Γιατί όχι;

Τι να τα κάνουμε τα λόγια, θέλουμε πράξεις… γιατί πολλά λέμε και λίγα κάνουμε, έτσι δεν είναι;
.

.
Είχα την τύχη να τους γνωρίσω και τους δυο… αγαπημένη Δόμνα πόσο θα μας λείψεις…
.
Είναι φυσικό να αμφισβητούμε πολλά απ’ αυτά που ακούμε, αλλά είμαι σίγουρη πως θα πιστέψουμε τις πράξεις…τα έργα!
Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι, πως δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε την ενέργεια μας, βασικά δεν ξέρουμε να αναπνέουμε!
Πρακτικά, υπάρχουν όμως λύσεις…

Η ΓΙΟΓΚΑ

Τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκω γιόγκα, απλή γιόκα, (Hatha yoga) σε άτομα από 21 μέχρι 83 ετών και σαν βεβαιώνω πως έχω δει μεγάλη βελτίωση, ακόμα και στον εαυτό μου, παρόλο που κάνω γιόγκα η ίδια, γύρω στα 26 χρόνια!
Οι περισσότεροι όταν ακούν γιόγκα φαντάζονται απίστευτες ασκήσεις, φυσικά και υπάρχουν απίστευτες ασκήσεις αλλά υπάρχουν και πολύ απλές  εξ ίσου αποτελεσματικές που μπορούμε να κάνουμε ακόμα και στο κρεββάτι μας…
Το σημαντικότερο στη γιόγκα είναι οι αναπνοές… γιατί είναι γεγονός πως δεν ξέρουμε να αναπνέουμε!
Βασική αρχή στη γιόγκα είναι ότι εισπνέουμε από την μύτη και εκπνέουμε από την μύτη, (γι αυτό και μέσα στη μύτη υπάρχουν πολύ λεπτές τριχούλες, για να φιλτράρουν τον αέρα).

ΑΝΑΠΝΟΕΣ:

Καθώς διαβάζετε τις παρακάτω οδηγίες, έτσι όπως είσαστε καθιστοί δοκιμάστε να ακολουθήστε τις οδηγίες …

1.Κανονικά, ξαπλώνουμε με τα πόδια λίγο ανοιχτά, τα χέρια κατά μήκος του σώματος με τις παλάμες προς τα πάνω, κουνάμε το κεφάλι δεξιά αριστερά,  για να χαλαρώσουν οι μυς του κεφαλιού…και ΠΑΜΕ!
2. Βάζουμε το ένα χέρι στην κοιλιά λίγο πιο πάνω από τον αφαλό και εισπνέουμε φουσκώνοντας την κοιλιά μας σαν μπαλόνι…κρατάμε λιγάκι την αναπνοή μας και εκπνέουμε (πάντα από την μύτη) ξεφουσκώνοντας την κοιλιά μας…και κρατάμε πάλι λίγο την αναπνοή μας.
3. Στη συνέχεια, αγκαλιάζουμε τα πλευρά μας με τα δυο χέρια και όπως προηγουμένως,  εισπνέουμε…κρατάμε την αναπνοή μας…. εκπνέουμε και κρατάμε πάλι την αναπνοή μας… μόνο που τώρα ανοίγουν και κλείνουν τα πλευρά μας…σαν ακορντεόν!
4. Τώρα, βάζουμε το ένα χέρι στο λακουβάκι στον λαιμό μας και επαναλαμβάνουμε την εισπνοή και την εκπνοή πάντα με ένα μικρό κράτημα της αναπνοής, ενδιάμεσα, μόνο που τώρα ανεβάζουμε τον αέρα μέχρι το λακουβάκι του λαιμού.
5. Τελειώνουμε με την λεγόμενη «πλήρη αναπνοή» που είναι συνδυασμός των παραπάνω τριών…Εισπνέουμε γεμίζοντας αέρα πρώτα την κοιλιά, στην συνέχεια τα πλευρά μέχρι το λακουβάκι….κρατάμε λίγο και εκπνέουμε…
Δηλαδή, ο αέρας ανεβαίνει (σαν σ’ ένα ασανσέρ) μέχρι τον λαιμό με την εισπνοή… και η εκπνοή μοιάζει μ’ ένα βαθύ αναστεναγμό…δεν ξεχνάμε ανάμεσα από κάθε εισπνοή και εκπνοή να βγάζουμε όλο τον αέρα και να κρατάμε για λίγο την αναπνοή μας…
Κάθε στάδιο…από τέσσερις φορές…για δοκιμάστε διαβάζοντας τις οδηγίες και εδώ είμαι για διευκρινήσεις!!!

Για τους τολμηρούς σας βάζω ένα 20′ video με απλές και εύκολες ασκήσεις γιόγκα…για δείτε!
.

.
Μπορεί να μην είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε αυτό το μάθημα, αλλά ειλικρινά θα σας συμβούλευα να μάθετε αυτές τις απλές αναπνοές…που έχουν σαν αποτέλεσμα την οξυγόνωση του εγκεφάλου μας…  αναγκαίο όσο ποτέ στην εποχή μας!

Ναι yoga λοιπόν… και γιατί όχι;

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

45 Responses to Γιατί όχι;

 1. Ο/Η kovovoltes λέει:

  Μ’αυτό το τραγούδι ξύπνησα σήμερα…;)
  Καλημέρα σου με δυνατές, καθάριες αναπνοές…

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Είναι απίστευτο μια απλή καθαρή και συνειδητοποιημένη εισπνοή τι μπορεί να κάνει στο μυαλουδάκι μας…αγαπημένη βολτίτσα!!!
   Και αξίζει να του δώσουμε «τέτοιες» πολλές!

   ΑΦιλάκια και καλή μας συνέχεια! :))

 2. Ο/Η Τελευταίος λέει:

  Λυπήθηκα εξαιρετικά για την κυρία Δόμνα Σαμίου… Καλό της ταξίδι…

  Όσο αφορά στη γιόγκα, πάντα είχα την απορία τι ακριβώς είναι και που χρησιμεύει. Αφού σε βρήκα λοιπόν τώρα, θα αρχίσω τις απορίες, χα, χα, χα… Βέβαια, πρώτα απ’ όλα θα κάνω αυτό που είπες με τις αναπνοές για να δω αν καταφέρω κάτι και μετά θα επανέλθω δριμύτερος με περισσότερες απορίες. Αυτό που θα με δυσκολέψει βέβαια είναι το στραβό διάφραγμα που μου κάνει τη ζωή δύσκολη όταν ανασαίνω από τη μύτη μου, αλλά θα το παλέψω. Όσο για την άσκηση που κάνει η κοπέλα στο βίντεο, δεν είναι λίγο δύσκολο να φέρω βόλτα τα 110(!) κιλά μου; 😉

  Την καλησπέρα μου.

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Η Δόμνα, Κώστα μου, υπήρξε φίλη και συνεργάτιδα του Παραμυθοσυντρόφου μου και θα μας λείψει και ως φίλη…

   Τώρα πάμε στη γιόγκα… κατ’ αρχάς κι εγώ έχω διάφραγμα, αλλά οι αναπνοές «μας» βοηθούν να οξυγονώνουμε τον εγκέφαλο μας, πράγμα που ειδικά «εμείς» χρειαζόμαστε περισσότερο από τους άλλους…λοιπόν ξεκίνα να μπεις στο κόλπο πρώτα καθιστός και στη συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεββάτι (χωρίς μαξιλάρι)…και στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για τα κιλά!!! 😉

   ΑΦιλιά και καλές εισπνοές! :))

 3. Ο/Η ΕΛΕΝΑ λέει:

  Επιασα τον εαυτό μου να σε διαβάζω και να κάνω εισπνοές-εκπνοές:)
  Το βιντεάκι δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να το δω:(
  Θα ξαναπροσπαθήσω!
  Φιλάκια, καλό απόγευμα!

 4. Ο/Η Ginger λέει:

  Γλυκειά μου Στεφανία, κάθε μέρα κάνεις κι ένα ακόμα βήμα πιό βαθειά στην καρδιά μου. Δόμνα Σαμίου μιά φωνή που πάντα σεβόμουν κι αγαπούσα. Και γιόγκα > την αγαπώ πολύ έστω κι αν έχω καιρό να ασχοληθώ μαζί της. Τους τελευταίους μήνες είχα αρχίσει και γκρίνιαζα πολύ ότι δεν υπάρχει κάπου κοντά μου ένα μέρος να κάνω γιόγκα (έχω βρεί ένα καταπληκτικό κανάλι στο youtube (http://www.youtube.com/user/yogatic/videos) me 274 videos αλλά μόνη μου ούτε ξέρω με τι σειρά να τις παρω τις ασκήσεις άσε που χωρίς παρακίνηση δεν ξεκινάω τίποτα. Προχθές λοιπόν έλαβα ένα εμαιηλ απ’το Sports Club της εταιρίας ότι έχουν και ώρες γιόγκα και μόλις τελειώσω με την ίωση που μου χτύπησε έχω στο πρόγραμμα ν’αρχίσω ειδικά τώρα την άνοιξη. Να’σαι πάντα καλά γλυκειά μου.

 5. Ο/Η Georgina Kassavetes λέει:

  Πωπω νέα που μου κόμισες Στεφανία! Πολύ στεναχωρήθηκα δεν το είχα μάθει. Κι έλεγα τι να εννοούσε φίλος σε ποστ που μου έκανε. Κρίμα. Δεν έιχα προλάβει να την ακούσω και ζωντανά και ήλπιζα…

 6. Ο/Η thalassokrator λέει:

  Μας έφυγε μια ιέρεια της μουσικής αλλά το ονομά της θα μείνει για πάντα.
  Οτι και να πούμε γι αυτήν θα είναι λίγο.
  Οσο για τη γιόγκα……χμμμμμμμμ

 7. Ο/Η Levina λέει:

  Μαγισσούλα μου , τα τελευταία χρόνια φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι μας άνθρωποι των τεχνών, εγώ θα τους πω πια μεγάλους και ας μήν ήταν όλοι του ίδιου βεληνεκούς, δεν έχει πια σημασία, υπηρέτησαν την τέχνη ο καθένας από το πόστο του, έδωσαν ψυχή για να το κάνουν σε δύσκολα χρόνια που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις να πάρουν την εικόνα (και να την κάνουν σκουπίδι) και να την μεταφέρουν τόσο εύκολα … με ρυθμό πολυβόλου μας εγκαταλείπουν . Παρακαταθήκη το έργο τους όπως της Δόμνας Σαμίου .
  Έχω πλέον την εντύπωση πως κάποια στιγμή , μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα βγει καινούργια φουρνιά ταλαντούχων ανθρώπων που θα γίνουν συνεχιστές όσων έφυγαν.

  Όσο για την γιόγκα που αναφέρεις , θα το κρατήσω να το δω αργότερα, το πρόσθεσα στα αγαπημένα μου αλλά νομίζω πως και το ανέβα κατέβα στα δέντρα για κλάδεμα, βάλε και τον κήπο, βάλε και σκάλισμα στο περιβολάκι που θα βάλω, δεν κάνει την ίδια δουλειά??? 🙂

  Φιλάκια κοριτσάκι μου, να μου είσαι καλά !!!

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Μακάρι να έφτανε το σκαρφάλωμα, το κλάδωμα και όλες οι αγροτικές μας εργασίες….αλλά δεν…. 😉

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια και καλή μας νύχτα πια! :))

 8. Ο/Η Ξωτικό λέει:

  ένα γλυκό ευχαριστώ για εκείνο το τόσο ουσιαστικό σχόλιό σου.
  Καλό ταξίδι στην ξεχωριστή Δόμνα
  (μα πόσοι πολλοί θάνατοι μαζεμένοι )
  και σιγά σιγά προσπαθώ να αρχίσω πάλι να αναπνέω…..
  σε φιλώ γλυκά Μαγισσούλα μου

 9. Για την κυρία Δόμνα βρήκααυτά
  και για τις υπέροχες για το σώμα ασκήσεις γιόγκα:
  μια φοβερή αθλήτρια :))

 10. Ο/Η ainafets λέει:

  Ναι…πολλοί θάνατοι, αγαπημένο Ξωτικούλι…
  Εγώ σ’ ευχαριστώ που παρόλο τον πόνο ήρθες κοντά μου…όλο αυτό τον καιρό σε σκεφτόμουν και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή είναι απαραίτητη..

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια καρδιάς!

 11. Ο/Η ANAZHTHSH λέει:

  παρούσα!
  και είμαι και καλή μαθήτρια,τις έκανα όλες τις ασκήσεις….
  φιλιά!

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Εύγε Όλυ μου!!!
   Τώρα που τις έκανες μια φορά…κάνε τις και δεύτερη φορά…χαχα! 😉

   Σημαντικό είναι όταν μας πιέζουν οι καταστάσεις…κάτι σπάνιο στην εποχή μας (!)…να παίρνουμε 4 βαθιές ανάσες συνειδητά!

   Πολλά ΑΦιλιά ανοιξιάτικα από Πάτρα δια μια μέρα! :))

 12. Ο/Η kariatida62 λέει:

  Ρε παιδιά που είναι το σχόλιο που άφησα χθες βράδυ εδώ? Μπααααα!

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Κοίτα Κάρυ μου…αν δεν εισπνεύσεις και εκπνεύσεις κρατώντας ενδιάμεσα λίγο την αναπνοή σου…δεν θα καταφέρεις να μπεις στο blog μου….έχω εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα! χιχι! 😉

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦφιλάκια επιτέλους ανοιξιάτικα! :))

 13. Ο/Η koufetarios λέει:

  Γιόγκα είχε ξεκινήσει η αδερφή μου, αλλά είτε μου το έλεγε είτε όχι αδιαφορούσα! Μπορώ να πω πως βλέποντας λίγο το βίντεο ξεπιάστηκα λίγο!!

  Είμαι σίγουρος ότι βοηθάει σωματικά και ψυχικά. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το δοκιμάσω ποτέ, έχω να γυμναστώ χρόνια και με φοβίζει λίγο! 😀

  Πάντως έτσι και το δοκιμάσω ποτέ -ποτέ δεν ξέρεις- θα αλλάξει η ζωή μου χάρη σε σένα. Πίστεψέ με θα ήταν μεγάλο βήμα για μένα..!!

  Καλή σου μέρα!

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Συνήθως τα αγοράκια Μαβιέ μου, σνομπάρουν τη γιόγκα, ειδικά εδώ στην Ελλάδα και όμως είναι εξαιρετική άσκηση και για τον εγκέφαλο μας και για το σώμα… και αυτό χωρίς κόπο, στη ξάπλα….χαλαράαααααααααααααααα! 😉

   Όλα είναι μια απόφαση, έτσι δεν είναι;
   Και πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση επήγει να κοιτάξεις το τσιγάρο γιατί άλλο να εισπνέεις οξυγόνο και άλλο καπνό…χαχα!

   ΑΦιλιά χαλάρα, χαλαρά! :))

 14. Ο/Η AnD λέει:

  Καλημέρα μαγισσούλα!

  Ωραία η γιόγκα. Εγώ κάνω εδώ και λίγο καιρό πιλάτες ή γιογκιλάτες, κάτι ανάμεσα στα δύο μάλλον.
  Είναι αναζωογοντητικό σίγουρα.
  Έχω προσέξει οτι το πρωί που τεντώνομαι νιώθω τελείως διαφορετικά πλέον. Σκέτη απόλαυση ρε παιδί μου! χιιχιχ
  Πάντως οι άνθρωποι δεν έχουμε μάθει να μένουμε με τον εαυτό μας, ήρεμοι. Μας φαίνεται ανούσιο να σταθούμε ακίνητοι για 3′ και να ακούσουμε τις αναπνοές μας, να αδειάσουμε τις σκέψεις μας. Στην πράξη τελικά είναι δύσκολο αν και θα έπρεπε να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο….
  Φιλιά!

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Πολύ καλά κάνεις και κάνεις αυτές τις «ξαδέρφες» της γιόγκα… Προσωπικά προτιμώ την γιόγκα, ειδικά γιατί δίνουν περισσότερη προσοχή στις αναπνοές.
   Το να παρακολουθείς την αναπνοή σου είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές ασκήσεις…του εγκεφάλου και φυσικά θέλει εξάσκηση, ειδικά όταν δεν σε παίρνει ο ύπνος!

   ΑΦιλάκια συναδελφικά! :)))

 15. Ο/Η ♔DƦάɱα QuƎeи ♔ λέει:

  Μεγάλες φωνές και μεγάλα ταλέντα φεύγουν σιγά σιγά… τι να πεις όλα τα ωραία πάντα τελειώνουν για να τα θυμόμαστε σπουδαία!
  Αχ η ανάρτηση σου μαγισσούλα μου μού έφερε στο μυαλό Τις αναμνήσεις. Πριν δύο χρόνια είχα προσπαθήσει να κάνω γιόγκα. Η προσπάθεια μου στέφτηκε με μεγάλη αποτυχία, μιας και έχω διάφραγμα και δεν το έχω το θεματάκι των αναπνοών.
  Η αλήθεια είναι ότι η γιόγκα προσφέρει ευεξία αλλά αφού δεν το έχω τι να κάνω!! Είσαι πολύ τυχερή!! 🙂
  Να έχεις ένα γλυκό πρωινό και μια όμορφη ημέρα 🙂

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Α! Μαρινάκι δες πιο πάνω τι απαντώ στον Τελευταίο Κώστα που και αυτός όπως και εγώ έχουμε διάφραγμα! 😉

   Προφανώς η σχολή δεν σου ταίριαζε…δοκίμασε άλλη, είναι κρίμα!

   Μάθε τις αναπνοές, οξυγονώνουν τον εγκέφαλο…τόσο απαραίτητο ΚΑΙ για τη μελέτη!!!

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια πολύ χαμογελαστά! 🙂 🙂 🙂

 16. Ο/Η GiP λέει:

  Ορφανεύουμε συνέχεια ! Ήταν αξιόλογη !

  Όσο για τη Γιόγκα… πρόσεξε ! Όπως θα περνάς το δεξί χέρι πίσω από την αριστερή μασχάλη που σφίγγει το δεξί πόδι που ξύνει την αριστερη ωμοπλάτη… μπορείς να στραμπουληχτείς ! χαχαχα

  Χωρίς πλάκα : ΠΟΛΥ καλά κάνεις : Δεν αποτοξινώνεσαι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά !

  • Ο/Η ainafets λέει:

   Και που ξέρεις σε τι κάνει καλό Gipako…ε;
   Χαχα! Στη θεωρία έχουμε γίνει όλοι ειδικοί….για δοκίμασε τουλάχιστον, έτσι όπως κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου να πάρεις 4 βαθιές ανάσες και μετά θα δεις πως θα δουλέψει ο εγκέφαλος σου!!!

   ΑΦιλιά αποτοξινωμένα! :))

 17. Ο/Η melita λέει:

  Καλησπέρα μαγισσούλα μου.
  Την εξαιρετική φωνή και τα πολύ αγαπημένα τραγούδια ,της κυρίας Δόμνας Σαμίου, την έχω μάθει από τον χορευτικό σύλλογο (στον οποίο παρεπιπτόντως έχω καιρό να πάω : / λόγω διαφόρων υποχρεώσεων ).
  Μεγάλη απώλεια. Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας είναι πλέον φτωχότερη.
  Όσο για την γιόγκα , δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία .
  Σε φιλώ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ναι Melitaki μου τεράστια η απώλεια της Δόμνας και προσωπικά για μένα αφού ήταν φίλη μου…

   Εύχομαι μια μέρα ν’ αποφασίσεις να δοκιμάσεις τη γιόγκα…από διαίσθηση είμαι σίγουρη πως σου ταιριάζει! 😉
   Δοκίμασε τις αναπνοές!

   ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦφιλάκια τρυφερά!

 18. Ο/Η Νewagemama λέει:

  Μμμ, αν και προτίμησα τελικά το πιλάτες, λέω να δοκιμάσω και τη γιόγκα για να δω τελικά τι μου πάει…

 19. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Παναγιώτα μου, είμαι σίγουρη πως η γιόγκα σου ταιριάζει γάντι…όρμα λοιπόν!

  ΑΦιλάκια και στα κορίτσια! :))

 20. Μια χαρά ήταν οι πρωινές αναπνοούλες Μαγισούλα μου!!!!

  Και έλεγα από που το κόλλησε το μικρόβιο της Yoga η Μαρία…

  Πολύ το χάρηκα που ξανασυναντηθήκαμε!!!!

  Φιλιά Αληθινά!!!!

 21. Ο/Η Mika λέει:

  Κάνω γιογκα εδώ και 2 χρόνια (και hatha και ashtanga) .Καλά την ashtanga την παλέυω, μην φανταστείς οτι τα κάνω ολα αλλά το παλευω και αυτο εχει σημασία στην γιόγκα. Να μην αποθαρρύνεσαι , λίγο λίγο κάθε φορά και το σώμα σου λύνεται και σε ακολουθεί. Και κάνει πράγματα που ουτε καν είχες φανταστεί…Αλλά σημασία έχει η προσπάθεια, η προσήλωση, ο σεβασμός στο σώμα σου και στα όρια σου.
  Πραγματικά απο τότε που ανακάλυψα την γιογκα αλλάξε η απόψη μου για το σώμα μου και με βοήθησε πολύ. Και ψυχικά, γιατί είναι μια ολοκληρωμένη ασκηση ψυχής και σώματος. Δεν γίνεται να κάνεις γιογκα αν δεν είσαι εκεί 100%. Αγαπώ πολύ τον δάσκαλο μου και πιστευω οτι οφείλεται κατα πολύ στον δασκαλο σου για το αν θα αγαπήσεις την γιογκα και αν θα κατανοησεις την φιλοσοφια της.
  Και νομίζω οτι και εσυ θα είσαι μια φανταστική δασκάλα…!!!
  Και συμφωνω οτι χρειαζόμαστε όλοι κάτι που να μας βοηθα να αντεπεξέλθουμε…

  Φιλια και μην ξεχνάτε… αναπνοες!!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ευχαριστώ Μίκα μου που ήρθες να εμψυχώσεις όσους διστάζουν!!!
   Οι περισσότεροι δεν αγαπούν το σώμα τους και αυτό φαίνεται καθώς περνούν τα χρόνια…
   Δεν ξέρω αν είμαι φανταστική δασκάλα, αλλά διδάσκοντας γιόγκα σε ΚΑΠΗ (από 60 με 83 ετών) είδα να γίνονται θαύματα! 😉

   ΑΦιλιά με ανάσες…ανάσες αναζωογόνησης! :)))

 22. Ο/Η Άστρια λέει:

  καλό ταξίδι σε όσους φεύγουν..

  όσο για τη γιόγκα, ήμουν σίγουρη ότι θα ασχολείσο, αλλά και να διδάσκεις;! είπαμε, συνεχώς βάζουμε καινούργια θαυμαστικά εδώ!
  Για τις ασκήσεις των αναπνοών είχα μια πολύ καλή δασκάλα, και σίγουρα είναι ένας τρόπος οξυγόνωσης αλλά και αντιστρεσ

  σε φιλώ πολύ μαγισσούλα θαυματουργή
  καλημέρα

 23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Διάβασες αυτό που σου έγραψα πριν δυο λεπτά στο σπιτικό σου, Αστεράκι μου;
  Το ίδιο συμβαίνει και με τη γιόγκα…και εγώ ήμουν σίγουρη πως αυτό το ποστ κάτι παραπάνω θα σου έλεγε…χαχα! αλίμονο, έχουμε ακόμα μια ένδειξη! 😉

  Όταν διδάσκεις μαθαίνεις και εσύ…οι μαθητές είναι καθρέπτης!

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια συν-αδελφικά! :))

 24. Ο/Η Margo λέει:

  Μαγισσούλα μου άργησα λίγο αλλά ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσει να αναπνέει κανείς..
  Όταν έκανα χαλάρωση πριν από τις συναυλίες μου έκανα αναπνοές με τον τρόπο που μας δείχνεις αλλά με εκπνοή από το στόμα. Τι διαφορά έχει?

  Τώρα με τα παιδιά δεν κάνω τίποτα αλλά μου λείπει αυτού του είδους η φροντίδα..

  Ευχαριστώ για το σκούντημα:-)

  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!

 25. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Αυτό που πάνω απ’ όλα έχει σημασία αγαπημένη μου Margo, είναι πως πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας…βλέπεις και εγώ για πάρα πολλά χρόνια ασχολιόμουν μόνο με τα παιδιά μου και τον εαυτό μου τον είχα βάλει στη μπάντα… και το σπουδαιότερο είχα παραμελήσει και τη προσωπική μου ζωή, αλλά κάποια στιγμή η ζωή σε φέρνει θέλεις δε θέλεις μπροστά σε μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσεις…τα παιδιά φεύγουν και βρίσκεσαι μόνη με τον άνδρα σου, εκεί βλέπεις πολλά και θέλει πολύ δουλειά για να έρθουν οι σχέσεις στα «ίσια» τους…
  Τώρα γι αυτό που με ρωτάς:
  Όταν εκπνέουμε από το στόμα ο αέρας ή αυτό που λένε η Prana,που είναι αυτή η λεπτότερη ενέργεια που χρειαζόμαστε, φεύγει αμέσως…ενώ όταν εκπνέουμε από την μύτη, επιτρέπουμε στον αέρα να πάει και να οξυγονώσει τον εγκέφαλο μας, αυτό που όμως παίζει τεράστιο ρόλο στην αναζωογόνηση των κυττάρων του εγκεφάλου μας, είναι τα μικρά κρατήματα ανάμεσα από τις αναπνοές μας….
  Πάντως μπορείς να εξασκηθείς με τις αναπνοές, θα σου δώσει την κατάλληλη ενέργεια να κοιτάξεις και λίγο…την Μαρία! 😉

  ΑΦιλάκια με βαθιές ανάσες…Ζωής! :)))

 26. Ο/Η onlyandjustme λέει:

  Γιόγκα ε;Σίγουρα θα κοιτάξω το βίντεο και θα προσπαθήσω να κάνω μερικά πράγματα…Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα ιδέα…καλησπέρα γλυκιά Αιναφετς! 🙂

 27. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ναι Νικολέτα μου, γιόγκα!
  Είμαι σίγουρη πως θα σου πάει η γιόγκα… φτάνει να είναι hatha yoga, που είναι απλές ασκήσεις που βασίζονται στην αναπνοή.
  Πάντως ξεκίνησε τις αναπνοές που δίνω εδώ…δοκίμασε μια δυο απλές ασκήσεις…το video νομίζω πως θα σε βοηθήσει στην αρχή έτσι θα καταλάβεις αν σου πάει η τεχνική ώστε ν’ αναζητήσεις σχολή! 😉

  ΑΦιλάκια με βαθιές ανάσες! :))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.