Ξιπασιά…

Stanford_University_campus_from_above

Η ξιπασιά… και μια αληθινή ιστορία.

Ξιπάζω, ξυπάζω: Κάνω κάποιον να συμπεριφέρεται αλαζονικά.
Ξυπάζομαι: Έχω πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, συμπεριφέρομαι υπεροπτικά προς τους άλλους.
(Μπαμπινιώτης).

Ψάχνοντας να βρω τη πραγματική έννοια και τη χρήση της λέξης «ξιπασιά», έπεσα μέσα από το google σε μια αληθινή ιστορία που εύλογα μας μιλάει για την «ξιπασιά».

.

Η ξιπασιά της εξωτερικής εμφάνισης.

«Το ξεθωριασμένο καρό φουστάνι».

.download

Μια απίστευτη ιστορία που συναίβει γύρω στα 1880-1883.
(Η παρακάτω ιστορία είναι διασκευασμένη.)

Για να αντιστοιχήσετε τα αναφερόμενα σε δολάρια ποσά με σημερινές αξίες πολλαπλασιάστε X 20.

«Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι με το σύζυγό της, ντυμένο μ’ ένα παλιό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού.

Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard.

«Θα θέλαμε να δούμε τον πρόεδρο» είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.

«Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα» απάντησε η γραμματέας κοφτά.

«Θα περιμένουμε» απήντησε η γυναίκα.

Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θ’ απογοητευτούν και θα φύγουν.

Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.

«Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν» του είπε!

Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.

Η γυναίκα του είπε «Είχαμε έναν γιο που φοίτησε στο Πανεπιστήμιό σας για ένα χρόνο. Το αγαπούσε και ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ. Αλλά δυστυχώς πριν από ένα χρόνο πέθανε  απρόσμενα. Ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να χτίσουμε ένα μνημείο για αυτόν στο χώρο του Πανεπιστημίου.»

Ο πρόεδρος δεν συγκινήθηκε καθόλου. Αντιθέτως εκνευρίστηκε.

«Κυρία μου» απάντησε απότομα, «δεν μπορούμε να στήνουμε αγάλματα για κάθε άνθρωπο που φοίτησε στο Harvard και πέθανε. Αν το κάναμε, τότε αυτό το μέρος θα έμοιαζε με νεκροταφείο.»

«Όχι» απάντησε γρήγορα η γυναίκα, «δεν θέλουμε να στήσουμε ένα άγαλμα. Σκεφτήκαμε να δωρίσουμε ένα κτίριο στο Harvard.»

Ο πρόεδρος γύρισε το βλέμμα του. Έριξε μία ματιά στο ξεθωριασμένο καρό φουστάνι και το φτωχικό κοστούμι και είπε, έντονα:

«Ένα κτίριο! Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ένα κτίριο; Έχουμε κτίρια  που κοστίζουν συνολικά, περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια δολάρια εδώ στο Harvard.»

Για μία στιγμή η γυναίκα έμεινε σιωπηλή. Ο πρόεδρος χαμογέλασε ειρωνικά. Είχε, πλέον, φτάσει η ώρα να τους ξεφορτωθεί. Η γυναίκα στράφηκε προς τον άντρα της και είπε ήρεμα:

«Μόνο τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα πανεπιστήμιο; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας τότε;»

Ο σύζυγος έγνεψε θετικά. Το πρόσωπο του προέδρου κιτρίνισε και κατάλαβε  ότι, μάλλον, είχε κάνει κάποια τεραστία γκάφα. Ήταν, όμως, πλέον αργά»…

Ο κύριος και η κυρία Leland Stanford σηκώθηκαν όρθιοι και βγήκαν έξω. Ταξίδεψαν μέχρι το Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο  που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Stanford, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Harvard είχε ξεχάσει.

stanford online_feat

Το Πανεπιστήμιο Stanford, ένα από τα καλυτέρα των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1885. Η συνολική συνεισφορά του ζεύγους έφτασε στα 20 εκατομμύρια δολάρια (πάνω από 400 εκατομμύρια σημερινής αξίας).

Πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο του Stanford και το πώς ιδρύθηκε μπορεί να δει κανείς εδώ.
.
.
.
.

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

38 Responses to Ξιπασιά…

  1. Ο/Η H.Constantinos λέει:

    Εντυπωσιακή ιστορία…!

    Και όπως εξελίσσεται η γλώσσα, τώρα πιά έχουμε το λήμμα [ψώνιο] -που δεν ξέρω αν το έχει καταχωρημένο ο Μπαμπινιώτης, δεν το έψαξα…

    Δεν το έχω ψάξει επίσης αν υπάρχει κάποιο δοκίμιο γιά τις πολυπληθείς κατηγορίες και υποκατηγορίες ψώνιων… (φραγκάτο ψώνιο, κουλτουροψώνιο, διαννοούμενο ψώνιο, αριστοκρατικό ψώνιο, κλπ, κλπ

    Επίσης δεν μούρχεται αυτή τη στιγμή ο όρος [ψώνιο] σε καμμία γλώσσα…! Πώς το λένε οι γάλλοι;;

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Εντυπωσιακή ιστορία, όντος που φέρνει επίσης και εντυπωσιακούς συνειρμούς (ενίοτε)! 😉

      Τα πάντα έχει καταχωρημένα ο Mr. Μπαμπινιώτης….λοιπόν:
      Ψώνιο: ο άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι πολύ σπουδαίος, ότι έχει κάποιο ταλέντο κλπ, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται.
      Κάνω το ψώνιο μου: κάνω αυτό που μου αρέσει πολύ – πηγαίνει και τραγουδάει, «έτσι και το ψώνιο του κάνει και βγάζει και λεφτά».
      Έχω ψώνιο (με κάτι): μου αρέσει υπερβολικά (κάτι), ασχολούμαι συνεχώς με κάτι –
      με τη ζωγραφική/ με το μπάσκετ/ με την πολιτική ΣΥΝ. έχω πάθος (μεγθ.) ψωνάρα (η).

      Απορία 1. Αυτός που όντος είναι σπουδαίος ή έχει κάποιο ταλέντο κλπ μπορεί να είναι ψώνιο; (το σπουδαίος ποιος το ορίζει;)
      Απορία 2. Μερικοί μερικοί, που κάνουν το ψώνιο τους με πάθος, είναι ψώνια;
      Απορία 3. Αν κάποιος είναι ψωνάρα, ποιον ενοχλεί;

      Ερώτηση: Πώς λένε οι Γάλλοι τους ψωνισμένους;
      Απάντηση: Δεν τους λένε… γιατί στη Γαλλία απλά δεν υπάρχουν! χαχαχα! 😉

      ΑΦιλιά, ΨΑΦ! (Ψωνισμένα, Αληθινά, Φιλιά!) 🙂

      • Ο/Η Lolipop Family λέει:

        snob ? ;Αυτό δεν είναι στα γαλλικά ;

        • Ο/Η To love life for what it is λέει:

          Η λέξη είναι νομίζω λατινική και προέρχεται από τις λέξεις sine nobilitate, που σημαίνει «χωρίς τίτλους ευγένειας». Το γράφω με επιφύλαξη, γιατί πάνε χρόνια από τότε που έκανα λατινικά! 🙂

          • Ο/Η Άιναφετς λέει:

            Καλώς μας ήρθες!
            Απ’ ότι θυμάμαι γιατί η ίδια ήμουν καλή στα λατινικά, το nobilate- noble στα γαλλικά είναι ο ευγενής (αριστοκράτης) και όντος μπορεί να έχει ρίζες εκεί, αν και η λέξη «ξιπάζομαι» δεν φαίνεται και σύμφωνα με τον Μπαμπινίωτη να έχει παρόμοια ρίζα…
            Τώρα υπάρχει η λέξη «τσίπα» που λένε: «Δεν έχει τσίπα επάνω του», που είναι τούρκικη…μήπως η ξιπασιά, μας έρχεται απ΄ τους Άραβες! 😉
            Πάντως σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου!
            Καλό βράδυ εύχομαι! 🙂

        • Ο/Η Άιναφετς λέει:

          Νομίζω Ιώτα, πως είναι όντος γαλλική… αν και πια την χρησιμοποιούν όλες οι γλώσσες!
          Μπορείς να είσαι snob και να μην είσαι ξιπασμένος;
          ΑΦ! 🙂

      • Ο/Η H.Constantinos λέει:

        Ελα που δεν υπάρχουν!!! Και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων!!! (Και ο Bourgeois Gentillhomme τί ήτο, αν δεν ήτο ψώνιον;;;)

        Τελικά, μάλλον δεν τον ξέρω καθόλου τον όρο, ούτε αγγλικά, ούτε ιταλικά, ούτε ισπανικά… Και δεν ψάχνεται και εύκολα, είναι εντελώς καθομιλουμένη και αλλάζει κατά καιρούς…

        • Ο/Η Άιναφετς λέει:

          Έλα σώπα… Constantin, τι μου λες τώρα! οι Γάλλοι, μεγάλα ψώνια! (δες την Άιναφετς που είναι μισή Γαλλίδα). χαχαχαχα! 😉
          Αστειεύομαι! 😉
          Οι Γάλλοι είναι τα ψώνια της Ευρώπης πριν απ΄ τους Άγγλους και αυτό γιατί εκεί υπήρξε η αριστοκρατία της Ευρώπης λόγω παλατιών βασιλιάδων κλπ, βλέπεις εμείς εδώ μας τσάκισε η τουρκοκρατία. ..

          Οι Γάλλοι λένε: «Ma tu vu»…αυτούς που βασικά είναι υπερόπτες και ψωρουπερήφανοι, που είναι και snob… για τις άλλες γλώσσες δεν ξέρω, πάντως ψώνια υπάρχουν παντού, έτσι δεν είναι; 😉

          Bonjour και bisous! 🙂

  2. Ο/Η katinaki λέει:

    Δεν ήξερα καθόλου πως ιδρύθηκε στο Stanford!
    H χρήσιμη πληροφορία της ημέρας 🙂

  3. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

    νεραιδουλα ασχολιαστο αλλα απολαυστικο αξιωθηκα να σου απαντησω στο μαιλ σου λοιπον χιχιχιχι!

  4. Ο/Η koufetarios λέει:

    Τσ τσ τσ, αυτή η προκατάληψη της εξωτερικής εμφάνισης πρέπει να ήταν τραγική βρε μάγισσα. Αλλά το φχαριστήθηκα όταν αποφάσισαν να χτίσουν το δικό τους πανεπιστήμιο. Ήταν γραφτό φαίνεται..

    Τώρα για την ξιπασιά, το ξιπάζω και το ξυπάζομαι. Μόλις είδα αυτές τις λέξεις το μυαλό μου ακολούθησε εντελώς διαφορετική ερμηνεία και προς στιγμή με μπέρδεψες! Κι αυτό γιατί στην Κρήτη οι ίδιες ακριβώς λέξεις έχουν εντελώς διαφορετική σημασία!

    Ξιπάζω: τρομάζω κάποιον (αν και το ξιπάζω είναι σπάνιο, συνήθως χρησιμοποιείται η παθητική του μορφή για τις στιγμές που κάτι ή κάποιος κατα λάθος μας τρόμαξε.) « Φιου βρε κερατά με ξίπασες!»

    Ξιπάζομαι/ Ξεπάζομαι: τρομάζω από κάποιον που εμφανίστηκε απότομα μπροστά μου, από τη γάτα από το αντικείμενο που έπεσε και με ξίπασε ή ξιπάστηκα! «Γενικά ξιπάζομαι πολύ εύκολα, με το παραμικρό»

    Ξιπασιά! «Έπαιξα μια ξιπασιά χθες, μου κόπηκε το αίμα!»

    Καλά ο Μπαμινιώτης δεν το ήξερε χαχα!

    Πολύ ωραίες οι σκέψεις σου σήμερα Άιναφετς, να πω επίσης πως η φωτογραφία του ζευγαριού με βοήθησε στο να έχω άψογη εικόνα της στιγμής στον.. αχώνευτο ομολογουμένως πρόεδρο του Χάβαρντ..!!

    Καλό μεσημέρι, φιλιά και καλή συνέχεια!

  5. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Φιου βρε Μαβιέ μου Κουφετάριε, το Κρητικό σου σχόλιο με «ξίπασε» ομολογουμένως!!! 😉
    Δεν μπορώ βέβαια να πω πως «ξιπάζομαι» (αλά Κρητικά!) και τόσο εύκολα, έτσι σκέφτομαι να γράψω στον ελλειπή Μπαμπινιώτη να ξανατυπώσει το «μικρό» του λεξικό και να το προσθέσει! χαχαχα!
    Τώρα στη φωτό μια χαρά μου φαίνεται εμένα το «φτωχικό» ζεύγος, αλλά τεσπα! (αυτό το τεσπα, σίγουρα δεν το έχει ο Μπ.) !!! 😉

    ΑΦιλιά άνευ οποιασδήποτε ξιπασιάς! 🙂

  6. Ο/Η Margo λέει:

    Είναι κανόνας στον κόσμο της αγοράς, τον καλογυαλισμένο να φοβάσαι όχι τον μουτζούρη. Ο πρώτος είναι πιθανόν να σε εξαπατήσει, ο μουτζούρης ποτέ! Να το πω αλλιώς. Αν θέλεις να ξεγελάσεις κάποιους ώστε να πιστέψουν πως αν συνεργαστούν μαζί σου έχουν πιάσει την καλή, εμφανίζεσαι ντυμένος ως εφοπλιστής. Είναι που ο κόσμος μένει στο φαίνεσθαι.
    Κάποτε είχα αγοράσει μία μαύρη αυστηρή τσάντα για να κουβαλώ τα βιβλία μου. Μία μέρα έτυχε να φορώ και αυστηρά ρούχα λόγω κάποιας συναυλίας. Στην διαδρομή μπήκα σε ένα κατάστημα να αγοράσω κάτι και όσοι ήταν στο κατάστημα τους έπιασε κρύος ιδρώτας. Με πέρασαν για εφοριακό. Χαχαχαααα ήταν πολύ αστείοι. Περάστε, καθίστε τι θα θέλατε, να σας κεράσουμε κάτι… ήμουν μόνο 16 χρονών!!!!!

    ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ μαγισσούλα μου γλυκιά 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Χαχαχα! Μargo μου! Πόσο δίκαιο έχεις!
      Να φανταστείς πως και η ίδια, όταν χρειάστηκε (χρειάζεται ακόμα!) να πάω στην εφορία, για να δω-δούμε «πώς» (δλδ με τι λεφτά) θα πληρώσω τους τεράστιους φόρους μου (λόγο ιδιοκατοίκησης=ΦΑΠ) σκέφτηκα να πάω ντυμένη όσο πιο κακομοίρικα γίνεται… ακόμα και το ρολόι μου έβγαλα (κληρονομιά της Γαλλίδας γιαγιάς)… φυσικά το σενάριο δεν χρειάστηκε, γιατί στο νομικό τμήμα η υπάλληλος ήταν η ίδια σε απόγνωση, με τη νέα φορολογία!!! 😉
      Αχ! Σε τι χώρα ζούμε… η λέξη ξιπασιά ωχριεί μπορεί σ’ αυτά που αποκαλύπτονται καθημερινά!

      ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλιά απλά και καρδιάς! 🙂

  7. Ο/Η aristea k λέει:

    Υπέροχη ιστορία! Φυσικά την αγνοούσα! Φυσικά και δεν πρόκειται να την ξεχάσω!
    Γερό το μάθημα!
    Να’σαι καλά Στεφανία μου!
    Πολλά ζεστά μη ξιπασμένα φιλιά!

  8. Ο/Η Hengeo λέει:

    Τρομερή ιστορία, δεν την είχα ξανακούσει!
    ΠΑΦ!

  9. Ο/Η Dodo λέει:

    Αποκαλυπτική ιστορία, ευχαριστώ!

  10. Ο/Η The Outsider λέει:

    Πραγματικά υπέροχη ιστορία, που νομίζω λίγο πολύ την έχουμε ζήσει και στο πετσί μας μερικοί. Αυτή η ξιπασμένη ρετσινιά του φαίνεσθαι, με έχει σπρώξει στο να αρνούμαι να κυκλοφορώ σε χώρους όπου δεσπόζει η λάμψη και η γοητεία, πχ σε mall είναι το χειρότερο μου.

  11. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Σίγουρα Κώστα, έχουμε ζήσει μια παρόμοια ατμόσφαιρα ξιπασιάς όλοι μας, κατά κάποιο τρόπο!
    😉
    Και εσύ παιδί μου, στο άνδρο (mall) της ξιπασιάς, τι δουλειά έχεις; 😦

    ΑΦιλιά και μακριά από ξιπασμένες καταστάσεις και χώρους! 🙂

  12. Η ξιπασιά Μαγισσούλα μου…μπορεί να είναι και και υπεροψία;;;εχουν σχέση αυτές οι δυό λέξεις μεταξύ τους; αυτό μου πέρασε από τον νού όση ώρα διάβαζα την ιστορία του ζεύγους…….τωρα με την λέξη ξιπάστικα .. οντως στην Κρήτη εννοούν το ξάφνιασμα…. όμως και η λέξη ξιπασμένος στην Θεσσαλονίκη..χι.χιχ. εννοούν τον υπερόπτη…..τον ψυλομύτη..χι.χι. διαλέγουμε και παίρνουμε.. και ας βρή ο Μπαμπινιώτης την άκρη………δεν θα σκάσουμε κι όλας..χι.χιχ. πάρε φιλάκια χαμογελαστά..:) 🙂 😉

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Σωστά Ρούλα μου, υπεροψία είναι η πιο κοντινή ερμηνεία της ξιπασιάς… και τι να πω για την ερμηνεία των Κρητικών και των Θεσσαλονικιών… διαλέγουμε και παίρνουμε, πάντως η ιστορία του ζεύγους είναι πολύ ξεκάθαρη, ως προς τον τίτλο! 😉

      ΑΦιλιά πάντα χαμογελαστά… αλίμονο μας αλλιώς! 🙂

  13. Ο/Η Lolipop Family λέει:

    Μαγισσούλα μου σήμερα σε σκεφτόμουν έντονα και πριν να σε επισκεφτώ…τσουπ να σου στο » σπιτάκι » μου. Λοιπόν δεν είχα ιδέα για το οτι εδώ την ξιπασιά την έχουν για ξάφνιασμα, Τόσα χρόνια εδώ και να που το έμαθα από σένα. Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου σήμερα όπως και τα videακια με τα παπάκια. Προσπαθώ να σε διαβάζω μαγισσούλα μου. Βλεπεις αυτό το καθημερινό με το ημερολόγιο δεν μου δίνει και πολλά περιθώρια να διαβάζω τα αγαπημένα μου blogs. Καλές γιορτές παραμυθένια μου οικογένεια με πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ αγάπη ! Αφιλιά σε σένα και στον γλυκό Παραμυθά της καρδιάς μας …

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Χαχα Γιώτα μου και εγώ μέρες τώρα προσπαθώ να βρω λίγο χρόνο να έρθω να απολαύσω το γεμάτο θετική ενέργεια σπιτικό σου…. και εσύ τσουπ μ’ έφερες κοντά σου! 😉

      Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές και τα φιλιά που ανταποδίδω με όλη μου τη καρδιά στην οικογένεια σου! 🙂

      ΑΦιλιά πάντα τρυφερά! 🙂

  14. Ο/Η joan petra λέει:

    Εν μέσω ασύρματου ίντερνετ, ήρθα να σου πω πως εδώ και κάτι μέρες σου έστειλα ένα μέηλ, αλλά δεν μου απάντησες, ελπίζω να το βρήκες. Σε φιλώ και φεύγω, καθώς δεν έχω ίντερνετ 😦

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Ναι καλή μου Joan, το έλαβα το mail σου, και μέσα από απίστευτες ταλαιπωρίες προσπαθώ να βρω χρόνο να σου στείλω το τηλ μου να μιλήσουμε… από Παρασκευή ελπίζω να έχουν κάπως τακτοποιηθεί τα προβλήματα μου/ μας!
      Δεν σε ξεχνώ και διάβασα και εσύ τι τραβάς χωρίς internet! 😉

      ΑΦιλιά υπομονετικά και καθόλου ψωνισμένα! 🙂

  15. Ο/Η Levina λέει:

    Όμορφη λέξη… περιγράφει αυτό ακριβώς που συμβαίνει τα τελευταία ειδικά χρόνια σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών αυτής της χώρας…. ξιπασιά, αλαζονία, υπεροψία …. κατ επέκταση, χαμένες ψυχές, δυστυχισμένες υπάρξεις που περιφέρουν το σαρκίον τους με μοναδικό σκοπό την επίδειξη ….την επίδειξη πλούτου φυσικά γιατί το πνεύμα είναι ανύπαρκτο.
    Την ιστορία αυτή την είχα διαβάσει ξανά, αρκετά πρόσφατα και μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και μάλλον θα έπρεπε όλοι αυτοί που τους βλέπουμε να γελοιοποιούνται να την διαβάσουν ….

    Καλημέρα μαγισσούλα μου
    ααααφφφφιλιά πολλά πολλά κι από μακριά
    γιατι έχω ένα δυνατό κρύωμα που σκοτώνει 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Και αυτές τις μέρες τι ακούν τ’ αυτιά μας και τι δεν βλέπουν τα μάτια μας…έχουμε συνέχεια κρούσματα που δεν μπορεί κανείς να τα κατατάξει σε καμιά κατηγορία… στη κατηγορία λαμόγια-λαμογιά εν δράση σίγουρα!!! 😉
      Η λέξη λαμόγια- λαμογιά δεν ξέρω αν την έχει καταχωρήσει ο Μπαμπινιώτης! 😦

      ΑΦιλιά πολλά πολλά και περαστικούλια σου! 🙂

  16. Είχα διαβάσει παλιότερα την θαυμάσια αυτή ιστορία, Τώρα όμως διαβάζοντας και το σχόλιο της φίλης μας, της πολύτιμης φίλης μας Λεβίνας, ταυτίζομαι απόλυτα μαζί της. Αρκεί κανείς να γυρίσει να δει γύρω του για να δει – ακόμη και σήμερα- την ξιπασιά να γυροφέρνει ανάμεσα στα χαλάσματα της κοινωνίας μας όπως την κατάντησαν οι ίδιοι και οι ίδιοι ξιπασμένοι που μας….γήτευαν τόσα χρόνια.
    Στέλνω μέσα από τις συχνότητες των καρδιακών μου παλμών τις ευχές μου για υγεία σε σένα και σε όλους τους αγαπημένους σου.

  17. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Έτσι είναι ακριβώς Χριστόφορε μου, μόνο που η ξιπασιά είναι φαινόμενο που συναντάμε, ακόμα και στην αρχαιότητα! 😉

    Σ’ ευχαριστώ για τις εγκάρδιες ευχές και εύχομαι καλές γιορτές σε όλη την οικογένεια σου!
    ΧΑΦ! 🙂

  18. Ο/Η Antriana..Io λέει:

    Ε άι στην ευχή!!! αλήθεια;;; Βρε αλήθεια;;;
    Έπαθα σοκ!!
    Ούτε καν το ήξερα… και να φανταστείς έχω πολλές συναναστροφές με τα πανεπιστήμια της Αμερικής, και εγώ και ο φίλος μου, αλλά ούτε καν το είχα ακούσει αυτό!

    Καλη χρονιά Άιναφετς!!!
    Ο,τι καλύτερο εύχομαι για το νέο έτος 🙂 🙂

  19. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Είναι παλιά ιστορία που ξεθάφτηκε λόγω της ξιπασιάς που αιώνες τώρα μας κατατρώει! 😉
    Καλή χρονιά και σένα Αντριάνα μου καλή δύναμη και καλή μας τύχη!
    ΑΦιλιά πάντα καρδιάς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.