσπάθεια του, θα έλεγα! 😉

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια και καλό παραμυθένιο Σαββατοκύριακο θα σου ευχηθώ! :))

   • Ο/Η φεγγαρενια λέει:

    μα εννοειται πως δεν μπηκε το συγκεκριμένο ως αφήγηση μα ως κειμενο βεβαιως βεβαιως και το παραμυθας τον παιζουν πολλοι ενας είναι όμως ο οριτζιναλ σαν το γνωστό γαλα αφηγητες υπάρχουν πολλοί παραμυθας όμως ένας! χιχιχιχι!

 2. Ο/Η Hengeo λέει:

  Συζητούσαμε μία φορά με ένα φίλο για την ανοργάνωτη και χαώδη σκέψη που έχουμε και είπε: Το χάος είναι τάξη που ακόμα δεν την έχουμε ανακαλύψει.

  Δεν ξέρω ποια από τις δύο οπτικές περιέχει περισσότερη αλήθεια, μάλλον όμως η οπτική του φίλου μου με συμφέρει περισσότερο :p

  ΑΦ!

 3. Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

  Μια καλησπέρα και απ μένα στην όμορφη γλυκιά και τόσο μαγικά μυστηριώδης παρεούλα!

  Σύμφωνα με μια άλλη άγραφη και άγνωστη «θεωρία» 😛 «ένα πετραδάκι μαζεύτηκε σε μια γωνιά..να έφτασε και ένα δεύτερο…και ένα τρίτο…και σιγά σιγά και άλλα…και ύστερα όλα αυτά μαζί ενώθηκαν..και έκαναν ένα μεγάλο βράχο!»

  Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πως δημιουργήθηκε ο κόσμος….για το πως είναι ο κόσμος τώρα…και για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει έτσι όπως πάμε…σημασία έχει τι κάνουμε εμείς και πώς αλλάζουμε εμείς τον κόσμο..

  Και τέλος επειδή ο έρως έρως μένει πάντα έρως…ένα λαλά έτσι απλά…(δεν είμαι fun του συγκεκριμένου..αλλά…)

  Τώρα μετά από ποιον…έ είναι αυτονόητο πια νομίζω…χαχαχα 😀

  Καλό απογευμάτκι σε όλους! ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκι παλαβούλικο και πονηρούλη γιατί έτσι μ αρέσει! 😀 😀 😀 😀

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Η «μυστηριώδης» πάρε-ούλα σε καλησπερίζει, Φωτεινό*!!! 🙂

   Και…ποιος θα το έλεγε πως ο κατά τ’ άλλα συμπαθέστατος Σάκης Ρουβάς θα μας τραγουδούσε το χάος!!!

   Ας ελπίσουμε όμως, πως ποτέ μετά από οποιονδήποτε…δεν θα επέλθει χάος στη ζωή μας! 😉

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια και χαίρομαι διπλά όταν το *ακι έχει κεφάκια!!! 😆

   • Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

    Γλυκιά μου Άιναφετς 😀 😀 😀 η ζωή μας είναι ένα χάος όταν δεν έχουμε ανθρώπους να αγαπάμε και να μας αγαπάνε..άρα κάτα μια ένοια είμαστε πάντα καλυμένοι 😉

    ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια και παλαβοζουπιχτές αγκαλίτσες!
    Παλαβο και τρελό * 😛 έχει κεφάκια γιατί είναι άκρος ερωτευμένο…σσσςςς! 😀 😀

 4. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

  χαχαχαχαχαχα αστερακι έγραψες!!!! ποτε δεν είχα σκεφτει πως ο Sakis μπορει να συνδέεται με τον Ησιοδο τελικά όλα σχετικα είναι χιχιχιχι!

 5. Ο/Η nikiplos λέει:

  Πάντως το χάος του Ησίοδου μοιάζει με το big bang, την πλέον επιβεβαιωμένη (αλλά καθαρά Δυτική ήτοι μονοθεϊστική) άποψη για την κοσμογονία…

  Μπορεί το Χάος να φαντάζει ότι έχει παντελή έλλειψη τάξης, η θεωρία του Χάους όμως (με ολίγη υπερβολή φυσικά ) λέει ότι μπορεί μια πεταλούδα που κτυπάει τα φτερά της στην Ευρώπη να προκαλέσει μια καταιγίδα στο Πεκίνο… Φυσικά εννοεί ότι ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια μπορεί κάτι να αλλάξει δραματικά (μια παράμετρος ας πούμε) και να επικρατήσουν ταχύτατα κι αναπάντεχα. Σε όποιον φαίνεται απίστευτο αυτό, ας κοιτάξει την Ιαπωνία τούτες τις μέρες ή ας μιλούσε σε κάποιον απο εμάς το 2007 για μια λέξη που λέγεται «κρίση».

  Και μου άρεσε η λέξη του Ησίόδου: «Θεογονία», έτσι καθαρά πολιτική και πλουραλιστική (και οι Θεοί γεννώνται και θνήσκουν καίτοι αθάνατοι).

  Ας είναι… εγκλωβισμένος ανάμεσα σε χάος και έρεβος εύχομαι όμορφο Σαββατοκύριακο.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ναι, Nikiple…έχω διαβάσει και έχω προσπαθήσει να «κατανοήσω» την επιστημονική πλευρά της «πεταλούδας», της Κβαντομηχανικής… και έτσι κατέληξα στον συμβολισμό της μυθολογίας!

   Η λέξη «Θεογονία» και σε μένα αρέσει αλλά το Έρεβος, αυτό το βαθύ σκοτάδι, ως λέξη κάτι μου κάνει!!! 😉
   Ορισμένες λέξεις ασκούν επάνω μου μια μυστηριώδη γοητεία! 🙂

   ΑΦ! και ας έχουμε εμείς οι εγκλωβισμένοι ένα γαλήνιο Σαββατοκύριακο! :))

   • Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

    Και κυριολεκτικά αν το πάρουμε το θέμα..αν πάρουμε την φτωχή και μη επιμονική πλευρά της «πεταλούδας» με ή χωρίς » » χωρίς κάποια πράγματα η επιβιώση μας είναι αδύνατη…που ακόμα και το παραμικρό μας επιρεάζει..

 6. «Για ένα καρφί χάθηκε το πέταλο,
  για ένα πέταλο χάθηκε το άλογο,
  για ένα άλογο χάθηκε ο αναβάτης,
  για ένα αναβάτη χάθηκε η μάχη,
  για μια μάχη χάθηκε το Βασίλειο».

  Η θεωρία του χάους συμβαδίζει με τη θεωρία του domino.Ότι ένα απειροελάχιστο και ανούσιο στη πραγματικότητα γεγονός μπορεί να προκαλέσει μία σειρά γεγονόντων.Αυτό θέλω να πω με το παραπάνω.Και τι πειράζει που χάθηκε ένα καρφι;Σιγά το πράγμα.Είχες σκεφτεί ποτέ ότι εξαιτίας ενός καρφιού μπορεί να χαθεί ένα βασίλειο;Τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη αλληλεπιδρούν με τα…πάντα.Ακούγεται λίγο εξωφρενικό αλλά έχει βάση.Έτσι και στο domino.Άρκεί να πέσει το πρώτο τουβλάκι,αρχικό γεγονός,ώστε να αρχίσουν να πέφτουν τα υπόλοιπα τουβλάκια(επερχόμενα γεγονότα).Πίστεψέ με και ταχύτητα των αλυσιδωτών γεγονότων είναι ίδια με αυτή της πτώσης των domino.

  Στο διά ταύτα λοιπόν.Αποδείχτηκε με το παραπάνω θεώρημα ότι Θεωρία του Χάους=Θεωρία του domino.Είναι το γνωστό «Θεώρημα του Θηρίου».

  !!ΦΑΣΜΑ!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Απαπαπαπααπππππππππππππππα! Πως μου αρέσει όταν το Θηρίο «μπαίνει» με την Θεωρία του Domino…και φιλοσοφεί! Εύγε ΑΦΓ! :))

   Έχουμε δει όλοι νομίζω πολλά τουβλάκια να πέφτουν στη ζωή μας, έτσι δεν είναι; 😉

   ΑΦ! και τίποτα δεν ακούγεται εξωφρενικό… μόνο γοητευτικό θα έλεγα! :))

 7. Ο/Η marilia λέει:

  Κι εγώ πάντως, διαβάζοντας, έφερα στο μυαλό μου την Κοσμογονία σε αφήγηση Σαββόπουλου.

  Φιλάκι

 8. Ο/Η MAKIS λέει:

  Καλησπέρα καλή μου μάγισσα Αιναφετς, εύχομαι να είσαι υγιής και προ-πάντων δυνατή!!!
  Χάος μια λέξη άγνωστη(για την πλήρη έννοια)αμφιλεγόμενη-μα συνάμα καταστροφική με την ερμηνεία του απλού νου ……….(ανθρωπότητα)
  Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ερμηνεία(σεβαστή κατά εμού)εγώ θα σου γράψω την δική μου (όχι πως είναι και η καλύτερη).
  Η ύπαρξη και η ζωή είναι δώρα τού Θεού. Εκείνος στην Πανσοφία Του, κάλεσε σε ύπαρξη τα πάντα από το τίποτα…( το χάος …. Δηλ. τίποτα)
  Η πρόοδος και η Δημιουργία τού Θεού……
  Ήταν φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ξεκινώντας από μια περιληπτική αναφορά, να εντοπίζει όλο και πιο αναλυτικά την εποχή που τον ενδιαφέρει…….(Toν Ανθρωπο).
  Ο Κοσμικός γεωλογικός αιώνας, είναι η πρώτη περίοδος δημιουργίας της γης, και είναι το πρώτο μέρος τού Αζωικού αιώνα.
  Διήρκεσε από 5 ως 4,6 δισεκατομμύρια έτη πριν.(περίπου)…
  Ο Κοσμικός, όπως μαρτυρείται και από το όνομά του, είναι η περίοδος δημιουργίας τού πλανητικού μας συστήματος.
  Στο διάστημα αυτό, το νέφος από το οποίο δημιουργήθηκε το Ηλιακό μας σύστημα, συμπυκνώθηκε σε πλανήτες και Ήλιο.
  Η γη ήταν ακόμα σε διάπυρη και ρευστή μορφή, χωρίς στερεό φλοιό. («Εν αρχή εποίησε ο Θεός τον ουρανό και την γη. Η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος» – Γένεσης 1/α΄ 1,2).
  Καλή συνέχεια για το Σ/Κ…..
  Με εκτίμηση ο Φίλος ΜΑΚΗΣ.

 9. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλησπέρα Makis…ευχαριστώ για τις ευχές, είμαι και υγιής και δυνατή!
  Πολλοί μύθοι έχουν γραφτεί σχετικά με την «Θεογονία» και η Αλήθεια είναι πέρα από μύθους…ούτε η θρησκεία, ούτε η φιλοσοφία, ούτε η επιστήμη έχει καταφέρει να την πλησιάσει…εξ’ ου και όλα τα πειράματα!!!

  Καλό Σαββατοκύριακο θα ευχηθώ σ’ όλη την όμορφη οικογένεια σου! :))

 10. Ο/Η thalassokrator λέει:

  Eγω περιμένω με αγωνία το σχόλιο του fractal γι΄αυτή την ανάρτηση.
  Υπάρχουν δύο εκδοχές, δύο κοσμογονίες (φυσικά δεν αναφέρομαι στις εβραϊκές)αλλά είπαμε!
  Για να δώ το σχόλιο του fractal και θα τοποθετηθώ.
  Απίστευτη ανάρτηση μάγισσα.

 11. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Χαχα…και αν σου πω πως εγώ… περιμένω το σχόλιο του Αναστάση…
  Τι έχεις να πεις;

  Για το εσωτερικό μας χάος, σίγουρα δεν υπάρχουν δυο εκδοχές…έτσι δεν είναι;

  Χαίρομαι που σου άρεσε αυτή η ανάρτηση, πάντως μη είσαι σίγουρος πως το fractal θα τσιμπήσει! 😉

 12. Ο/Η σταγόνα λέει:

  Ax μαγισσούλα με τα ωραία σου.. όταν διαβάζω τις αναρτήσεις σου και είναι βράδυ.. είναι σαν να με νανουρίζεις… 🙂 Αν είχε φανταστεί ο Ησίοδος το σημερινό μας Χάος ίσως να μην έβρισκε το κουράγιο ούτε τη διάθεση να γράψει τη «θεογονία» του..
  ΑΦΦΦΦΦΦΦ

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αχ…σταγονίτσα μου…δεν ξέρεις αυτό το «Αχ μαγισσούλα» πόσο μαλακώνει την καρδιά μου, να έρχεσαι πιο συχνά ν’ αναστενάζουμε* παρέα…εντάξει; 😉

   *Στη Χάθα γιόγκα που κάνω τώρα και 27 χρόνια λένε να παίρνουμε βαθιές ανάσες, έτσι αλλάζουμε τη ροή ενέργειας…όταν τα βρίσκουμε σκούρα!!!

   ΑΦ! και θα σου ευχηθώ ένα γαλήνιο βραδάκι! :))

   • Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

    Άρα μαγεισούλα μας γλυκιά αχχχχχχχχχχ και βαχχχχχχχ 😛 χαχαχαχα!

    Υ.Γ. απ αυτή την ένοια οι ερωτευμένοι είναι εξπερ στην γιόκα και στις τεχνικές της… αχχχχχχχ! έτσι άλλαζουμε κάθε ώρα και στιγμή τη ροή της ενέργειας!

    αχχχχχχχχχ μύγο μου! 😛 😛 😛

    Ο καθένας ότι θυμάται χαίρετε! χαχαχχα!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Καλά σε μυρίστηκα φωτεινό* μου…αχ..βαχ ε; 😆

     Πάντως οι βαθιές ανάσες βοηθούν και όταν φύγουν οι μύγες…όσο για τον μύγο…τελικά του βγήκε τ’ όνομα! 😉

     ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

   • Ο/Η σταγόνα λέει:

    κάνω κιεγώ χαθα γιόγκα!!! όχι βέβαια τόσα χρόνια… και μη φανταστείς καθημερινά… και με τις ανάσες ακόμα προσπαθώ..:) να είμαστε πιο κοντά να μου κάνεις μαθήματα…:)

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Εμ!…τυχαίο…Όχι δεν θα πω αυτό το χιλιοφορεμένο!!!
     Ούτε συμπτωματικό…αλλά εντελώς φυσιολογικό…πλέον!
     Είναι εμφανέστατο πως μέσα από αυτό το ψυχρό μέσο που είναι το διαδίκτυο…συμβαίνουν μαγικά πράγματα…δεν έχω ξαναγράψει στο blog μου γι’ αναπνοές σε κανένα…τώρα μη ρωτάς γιατί το έγραψα σε σένα! 🙂
     Πάντως γιόγκα χωρίς αναπνοή…δεν λέει!
     (Πχ: Σηκώνω το πόδι με εισπνοή κρατώ λίγο την αναπνοή μου και το κατεβάζω με εκπνοή και κρατώ πάλι λίγο την αναπνοή μου!)

     Και καθημερινή πίεση χωρίς βαθιές ανάσες…δεν λέει!

     Αχ! εισπνοή…
     Βαχ! εκπνοή…
     Χαχα…Αυτό είναι δική μας άσκηση! 😆

     ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκι ανακουφιστικό! :))

 13. θα σου πω ένα τραγουδάκι για το δικό μου χάος…εκεί που τελειωμό ο πόλεμος δεν έχει…το κέντρο του μετώπου 😉

  ΑΦΦΦ

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Μόνο του, μόνο του
   το μυαλό του Ανθρώπου, καίγεται
   στο κέντρο του μετώπου…

   Μόνοι μας τα φτιάχνουμε, μόνοι μας τα τρώμε…ευχαριστώ για το άσμα!

   ΑΦ! Νεράιδο μου και ας απολαύσουμε την ανοιξιάτικη Κυριακή! :))

 14. Ο/Η kryos λέει:

  Απογοητεύτηκα μάγισσά μου ( απογοήτευση με χαμόγελο :)) καθώς βρίσκω την όμορφη κοσμογονία που περιγράφεις λίγο ημιτελή (κατά την ταπεινή μου άποψη) .
  Ούτε για την γέννηση της Άϊναφετς κάνει λόγο αλλά ούτε στα έργα και τις ημέρες της .. παρακαλώ πολύ να επανορθώσεις και να κλείσεις την ανάρτησή σου με τις αλλαγές που έγιναν στο «Μεγάλο Τίποτα» στη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας 🙂

  Φιλιά πολλά !!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ηλίαααααααααααααααα!!!

   Μη μου απογοητεύεσαι… :))

   Τα πράγματα όπως «ξέρουμε» είναι απλά μέσα στην πολυπλοκότητα τους!
   Αφού λοιπόν τα πάντα ήταν ήδη στο «Μεγάλο Τίποτα» και η Φαντασία είναι σίγουρα ισχυρότερη της Γνώσης, φαίνεται πως η Άιναφετς είναι κόρη τής Ημέρας και του Αιθέρα και γεννήθηκε απλά χωρίς ερωτικό πάθος…και επειδή από κοριτσάκι τής άρεσαν τα μαγικά, μετονομάστηκε ΚΜΝΒ…Καλή Μάγισσα Νεράιδα του Βοσπόρου! 😉

   ΑΦιλιά πολύ πολύ χαμογελαστά! 🙂 🙂 🙂

 15. Ησίοδος: έρως
  Εμπεδοκλής: φιλότης (και νείκος)
  Ηράκλειτος: παλίντονος αρμονία
  Η έλξη των δύο οδηγεί στη σύνθεση, τη δημιουργία, τη γέννηση του καινούργιου…
  κι ας εκκινούν όλα από το χάος…
  Από το χάος πηγάζει η τάξη ως ανάγκη…
  Στα δύσκολα βυθίστηκα, αλλά μου άρεσε γιατί κρατάς το μυαλό μου σε εγρήγορση!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ο Πλάτωνας έχει διαφορετική άποψη:
   Παρουσιάζει τον Έρωτα γιο του Χάους που ωστόσο ενσάρκωνε την Αρμονία…

   Και για να γελάσουμε και λιγουλάκι…κάτι που μου αρέσει πολύ τώρα τελευταία…
   Πλατωνικός Έρωτας:
   Ίσον, μαλακόν παξιμάδιον δια τους μη έχοντας οδόντας!!!
   Εμμανουήλ Ροΐδης.

   Καλό μας βραδάκι Υπάτια μου…όμορφα βυθίζουμε το μυαλό μας στην μαγεία!!! :))

 16. Ο/Η newagemama λέει:

  Τι big bang και χαζομάρες! Ησίοδος και ξερό ψωμί! Με τη μανία που έχει ο άνθρωπος να τα εξηγήσει όλα δήθεν με επιστημονική τεκμήρίωση κλπ κλπ, χάνει όλη τη μαγεία της ζωής και της δημιουργίας! Δεν θέλω επιστημόνικότητες, θέλω μαγεία, παραμύθι, φαντασία!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Σωστή, πολύ σωστή σε βρίσκω Παναγιώτα μου!

   Και άκου κάτι που θα σου αρέσει:
   «Σε κάθε εποχή η επιστήμη θέλει ν’ αφανίσει μια Αλήθεια που την ενοχλεί»…
   Compte de Gobineau.

   Πάντως ο Ησίοδος σαν μαγικό φανταστικό παραμύθι μου ακούγεται…

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια στη γλυκιά μανούλα! :))

 17. Ο/Η μονοπατι λέει:

  υπαρχει σοφια μες τη μυθολογια…

  πολυ ομορφη αναρτηση,παραμυθιαρικη

  καλο βραδυ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλησπέρα στη νέα blogger της πάρε-ούλας!!! :))

   Τα πάντα, βρίσκονται καλά κρυμμένα στη μυθολογία μας…βασικά πολλά πάθη…και η ερμηνεία τους (των παθών!) πολύ με γοητεύει!

   ΑΦιλάκι και καλό μας βραδάκι! 🙂

 18. Ο/Η Ξωτικό λέει:

  Mαγισουλίνι μου έχω τόσο χάος στο πρόγραμμα και στο κεφάλι μου τελευταίως που μπήκα ξαναμπήκα και μυαλό να συγκεντρωθώ δεν μου βρίσκεται !!Οπότε αφήνω ένα φιλάκι και μια αγκαλίτσα για τώρα και πάω να συνεχίσω τη μάχη με το προσωπικό μου χάος…..

 19. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ξωτικούλι μου…και εγώ τρέχω…αλλά όταν συναντώ τους φίλους μου μέσα από τα σχόλια χαλαρώνω…έχει αρχίσει και το κούρεμα χόρτων συν τα τρεχάματα…
  Υγεία να έχουμε…βεβαίως, βεβαίως! :))

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦφφφφφιλάκι και ανταποδίδω την αγκαλίτσα και δεν ξέχνα μια μελλοντική συνάντηση!!! 😉

 20. Ο/Η Άστρια λέει:

  Η Θεογονία του Ησίοδου, δίνει πολλές ερμηνείες κι αν σκεφτεί κανείς πότε γράφτηκε..
  Όμως θα σταθώ στις υπέροχες συμβολικές λέξεις-ονόματα των Θεών, μικρών και μεγάλων, τις συζεύξεις τις ενέργειες και τα πάθη τους!

  πολύ όμορφη φιλοσοφημένη ανάρτηση και εικονογράφησή της!

  ΑΑΦ !!!!!! στη μαγισσούλα μας:)

 21. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Τώρα τελευταία Άστρια μου έχω ένα «κόλλημα» με τους μύθους και τα παλιά παραμύθια είναι γεμάτοι συμβολισμούς και πάθη!!!

  Χαίρομαι που σου άρεσε η εικονογράφηση…είναι ακόμα ένα από τα κολλήματα μου! 😉

  ΑΑΦ!!! στο λαμπερό Αστεράκι μας!!! :))

 22. Ο/Η thalassokrator λέει:

  Ακόμα περιμένω το σχόλιο του fractal.
  Δεν μπορεί η λέξη «χάος» είναι μαγνήτης γι΄αυτην.
  Θα περιμένω….πού θα πάει..

 23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Δεν με άκουσες Θαλασσό…το «χάος» δεν αποτελεί πόλο έλξης για όλους και ας είναι και ένα fractal! 😉

  Εξάλλου είσαι τελευταίος… πατώ δημοσίευση και ξεκινώ άλλη ανάρτηση μ’ ένα τραγούδι από αυτά που ελπίζω να σου αρέσουν!!!

  Καλό μας απόγευμα, προς το παρόν!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.