Λεφτά…


«Είναι παράξενο πόσο σημαντικά έχουν γίνει τα χρήματα, τόσο για κείνο που τα δίνει όσο και για κείνο που τα παίρνει και για τον άνθρωπο που έχει δύναμη και για τον φτωχό. Όλοι μιλάνε ατελείωτα για λεφτά ή προσπαθούν να αποφύγουν να μιλάνε για λεφτά- αφού είναι κακό πράγμα-αλλά ο νους τους είναι στα λεφτά…
Τα λεφτά και η εξουσία δεν έχουν τέλος, όσο πιο πολύ έχεις και από τα δύο τόσο περισσότερα θέλεις, δεν υπάρχει τέλος σ’ αυτό. Πίσω, όμως, από τα λεφτά και τη δύναμη υπάρχει θλίψη, που δεν μπορεί κανείς να την αρνηθεί…»

Κρισναμούρτι
Σημειώσεις

«Τα χρήματα πραγματικά καταστρέφουν τους ανθρώπους. Οι πλούσιοι έχουν μια ιδιαίτερη αλαζονεία. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, σε κάθε χώρα οι πλούσιοι έχουν γύρω τους εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οποιονδήποτε, ακόμα και τους θεούς και μπορούν πράγματι να αγοράσουν τους δικούς τους θεούς…»


«Οι πλούσιοι έχουν περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται και ο φτωχός πεινάει, αγωνίζεται για το φαΐ του παλεύοντας και δουλεύοντας όλη του τη ζωή. Κάποιος που δεν έχει τίποτα φτιάχνει από μόνος του τη ζωή του ή αφήνει τη ζωή  να γίνει από μόνη της πλούσια, δημιουργική, ενώ ο άλλος που έχει όλα τα καλά του κόσμου σπαταλιέται, μαραίνεται και πάει…
Ο ένας έχει ένα κομμάτι γη και το κάνει όμορφο, παραγωγικό, ενώ ο άλλος το παραμελεί και τ’ αφήνει να πεθάνει, όπως πεθαίνει κι ο ίδιος…»

«Δεν ξέρουμε αν είμαστε πλούσιοι  ή φτωχοί, δεν έχουμε πάει ποτέ βαθιά μέσα μας ώστε να ανακαλύψουμε αυτό που είναι. Ζούμε στη επιφάνεια ικανοποιημένοι με τόσα λίγα και γινόμαστε ευτυχισμένοι από κάτι μικροπράγματα.
Τα ασήμαντα μυαλά μας έχουν ασήμαντα προβλήματα και δίνουν ασήμαντες απαντήσεις κι έτσι περνούν οι μέρες μας…»

«Ο ήλιος προσπαθεί να τρυπήσει τα σύννεφα και μάλλον θα το καταφέρει μέσα στη μέρα. Τη μια μέρα είναι άνοιξη και την άλλη σχεδόν χειμώνας. Ο καιρός αντιπροσωπεύει τις διαθέσεις των ανθρώπων, πάνω κάτω, σκοτάδι και παροδικό φως.
Είναι παράξενο, πόσο πολύ θέλουμε ελευθερία, ενώ κάνουμε τα πάντα για να σκλαβώνουμε τους εαυτούς μας. Περιμένουμε από τους άλλους να μας καθοδηγήσουν, να μας βοηθήσουν, να είναι γενναιόδωροι, να είναι ειρηνικοί…
Όταν κανείς έχει επίγνωση πόσο πολλές περιπλοκές υπάρχουν στο να περιμένει από τους άλλους, τότε είναι ελεύθερος κι αυτή η ελευθερία είναι η αρχή τής δημιουργικότητας. Αυτή η ελευθερία είναι η αληθινή επανάσταση και όχι η ψεύτικη επανάσταση των κοινωνικών ή οικονομικών ρυθμίσεων, που είναι μια άλλη μορφή σκλαβιάς…»

Κρισναμούρτι
«Γράμματα σε μια νεαρή φίλη».

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

46 Responses to Λεφτά…

 1. Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

  Καλησπέραααααααααα και καλό Μήναααααα σε όλη την παρεούλα!

  Μείζον θέμα νομίζω το συγκεκριμένο στην εποχή μας..Καθώς όλη μαχόμαστε για αυτά λόγο του οποίου χωρίς αυτά δεν είναι εύκολο να ζήσουμε αξιοπρεπός..Αλλά μια ματιά σε βάθος πάντα βγάζει στο φως κρυμμένα μυστικά! 😉

  «Πίσω, όμως, από τα λεφτά και τη δύναμη υπάρχει θλίψη, που δεν μπορεί κανείς να την αρνηθεί»… Νομίζω οτι ίσως υπάρχει η θλίψη της μοναχικότητας και του ανηκανοποιήτου,με την ένοια του οτι προσπαθείς με «πλάγιους» τρόπους ίσως να πετύχεις αυτά που δεν μπορείς ή νομίζεις οτι δεν μπορείς με την καρδιά σου! (όλοι μπορούν να κάνουν πράγματα με την καρδιά τους…το θέμα είναι να θέλουν)

  «οι πλούσιοι έχουν γύρω τους εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οποιονδήποτε, ακόμα και τους θεούς και μπορούν πράγματι να αγοράσουν τους δικούς τους θεούς…” έτσι νομίζουν.. η αγάπη η ευγένια..ο χαρακτήρας και το ήθος του ανθρώπου δεν αγοράζονται.. Κάποτε είχα διαβασει πίσω απ ένα χαρτάκι ημερολογίου.. » Ένας αγενής μπορεί να υποδιθει έναν ευγενικό… ένας ευγενικός όμως δεν μπορεί να υποδιθεί έναν ανεδή! »

  “Δεν ξέρουμε αν είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί, δεν έχουμε πάει ποτέ βαθιά μέσα μας ώστε να ανακαλύψουμε αυτό που είναι.» Είμαστε ανησυχα πνεύματα εμείς το χουμε! 😛

  Αφού σας βασάνισα με όλα αυτα θα πω οτι το κλειδι για μένα τελικά κρύβεται στην εξής πρόταση… «Περιμένουμε από τους άλλους να μας καθοδηγήσουν, να μας βοηθήσουν, να είναι γενναιόδωροι, να είναι ειρηνικοί¨…» ίσως εκεί κρυβεται και το μυστικό της ζωης!

  Καλό μεσημεράκι σε όλους με χαμογελάκια και ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια κοκκινα κοκκινα γιατί ξέφυγα λιγάκι παραπάνω μάλλον! χιχιχιχι!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Λοιπόν…Αστεράκι Φωτεινό…
   Μια και έκανες ποδαρικό με πλήρη ανάλυση…(καρδιάς) του Κρισναμούρτι άκου, τι λέει για τη θλίψη:
   «Πρέπει να παρακολουθείς κάθε προμήνυμα, κάθε ένδειξη για να πας στη ρίζα της θλίψης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να παρατηρείς, να βλέπεις και να αφουγκράζεσαι… τα πάντα είναι μπροστά σου, ολάνοιχτα και πεντακάθαρα.
   Πρέπει να κάνεις το ταξίδι, όχι στο φεγγάρι, όχι στους θεούς, αλλά μέσα στον εαυτό σου.
   Πρέπει να έχεις πάθος για να τελειώσεις τη θλίψη και το πάθος δεν αποκτιέται με τη φυγή. Είναι εκεί όταν σταματήσεις κάθε φυγή…»

   Καλό βραδάκι με πολλά πολλά χαμογελάκια και ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ! 🙂 🙂 :)…και να ξεφεύγεις…μόνο… έτσι! 😉

   • Ο/Η Fwtino_Asteraki λέει:

    Έχω την εντύπωση οτι κάπου το έχω ξαναδιαβάσει αυτό αν και δεν θυμάμαι που!

    Είναι πολύ ιδιαίτερο να το παρακολουθείς αυτό νομίζω…κάθε φορά σε εκπλήσει όλο και περισσότερο νομίζω ο τρόπος που εκδιλώνεται η θλίψη ή ο θυμός νομίζω…

    Αυτό που πρέπει να δουλέψω στην πράξη εγω νομίζω είναι το τελευταίο… «Πρέπει να έχεις πάθος για να τελειώσεις τη θλίψη και το πάθος δεν αποκτιέται με τη φυγή. Είναι εκεί όταν σταματήσεις κάθε φυγή…” Νομίζα πως με το να φεύγεις απλά έχεις ένα Α έλεγχο..αλλά ίσως τελικά να είναι καλύτερη η «συγκρουση» εκείνη την στιγμη!

    Καληνύχτα και όνειρα γλυκά σε όλους!
    ΑΦΦΦΦΦΦΦιλάκια παλαβά παλαβά!

    Υ.Γ. Γιάννη Π. ρίξε μια ματιά στο απο πάνω! (αν και μάλλον θα το είδες ήδη 😛 )

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Καλημέρα * μου! :))

     Πάθος, όχι ερωτικό (χιχι!) αυτό σε χώνει σε άλλα κανάλια…

     Το πάθος που χρειάζεσαι για να «μένεις» με ότι σου συμβαίνει…να το αφήνεις ν’ ανθίσει και αυτό θα δώσει τον καρπό του… μαγικά!

     ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια καλοκαιρινά πια! 😉

     • Ο/Η fwtinoasteraki λέει:

      Το ερωτικό πάθος σε χώνει σε αλλά κανάλια αλλά τι κανάλια…αχχχχχχχ! :$ :$ :$

      Το άλλο πρέπει να το δουλέψω…ίσως τώρα να ναι μια καλή ευκαιρία… ή ταν η επι τας δεν λένε???!!! χαχαχαχα

      ΑΦΦΦΦΦΦιλακια παλαβα και σκεφτηκα! 😉

 2. Ο/Η thalassokrator λέει:

  Τη πάτησα!!
  Είδα τίτλο «λεφτά» και λέω τρέχα μοιράζει λεφτα η μάγισσα….αλλα άνθρακες ο Θησαυρός!!
  Καλησπέρα

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χαχα! δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι την πάτησες, Θαλασσό!!! 😉

   Από καθαρό άνθρακα αποτελείται το διαμάντι…άρα ήρθες για λεφτά κι έφυγες με διαμάντια!

   Καλό Σαββατοκύριακο οικογενειακό σου εύχομαι! :)))

 3. Ο/Η margo λέει:

  Μαγισσούλα μου τα λεφτά στα χέρια των ανθρώπων, δημιούργησαν και δημιουργούν όλα τα δεινά του κόσμου και τώρα και πάντα και πάρα πολύ καλά τα λέει ο Κρισναμούρτι. Η δύναμη που χαρίζουν είναι πλαστή και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική ελευθερία το ψυχής.

  Πονάω πολύ με όσα γίνονται, όμως όχι για τη φτώχεια που απλώνεται παντού, αλλά για την απανθρωπιά που έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις. Μέχρι τώρα μόνο υποψιαζόμουν, τώρα που ξεγυμνώθηκαν όλοι αυτοί που θέλουν να ορίζουν τις ζωές μας απελπίστηκα με το μέγεθος της αλαζονείας τους.

  Δεν ξέρω τι να ευχηθώ πια..
  Καλό μήνα ας έχουμε.. ΑΦ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Το μόνο που μου έρχεται στο νου Margo μου, όταν οι φίλοι μου δεν ξέρουν πια τι να ευχηθούν, είναι ν’ αποκτήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας καταρχάς και …ανοίγοντας στη τύχη τις ¨Σημειώσεις»΅, αντιγράφω:
   «Η απεραντοσύνη βρισκόταν εκεί, γεμίζοντας το μικρό χώρο και κάθε χώρο…ήρθε τόσο απαλά, όσο έρχεται το αεράκι πάνω στο νερό, αλλά η σκέψη δεν μπορούσε να τη συγκρατήσει και το παρελθόν, ο χρόνος, δεν είχαν την ικανότητα να τη μετρήσουν»…
   Η απεραντοσύνη…

   Καλό μήνα.. και θα τον έχουμε!
   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια! :)))

 4. Προτιμώ να παλέψω για τον πλούτο τον αισθημάτων προς τους άλλους παρά για τα λέφτα. Εξαλλου από λεφτά ποτέ δεν είχα πολλά.

  Καλό Μήνα μαγισσούλα. Γλυκό !!ΑΦ!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ευχαριστώ ΑΦΓιάννη μου για το καλωσόρισμα του Ιούλη…
   Ούτε κι εγώ είχα ποτέ μου πολλά λεφτά…είχα όσα χρειαζόμουν να ζω αξιοπρεπώς…

   Τι καλύτερο μπορούμε να ζητήσουμε από τη ζωή, από τον πλούτο των συναισθημάτων…εξάλλου! 😉

 5. Ο/Η jokar λέει:

  Αυτή η απληστία μάς έφαγε δυστυχώς…

  Ένα καλό, ελεύθερο, ζεστό και αγωνιστικό μήνα εύχομαι ΚΜΝΔ μου!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Oh! Oui Jean…το έχω ξαναδεί αυτό το video…φρικτό!!!

   Ευτυχώς που δεν κυκλοφορούν στη πραγματικότητα τέτοιες τρύπες!

   Και…δεν αισθάνομαι…φαγωμένη…ακόμα! 😉

   Bisoux…και καλό μας μήνα! :)))

 6. Ο/Η MAKIS λέει:

  Καλησπέρα Αιναφετς, μπράβο σου για ακόμη μια φορά, για το πολύ επίκαιρο θέμα που έχεις σήμερα στο Βlogs σου.
  Θα αρχίσω πρώτα το ότι είμαστε πλούσιοι ,όχι με την έννοια των χρημάτων…..
  Ζητήθηκε από μια ομάδα μαθητών να γράψουν μια λίστα με αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν τα σημερινά «επτά θαύματα του κόσμου».
  Παρ’ ότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, οι περισσότερες γνώμες αφορούσαν τα παρακάτω:
  1. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου
  2. Το Τaj Mahal
  3. To Grand Canyon
  4. Το κανάλι του Παναμά
  5. To Εmpire State Building
  6. Η βασιλική του Αγίου Πέτρου
  7. Το σινικό τείχος
  Ενώ μάζευαν τα γραπτά, ο δάσκαλος πρόσεξε ότι μια μαθήτρια, δεν είχε τελειώσει ακόμη το γράψιμο.
  Τη ρώτησε λοιπόν αν είχε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα της. Το κορίτσι απάντησε: «Nαι, έχω λίγο πρόβλημα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί είναι τόσα πολλά…»
  Ο δάσκαλος τότε της είπε: «πες μας λοιπόν τι έχεις γράψει, για να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.»
  Το κορίτσι στην αρχή δίστασε, μα μετά διάβασε: «Πιστεύω τα επτά θαύματα του κόσμου είναι…
  1. Να βλέπεις…
  2. Να ακούς…
  3. Να αγγίζεις…
  4. Να γεύεσαι…
  5. Να αισθάνεσαι…
  6. Να γελάς…
  και
  7. Να αγαπάς…»
  Η ησυχία στην αίθουσα ήταν τέτοια, που θα άκουγες και μια καρφίτσα αν έπεφτε…..
  Το παραπάνω δίδαγμα, μου το έστειλε ο γιός μου με e-mail,(12)ετών
  Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μας υπενθύμισε το πραγματικό και ουσιαστικό νόημα της ζωής……………
  Όσο για τους αλαζόνες, ένα θα τους πω…… τα λεφτά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, αλλά μπορούν να αγοράσουν το είδος δυστυχίας που προτιμάς.
  Καλή συνέχεια……………….

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Μακάρι τα παιδιά μας Μάκη, να έχουν περισσότερο μυαλό από εμάς…προς το παρόν, «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα»…

   Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ και σε σένα! :))

 7. «…ταίστε με….πληρώστε με…ενθουσιάστε με…» έλεγε ο απλός άνθρωπος στην παραβολή του Κρισναμούρτι που διάβασε ο Νίκος πριν λίγες μέρες
  http://www.mediart.gr/paramythia/602-nikow-pilavios-paramythas-

  Γι αυτό και δεν ελπίζω σε τίποτα…πόσοι μπορούν πουν τι είναι αληθινά να είσαι ελεύθερος και τι είναι η αληθινη επανάσταση
  …λίγοι,ελάχιστοι, ίσως μια χούφτα άνθρωποι…αυτοί είναι και το » αλάτι της γης» αλλά αυτοί δεν το γνωρίζουν….
  Κατά τα άλλα αν και «μαζί τα φάγαμε»…»λεφτά υπάρχουν» ακόμα 🙂
  Φιλιά

 8. Ο/Η Ξωτικό λέει:

  «Περιμένουμε από τους άλλους να μας καθοδηγήσουν, να μας βοηθήσουν, να είναι γενναιόδωροι, να είναι ειρηνικοί…
  Όταν κανείς έχει επίγνωση πόσο πολλές περιπλοκές υπάρχουν στο να περιμένει από τους άλλους, τότε είναι ελεύθερος κι αυτή η ελευθερία είναι η αρχή τής δημιουργικότητας.» και οχι μόνο….

  Αν συνειδητοποιούσαμε πόσο περισσότερη ελευθερία έχουμε απ’αυτήν που νομίζουμε και πόση σπαταλάμε και… χαρίζουμε καθημερινά εε εντάξει τότε θα μιλούσαμε για τον Παράδεισο…..
  Σκλάβα…… της αγάπης σε γλυκοφιλώ και σ’ευχαριστώ για τις σκέψεις που μοιράζεις

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αχ! Ξωτικούλι!
   Και τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να ζούμε συνειδητά??????????????
   Να ένα τρομερό…ερώτημα! 😉

   Ω! και αυτό το «σκλάβα» της αγάπης…με σκλάβωσε!!!!!!!!!!!!!!

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια! :))

 9. Ο/Η Hengeo λέει:

  Δεν μπορώ να μην προσθέσω αυτό:

  ΑΦ! 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ω! και πολύ καλά κάνεις, Γιώργο μου και προσθέτεις αυτό το video και σ’ ευχαριστώ!!! 🙂

   Το κακό =χρήμα, είναι πια ο θεός της ανθρωπότητας…

   Αλλά και πάλι θα επαναλάβω:
   «Το κακό είναι ισχυρό, αλλά το καλό είναι πιο ανθεκτικό»!

   Καλή μας Κυριακή…με ελαφρύ μελτεμάκι! 😉

 10. Ο/Η Levina λέει:

  Ήρθα για επίσκεψη, έχω ξανάρθει αλλά αθόρυβα, έψαξα, διάβασα, κόλλησα εδώ και μπαινοβγαίνω ….
  Λεφτά! Αναγκαίο κακό θα έλεγα και μέχρι εκεί , δεν σημαίνουν τίποτα , δεν σε κάνουν ευτυχέστερο γιατί ποτέ δεν σε αφήνουν ικανοποιημένο όσα και να έρθουν….
  Τι είναι ευτυχία? Για τον καθένα κάτι διαφορετικό σε διαφορετικές στιγμές, όμως για μένα είναι τα 7 θαύματα που διάβασα στον MAKIS, να βλέπω την ζωή γύρω μου, να αφουγκράζομαι την κάθε στιγμή, να αγγίζω ότι αγαπώ, να γεύομαι την μέρα, την νύχτα, τον αέρα, την θάλασσα, να αισθάνομαι πως ζω, να γελάω με τα ασήμαντα , να αγαπάω τα πλάσματα που είναι γύρω μου και να μαθαίνω, να ανοίγω το μυαλό μου σε οτιδήποτε έρχεται και να μαθαίνω.
  Σήμερα ήθελα να σου πω μια Καλημέρα γεμάτη Ήλιο.
  Τα χελιδόνια μου πέταξαν από την φωλίτσα τους Στεφανία μου, τα εκπαιδεύουν οι γονείς τους μαζί με όλο το υπόλοιπο χελιδονόσογο!
  Αλλά ακόμα τα βράδια τα μαζεύουν μέσα και τα προστατεύουν μέχρι να ξημερώσει.
  Τα φιλιά μου και να έχεις μια όμορφη μέρα.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλώς όρισες Levina!!! ;))
   Ευχαριστώ για τον Ήλιο…θα είναι η επόμενη μου ανάρτηση!
   Η χαρά πρώτα δικιά μου, που ανακάλυψα ακόμα έναν πολυτάλαντο, Άνθρωπο…
   Να έρχεσαι παρακαλώ και να κάνεις πολύ θόρυβο…όλοι χρειαζόμαστε τέτοιους θορύβους! 😉

   Καλή Κυριακή και ΑΦ! (Αληθινά Φιλιά!) :))

 11. Το σχόλιο του MAKIS υπαρχει και σε βίντεο!!!!!!

  Φιλί μαγισούλα

 12. «Ἡ πενία μετρουμένη τῷ τῆς φύσεως τέλει μέγας ἐστὶ πλοῦτος• πλοῦτος δὲ μὴ ὁριζόμενος μεγάλη ἐστὶ πενία» έλεγε ο Επίκουρος (Προσφώνησις, 25), για ν’ αναφέρουμε και κάποιον δικό μας.
  Δηλαδή: «Η φτώχεια, αν υπολογιστεί με μέτρο τον σκοπό της φύσης, είναι μεγάλος πλούτος• ενώ ο πλούτος που δεν του έχουν τεθεί όρια είναι μεγάλη φτώχεια».
  Απομένει να θυμηθούμε ποιος είναι ο σκοπός της φύσης…
  Τροφή για το μυαλό και την καρδιά οι αναρτήσεις σου, Μάγισσα Καλή!
  ΑΦ

 13. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Και ότι και να πούμε Υπατία μου, καταλήγουμε στους δικούς μας σοφούς, που όλα τα είχαν πει και όλα τα είχαν προβλέψει…
  «Πάν μέτρον άριστον» …
  Φυσικά κι αν εναρμονιστούμε με τη φύση μας, ήδη θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ελευθερία…και εννοώ την εσωτερική ελευθερία…την αληθινή επανάσταση!

  Καλή μας δύναμη!
  ΑΦιλάκια! :))

 14. Ο/Η side21Side21 λέει:

  Το πρόβλημα του σημερινού ανθρώπου είναι πως …
  θεωρεί πως αγαθά είναι αυτά μόνο που αποτιμώνται σε χρήμα !!!
  Κι έχει χάσει τις πραγματικές αξίες που δίνουν νόημα στη ζωή …
  Την καλημέρα μου και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ …

 15. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλή μέρα, καλή βδομάδα, καλό εργάσιμο μήνα…και ότι άλλο καλό επιθυμείς Σιδερή μου! :))
  Αχ! μόνο αυτό βγαίνει τώρα που σου γράφω… (!)

 16. Ο/Η Άστρια λέει:

  για άλλη μια φορά, σοφές διαχρονικές κουβέντες !

  ήρθα αμέσως μόλις είδα στο blogroll νέα ανάρτηση ότι έκλεισες δύο χρόνια. Θα ξαναπεράσω οπωσδήποτε:)

  Α.ΑΦ!!!!!
  🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χμ! Άστρια μου!
   Κατά λάθος εμφανίστηκε το ποστ γενεθλίων που ετοίμαζα…(εξακολουθώ και κάνω λάθη!) δεν έχω ακόμα κλείσει τα δυο…το αποθήκευσα…αλλά είχε ήδη εμφανιστεί στα blogroll…!!! 😦
   (Βλέπεις στο wordprress μου δεν έχω το blogroll που «εμφανίζει»…γι’ αυτό και πάντα παίρνω είδηση τις αναρτήσεις σας τελευταία!!!)

   Πάντως, ευχαριστώ που πάντα σε αισθάνομαι κοντά…. και στις διαχρονικές κουβέντες! 😉

   Α.ΑΦ!!!!! 🙂

 17. Ο/Η nikiplos λέει:

  Από το ποίημα του Καρούζου:
  «Ξένος είμαι στο σπίτι μου
  ξένος στους δρόμους
  με λένε Γιάννη δεν έχω τίποτα δικό μου.»

  και από μένα:
  Είμαι πλούσιος, γιατί έχω φίλους σε πολλές μακρινές γωνιές αυτού του κόσμου…
  Την περιουσία μου την κουβαλώ στην πλάτη μου, στο νού μου…
  Ίσως το μόνο κόσμημά μου, αυτό, ότι πάντα αγαπώ…

  να τι πιστεύω για τον πλούτο…
  αφιλιά

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλημέρα Nikiplos!!!

   Ναι…και ακόμα μεγάλη ελευθερία είναι, να μην κουβαλάς τίποτα ακόμα και μες το νου σου…αφού όλοι μας είμαστε πολίτες των ουρανών!

   Τσ τσ τσ.!.. το σχόλιο σου, μου «έβγαλε» μια ποιητική διάθεση…τι ωραία!

   ΑΑΦιλιά! :))

 18. Ο/Η φεγγαρένια λέει:

  Αχ καλή μου νεραιδούλα… σου χω στειλει ένα μαίηλ (καποιος μου πε πως οι νεραιδες διαβαζουν πίσω απ τα …)!

 19. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλώς το κορίτσι…και από εδώ…το έλαβα το mail…και θα σου απαντούσα και από εκεί…φεύγουμε στις 8 Ιουλίου για Σκιάθο…και θα σε-σας (?) φροντίσω…η συνέχεια από mail!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια! :))

 20. Ο/Η φεγγαρένια λέει:

  θα στο στελνα με mail αλλα θα στο πω κι από δω ζηλευωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω! αλλά επειδη ειστε σεις καλό σας ταξίδι!!!!! φιλάκια

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Μη ζηλεύεις…οι φετινές διακοπές μου δεν θα μοιάζουν με άλλες…απλά μεταφέρω τη φροντίδα σε πολύ ηλικιωμένους, μώρα και παιδιά… κοντά στη θάλασσα!

   Και αν ήταν να διαλέξω…θα προτιμούσα να μείνω εδώ! 😉

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια! :))

 21. Ο/Η newagemama λέει:

  Σκέψεις γεμάτες ουσία… Το χρήμα έγινε αυτοσκοπός και γκρέμισε το πνεύμα. Χτίσαμε σαν άνθρωποι έναν νοσηρό πολιτισμό όπου το χρήμα και η εξουσια ταυτίζονται. Και να που φτάσαμε…

 22. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Έτσι είναι Παναγιώτα μου…»κάπου», είμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στη ζωή μας, γιατί είτε το έχουμε προκαλέσει ή το έχουμε επιτρέψει…

  ΑΦ! Σου εύχομαι ένα να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! 🙂

 23. Ο/Η Levina λέει:

  καλησπέρα μαγισσούλα,
  για κάποιο λόγο δεν μπορω να μπω στην σελίδα της νεας σου ανάρτησης,
  έχω τον τίτλο μονο ΄΄ σαν και σήμερα΄΄ αλλά δεν μπορω να το διαβάσω.

  Τα φιλιά μου και καλό σου βράδυ.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Καλημέρα Levina!!!
   Κατά λάθος πάτησα δημοσίευση στο ποστ που ετοίμαζα…γι΄ αυτό και μπήκε…βγήκε!!!
   Αύριο…θα είναι «σαν και σήμερα»! 😉

   ΑΦ! και συγνώμη για το μπέρδεμα! :))

 24. Μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τη γενέθλια ανάρτηση για το blog σου θα στα γράψω εδώ. Απορώ γιατί σε παιδεύει. Κάνε τα μαγικά σου!!! 🙂

  Πόλυχρονο το νεραιδομαγισσομπλογκούλι σου και συγχαρτήρια σε αυτούς που στο άνοιξαν. Είναι το μοναδικό που παρακολουθώ από την αρχή του και νοιώθω ένα ιδιαίτερο δέσιμο.Με «ψαγμενες» και πολύ καλογραμμένες αναρτήσεις.

  Ένα γλυκό φιλί σου στέλνω Στεφανία νεραιδούλα-μαγισούλα!!!

  ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

 25. Παράθεμα: Πειραματίσου! | Άιναφετς

 26. Παράθεμα: Κάστρα ασφαλείας… | Άιναφετς

 27. Παράθεμα: Πώς τα πας; | Άιναφετς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.