Σούπερ μυαλό!

.

Θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας και όχι να μας χρησιμοποιεί αυτός.

Η απώθηση των συναισθημάτων σχετίζεται άμεσα με τη ροπή προς την ασθένεια.

Αν θέλεις να μάθεις ποιες ήταν οι σκέψεις σου στο παρελθόν, δες το σώμα σου σήμερα.
Αν θέλεις να μάθεις πως θα είναι το σώμα σου στο μέλλον, δες τις σκέψεις σου σήμερα.

Το πλέον σημαντικό είναι να γνωρίζεις τι συνιστά υγεία για σένα τον ίδιο και να επικεντρώνεις όλες σου τις δυνάμεις σε αυτό. Όταν το κάνεις, το πάθος γίνεται μέρος της ισορροπίας.
.
Εμπιστεύομαι την ικανότητα μου, να θεραπεύω τον εαυτό μου.
.
.
.
Το όραμα, σου προσφέρει σκοπό και νόημα.
Η αγάπη, σου προσφέρει συναισθήματα και διαρκές πάθος.
Ένας μακροχρόνιος στόχος σου, προσφέρει μια πρόκληση που θα σου πάρει χρόνια να αντιμετωπίσεις.
 Συνολικά αυτά τα τρία βασικά στοιχεία οδηγούν στην αληθινή ευτυχία.
 

Μπορείς να επιλέγεις να συνειδητοποιείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννιούνται στον εγκέφαλο κάθε λεπτό.
Μπορείς να επιλέγεις να ακολουθείς μια ανοδική καμπύλη μάθησης όσο μεγάλος και αν είσαι. Αν το κάνεις αυτό θα δημιουργείς, νέους δενδρίτες, θα συνάψεις και νευρολογικούς δρόμους, που θα ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου σου, κι έτσι μπορεί ακόμα και να αποσοβήσεις το Αλτσχάιμερ.

Αυτό που πράγματι αναζωογονεί έναν ηλικιωμένο είναι το να αποκτήσει έναν νέο στόχο και κάτι νέο να αγαπήσει.
.
.

Το αλκοόλ και ο καπνός συνιστούν τοξικές ουσίες και όποιος εκθέτει τον εγκέφαλό του σε αυτές τον κακομεταχειρίζεται. Ο θυμός και ο φόβος, το άγχος και η κατάθλιψη είναι επίσης τρόποι κακομεταχείρισης… νέα μελέτη έδειξε ότι το καθημερινό άγχος κλείνει τον προ μετωπιαίο φλοιό, το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων, τη διόρθωση λαθών και την αξιολόγηση καταστάσεων.

Τελικός προορισμός μας είναι ο φωτισμένος εγκέφαλος, ο οποίος υπερβαίνει τους τέσσερις παραπάνω ρόλους. Είναι μια σπάνια σχέση, όπου εσύ είσαι ο παρατηρητής, ο σιωπηλός μάρτυρας όλων αυτών που κάνει ο εγκέφαλος.

Όντας σε κατάσταση απόλυτης γαλήνης και σιωπηλής συνειδητότητας, βρίσκεις την αλήθεια για τα αιώνια ζητήματα που αφορούν τον Θεό.

.

.

Ένα από τα μοναδικά πράγματα που αφορούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι ότι μπορεί να κάνει μόνο ό,τι νομίζει ότι μπορεί να κάνει.

Το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου σου είναι και ο υπολογιστής της ζωής σου. Απορροφά και καταγράφει κάθε εμπειρία όσο ανεπαίσθητη και αν είναι, τη συγκρίνει με παρελθούσες εμπειρίες και κατόπιν την αποθηκεύει.

Μόνο όταν επεκτείνεις τη συνείδησή σου θα μπορέσεις να είσαι ένα φως στην πόρτα, κοιτάζοντας τον κόσμο χωρίς φόβο και τον εαυτό σου χωρίς ανασφάλεια.

.

.

Η ισορροπία και η αρμονία είναι τα κλειδιά για έναν επιτυχημένο εγκέφαλο όπως και για τη σταθερότητα του σύμπαντος.

Με άλλα λόγια, δεν είμαστε μηχανές που έμαθαν να σκέφτονται. Είμαστε σκέψεις οι οποίες έμαθαν πως να φτιάχνουν μηχανές. Μόλις το αποδεχτείς αυτό, όλη η ψευδαίσθηση της πραγματικότητας διαλύεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως η αληθινή έδρα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο νους μπροστά στον οποίο ο εγκέφαλος σκύβει σαν τον πιο αφοσιωμένο και έμπιστο υπηρέτη.

Εσύ φέρεις την ευθύνη γιατί είσαι ο ηγέτης, ο χρήστης, ο εφευρέτης, ο δάσκαλος και ο χρήστης του εγκεφάλου σου την ίδια στιγμή.
 

Δεν είσαι εσύ ο εγκέφαλός σου. Είσαι πολλά παραπάνω.

.
Το παραπάνω είναι αποσπάσματα από ΕΔΩ
.

Για τον Deepek Chopra ΕΔΩ

Για τον E. Tanzi ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε για το βιβλίο στα Αγγλικά:

 «SUPER BRAIN» των Deepak Chopra και Rudolph E. Tanzi

.

..

 

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

41 Responses to Σούπερ μυαλό!

 1. Γεια σας και χαίρετε!

  Κάθε σειρά βάζει και θέματα, μαγισσούλα!

  Κρατάω: Όραμα, αγάπη και στόχος.Προϋποθέσεις: Ισορροπία, αρμονία.
  Μικρή απορία: Γιατί, αναγκαστικά «νέο» στόχο και «νέα» αγάπη; Μας τελειώσαν τα παλιά;
  Και άλλη μία: Ο νους είναι όλα αυτά (ηγέτης, δάσκαλος κλπ). Ποια, όμως είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να αντιπαλεύει, να υπερβαίνει, ώστε να αποκτά αυτή την εξουσία;

  Παρατήρηση: Καλή μας μάγισσα, εκτός των 1000 και 1 άλλων χαρίτων, βλέπω ότι έχετε και ταλέντο στις περιλήψεις! Πήγα στο άρθρο και .. χάθηκα!

  Πολύ ευχαριστούμε. Σούπερ ανάρτηση για το σούπερ μυαλό 🙂

 2. Ο/Η Giannis Pit λέει:

  Αχ Στεφανία μου. Μακάρι να χρησιμοποιούσαμε τον εγκέφαλό μας σύμφωνα με τα προνόμια που μας δίνει η Φύση. Όμως δυστυχώς για μας αποτελεί κάτι εντελώς άλλο από αυτό που θα μπορούσε να είναι.
  Ευχαριστούμε κορίτσι μου για τις όμορφες σκέψεις που μας δίνεις καθώς επίσης και τον προβληματισμό.
  Καλό σου βράδυ.

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Είναι εμφανέστατο Γιάννη μου, πως ο εγκέφαλος μας, έχει πολλές ικανότητες που δεν χρησιμοποιεί για να καλυτερέψει τη ζωή του, αντιθέτως…. εξ’ άλλου είναι γνωστό πως δεν έχει χαρτογραφηθεί στο 100%! 😉

   ΑΦιλιά πολλά και καλή μας εγκεφαλομελέτη! 🙂

 3. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Αχαχαχα! Καλησπέρα! 😀
  Δεν φτάνει όλα τα θέματα που βάζουν οι δυο ιατροί και συγγραφείς του Super brain, έρχεστε και εσείς (και πολύ καλά κάνετε!) και θέτετε και άλλα ερωτήματα! 😉
  Εκτός αν η αφεντιά μου, δεν κατάλαβε (πολύ πιθανό!) πού μιλάνε οι κύριοι για «νέα» αγάπη ή νέο» στόχο;
  Δεν νομίζω πως μας προτρέπουν για κάτι νέο, αν και πολλοί είναι αυτοί που ποτέ τους δεν είχαν κανένα στόχο και καμιά αγάπη!!! 😛
  Μάλλον, επισημαίνουν τη σοβαρότητα-ανάγκης και πάθους, για αγάπη και στόχου στη ζωή μας…

  «Το όραμα, σου προσφέρει σκοπό και νόημα.
  Η αγάπη, σου προσφέρει συναισθήματα και διαρκές πάθος.
  Ένας μακροχρόνιος στόχος σου, προσφέρει μια πρόκληση που θα σου πάρει χρόνια να αντιμετωπίσεις.
  Συνολικά αυτά τα τρία βασικά στοιχεία οδηγούν στην αληθινή ευτυχία».

  Πάμε τώρα στο άλλο, ρωτάτε: «Ο νους είναι όλα αυτά (ηγέτης, δάσκαλος κλπ). Ποια, όμως είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να αντιπαλεύει, να υπερβαίνει, ώστε να αποκτά αυτή την εξουσία»;
  Οι Ανατολικοί ψυχολόγοι και φιλόσοφοι, διαχωρίζουν τον εγκέφαλο-μυαλό απ΄το νου και με νου εννοούν την καρδιά-αίσθημα που απ΄ τη φύση της, έχει όλα τα στοιχεία, απλά το αγνοεί και το «γνώθι σαυτόν», των «δικών» μας, προς τα εκεί δείχνει!!! 😉
  «Είμαστε οι Δάσκαλοι και οι μαθητές του εαυτού μας» , αναφέρει ο Κρισναμούρτι και αυτό ωριμάζοντας (αν ωριμάσουμε!), μπορούμε να το ανακαλύψουμε, παρατηρώντας και μελετώντας τους εαυτούς μας!

  Ποιηματάκι δεν έχει;
  ΑΦιλιά πολύ χαμογελαστά! 🙂

  • καλημέρα, καλημέρα – αν και λίγο προς το γκρι το πάει..

   Κάποιος φίλος μου μαθηματικός με μάθαινε πως όταν η επιστήμη απαντάει ένα θέμα, «ανοίγει» με την απάντηση καμιά εκατοστή άλλα.. Τι να κάνουμε.. Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή ο νους!!

   Λοιπόν, οι γιατροί λένε «Αυτό που πράγματι αναζωογονεί έναν ηλικιωμένο είναι το να αποκτήσει έναν νέο στόχο και κάτι νέο να αγαπήσει.» κι εγώ θα σας το ξανατονίσω, κυρία μάγισσά μου, μη γράφετε τέτοια πράγματα και παρακολουθεί το μπλογκ η σύζυγος, τι νέες αγάπες να της εξηγήσω ότι θα μου κάνουν καλό;; Ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε;;

   Μου φαίνεται, επίσης, ότι ο Κρισναμούρτι το συνόψισε μια χαρά: δάσκαλος και μαθητής του εαυτού του (φτου του!) ο καθένας.. Εμ, από πού θα είχατε πάρει το ταλέντο των συνοψίσεων;;

   Όσο για το ζητούμενο ποιηματάκι, μου θυμίζετε το ανέκδοτο με την ταινία (παλαιό και γνωστό, αποφεύγω την κατάθεση σεβόμενος τη σοβαρότητα του χώρου). Όχι, δεν παραθέτω ποιηματάκι, καθώς το πρώτο έργο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το «ΣΥΜΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ», του Γκριμπογέντοφ, που κάποτε είχε παίξει τόσο πετυχημένα ο Λ. Βογιατζής στη σκηνή του.

   Λοιπόν, και πάλι εγκαρδίως χαιρετώ ελπίζοντας πως θα αντέξετε την ποιητική στέρηση 🙂

   • Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλημέρα, καλή μέρα και ας είναι γκρίζα λόγω σκόνης, μας «ψεκάζουν»! (με βλακεία!) 😛
    Μεγάλη συγνώμη… μα ναι, δίκιο έχετε που εντοπίσατε το «νέο» στο στόχο και στην αγάπη στους ηλικιωμένους!!!
    Τώρα, αυτή μου η παράβλεψη με προβλημάτισε γιατί προφανώς δεν συγκαταλέγω τον εαυτούλη μου, στους ηλικιωμένους παρόλο που είμαι απ΄ τις μεγαλύτερες στην εδώ μικρή μας κοινωνία, (όπως την αποκαλεί η Μαρία Κανελλάκη), έτσι απαντώ αυτή τη φορά και με επίγνωση της ηλικίας μου! 😉
    Ναι, καλό είναι οι ηλικιωμένοι να βάλουν νέους στόχους γιατί αυτό τους δίνει ενέργεια (όση ζωή και αν τους μένει), να τους υλοποιήσουν. Πχ ο Παραμυθοσύντροφος μου, μόλις μετακόμισε την βιβλιοθήκη Κρισναμούρτι και όλοι ξέρουμε πόσο ζόρικη είναι και ψυχολογικά μια μετακόμιση για κάποιον που έχει τα χρονάκια του και τώρα πετάει!!! 😀
    Ω! και σίγουρα νέες αγάπες, πολλές αγάπες… βασικά Αγάπη στη ζωή μας!
    Και έρωτες για τους νέους! (Δεν ενθαρρύνω τον γεροντοέρωτα!) 😛

    Πάω τώρα να παρηγορηθώ απ΄τη ποιητική στέρηση και να ξεκουράσω το μυαλό μου, δουλεύοντας στο κτήμα μας! 🙂

 4. Ο/Η Π.......Ξωτικό λέει:

  Οχι οχι δεν παίζω . Εγώ που ήμουν καταχαρούμενη γιατί βρέθηκα τέζα με 38 πυρετό ακατέβατο εε;;;
  Και γιατί μου έβαλες δύσκολο μάθημα σήμερα και οι σχολιαστές σου το ίδιο εε ;;;;
  Πάω να ξαναπέσω και υπόσχομαι (μετά το Πάσχα μάλλον 😉 ) να μελετήσω κυρία ;-Ρ
  ❤ ❤ ❤
  Φιλιά απο μακριάαααααα 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ω! Ξωτικούλι αγαπημένο, τι σκάρωσε ο εγκέφαλος σου και αρρώστησε το σώμα σου; 😉

   «Η απώθηση των συναισθημάτων σχετίζεται άμεσα με τη ροπή προς την ασθένεια».
   «Εμπιστεύομαι την ικανότητα μου, να θεραπεύω τον εαυτό μου»…

   Γι αυτό φρόντισε να θεραπεύσεις το σώμα σου για να έχεις ένα καλό Πάσχα! 😛

   ΑΦιλιά με πολλά περαστικούλια καρδιάς! 🙂

 5. Kαλημέρα! Καλή μας Μάγισσα ΚΜΝΒ 🙂
  ΝΤΙΠΑΚ ΤΣΟΠΡΑ:
  Η πρώτη φορά που άκουσα τον Κρισναμούρτι ήταν το 1980, σε μια ομιλία τον στη Νέα Υόρκη. Ήταν ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό που χιόνιζε και γύρω στους χίλιους ανθρώπους- ανάμεσα τους κι εγώ – είχαμε μείνει έξω από την κατάμεστη αίθουσα. Ο Κρισναμούρτι μίλησε για δύο ώρες. Ήταν άμεσος, ουσιαστικός και βαθύτατα έντιμος. Καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω, μετά το τέλος της ομιλίας, το χιόνι είχε δώσει τη θέση του σε μια λαμπερή λιακάδα. Για κάποιο λόγο είχα την αίσθηση ότι ο ήλιος ήταν λαμπερός και ζεστός επειδή εγώ ένιωθα μέσα μου λαμπερός και ζεστός. Δε συνάντησα ποτέ τον Κρισναμούρτι παρ’ όλο που έχω στενές σχέσεις με ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά του και βλέπω την αξιοσημείωτη επίδραση που είχε αυτός ο άνθρωπος στις ζωές τους. Ο Κρισναμούρτι επηρέασε βαθιά και τη δική μου ζωή- με βοήθησε να καταρρίψω τους περιορισμούς της ελευθερίας μου που ο ίδιος είχα επιβάλει στον εαυτό μου.΄
  Πολλά πολλά ΑΦ!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Κατ’ αρχάς Δημήτρη μου, να μου επιτρέψεις να «αποκρυπτογραφήσω» για τους νέους φίλους εδώ, το ΚΜΝΒ που υπήρξε και η δικιά σου, προσφώνηση στην αφεντιά μου, όταν άνοιξε αυτό το blog ή μπλο-γκούλι το 2009! 😉
   ΚΜΝΒ = Καλή -Μάγισσα- Νεράιδα (του) Βοσπόρου! 😀
   Πολύ γρήγορα ανακαλύψαμε πως και οι δυο είχαμε μεγαλώσει στο Βόσπορο!
   Η ίδια σ’ έλεγα Νεράιδο, γιατί ναι, δεν υπάρχουν μόνο Νεράιδες αλλά και Νεράιδοι! 😛
   Μπορεί να φανεί παιδικό αλλά κάπως έτσι βγήκαν στη συνέχεια και τα ΑΦιλιά και αλλά πολλά εδώ!!!
   https://ainafetst.wordpress.com/w-d-m/
   Πάμε τώρα και στον ιατρό Τσόπρα. Ήξερα την συμπάθεια και τον θαυμασμό που έχει στον Κρισναμούρτι, εξ΄άλλου είναι φανερό πως έχει επηρεαστεί και απ΄τη φιλοσοφία του!
   Ναι, Δημήτρη- Νεράιδο μου και η δική μου ζωή άλλαξε μελετώντας τον Κρισναμούρτι και γιατί είχα την «τύχη» να τον γνωρίσω από κοντά λίγο πριν πεθάνει…

   Πολλά πολλά ΑΦ! 🙂

 6. Ο/Η F. λέει:

  Μ’ αρέσει τόσο πολύ που ανταλλάσουμε επισκέψεις, Άιναφετς μου! Εγώ θα πω απλώς ότι όσο ψάχνουμε, θα βρίσκουμε: απαντήσεις στα ερωτήματα, λύσεις στα προβλήματα. Φανταστείτε να καταφέρουμε όσα λέει ο Τσόπρα συλλογικά! Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, αλλά δεν είναι ακατόρθωτα. Αναζήτηση κι αυτοεκπαίδευση χρειάζεται. Τροφή σημαντική για τον εγκέφαλο και το νου μας έδωσες, μαγισσούλα. ΑΦιλάκια πολλά!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Α! και σε μένα αρέσουν οι επισκέψεις Κατερίνα μου, ειδικά όταν οι σπιτονοικοκύρηδες εκπέμπουν στα ίδια μήκη κύματος! 😉
   Δεν έχεις ιδέα τι μαθαίνω και η ίδια διαβάζοντας σας και είμαι σίγουρη πως αν ξαναδιαβάσεις ένα ένα τα γραφόμενα του Τσόπρα, θα ανακαλύψεις πως όλα είναι δυνατά γιατί δεν είμαστε ο εγκέφαλος μας, είμαστε πολλά παραπάνω! 😛

   Πολλά πολλά ΑΦιλιά και σε σένα μάγισσα μου! 🙂

 7. Ο/Η dodo λέει:

  Είναι πολλά αυτά πού έχω ακόμη να μάθω… 😉

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»…
   Η καθημερινή μάθηση, στο σχολείο της ζωής, Dodoula μου, είναι που μας κρατά νέους και δημιουργικούς, έτσι δεν είναι; 😉

   ΑΦιλιά πάντα τρυφερά και επί τέλους ηλιόλουστα! 🙂

 8. Ο/Η Levina λέει:

  Σίγουρα είναι ένα εύπλαστο όργανο που αλλάζει κι εξελίσσεται συνέχεια μέσα στον χρόνο , όμως αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν στην πραγματικότητα τι δύναμη έχει ο εγκεφαλός τους και κατά συνέπεια τι δύναμη έχουν οι ίδιοι στα χέρια τους! Εύκολος μοιάζει ο δρόμος για τον »Φωτισμένο εγκέφαλο», μιλάμε δηλαδή για μια απόλυτη πνευματική ελευθερία χωρίς τις πρωτόγονες αντιδράσεις πχ. της ζήλιας ή του θυμού ή ακόμα και της επιθετικότητας; Θεωρητικά τίποτα το δύσκολο! Και όραμα μπορούμε να έχουμε και αγάπη να προσφέρουμε και στόχους να βάλουμε και τον εαυτό μας να μη κακομεταχειριζόμαστε.
  Πόση δουλειά χρόνων θέλει όμως για να φτάσει κάποιος σε αυτό το ανώτερο επίπεδο;
  Θέλω διάβασμα ακόμα 🙂
  φφφιλιά πολλά φιλενάδα μου που όλο δύσκολα μου βάζεις 🙂

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Επειδή τα τελευταία χρόνια Έυη μου, ασχολούμαι και με αυτό το «εύπλαστο όργανο που αλλάζει κι εξελίσσεται συνέχεια μέσα στον χρόνο» όπως πολύ σωστά λες, έχω δει, πως αν πρακτικά δεν το «δουλέψεις» σε αφήνει όπως εξ’ άλλου και κάθε τι! 😛
   Επίσης έχω μάθει, πως τα εγκεφαλικά κύτταρα ξαναγεννιούνται αν μάθει φυσικά κανείς να χρησιμοποιεί σωστά τον εγκέφαλο του, γιατί είναι Ο υπηρέτης μας!!! 😉

   «Θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας και όχι να μας χρησιμοποιεί αυτός»,

   «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως η αληθινή έδρα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο νους μπροστά στον οποίο ο εγκέφαλος σκύβει σαν τον πιο αφοσιωμένο και έμπιστο υπηρέτη».

   Όταν λέμε, ο νους, εννοούμε το πνεύμα, τη ψυχή και ο εγκέφαλος είναι το υλικό μέρος, το μυαλουδάκι μας! 😉

   Όσο θα ζούμε, θα μαθαίνουμε και όταν πάψουμε, θα είμαστε νεκροί! χοχο! 😉

   Αν έχεις χρόνο διάβασε το παρακάτω για τον θηλυκό και αρσενικό εγκέφαλο! 😉

   https://ainafetst.wordpress.com/2011/12/16/femmehomes/

   ΑΦιλιά χαμογελαστά και καλή μας μελέτη! 🙂

   ΥΓ: Τα βρήκα τα κλειδιά μου, άλλαξα μπουφάν τη τελευταία στιγμή και ο εγκέφαλος μου, διέγραψε πού τα είχα αφήσει! χαχαχα! (Είναι για γέλια;) 😀

 9. Ο/Η ANNA Flo λέει:

  Φοβερό όργανο ο εγκέφαλός μας. Και το σίγουρο είναι ότι οι ασθένειες κατά κύριο λόγο είναι εξαιτίας του τρόπου που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε .
  Πολύ πολύ σοφά όλα και ΄εχει δίκιο ο φίλος έκανες μια περίληψη μεστή για μας με τα σπουδαιότερα που μας ενδιαφέρουν
  Κοίτα τώρα τι σκέφτηκα…ξέρουν όλοι οι επιστήμονες ότι οι σκέψεις μας και τα αισθήματά μας αν είναι αρνητικά μας οδηγούν σε τοσες ασθένειες. Κι όμως κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αισθανόμαστε άσχημα. Εδώ θέλει τη δική μας μάχη να δώσουμε…
  Σ’ευχαριστώ για όλα όσα διαβάζω στη σελίδα σου Στεφανία μου
  Καλά να μου είσαι και αν δεν μπω ξανά εύχομαι καλές γιορτές και καλή Ανάσταση σε κάθε όμορφο στη ζωή μας και στη χώρα μας
  Φιλάκια πολλά

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ο εγκέφαλος μας, Άννα μου, είναι ο υπηρέτης μας… τελεία και παύλα, το αποφάσισα!!! 😉
   Ως ιατρός και ψυχίατρος ο Τσόπρα και ο συνάδελφος του, Τάνζι ως ενδοκρινολόγος, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί νομίζω ότι εξηγούν καλά ότι εμείς πρέπει να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας και όχι αυτό εμάς για να είμαστε και ψυχικά και σωματικά υγιής! 😛
   «Το πλέον σημαντικό είναι να γνωρίζεις τι συνιστά υγεία για σένα τον ίδιο και να επικεντρώνεις όλες σου τις δυνάμεις σε αυτό…»
   «Εμπιστεύομαι την ικανότητα μου, να θεραπεύω τον εαυτό μου»…
   Έχεις σκεφτεί, πως καθόλου δεν συμφέρει τη σημερινή κλασσική ιατρική η σωστότατη άποψη πως τα δυσάρεστα συναισθήματα αρρωσταίνουν τον άνθρωπο και ότι μπορούμε να θεραπευτούμε μόνοι μας, τουλάχιστο έχουν «δεχτεί» ότι το στρες μπορεί να σκοτώσει! 😉

   ΑΦιλιά πολλά πολλά και να έχουμε το Πάσχα και την Ανάσταση όπως την εννοεί και την επιθυμεί ο καθένας μας! 🙂

 10. Αχ ωραία τα λένε οι πνευματικοί δάσκαλοι, αλλά η διαδρομή και η πραγμάτωση όλων αυτών των εσωτερικών διεργασιών, μοιάζει ανέφικτη. Σε μια καθαρά ανταγωνιστική κοινωνία, με μολυσμένο περιβάλλον και τοξικούς ανθρώπους τριγύρω μας, το ζητούμενο είναι η συναισθηματική επιβίωση. Μπορεί να μην ενεργοποιούμε το 100% του δυναμικού μας, αλλά τουλάχιστον να μην αφήνουμε το νου μας αδρανοποιημένο και στάσιμο. Όσο για τους νέους στόχους που βοηθούν έναν ηλικιωμένο, θα έλεγα πως το αυτό επιβάλλεται κι απ’ τους νέους ανθρώπους πλέον. Πόσοι νεαροί με γερασμένα αντανακλαστικά δεν υπάρχουν ανάμεσά μας;
  Να έχεις έναν υπέροχο νέο μήνα Στεφανία μου!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Γράφεις: «Αχ ωραία τα λένε οι πνευματικοί δάσκαλοι, αλλά η διαδρομή και η πραγμάτωση όλων αυτών των εσωτερικών διεργασιών, μοιάζει ανέφικτη. Σε μια καθαρά ανταγωνιστική κοινωνία, με μολυσμένο περιβάλλον και τοξικούς ανθρώπους τριγύρω μας, το ζητούμενο είναι η συναισθηματική επιβίωση».
   Ναι Μαρία Κ. μου και πολύ σωστά μιλάς για συναισθηματική επιβίωση!
   Σίγουρα τα λένε ωραία οι διάφοροι γιατροί μιας σαφέστατα νέας ιατρικής όπως και οι πνευματικοί δάσκαλοι, εσύ και εγώ όμως, τι κάνουμε;… 😛
   Μήπως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εκφράσουμε τα βαθύτερα μας αισθήματα φροντίδας, ενσυναίσθησης, αγάπης; 😉
   Κανείς δεν αμφισβητεί την τοξικότητα και ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής κοινωνίας και τους νέους «πέρα βρέχει-γεροντάκια» και εύχομαι, όσοι ξέρουν να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο- μυαλό τους, να μη θεωρήσουν ανέφικτη τη πραγμάτωση όλων αυτών των εσωτερικών διεργασιών που θα καλυτερέψουν τη ζωή του συνόλου. 😉
   Έχουμε απίστευτη εσωτερική δύναμη και νομίζω πως κανένα μολυσμένο περιβάλλον και καμιά τοξικότητα δεν μπορούν να μας επηρεάσουν, αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιτρέψουμε! 😛

   ΑΦιλιά πάντα καρδιάς και ας έχουμε ένα νέο μήνα έτσι όπως τον αξίζουμε! 🙂

 11. Ο/Η aswtos λέει:

  σιγουρα τ μυαλο μας εχει απιστευτη δυναμη που δεν την εχουμε κατανοησει ακομη
  να σκεφτομαστε θετικα , τοσο απλο τοσο χιλιοειπωμενο αλλα τοσο δυνατο
  καλο μηνα αυριο

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Έχουμε κατα-νοήσει την εσωτερική μας δύναμη Ασωτούλι μου, μόνο που δεν ξέρουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε για να αυτοθεραπευτούμε και ψυχικά αλλά και σωματικά! 😛
   «Ο θυμός και ο φόβος, το άγχος και η κατάθλιψη είναι επίσης τρόποι κακομεταχείρισης… νέα μελέτη έδειξε ότι το καθημερινό άγχος κλείνει τον προ μετωπιαίο φλοιό, το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων, τη διόρθωση λαθών και την αξιολόγηση καταστάσεων»…

   ΑΦιλιά και καλό θετικό μήνα να έχουμε! 🙂

 12. Ο/Η Poupermina _ λέει:

  Έχω διαβάσει Chopra και είναι πολύ εντυπωσιακό το πάντρεμα ανατολικής και δυτικής σοφίας.
  Περαστικές οι ξωτικοιώσεις και καλά κορφολογήματα!

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Χαίρομαι Πουπερμίνα μου που έχεις διαβάσει τον Τσόπρα, διάβασες και για το Super brain; (στο λινκ ) 😉
   Για μας τους Έλληνες, το πάντρεμα ανατολικής και δυτικής σοφίας, είναι πιο κατανοητό γιατί έχουμε διδαχτεί την Αρχαία Ελληνική σοφία! 😛

   ΑΦιλιά πολλά πολλά και περαστικές να είναι οι ξωτικοιώσεις και χρήσιμα τα κορφολογήματα! 🙂

 13. Αγάπη, οράματα, στόχοι, γνώση.
  Πολύτιμα συστατικά της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!

  ΥΓ: Έχω την άποψη ότι και ο «συνειδητός θυμός» για ένα κοινωνικό άδικο status quo
  συμβάλλει εξίσου στην εκπαίδευση της νόησης.

 14. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Μα φυσικά Ευρυτάνα μου και ο θυμός, συνειδητός ή όχι, συμβάλλει και στην εκπαίδευση της νόησης αλλά και της σωματικής μας υγείας! Πολύχρονες μελέτες απέδειξαν πως καταπιεσμένα συναισθήματα όπως βασικά του θυμού, ευθύνονται για πολύ σοβαρές ψυχικές και σωματικές αρρώστιες! 😉
  Ας εκτονώνουμε λοιπόν το θυμό μας πηγαίνοντας μια βόλτα, γράφοντας ή αλλιώς, αλλά προς θεού όχι πάνω σε άλλους!!! 😛

  ΑΦιλιά και καλό συνειδητό μήνα να έχουμε! 🙂

 15. Ο/Η Marina Tsardakli λέει:

  Η ισορροπία κι η αρμονία είναι λέξεις κλειδιά γενικότερα για την υγεία και την ευεξία και όλα τα προβλήματα δημιουργούνται όταν αυτές διαταράσσονται.
  Όσο μπορούμε πρέπει να προσπαθούμε να καταπολεμούμε τα άγχη της καθημερινότητας, ώστε να κρατάμε την ισορροπία στη ζωή μας.
  Keyword: προσπαθούμε
  Καλό μήνα μαγισσούλα μου και καλό ξημέρωμα!

 16. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Και η ισορροπία και η αρμονία Μαρινάκι μου, για να επιτευχθούν θέλουν ενεργοποίηση του εγκεφάλου μας, έτσι που εμείς να μάθουμε να τον χρησιμοποιούμε και όχι αυτός εμάς! 😉

  «Το πλέον σημαντικό είναι να γνωρίζεις τι συνιστά υγεία για σένα τον ίδιο και να επικεντρώνεις όλες σου τις δυνάμεις σε αυτό. Όταν το κάνεις, το πάθος γίνεται μέρος της ισορροπίας.
  Εμπιστεύομαι την ικανότητα μου, να θεραπεύω τον εαυτό μου»…
  Keyword για μένα η «επίγνωση»…

  https://ainafetst.wordpress.com/2014/12/06/effort/

  ΑΦιλιά με πολλά πολλά περαστικά! 🙂

 17. Ο/Η Mia λέει:

  Μαγισούλα μου, ναι, είμαστε πολλά περισσότερα από τον εγκέφαλό μας. Πόσοι όμως το έχουμε συνειδητοποιήσει? Πόσοι γνωρίζουμε καν τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας? Μεγάλα θέματα αυτά. Ευχαριστούμε και για τα link που παραθέτεις. Για τον Tanzi δεν γνώριζα. Καλό Πάσχα, φίλη μου.

 18. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ξέρεις Μία μου, πόσο σημαντικό για τη ζωή κάποιου είναι η συνειδητοποίηση πως είμαστε πολλά περισσότερα απ΄τον εγκέφαλο μας; 😉
  Έχουμε μια καρδιά πλούσια σε συναισθήματα και ικανότητες που μπορεί να θεραπεύσει πολλές αρρώστιες και ψυχικές αλλά και σωματικές, ευλογημένοι όσοι το έχουν ανακαλύψει! 😛

  ΑΦιλιά πολλά πολλά και να έχεις ένα όμορφο Πάσχα! 🙂

 19. Ο/Η roula1smaragdenia λέει:

  (Μπορείς να επιλέγεις να ακολουθείς μια ανοδική καμπύλη μάθησης όσο μεγάλος και αν είσαι. Αν το κάνεις αυτό θα δημιουργείς, νέους δενδρίτες, θα συνάψεις και νευρολογικούς δρόμους, που θα ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου σου, κι έτσι μπορεί ακόμα και να αποσοβήσεις το Αλτσχάιμερ ) 🙂
  Αυτο ακριβως ακολουθώ μαγισσουλα μου..χι..χι..και βεβαια όλα οσα είμαστε ..ο αιτιος ειναι ο εγκεφαλος μας.. το τι σκεφτομαστε….και το πως το σκεφτόμαστε…το δευτερο δε ειναι ουσιοστικότερο.. φιλη μου..Σουπερ μυαλο μπορει να μην κανουμε ποτε.. ομως μια μάθηση παραπανω θα την αποκτησουμε ερχόμενοι εδώ..χα..χα.. ευχαριστούμε…!!! 😉
  Να εισαι καλα φιλεναδα μου να περασετε ενα ομορφο και χαρούμενο Πασχα.. καλη Ανασταση παντού!!! φιλακιααααα!! < 3

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Και οι τελευταίες επιστημονικές αυτές ανακαλύψεις, περί εγκεφαλικής υγείας Ρούλα μου, είναι εξαιρετικά παρήγορες για (εμάς) τους ηλικιωμένους γιατί όντος τα κύτταρα του εγκεφάλου μας μπορούν να ξαναγεννηθούν… φυσικά και αυτό προϋποθέτει πως θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δημιουργικοί, θα τρέφουμε το πνεύμα και το σώμα μας σωστά και θα μαθαίνουμε συνεχώς! 😛

   ΑΦιλιά πολλά πολλά μ’ ένα σούπερ μυαλό για ένα σούπερ Πάσχα! 🙂

 20. Ο/Η katinaki λέει:

  Ωραία όλα αυτά αλλά δύσκολα εφαρμόσιμα για κατα συρροή αγχώδεις τύπους. Έχω παρατηρήσει πως δουλεύουν τα κλειστά μάτια οι βαθειές αναπνοές και το ξεφυσμα για να πάρει μπρος ο εγκέφαλος και να επανέλθει από το σκούριασμα που του προκαλούν οι αρνητικές σκέψεις. Επίσης κάπου είχα διαβάσει πως όλες οι αρρώστιες είναι πρωτίστως ψυχικές και αργότερα εκδηλώνονται σε σωματικές και μου έκανε φοβερή εντύπωση μια που λέμε για άγχος, κατάθλιψη κλπ. Η αλήθεια είναι πως είμαστε ικανοί για πολλά καλά ωστόσο μας φρενάρουν οι αντιλήψεις που έχουν οι άλλοι για μας αλλα δυστυχώς και η αντίληψη που ενίοτε κουβαλάμε και οι ίδιοι για τον εαυτό μας.

 21. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Απ΄τη στιγμή Κατινάκι μου που κολλήσεις στον εαυτό σου, τη ταμπέλα «κατά συρροή αγχώδεις τύπος», έχεις προσθέσει μια δεύτερη δυσκολία, έτσι ΔΕΝ λέμε, «είναι δύσκολα εφαρμόσιμο» και πειραματιζόμαστε! 😉
  Πάντως το δικό σου μυαλό με τόσα διδακτορικά, δεν κινδυνεύει από άνοια!!! 😛
  Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες που αποδεικνύουν πως το 97% των ασθενειών έχουν ψυχολογικές αιτίες δλδ καταπιεσμένα συναισθήματα θυμού, στρες ακόμα και μόνιμης ανησυχίας για το αύριο… ΤΙ ΘΑ, ΑΝ ΘΑ! 😀

  «Η απώθηση των συναισθημάτων σχετίζεται άμεσα με τη ροπή προς την ασθένεια».
  «Το αλκοόλ και ο καπνός συνιστούν τοξικές ουσίες και όποιος εκθέτει τον εγκέφαλό του σε αυτές τον κακομεταχειρίζεται. Ο θυμός και ο φόβος, το άγχος και η κατάθλιψη είναι επίσης τρόποι κακομεταχείρισης… νέα μελέτη έδειξε ότι το καθημερινό άγχος κλείνει τον προ μετωπιαίο φλοιό, το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων, τη διόρθωση λαθών και την αξιολόγηση καταστάσεων».

  Επίσης καλό είναι για την πλήρη μας υγεία, να μη μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για μας και να πάψουμε να επικρίνουμε τον εαυτό μας, είμαστε αυτοί που είμαστε και ΤΕΛΟΣ! 😉

  ΑΦιλιά πολλά πολλά και καλό Σκανδιναβικό Πάσχα (αν δεν κατηφορίσεις)! 🙂

 22. Ο/Η Анастасия н. λέει:

  Μόνο για «απώθηση συναισθημάτων» δεν μπορώ να με κατηγορήσω, μα δεν μου μοιάζουν ανεξήγητα τα «χρέη» που… πληρώνω εσχάτως (την τελευταία 7ετία!)
  Από τα ισχυρότερα φάρμακα, η ζωή στη φύση, οι ήχοι και οι μυρωδιές της, η συμφιλίωση με τις εναλλαγές της «διάθεσής» της.
  Άλλο ένα: η διαρκής «απασχόληση» του εγκεφάλου με οτιδήποτε ανοίγει δρόμους, «σκάβει» κι ανακαλύπτει, αναζητά λύσεις…

  ΥΓ. Με συνεπήραν, προχθές, οι Μαχητές… Σε καλό μού βγήκε, διάβασα δεύτερη (και τρίτη) φορά, σήμερα, για τον εγκέφαλο!

  Τα φιλιά μου και την καλησπέρα μου, Στεφανία μου! 💕🌷

 23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Πολύ, πολύ, πολύ σοβαρή συνειδητοποίηση Αναστασία μου, είναι η «ανακάλυψη» πως η απώθηση εκδήλωσης των συναισθημάτων μας, ευθύνεται για ΟΛΕΣ τις ψυχικές και σωματικές βλάβες! 😉
  Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο, γιατί καλούμαστε να χειριστούμε τα δυσάρεστα συναισθήματα, θλίψης, θυμού, άγχους, φόβου, ζήλιας κλπ με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βλάψουμε τους γύρω και ας ευθύνονται!!! 😛
  Φάρμακο, εκτός από αυτά που πολύ σωστά αναφέρεις, είναι να «τα» κουβεντιάζουμε με καλούς φίλους ή να τα γράφουμε… πάντως, η Φιλία σώζει, το έχω δει στη ζωή μου και ευγνωμονώ τους τρεις καρδιακούς μου, φίλους! 😉
  Έχουμε πολλά «βοηθήματα» αν το θελήσουμε, γιατί:
  «Τελικός προορισμός μας είναι ο φωτισμένος εγκέφαλος… Είναι μια σπάνια σχέση, όπου εσύ είσαι ο παρατηρητής, ο σιωπηλός μάρτυρας όλων αυτών που κάνει ο εγκέφαλος»…

  ΑΦιλιά καρδιάς και εύχομαι να έχουμε ένα (εσωτερικά) φωτεινό και αναγεννημένο Πάσχα! 🙂

 24. Ο/Η Ανέσπερη λέει:

  Θα μπορούσα να αφήσω ένα σχόλιο χωρίς λόγια, ζωγραφίζοντας, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό.
  Τέλος πάντων, με λίγα λόγια αυτό που μπορώ να πω, είναι πως, είμαστε ότι σκεφτόμαστε. Κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο καλά θα είμαστε.
  Χαιρετώ σε και πάλι μαγισσούλα μου!!!

 25. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ο Κρισναμούρτι κάπου λέει: «Μην επεμβαίνετε, αφήστε τη ζωή να ζωγραφίσει τον πίνακα»! 😛

  Χαίρομαι να σε διαβάζω… εξ’ άλλου το ξέρεις! 😉

  Χαιρετά και η αφεντιά μου, Ζωή μου!!! 🙂

 26. Ο/Η aristea k λέει:

  «όραμα, αγάπη, μακροχρόνιος στόχος»
  Και θέληση να ζεις και να αισθάνεσαι. Να εξελίσσεσαι.
  Μαγισσούλα μου πολλά φιλιά ♥

 27. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Μου αρέσει Αριστέα μου που όταν χάνεσαι από εδώ για λίγο καιρό, επανέρχεσαι και διαβάζεις τα «παραλειπόμενα» !!! 😉
  Μόνο αν πραγματικά το θέλει η καρδιά μας, πάμε ένα βήμα μπροστά! ❤

  ΑΦιλιά πολλά και με αγάπη στις καρδιές μας! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.