Ευ-λόγιον- βλόγιο (ν) – blog…

We-Can-Blog-It.

Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για το blogging, για τα blogs και για τους απανταχού bloggers…
Μερικοί υποστηρίζουν πως το blogging πέθανε ή πως δεν είναι καθόλου της μόδας (!), όπως π.χ. ο 32 ετών σκηνοθέτης γιόκας μου, γι αυτό και η αφεντιά μου, με πολύ καλοπροαίρετη διάθεση έκανε μια έρευνα στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα, πολύ γέλιο!!!

Παρακάτω κάνω μια επιλογή απ’ το blog, SLAN.gr που ή έχει κλείσει ή άλλαξε όνομα… όπου επίσης υπάρχουν και άλλες λέξεις μ’ ενδιαφέρουσες «ερμηνείες».

.

Εξελληνισμένη, λόγια (λέμε τώρα) μορφή της λέξης blog. Η προσθήκη του τελικού -ν είναι προαιρετική αλλά κάνει τη λέξη ακόμη πιο λόγια – ή τουλάχιστον, έτσι φαίνεται να νομίζει αυτός που το προσθέτει.

Απαντώνται και οι τύποι ευλόγιον, ε-βλόγιον και (β)λόγιον αλλά, προς το παρόν, όχι πολύ συχνά.

Συνώνυμο: ιστολόγιο. Επαρκέστατο, θα έλεγαν κάποιοι και γιατί χρειάζεται το βλόγιον και τα υπόλοιπα; Αλλά, ειδικά σε αυτές τις σελίδες, ο λεξιπλάστης έχει πάντα δίκιο.

 1. (Από blog)
  ΜΕ ΑΡΕΣΕ
  Που επιτέλους κατάφερα να βρω πως φτάχνεται αυτό το βλόγιο.
  ΔΕ ΜΕ ΑΡΕΣΕ
  Που αυτό το βλόγιο το διαβάζουμε μόνο εγώ κι εσύ.
 2. (Από blog)
  Λοιπόν αυτό το βλόγιον δημιουργείται εν βρασμώ ψυχής και με βασικό σκοπό να μπορέσω να παίξω μπλογκοπαίχνιδα. Τουτέστιν, η σοβαρότητα μάλλον δε θα΄ναι το δυνατό του σημείο. Αυτά προς το παρόν. Διότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. (…)
 3. (Από blog)
  Πρόσεξα πως μερικοί έμπειροι γράφουν «βλογ» και όχι blog, είτε επειδή ξεχάστηκαν και δεν πατάνε alt+shift, είτε επειδή σκοπίμως το εξευτελίζουν. (…)
  Αλλά δεν σας κρύβω ότι προτιμώ μια πιο κλασική λύση. Να διατηρήσουμε ως ρίζα το βλογ, προσθέτοντας το ευφωνικόν ευ- και μια καλή κατάληξη. Ευλόγιον, λοιπόν, που σημαίνει καλό blog. Για τα τρεχαγύρευε blogs, έχουμε μεγάλη επιλογή: δυσλόγιον, αμπλόγιον (και αμπλόγι ή αμπλόι, συναρτάται και με το αμπλάκημα). Ανήκουμε σε λαό (τέλος πάντων…) που μετέφρασε πρώτη φορά τον Shakespeare σε Σχακεσπεάρη, επομένως δεν θα μας αντισταθεί μία μονοσύλλαβη λέξη…

.

funny-comics-blog-social-media-communication-networking-site-1

.

Περίληψη

Προκύπτει απ’ το αγγλικό blogger, που με τη σειρά του προκύπτει απ’ το web logger, ένα μορφολογικό αμάλγαμα η ανάγκη για το οποίο παρουσιάστηκε λόγω των 2 επιπλέον γραμμάτων του αρχικού όρου που τον καθιστούσαν αδύνατο άρθρωσης.

Περιγράφει τον τύπο που καταγράφει κάτι στο web, και συγκεκριμένα διατηρεί μια μορφή online ημερολογίου, δηλαδή ένα ιστολόγιο.

Λεπτομέρειες

Κατά τα ελληνικά δεδομένα κυρίως, το περιεχόμενο ιστολογίων συνήθως κυμαίνεται από περιγραφές γεγονότων που δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν κανέναν άλλο πλην του γράφοντος, πολλές φορές εμπλουτισμένες με ψευτοκουλτουριάρικες παπαρδέλες, ψευτοφιλοσοφικά ερωτήματα και άλλα τέτοια πιπεράτα που θα μπορούσαν ιδανικά να αναγάγουν το περιεχόμενο σε ουσιαστικό, αλλά μόνο σε αντιστοίχου ψευτοεπιπέδου αναγνώστη. (…)
Σπανιότερα, συναντώνται ιστολόγια με πιο χρήσιμο περιεχόμενο.

Σε κάθε μπλογκ, ένα μπλοκ (συνήθως πάνω δεξιά ή αριστερά) αφιερώνεται για να μας πει λίγα λόγια για τον μπλόγκερ, π.χ. ηλικία, τόπο, ενδιαφέροντα, αγαπημένα φαγητά / μουσική / βιντεοπαιχνίδια, κ.ά. Ο μπλόγκερ έχει πολλούς άλλους μπλόγκερς φίλους. Μάλιστα, όσο περισσότερους, τόσο καλύτερα. Οι σύνδεσμοι προς τα μπλογκς των φίλων κατέχουν περίοπτη θέση (μπλόγκρολ), συνήθως στη δεξιά στήλη, και φυσικά καθένας απ’ αυτούς παρέχει σύνδεσμο πίσω. Έτσι ναι μεν παγιδεύονται οι μηχανές αναζήτησης, αλλά γίνεται δουλειά δε.

Χαρακτηριστικά και προτιμήσεις του μπλόγκερ

 • Ο μπλόγκερ θεωρεί ότι προσφέρει κοινωνικό έργο με τις καταχωρίσεις του καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα, σατιρίζοντας, ασκώντας κοινωνικό έλεγχο, αφυπνίζοντας συνειδήσεις, δίνοντας στη δημοσιότητα απόρρητα στοιχεία, βγάζοντας άπλυτα στη φόρα, ή όλα μαζί. Στην πραγματικότητα απλώς γεμίζει το internet με σκουπίδια. (…)
 • Ο μπλόγκερ αρέσκεται να διαβάζει ξανά και ξανά τα κείμενά του. Όταν το κάνει, χαμογελάει και γνέφει «ναι» στην οθόνη, συμφωνώντας με τις απόψεις του.
 • Ο μπλόγκερ μπαίνει στο μπλογκ του κάθε 12 λεπτά και τσεκάρει για νέα σχόλια στα κείμενά του. (…)
 • Όσο δεν μπλογκάρει, ο μπλόγκερ diggάρει, ανακαλύπτει καταπληκτικά βιντεάκια στο youtube, στέλνει chain emails, ή ψάχνει για νέο wordpress theme.
 • Ο μπλόγκερ βάζει τη μάνα του να διαβάζει τα κείμενά του, η οποία προσποιείται κάθε φορά ότι το κατευχαριστιέται. Δεν τη χαλάει κιόλας όμως, μιας και μπορεί να λέει στις φίλες της και τους συγγενείς ότι ο γιος της «ασχολείται με τα κομπιούτερς».
 • Τα σεντόνια του μπλόγκερ έχουν ίδιο χρώμα με το theme του μπλογκ του. (…)
 • Αν κάποιου η γκλάβα δεν κατεβάζει τίποτα αλλά θέλει να φτιάξει οπωσδήποτε το δικό του μπλογκ, καταλήγει σε αναδημοσίευση ειδήσεων, συνήθως τεχνολογικού περιεχομένου, ή συλλογή με «τα καλύτερα του youtube». (…)
 • (…)
 • (…) αυτό θα πει, ότι παραλείπω συνειδητά «αναλύσεις» που μπορείτε να διαβάσετε στο Link του slang.gr!

.

funny-blogs-4.gif

.

Κατακτήσεις των Ελλήνων μπλόγκερs και ορόσημα της πορείας τους

 • Circa 2004: Ο Έλληνας ανακαλύπτει τα μπλογκς, περίπου 10 χρόνια μετά την εφεύρεσή τους.
 • Circa 2005: Κάποιοι απ’ τους παλιότερους και ικανότερους (με τα λιγότερα ορθογραφικά λάθη δηλαδή) των μπλόγκερς διακρίνονται κι αποκτούν φήμη, γκόμενες και γρήγορα αμάξια μέσα απ’ τα κείμενά τους. Μερικοί συνεχίζουν την καριέρα τους και στον offline τύπο, κυρίως δωρεάν, προοδευτικές, νεολαιίστικες και απελευθερωμένες φυλλάδες προώθησης τρόπου ζωής (lifestyle) και λανθασμένων προτύπων (athens voice, lifo κ.λπ.).
 • Οκτώβριος 2006: Υποβάλλεται τέλος πάντων μια ατυχής μήνυση κατά του διαχειριστή ενός μπλογκ aggregator (μπλογκme.gr). Απότομα, ο κάθε πικραμένος Έλληνας μπλόγκερ νιώθει τα δικαιώματά του στη συγγραφή, στη συμμετοχή της εξέλιξης του διαδικτύου (χα!), στην ελευθερία της έκφρασής του βρε αδερφέ, να αμφισβητούνται σφόδρα. Η είδηση κάνει το γύρο της μπλογκόσφαιρας σε πολύ λιγότερο από 80 μέρες. (…)
  Συσπειρώνονται σα μια γροθιά ενάντια στον e-φασισμό, αναρτούν σχετικά banners διαμαρτυρίας στα μπλογκς τους, το συζητάνε online, το συζητάνε και offline. Και τότε χέζεται η φοράδα στ’ αλώνι.
 • Αύγουστος 2007: Φωτιές κατακαίνε την Πελοπόννησο, την Εύβοια και περιοχές της Αττικής, γυρνώντας την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω. Οι μπλόγκερς που έχουν πλέον αντιληφθεί τη δύναμη του πληκτρολογίου κι έχοντας βαθιά μέσα τους χαραγμένα όλα όσα τους ενώνουν (σύνδεση internet, λογαριασμό στο μπλογκspot), έχοντας δηλαδή ορίσει και κατανοήσει την ταυτότητά τους, καλούνται μεταξύ τους σε μαζική βουβή διαμαρτυρία άνευ πολιτικού χρώματος κατά των κυβερνώντων. Η συμμετοχή μέτρια προς καλή, σκίζονται και μερικά καλτσόν. Σε ένα μήνα ξαναεκλέγουν τη ΝΔ.
 • Σεπτέμβριος 2007: Με τις βουλευτικές εκλογές να παραμονεύουν, τα προοδευτικότερα των ΜΜΕ πάλι (ο ΣΚΑΪ βασικά) δίνουν βήμα για ανάλυση του πολιτικού γίγνεσθαι σε μπλόγκερς με την ιδιότητα του… μπλόγκερ, γνωστούς για την πολιτική τους επάρκεια (not!). 20χρονοι σπυριάρηδες μα και 40χρονοι ξεμωραμένοι μιλάνε για τη δύναμη που μπορούν να ασκούν πλέον τα μπλογκς επί της πολιτικής σκηνής κι άλλες τέτοιες αηδίες.

.

comic22

.

Το μέλλον…

 • Τους προσεχείς μήνες, θα ξεπηδήσουν άλλα 30 μέτρια «web 2.0» ελληνικά μπλογκ aggregators, για να γίνουν συνολικά 50, με αποτέλεσμα το καθένα να κάνει aggregate από 3 μπλογκς.
 • Εφεξής, για κάθε ρεπορτάζ άνω των 2 λεπτών ή 200 λέξεων, οι μπλόγκερς θα καλούν σε μαζική κινητοποίηση.
 • Από την 1 Ιανουαρίου του 2008, όποιος δεν έχει δικό του μπλογκ καλύτερα να πα να βοσκήσει τα γίδια στο χωριό του. Για να μην πω να διαβάσει πρώτα το μπλογκ κανενός τσοπάνη να μάθει πως γίνεται σωστά.

«Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση, επαγρύπνηση εν τέλει πολιτικοποίηση!
Οι μπλόγκερς αλλά και όλοι οι άλλοι δείξαν τον δρόμο ή τουλάχιστον την αρχή του..» (sic)

[υπερενθουσιώδης μπλόγκερ που ακόμα δεν γνωρίζει πως στοιχειοθετούνται τα σημεία στίξης, στο site της Athens Voice]

ΕLLHN μπλόγκερ (από xalikoutis, 10/04/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό;

 ΤΕΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
 .
ΥΓ: Θεώρησα απαραίτητο να γράψω «Τέλος έρευνας» για να μην παρεξηγηθώ απ΄όσους δεν έχουν χιούμορ ή δεν ξέρουν ν’ αυτοσαρκάζονται!!!
.

+

++

+++

 

 

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

52 Responses to Ευ-λόγιον- βλόγιο (ν) – blog…

 1. Ο/Η Ελίνα λέει:

  Όσο θα υπάρχουν νεομάνες, Άιναφετς, τα blogs δεν κλείνουν ποτέ. Όλο νέα θα βγαίνουν. Εγώ τα σημαντικότερα που πήρα είναι που ξεψάρωσα στη μαγειρική (λίγο η Νάσια, λίγο η Τζίνα με τα δικά τους μου το έκαναν να φαίνεται πιο εύκολο και του πήρα τον αέρα) και κυρίως ότι έμαθα τον Κρισναμούρτι που πολύ μου αρέσει. Κατά τα άλλα βρήκα ότι με κουράζει, ότι δε μου ταιριάζει, ότι το βαριέμαι τελικά, δεν κατάλαβα καθόλου πως δουλεύει ο χώρος (τι παίζει, πως συμπεριφέρεται ο κόσμος εδώ μέσα, γιατί συμπεριφέρεται έτσι και άλλα τέτοια που όταν δεν τα καταλαβαίνω ζαλίζομαι, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία να καταλάβω τελικά…απλώς δεν ταίριαξα με το blogging). Eυτυχώς μου έμαθε πως κάτι μπορώ να γράψω όταν θέλω και αν το προσπαθήσω, γιατί πιο πριν ήμουν σκράπας σε κάτι τέτοια. Έγραψα κι ένα παραμύθι (δεν το έχω δείξει παρά μόνο στην κόρη) μια μέρα που είχα έμπνευση, πράγμα που δεν το περίμενα. Έχασα άπειρο χρόνο που θα μπορούσα να τον είχα επενδύσει καλύτερα, αλλά αφού οι δουλειές είναι καθισμένες που να τον επενδύσεις δεν ξέρεις. Το κακό οικονομικό κλίμα και οι άπειρες ώρες χαζέματος που μας έδωσε αυτό ευνοεί το blogging να αναπτυχθεί. Αλλιώς δε νομίζω πως θα καθόμασταν τόσοι πολλοί μπροστά σε μια οθόνη να διαβάζουμε άλλους, να σχολιάζουμε ή να γράφουμε και οι ίδιοι. Πάντως ό,τι και να γίνει, όσο χρόνο και να μην έχουμε μια μέρα (το εύχομαι) Άιναφετς και Παραμυθά δε νομίζω να σταματήσω ποτέ να διαβάζω. Έχω πάθει λατρεία με τα κείμενα του Κρισναμούρτι. Δε θα τον είχα μάθει ποτέ, αν δεν είχα πέσει επάνω σας. Μερικά από τα χρήσιμα της υπόθεσης. ΑΦ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Μάλιστααααααααα…………. Ελίνα μου! 😉
   Πρώτα κρατώ το σημαντικότερο και είναι πως χάρη στο blogging «έπεσες» πάνω στον Κρισναμούρτι και αυτή η συνάντηση, σου έκανε κλικ… γιατί απ’ ένα κλικ όλα ξεκινάνε και εδώ μιλώ για πράγματα που μπορούν να σου αλλάξουν ριζικά τη ζωή, όπως πχ άλλαξε η δική μου η ζωή και του Παραμυθοσύντροφου μου, πριν 30 χρόνια!!! 😛
   Από εκεί και πέρα, νομίζω πως το γιατί κανείς έχει blog είναι πολύ πολύ προσωπική υπόθεση και το παραπάνω χιουμοριστικό κείμενο, αστεία αστεία λέει και πολλές αλήθειες! 😉

   Δεν υπάρχει για μένα μεγαλύτερη χαρά που καταφέρνω (ενίοτε) και μοιράζομαι απλά μέσα απ΄ τις αναρτήσεις μου, ότι θεωρώ πως έχει πολύ σημασία και είναι αυτό το ατελείωτο ταξίδι προς τα μέσα… και κάτι πολύ πολύ σημαντικό είναι που μαζί σας, μαθαίνω, κάθε ανάρτηση όσο ελαφριά και αν είναι, με διδάσκει…. κι εδώ το blogging, είναι σημαντικό! 😛

   ΑΦ! Ελίνα μου πάντα καρδιάς! 🙂

   • Ο/Η Ελίνα λέει:

    Συμφωνώ. Κι εγώ το είχα νιώσει αυτό ότι γράφοντας και συνομιλώντας με τους άλλους μαθαίνεις πολλές φορές πράγματα για τον εαυτό σου, όπως συμβαίνει και με τις κουβέντες που κάνεις με τους φίλους σου. Όσο όλο αυτό μας δίνει περισσότερη ενέργεια από όση μας παίρνει και μας γεμίζει είναι ωραίο σαν χόμπυ και μπορεί να είναι χρήσιμο και για αυτόν που γράφει και για τους άλλους που διαβάζουν. Εδώ θα είμαι στα πέριξ και θα διαβάζω. ΑΦ κι από εμένα! Από καρδιάς επίσης!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Μαθαίνουμε για μας, Ελίνα μου και αυτό (η μάθηση-επίγνωση) γίνεται γιατί ο άλλος γίνεται ο καθρέπτης σου ενώ τον ακούς ή τον διαβάζεις! 😉
     Για μένα το blogging, είναι η ώρα ξεκούρασης, είναι το διάλειμμα απ΄ τις όποιες υποχρεώσεις μου, είτε είναι σπιτικές δουλειές είτε η μετάφραση κάποιου βιβλίου του Κρισναμούρτι που θέλει πολύ προσοχή, είτε η ασχολία μου με την οικογένεια μου, γι αυτό και κάνω μια ανάρτηση κάθε βδομάδα, έτσι δίνω χρόνο στον άλλο να σχολιάσει αν το επιθυμεί και στην αφεντιά μου ν’ απαντήσει! 😛

     Ξέρω πως είσαι στα πέριξ… εξ άλλου όπως διαπίστωσες, έχω βάλει μια κάμερα και σε παρακολουθεί χιχιχιχι! 😎

     ΑΦ! και συνέχισε να λες και να κάνεις ότι ορίζει η καρδιά σου! 🙂

 2. «Ο μπλόγκερ βάζει τη μάνα του να διαβάζει τα κείμενά του»
  Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά σκέφτομαι, πολύ σοβαρά, να βάλω τη θεία Φεβρωνία να διαβάσει τις αναρτήσεις που έχω κάνει για λόγου της, για να μάθει αυτή, που με καταπιέζει!
  Σατανικό;
  Χο χο χο!
  Φιλί, ήδη, ξεκούραστο!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Όταν «ανέβαζα» αυτό το κείμενο, αρτίστα Αθηνά μου, σε σκεφτόμουν γιατί ξέρω πόσο σ’ αρέσει να διακωμωδείς όλες τις καταστάσεις που περνάς και περνάμε και όπως σου έχω ξαναγράψει, τ’ ότι μπορείς και αυτοσαρκάζεσαι και έχεις αστείρευτο χιούμορ, είναι κάτι που στη ζωή θα σε σώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις και όχι μόνο απ΄ της θείας Φεβρωνίας (όπως πολύ καλά ξέρεις)!!! 😛
   Το χιούμορ είναι απαραίτητο και όταν έχεις και blog και ξέρεις να το προσφέρεις είναι ότι καλύτερο!!! 😀

   ΑΦιλιά πολλά και σατανικότατα χο χο χο! 🙂

   • Σ΄ευχαριστώ και κοκκινίζω από τα καλά σου λόγια και θα μπορούσα να σε ευχαριστώ για πολύ ακόμα, αλλά πάω να ξανακούσω τη μουσική του δέντρου. νομίζω ότι θα την ακούω για όλο το επόμενο δίωρο!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     😉 !
     Νομίζω πως όταν φύγει η πρώτη έκπληξη απ΄ το άκουσμα, η δεύτερη ακόμα και η τρίτη φορά μπορούν να μιλήσουν βαθύτερα!

     ΑΦ! και καλή μας νύχτα! 🙂

 3. Ο/Η syros2js λέει:

  Το ότι τα σεντόνια των bloggers έχουν το ίδιο χρώμα με το theme του blog, με ξεπερνά! αχαχαχαχα! 🙂
  Αν το blog είναι (ευ)λόγιον, οι bloggers πώς λέγονται? Ευλογημένοι? 😉
  Μα, τί τέλεια ανάρτηση ήταν αυτή?! Σκέτη απόλαυση! Τη χάρηκα απίστευτα, Στεφανία μου!
  Πραγματικά πιστεύω πως όταν οι bloggers βάλουν σκοπό να κάνουν κάτι καλό όλοι μαζί, τα καταφέρνουν περίφημα, μα εξίσου πιστεύω πως οι εκτός blogging «κοινοί θνητοί» 😉 , λίγο ενδιαφέρονται για το πόσο απολαμβάνουμε εμείς τις στιγμές που περνάμε «εδώ μέσα»!
  Ένα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μεγάλο και ζουμερό, Μαγισσούλα μου!
  *Για να καταλάβω: ο συνομήλικός μου Κωνσταντίνος είπε πως το blogging είναι εκτός μόδας? Άρα είμαι κι εγώ εκτός μόδας!?!?! Να του πεις πως το βίντεο με το ουράνιο τόξο που ανέβασε στο instagram είναι όνειρο! (Έτσι, για να συνδυάσω το παλιομοδίτικο blogging με τη νέα τάση=instagram!)
  *Ξαφνικά, νιώθω … γερασμένη!!! αχαχαχα!
  Καλό βραδάκι! ΣΣΣΜΟΥΤΣ ξανά!
  ❤ ❤ ❤

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Τρελή ανάρτηση Γιάννα μου… αλλά και πόσες αλήθειες κρύβει, έτσι δεν είναι; 😉
   Σίγα μην έχει πεθάνει το blogging, μόνο μια βολτίτσα στα blog μας, δείχνει πως ζει και βασιλεύει, εξάλλου περνάμε υπέροχα όταν μπλογκάρουμε χαχαχαχα!!! 😀
   Δεν έχω fb, twitter, istragram και όλα τα «νέα» και έτσι δεν παρακολουθώ τα κατορθώματα του μικρού μου γιόκα, (ούτε και του μεγάλου που ξέρω πως σερφάρει στο fb)… γι αυτό και θα του τηλ (αν το σηκώσει!) να του πω, να μου στείλει το βίδεο… ξέρει μόνο να λέει, με ύφος:
   Η μαμά μου είναι blogger…χαχαχα! 😛 (λες και είμαι ούφο!)

   ΑΦιλιά συναδελφικά και πάντα πολύ χαμογελαστά! 🙂

 4. Ο/Η Margo λέει:

  Εάν συνέχιζε η ψυχανάληση στα νεότερα χρόνια θα ενέφερε σίγουρα για την περίοδο του ναι και όχι όπου κόντεψε να γίνει ιντερνετικός εμφύλιος. Ήδη όμως τότε ο κόσμος ξεσπάθωνε στο facebook. Πολύ θα ήθελα μια ανάλυση και κυρίως πρόβλεψη για το μεγάλο πρωταγωνιστή.

  Για μένα πάντως μαγισσούλα μου, το blog υπήρξε ο χώρος που μου έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσω επί της ουσίας, κάτι που πολύ δύσκολα γίνεται εκεί έξω. Η επικοινωνία δεν μπορεί να είναι μόδα. Όταν υπάρχει γεμίζεις και όταν λείπει αδειάζεις. Όπως τώρα που είμαι απούσα για παράδειγμα. Μόνο λίγο φορτίζομαι που και που με όσους δεν το βάζουν κάτω 😉

  Aκόμη μέσα από τα blogs έχω δει εξαιρετικές δουλειές σε διάφορους τομείς που δεν θα υπήρχαν αν η blogspot ή η wordpress δεν παρείχαν την δυνατότητα τόσο καλών δωρεάν ιστοσελίδων. Και μην ξεχνάμε πως, όπως και στη ζωή έτσι και εδώ όλα τα ‘χει ο μπαξές. Εμείς απλά επιλέγουμε!

  ΑΦάκια από καρδιάς 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Πάνω απ΄όλα Margo μου, είναι η επικοινωνία που είχαμε τότε και μερικοί έχουμε κρατήσει ακόμα «εμείς» οι παλιοί! 😉 (Δεν ξεχνώ και τις ζωντανές συναντήσεις μας)! 😉
   Δεν θα ξεχάσω τι γινόταν όταν έκανες εσύ ανάρτηση (Χμ!) ακόμα και μια φωτό, μια μουσική με δυο λέξεις να έβαζες (που πάντα είχαν πολύ νόημα)…. γινόταν χαμός!!! 😀
   Έχω εκφράσει πολύ συχνά τη λύπη μου που σχεδόν όλοι οι παλιοί δεν άντεξαν ή τους ρούφηξε το fb (που από διαίσθηση δεν έχω και δεν συμπαθώ καθόλου)… ειδικά οι άνδρες, έχει γίνει γυναικοκρατούμενο πια το blogging, να είναι καλά τα mails, όπου έχω κρατήσει με πολλούς επαφή, οι οποίοι κατά εποχές κάνουν μια ανάρτηση (χμ!) και μετά για πολύ καιρό βουβαίνονται… τέλος η γκρίνια! 😛
   Και τεσπα που λένε, ο καθένας κάνει όπως αισθάνεται και όντος όπως και στη ζωή, απ΄ όλα έχει ο μπαξές, σαν τον λαχανόκηπος σου! χαχαχα! 😉

   ΑΦιλιά και καρδιάς και με πολύ αγάπη! 🙂

 5. Ο/Η Αγγελική λέει:

  Χριστέ μου !!!! Πόσο άσχετη / στην κοσμάρα μου / ανίδεη (κυκλώστε ένα από τα τρία ή και τα τρία) είμαι όσον αφορά το μπλογκινγκ !!!! Γίνουντι τέτοια πράματα στουν κόσμου κι ηγώ δε μπήρα χαμπάρ’ ;;;

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Να και μια άλλη madame blogger, με πολύ χιούμορ που παρόλο δεν είναι «νέα» στον χώρο, προσωπικά έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί της, μόνο από προχθές!!! 😉
   Χαμπαριάζουμε συνεχώς Αγγελική μου και αυτό είναι το γοητευτικό στο blogging, είναι υπέροχο να μπορείς να έχεις ένα διάλογο με κάποιον που δεν φοβάται ν’ ανοίξει την καρδιά του ή να τσαλακωθεί, ανάλογα με το πώς αισθάνεται, έτσι απλά και όμορφα! 😛

   ΑΦιλιά τρυφερά και παρακαλώ μείνε στη κοσμάρα σου, γιατί είναι υπέροχη! 🙂

 6. Ο/Η pote-pote tin kiriaki λέει:

  Εντάξει εγώ γέλασα πολύ με τα παραπάνω!Δεν ξέρω αν εχει πεθάνει ή όχι.Νομίζω όσο οι άνρωποι έχουν ανάγκη να εκφράζονται,θα βρίσκουν τρόπους και μέσα να το κάνουν 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Έτσι ακριβώς σοφή μου Σοφία! 😉
   Ας συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, ελεύθερα χωρίς καμιά πίεση και όταν κανείς έχει και το χάρισμα «του γράφειν», οφείλει να το κάνει για την χαρά που αυτό του δίνει! 😛

   ΑΦιλιά πολλά και καρδιάς! 🙂

 7. Ο/Η nasia λέει:

  τέλειο το άρθρο ,συμφωνώ σε όλα , γι’αυτό και πάντα bloggαρα με χιουμοριστή ,χαζοχαρουμενη διαθεση και τέτοιους μπλογκερς ακολουθούσα.Υπαρχουν και σοβαρά θεματα σε μπλογκς που ομως ο κανονας δεν αποτελουσε εξαιρεση ,τουλαχιστον για εμένα!
  Ένα ευχαριστο χόμπι είναι και από τη στιγμη που γινόταν δυσάρεστο πάντα αποχωρουσα.
  Πολλά φιλάκια !

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Και εσύ Νάσια μου, ανήκεις στο κλάμπ που του αρέσει να βλέπει την χιουμοριστική μεριά μιας κατάστασης και σ’ έχω πιάσει πολλές φορές να λειτουργείς και ως πυροσβεστήρας σε μικρές πυρκαγιές που αναπόφευκτα μπορεί ν’ ανάψει ένας ειλικρινής διάλογος!!! 😀

   Θέλω να ευχηθώ στον γιόκα σου καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες και σε σένα να είσαι αυτή που είσαι και σε όποιον αρέσεις/ουμε όπως λέει και αυτός ο ύμνος (για μένα!) 😉

   ΑΦιλιά πολλά πολλά! 🙂

   ΥΓ: Όταν διάβασα την ανάρτηση μου και είδα πόσο μεγάλη ήταν και μάλλον πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ever, σκέφτηκα, «Ωχ! θα την διαβάσει άραγε η Νάσια ή θα το βάλει στα πόδια όπως κάνω συνήθως η ίδια όταν βλέπω μεγάλες αναρτήσεις»! χαχαχα! 😛

 8. Ο/Η fantra13 λέει:

  Υπέροχο το ρεπορτάζ σου Στεφανία μου! Χιουμοριστικό αλλά κρύβει και κάποιες αλήθειες!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ναι Φανή μου και χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες!
   Ο καλύτερος τρόπος να λέει κανείς αλήθειες, είναι μέσα από το χιούμορ, φτάνει να είναι πολύ προσεχτικός και να μη προσβάλει τον άλλο! 😉
   Όταν δε, κανείς ζει εκτός Ελλάδας, το blogging είναι ένα όμορφο μέσο να κρατάει κανείς επαφή με την χώρα του! 😉
   Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου!

   ΑΦιλιά πολύ ηλιόλουστα στη λουλουδιασμένη Ολλανδία! 🙂

 9. Ο/Η dodo λέει:

  Αξέχαστα χρόνια της άνθησης των βλογίων, πριν την επέλαση του φατσοβουκίου :-Ρ

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αχ! Ναι dodoula μου…και αυτό το Αχ! είναι όντος έτσι γιατί και εσύ έχεις ζήσει αυτό το άνθισμα, αλλά δεν το έβαλες κάτω και δεν εγκατέλειψες για χάρη αυτού του φατσοβουκίου!!! 😛
   Και…ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ στο blog σου, γιατί σήμερα γιορτάζει τα 10 του χρόνια και αν το ήξερα όταν έκανα αυτή την ανάρτηση, θα σου την αφιέρωνα!!! 😀

   ΑΦιλιά άπειρα και με πολύ Αγάπη! 🙂

 10. Ο/Η Μαρία Κανελλάκη λέει:

  Μη φοβάσαι Στεφανία μου, και χιούμορ διαθέτουμε και τον αυτοσαρκασμό τον έχουμε αναγάγει σε καθημερινή συνήθεια. Μέχρι και αυτομαστίγωμα άμα λάχει.
  Φυσικά μόνο απ’ τη χιουμοριστική της διάσταση την χάρηκα την έρευνά σου. Γιατί νομίζω πως οι αλήθειες που αναφέρει, ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν της μπλογκομανίας. Έκτοτε μεσολάβησαν τα πιο εύπεπτα μέσα δικτύωσης, που δεν απαιτούν και πολλή σκέψη, ούτε σετ σεντόνια (κατωσέντονο ασορτί με το πανωσέντονο).
  Νομίζω πως στις μικρές κοινωνίες που έχουμε φτιάξει μεταξύ μας, είναι πια ξεκάθαρες οι προθέσεις, οι λόγοι που γράφουμε, καθώς και τα όρια μας. Κι η δύναμη της σχέσης μας, μπορεί να μην είναι μετρήσιμη και εμφανής, αλλά είναι το κοινό μας μυστικό και ο κρυφός μας κώδικας επικοινωνίας. Κι ας μην μας αναφέρει ποτέ το σλανγκ. Καλύτερα κιόλας, ας μείνει μεταξύ μας 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Πόσο δίκαιο έχεις Μαρία Κ. μου και σ’ αυτό που γράφεις!

   «Νομίζω πως στις μικρές κοινωνίες που έχουμε φτιάξει μεταξύ μας, είναι πια ξεκάθαρες οι προθέσεις, οι λόγοι που γράφουμε, καθώς και τα όρια μας. Κι η δύναμη της σχέσης μας, μπορεί να μην είναι μετρήσιμη και εμφανής, αλλά είναι το κοινό μας μυστικό και ο κρυφός μας κώδικας επικοινωνίας. Κι ας μην μας αναφέρει ποτέ το σλανγκ. Καλύτερα κιόλας, ας μείνει μεταξύ μας»…
   Ω! ναι έτσι ακριβώς! 😉

   Αλλά επίτρεψε μου, να πω και αυτό που έχω στην καρδιά μου:
   Πώς θα είχα διαβάσει τα εκπληκτικά σου κείμενα, αν δεν υπήρχε το blogging, πώς θ’ ανταλλάσσαμε απόψεις και ανησυχίες χωρίς αυτό το μέσο; 😛
   Προσωπικά μόνο καλά έχω να πω για τα σχεδόν 7 χρόνια που «μπλογκάρω» και αισθάνομαι τυχερή για όλους όσους έχω γνωρίσει και επικοινωνήσει χάρη στο blogging! 😉

   ΑΦιλιά πάντα καρδιάς! 🙂

 11. Ο/Η aristea k λέει:

  Ευτυχώς που διάβασα ξανά από το σπίτι και κατάλαβα ότι ήταν αυτοσαρκαστικό το άρθρο, γιατί στη δουλειά που σε διάβασα τρέχοντας, από το κινητό μαγισσούλα μου τα είχα πάρει λίγο η καψερή και θα ερχόμουν να ξεσπαθώσω ( μετά κι από το σχόλιο της αγαπητής Ελίνας, με την οποία δεν συμφωνώ, αλλά φυσικά είναι η γνώμη της και τη δέχομαι!)

  Από το μπλόγκ και το μπλόκινγκ έχω βγει κερδισμένη τα μάλα, από πολλές απόψεις!
  Μη σου πω ότι, ξεχνώντας στην πορεία δύο ατυχή περιστατικά -πολύ παλιά πια…., μόνο καλά έχω να αναφέρω.
  Σε φιλώ γλυκά♥

  • Ο/Η Ελίνα λέει:

   Δεν είναι καν η γνώμη μου, Αριστέα (εκτός αν αναφέρεσαι στο σημείο που λέω ότι θα γινόταν μάλλον λιγότερο blogging αν δεν υπήρχε ανεργία…αυτό είναι γνώμη και χωράει αμφισβητήσεις).Τα υπόλοιπα δεν είναι γνώμη. Είναι η προσωπική εμπειρία και γούστα ενός ανθρώπου που αφορούν μόνο τον εαυτό του. Δεν έχει σχέση με τη γνώμη αυτό. Αυτό έχει σχέση μόνο με την ψυχή, το χαρακτήρα μας και γενικότερα όλη την υπόσταση ενός ανθρώπου. Για όλα αυτά δε νομίζω πως μπορεί κανείς να μας πει ότι συμφωνεί ή διαφωνεί. Μπορεί μόνο να μας πει ότι του ταιριάζουμε σαν άνθρωποι ή όχι. Μάλλον δεν το ξεκαθάρισα καλά ότι τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά εμένα.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Α! Αριστέα μου, εσύ και αν είσαι το καλύτερο παράδειγμα της blogger και χίλια μπράβο σου αξίζουν για τα δρώμενα που οργανώνεις και που αναδεικνύουν ταλέντα που διαφορετικά θα δυσκολευόντουσαν ν’ αναδειχτούν! 😉
   Λυπάμαι αν είχες ατυχή περιστατικά παλιά και εύχομαι ποτέ ξανά να μη σου συμβούν! 😉
   Ας κρατήσουμε λοιπόν το χιούμορ μας και ειδικά τον αυτοσαρκασμό, μια και είναι τα μόνα που δεν μας αφήνουν να ταυτιστούμε με ότι δυσάρεστο μπορεί να συμβεί ειδικά στο blogging! 😛
   Είσαι και εσύ από τ’ άτομα που είχα την χαρά να γνωρίσω και εύχομαι να μας δοθεί και η ευκαιρία να γνωριστούμε και από κοντά! 😉

   ΑΦιλιά πολύ γλυκά και πάντα χαμογελαστά! 🙂

   • Ο/Η aristea k λέει:

    Αμήν μαγισσούλα μου! Στο να συναντηθούμε κάποτε κι από κοντά!
    Δεν είχα αναμετάδοση των απαντήσεων στο μέιλ, δεν ξέρω γιατί , οπότε τώρα πέρασα να δω την απάντησή σου .
    Ελίνα μου, έχεις δίκιο , δεν ξέρω όπως τα διάβασα σαν πρώτο σχόλιο, είπα μέσα μου…κρίμα δεν είναι να έχει αποκομίσει μόνο άσχημα; Αλλά καταλαβαίνω πως δεν ταιριάζει κάτι σε όλους το ίδιο! :))
    Πολλά φιλιά 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

     Το μπλογκοβλογιομένοι θα είμαστε Αριστέα μου, αν δεν επιδιώξουμε να συναντηθούμε και ζωντανά! 😉

     ΑΦιλιά και καλό Κυριακάτικο βραδάκι! 🙂

    • Ο/Η Ελίνα λέει:

     Δεν είναι μόνο αρνητική η εντύπωσή μου, Αριστέα. Γνώρισα και ανθρώπους που ακόμη τους διαβάζω γιατί μου αρέσουν, όπως είσαι εσύ, η Νάσια, η Τζίνα, η Άιναφετς και άλλοι πολλοί (αναφέρομαι μόνο σε εσάς επειδή μαζί σας είχα πιο τακτική επικοινωνία). Όμως είστε μειοψηφία.

 12. Ο/Η cocooning cat λέει:

  Οκ, μετά από αυτό μπορώ να πω ότι το slang.gr είναι τουλάχιστον «ευ-λογημένο»!!!
  Γέλασα πάρα πολύ! Κάποια ομολογώ τα έχω κάνει κι εγώ, μόνο τα σεντόνια λείπουν για να κάνω φουλ του Ρήγα στις συνήθειες των bloggers!
  Κατα τ’άλλα συμφωνώ με τη Σοφία από πάνω και τα υπόλοιπα σχόλια. Όσο υπάρχει ανάγκη για έκφραση θα πληθαίνουν και τα blogs κάτι που σαφώς είναι τέλειο!
  Να ‘σαι καλά Στεφανία μου, η ανάρτησή σου μου έφτιαξε το απόγευμα! 😄

 13. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Την ίδια αίσθηση (ως συνήθως!) είχα και με σένα Παναγιώτα μου, όταν ανακάλυψα το slang.gr και κρίμα που έκλεισε αυτό το blog, γιατί θα ήταν μια ενδιαφέρουσα και «ευ- λογημένη» ευκαιρία να διαβάζαμε τι έχει να πει ο blogger για το σημερινό blogging αλλά πιο πολύ γι αυτό το φατσομπούκι! 😛

  χαχαχα! Παναγιώτα, δεν ήξερα πως στην ιατρική παίζεται και πόκερ… ή το χρησιμοποιείτε για τις ψυχολογικές σας αναλύσεις! (πολύ μου άρεσε ο παραλληλισμός!) 😎

  Καλή μελέτη για τις εξετάσεις σου και μη ξεχνάς τις βαθιές χαλαρωτικές ανάσες που λέγαμε! 😉

  ΑΦιλιά πολλά πολλά και καλή μας συνέχεια! 🙂

 14. Ο/Η xristin λέει:

  Την απόλαυσα την έρευνα σου Στεφανία όσο δεν φαντάζεσαι και έψαχνα εναγωνίως να βρω και την αφεντομουτσουνάρα μου στο κείμενο και την βρήκα(σιγά μην δεν την έβρισκα) και μάλιστα την……μπάτσισα πολλές φορές κατηγορώντας την ότι εξαιτίας της κατάπτυστης συμπεριφοράς της……δεν χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι και αυτό γιατί……δεν ανάρτησα ποτέ banner διαμαρτυρίας ενάντια σε e-φασισμούς!
  Για τέτοιο ρεμάλι της Φωκίωνος,sorry της μπλογκόσφαιρας μιλάμε!
  Τέσπα εγώ μια χαρά περνάω στην μπλογκόσφαιρα.
  Κάνω το κέφι μου όποτε γουστάρω και συνήθως γουστάρω αραιά και που και είμαι μια χαρά.
  Τις φιλούρες μου

 15. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ε τώρα πια Χριστίνα μου, «έκλεισα» γιατί πολύ περίμενα την αφεντομουτσουνάρα σου να εκδηλωθεί! 😛
  Εύγε Χριστίνα μου και για το σχόλιο σου, αλλά για την χιουμοριστική σου συνεισφορά στη μπλογκοπαρεούλα μας!!! 😉
  Όμως νομίζω πως θα μπορούσες να μας τιμάς με τη παρουσίαση (λίγο) πιο συχνά, παρόλο που αναγνωρίζω το δύσκολο της λεζάντας ειδικά με το πολιτικό χιούμορ! 😉
  Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια χιουμοριστική ανάρτηση με τα «χαριτωμένα» του blogging; 😉

  ΑΦιλιά γλυκούλικα και άντε ξεκουνήσου! 🙂

 16. Ο/Η roula1smaragdenia λέει:

  Ευτυχώς που έρχομαι εδώ μέσα και μορφώνομαι Στεφανία μου να μην σου πω πως παραμορφώνομαι κι όλας .. μα να μην ξέρω τι είναι το βλόγιο ; απαράδεκτον..φιλέναδα ..:D Αυτονόητο είναι ότι… ότι κάνουμε η γράφουμε βλακειούλες..( για μένα το λέω) το κανουμε για να περνάμε καλά .. πρώτα εμεις .. και πάλι( για μενα το λεω) δεν πιέζουμε φιλη μου κανεναν ουτε καν τον εαυτό μας… πρώτα δε εκείνον… !!;)
  Αυτό ακριβώς που γράφει η Κανελλάκι είναι και για μένα το μπλοκ… απλα δεν ξερω τον τρόπο να τα γράψω έτσι ομορφα…την ευχή μου νάχει.. και εξ άλλου αν δεν ηταν το μπλόκινκ δεν θα (γνωριζόμασταν) μεταξυ μας έτσι δεν είναι; ειναι ενας λογος που το αγαπω..!! με χαλαρωνει και εχω την αισθηση ότι μιλαω μαζι σας…γιατι πίσω απο μια οθονη υπαρχει παντα ενας ανθρωπος που ΘΕΛΕΙ να τα πειτε… εστω και με ενα πληκτρολόγιο μπροστα του ..!!:)
  Ααααα και μια και εχασα την προηγουμενη αναρτηση για τις μανουλες σου λεω ότι και εμενα μου αρεσει τρελα το τραγουδι αυτό .. με τον Παπακωσταντινου…!! 🙂
  Υ.Γ. Μην κοιτας τους τόνους που λειπουν ναι; δεν θα συνηθισω να τους βαζω.. στον αιωνα τον απαντα… ευτυχως που ξερετε που τονιζονται οι λεξεις ..
  Σου στελνω μαζι με ένα μέηλ και φιλακια ζεστα 30 βαθμών…χα..χα.. 🙂 🙂 ❤ ❤

 17. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Αχ! Ρουλίτσα αγαπημένη, εσύ και αν είσαι η blogger με την πιο χρυσή καρδιά και αν κάναμε και σφυγμομέτρηση θα έπαιρνες τους πιο πολλούς ψήφους! 😛
  Τελικά ευ-λογημένο να είναι το βλόγιο (ν) που μας έφερε κοντά τόσα χρόνια! 😉

  Χρόνια μας πολλά μια και οι μανούλες που είναι και «διπλομαμάδες», γιορτάζουν κάθε μέρα! ❤

  ΑΦιλιά πολλά πολλά και ευτυχώς που εδώ στο βουνό μου κάνει ψυχρούλα το βραδάκι και τιμώ το σάλι σου! 🙂

 18. Ο/Η womaneditor λέει:

  Μου έδωσε ιδέα: να διακοσμήσω το σπίτι με το θέμα του μπλογκ!!! Μη με πεις ψώνιο, απλά το θέμα μου είναι… υπέροχο!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Αυτό και αν είναι πρωτότυπο Αλεξάνδρα μου… ψοφάω να δω τι θα φτιάξεις! 😎

   ΑΦιλιά πολλά πολλά και καλό δημιουργικό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο! 🙂

 19. Ο/Η Memaria λέει:

  Χαχα…
  ΕΥΛΟΓΟΒΛΟΓΗCΟΝ θα πω!!
  Είμαι μια ευλογιονβλόγερ και είμαι καλά…
  Είμαι καλά?…
  Τι μου κρύβετε?
  Γιατί δε μιλάτε?

  Φιλιά πολλά!!!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χαχαχα! Μemaria… τελικά άλλαξες τ’ όνομα του βλογίου σου ή μόνο το νικ-ονοματάκι σου; 😛
   Νομίζεις πως μπορούμε να κρύψουμε τ’ οτιδήποτε από μια ευλογιονβλόγερ; απαπα! 😛
   Είμαστε μια χαρούμενη, δημιουργική, έξυπνη, φιλοσοφημένη και αυτοσαρκαζόμενη μπλογκογειτονιά και σε όποιον αρέσουμε!!! 😉

   ΑΦιλιά πολύ ευ- μπλογκισμένα! 🙂

 20. Ο/Η roula1smaragdenia λέει:

  Κλαπ.. κλαπ .. κλαπ.. συμφωνω και επ αξανω Μαγισσουλα μου… φιλακιααα!! ❤

 21. Ο/Η katinaki λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειρα μπλόγκς αλλά πόσα ακολουθούμε φανατικά και απολαμβάνουμε πραγματικά να διαβαζουμε? Εμένα στο blogging αυτό που με ενοχλεί είναι οι ανούσιες δημόσιες σχέσεις του τύπου σχολιάζω για να σχολιάσω για φαίνεται οι παρουσία μου και έρθουν να πουν κατι και σε μένα και πάει λέγοντας. Υπάρχουν μερικές αναρτήσεις στις οποίες πραγματικά δεν έχεις κάτι να πεις βλέπεις πάνε και γράφουνε copy paste σχόλιο. Όταν διαπίστωσα αυτό το…status quo ψιλοξενέρωσα και δε μπήκα σε αυτή τη διαδικασία.
  Το αλλο κακό του blogging είναι όταν σε ανακαλύπτουν γνωστοί σου -χωρίς να θες- και καταλήγεις να λογοκρίνεσαι. Ωστόσο μέσα από αυτή την ενασχόληση ανακάλυψα πολύ αγαπημένα blogs που διαβάζω φανατικά και μάλιστα επισκέπτομαι συχνα για να δω αν έχουν νέα ανάρτηση. Κρίμα που πολλά εγκαταλείπονται για μήνες ολόκληρους όμως.
  Κατά τ’ άλλα πλέον γράφω μόνο όταν έχω πραγματικά κέφι.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κατινάκι μου! 😉
   Να φανταστείς πόσο μ’ ενδιαφέρουν τα σχόλια, όταν σε τέσσερα blogs που η αφεντιά μου τα θεωρεί αξιόλογα-σοβαρά-ενδιαφέροντα-ειλικρινή-έξυπνα-ευγενικά-καλοσυνάτα-θετικά, είμαι για καιρό τώρα, η μόνη σχολιάστρια!!! 😛
   Επίσης θεωρώ πως είναι καλύτερα να γράφεις που και που, απ’ το να γράφεις για να λες πως γράφεις και αυτά που γράφεις να είναι ανούσια! 😉

   ΑΦιλιά πολλά πολλά και στην μακρινή και υγρή Σουηδία! 🙂

 22. Ο/Η ηλιογράφος λέει:

  Rofl, σκέφτομαι τι θα λέγε για το φειςμπουκ 🙂

 23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Χμ! ηλιογράφε μου… δεν ξέρω αν θα έλεγε πολλά ή θα σιωπούσε, γιατί υποπτεύομαι πως όσοι έκλεισαν τα «βλόγια» τους γύρω στο 2008, είναι γιατί μετακόμισαν στο faceμπούκι, όπου γίνεται το έλα να δεις!!! 😉
  Δεν έχω fb και ούτε πρόκειται ν’ αποκτήσω και αυτό από διαίσθηση, αλλά μπορώ να σου γράψω, τι έγραψε σ’ ένα σχόλιο ένας μικρός μου φίλος που τότε ήταν 19 χρονών:
  «Τι προσδοκίες μπορούμε να έχουμε από το facebook το μεγαλείο της αυταρέσκειας. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας αντίθετο εκ φύσεως σε κάθε φιλοσοφική συζήτηση ή ευρύτερα σε κάθε ουσιώδες συζήτηση»…

  ΑΦιλιά και καλό μας απόγευμα! 🙂

 24. Ο/Η Π.......Ξωτικό λέει:

  Προσυπογράφω όσα είπε η Μάργκω ,με εξέφρασε πλήρως !!!!

  Για μένα που με βρήκε σε καλή ηλικία (να ξέρω δλδ τι θέλω )ήταν και είναι σίγουρα ευλογημένο .
  Άλλος ένας τρόπος να βρείς ό,τι ψάχνεις και μια ακόμα δυνατότητα να εκφραστείς (πράγμα αυτογνωσιακώς πολύ ωφέλιμο) !!!

  Ο καθένας επιλέγει την χρήση που του ταιριάζει και το μωσαϊκό καθρέφτης απλώς της κοινωνίας μας. Θεωρώ οτι είναι το μέσον με τα λιγότερα ελαττώματα και τις καλύτερες δυνατότητες .

  Φιλούδια μουσκεμένα 😉

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Έτσι ακριβώς η Margo και ως παλιότερη, μας εκφράζει απόλυτα… μόνο που και εκείνη σαν την αφεντιά σου, κάνετε (πολλά) νερά!!! 😉
   Enfin, το σημαντικότερο είναι που μέσα από το blogging, έχουν εδραιωθεί γερές φιλίες που συνεχίζονται και εκτός και η απόδειξη είναι το παρεάκι μας!!! 😛

   ΑΦιλιά γιορτινά και ας είναι βροχερά και κρύα και υγρά και με μπουμπουνητά και και και και !!! 🙂

 25. Ο/Η Evi λέει:

  Ούτε και γω είχα ακούσει/ξαναδιαβάσει όλα αυτά!! Γέλασα πολύ πάντως, ειδικά με το σετάρισμα!! Χαχαχα…
  θα συμφωνήσω με τη δύναμη της επικοινωνίας και με το ότι μόνο οι μπλόγκερς μπορούμε να καταλάβουμε τη σημαντικότητα του blogging..για τους άλλους είμαστε κάτι σαν εξωγήινοι και κατανοώ απόλυτα τη στάση τους αυτή απέναντι στο θεμα.
  Η δύναμη που κρύβεται πίσω από το blogging είναι μεγάλη και πίστεψέ με, κάποια άρθρα μπορούν να αγγίξουν μια ψυχή και να τη λυτρώσουν..

 26. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Συμφωνώ 100% μαζί σου Εύη μου, για τη σοβαρότητα που μπορεί να έχει το blogging, όπως όμως και για το αντίθετο, ότι δίνεις παίρνεις, αν έχεις πχ πολιτικό blog ή για φίλαθλους ποδοσφαιριστές ή κουτσομπολίστικο, το ίδιο θα ελκύσεις! 😉
  Α! και σε όποιον αρέσουμε! χαχαχα! 😀
  Προσωπικά, συναντήσεις και επικοινωνία υπήρξαν βάλσαμο σε κάποιες δύσκολες εποχές στη ζωή μου και δηλώνω ευγνωμοσύνη! 😛

  ΑΦιλιά πολλά πολλά και πάω τώρα μια και έχω χρόνο, να μπλογκάρω! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.