Πυξίδα…

 

Συχνά λες: Αυτό το έχω πλέον μάθει.

Κι έρχεται, η ζωή μέσα από ένα ξαφνικό γεγονός,

ένα ασήμαντο συμβάν ξανά να σε διαψεύσει

και να σε ξαφνιάσει λέγοντάς σου:

Το ξέρεις ναι. Κι όμως, δεν το έχεις μάθει ακόμα …

Και … και πότε τελικά θα μάθω αυτό το κάτι,

που γνωρίζω τόσο καλά και με τόση βεβαιότητα;

.

Χμ! Τότε που θ’ αρχίσεις να βλέπεις, ν’ ακούς, να μυρίζεις, ν’ αγγίζεις μόνο με την Καρδιά.

Και τότε ακριβώς θα συνειδητοποιήσεις ότι

δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα.

Γιατί … όλα τα ξέρεις ήδη.

Γιατί αυτά που ο νους πασχίζει χρόνια για να μάθει, να αφομοιώσει, να κατανοήσει,

μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματα,

για την Καρδιά

είναι γνωστά από πάντα…

Η πυξίδα σου είναι εκεί. Βασικά ήταν ανέκαθεν εκεί, απλά εσύ χρειαζόσουν χρόνο να την ανακαλύψεις

με τον δικό σου τρόπο.

.

Κι από κει και μπρος δε θα νοιώσεις ποτέ πια αβοήθητος, χαμένος, αποπροσανατολισμένος.

Τίποτα δε θα μπορεί να σε απατήσει

ή να σε ξεγελάσει.

Διότι η πυξίδα θα δείχνει πάντα

προς μια σταθερή κατεύθυνση: Προς την Καρδιά.

Αυτή θα είναι πια ο οδηγός σου.

Αυτή θα είναι το βαρόμετρο στο ταξίδι σου.

.

.
.
.
.
Σ’ αυτή την ανάρτηση θα μοιραστώ μαζί σας, δυο videos, του Gregg Braden που αφιέρωσε 22 χρόνια της ζωής του στην έρευνα και αποδεικνύει επιστημονικά πώς, σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα δημιουργούν την πραγματικότητά μας.
Στα παρακάτω videos ο Gregg Braden, μας μιλά για την εναρμόνιση καρδιάς και εγκεφάλου, μια και μας εξηγεί απλά πως η καρδιά μας, είναι ένας μικρός εγκέφαλος!
Το πρώτο 12′ video είναι στα αγγλικά, αλλά για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα «καρδιά», μπορούν να δουν υποτιτλισμένα  στα ελληνικά ένα δεύτερο εκτενέστατο ωριαίο video, όπου εξετάζει τα πάντα.
Στο πρώτο video, ο Braden, μας προσκαλεί να κάνουμε μαζί του, ένα «πείραμα» για να κατανοήσουμε καλύτερα την εναρμόνιση καρδιάς και εγκεφάλου.
.

.

 

 

.
Όταν κάποιος έχει ανοιχτή καρδιά
ανάλογη είναι και τη ματιά του προς τους άλλους.
Καθένας μας φέρνει μαζί του τον κόσμο
που κουβαλάει μέσα στην καρδιά του.
.
.
.

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

25 Responses to Πυξίδα…

 1. Ο/Η efge63 λέει:

  Καλή εβδομάδα Μαγισσούλα!!!!! Υπέροχη όπως πάντα η ανάρτησή σου!!

  Μικρός πολύ σε μια σπηλιά με σταλακτίτες μπροστά μου πέταξε μια μαύρη νυχτερίδα πες μου που πάνε όταν πεθαίνουν οι αλήτες αφού η ψυχή τους έχει χάσει την πυξίδα
  Ζήσε μονάχα την στιγμή και άσε το μετά ένα σωσίβιο η ζωή που ξεφουσκώνει αργά
  Ζήσε μονάχα την στιγμή και άσε το μετά ένα σωσίβιο η ζωή που ξεφουσκώνει αργά

  • Ο/Η Άιναφετς λέει:

   Ευχαριστώ Έφη μου, για το τραγούδι των Πυξ Λαξ που με τον στοίχο τους μεταδίδουν πολλές αλήθειες!
   Ναι, να ζούμε τις στιγμές και αν ακολουθούμε πάντα τη πυξίδα που δείχνει την καρδιά, η ζωή δεν θα ξεφουσκώσει ποτέ! 😉
   Ελπίζω να βρήκες χρόνο ν’ ακούσεις τα δυο βίντεο!

   ΑΦιλιά καρδιάς και καλή βδομάδα να έχουμε! 🙂

 2. Ο/Η efge63 λέει:

  Είδα το δεύτερο!

  «Υπάρχει μία λέξη στην παράδοση των Τσερόκι που σημαίνει «Το Μοναδικό Μάτι της Καρδιάς». Το ένα μάτι της καρδιάς που βλέπει αυτό που είναι όχι την κρίση, ή την προκατάληψη, ή τον φόβο αυτή η λέξη είναι η εξής : «Σάντε Ίστα».

  Το μοναδικό μάτι της καρδιάς που βλέπει αυτό που είναι… Αυτό είναι το κομμάτι του εαυτού σας όπου ζει η δύναμή σας για να θεραπεύετε το σώμα σας και το σώμα των άλλων, και να δημιουργείτε ειρήνη στον κόσμο σας, βρίσκεται στο μέρος πέρα από κρίσεις και εγωισμούς».

  Τα πάντα συνδέονται αλλά εμείς είμαστε τόσο εγωϊστές που νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου!!!!

  Φιλιά πολλά!!!!

 3. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Πολύ πολύ χαίρομαι Έφη μου που είδες το δεύτερο, γιατί ήμουν σίγουρη πως πολλά θα αναγνώριζες!!! 😉
  Και οι Τσερόκι όπως και πολλοί άλλοι λαοί, κυνηγήθηκαν άγρια απ’ τους Δυτικούς γιατί δεν συμφέρει την εξουσία η αποκάλυψη οποιασδήποτε αλήθειας που δείχνει στο άνθρωπο τον δρόμο της ελευθερίας!

  ΑΦιλιά με πυξίδα πάντα την καρδιά! 🙂

 4. Ο/Η διονύσης μάνεσης λέει:

  Λοιπόν, διαφωνώ. Η πυξίδα που δείχνει σταθερά προς στην καρδιά πρέπει να είναι χαλασμένη. Εννοώ, οφείλει να είναι χαλασμένη. Καθότι η καρδιά είναι πράμα ζεστό και κόκκινο, είναι αδύνατο να είναι βορράς, αποκλείεται! Απ’ την άλλη, ορίστε η απόδειξη πως καμιά φορά τα πράγματα που χαλάνε είναι χρήσιμα, χρησιμότατα!

  Θυμάμαι και το γνωστό του Σαιντ Εξυπερύ από τον Μικρό πρίγκιπα, αυτό που λέει πως μόνο με την καρδιά βλέπεις καθαρά, την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια, και πόσο αυτό άμεσα και γρήγορα έγινε πυξίδα μου.

  Τα βιντεάκια, Άιναφετς, δεν τα είδα – μπήκα σχετικά ελαφροπερπάτητος εδώ, με άμμους στις πατούσες.. Οπότε, επιφυλάσσομαι.

  Πολλά πολλά φιλιά.

 5. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλησπέρα, καλησπέρα! 😀
  Εσύ μπήκες με άμμους στις πατούσες και η αφεντιά μου, με μια αγκαλιά σύκα, ξέρεις από αυτές τις αδέσποτες συκιές που βγήκαν στην άκρη κάποιου χωματόδρομου εδώ στο βουνό «μου» και στις δυο περιγραφές, η καρδιά είναι αυτή που χαίρεται, έτσι δεν είναι; 😉

  Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ο ίδιος μια πυξίδα και τα λεγόμενα του, είναι λόγια καρδιάς! ❤
  Καλή θέαση και με τα βιντεάκια!

  Πολλά πολλά ΑΦιλιά και καλά να είμαστε όπου και αν είμαστε! 🙂

 6. Ο/Η Βεατρίκη Α λέει:

  Ενδιαφέρον θέμα, πολύ ενδιαφέρον θάλεγα Στεφανία μου. Θα μιλήσω λίγο σκόρπια. Δεν ξέρω αν είναι η καρδιά με τα ηλεκτρομαγνητικά της πεδία, που λέει. Μπορεί να είναι το συναίσθημα, όπως το ορίζει ως προς την εστίαση στον στόχο. Πιστεύω οτι εμείς οι άνθρωποι στο όλο μας είμαστε μέρος του σύμπαντος, όχι απλώς εξάρτημα, μέρος του ενεργό..Από ενέργεια είμαστε, ενέργεια εκπέμπουμε, ενέργεια δεχόμαστε.Μπορούμε να στοχεύσουμε την ενέργεια αυτή και βλέπουμε να συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. Η ενέργεια ρέει σαν ποτάμι, ας πούμε, και υπάρχουν διαφορετικά «πεδία» στον ένα κόσμο, στον ένα χρόνο..Κατευθύνοντας την ενέργεια μπορείς να κοιτάξεις στα άλλα πεδία, να ταξιδέψεις σε αυτά.. Και να δεις αυτό που ζητάς.Σε ένα βαθμό, πιστεύω, μπορείς και να το επηρρεάσεις- χρειάζεται όμως πολλή πίστη σε αυτό, πολλή δύναμη.. Η ισχυρότερη δύναμη είναι η αγάπη. Η αγάπη έχει πίστη και αντάμα και τα δυο προς τον στόχο κάνουν θαυμαστά πράγματα. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στο βίντεο είναι μέθοδοι – τρόποι για την διέγερση προς επίτευξη του στόχου.Μπορεί και να ισχύουν, δεν ξέρω. Δεν γνωρίζουμε πράγματα, αναγνωρίζουμε. .Φτάνει να έχουμε την ματιά να κοιτάζουμε.Μου έχει συμβεί. Δεν ξέρω να πω το που το «κοιτάζω» ούτε και το πως το κάνω αυτό, ξέρω όμως οτι γίνεται. Υπάρχουν πολλά που υπάρχουν και δεν βλέπουμε οι άνθρωποι. Άλλοι τα λένε μεταφυσικά, εγώ τα λέω φυσικά και αυτά.Η λογική,είναι μέρος του λόγου. Μικρό μέρος. Εγκλεισμένοι στο μικρό μέρος αυτό, δεν βλέπουμε το ευρύτερο.Λέμε έτσι πως δεν υπάρχει κιόλας. Αλλά δεν είναι έτσι..Έχω ακούσει-διαβάσει τους Αγιους Πατέρες να μιλάνε για την δύναμη της προσευχής .Έχω δει μέσω άλλου φωτισμένου ατόμου-ας το πω- την δύναμη και την διαύγεια που φέρνει στο πνεύμα.Το πως σε κάνει να νοιώθεις..Από μόνη μου δεν…, δεν είμαι ικανή γιαυτό.. Δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψει κανείς στο Θιβέτ για να μάθει τον τρόπο προσευχής. Και μέσω της Πίστης στον Χριστιανισμό, τον βρίσκεις. .Εξ άλλου η Θρησκεία μας- εννοώ τον Χριστιανισμό- μιλάει για όλα αυτά.(για την ενέργεια,την ισχύ της, την «μεταφορά» της ενέργειας ενός ανθρώπινου όντος σε άλλα μέρη από εκεί που είναι την δεδομένη στιγμή, την θαυμαστή δύναμη της πίστης και του αισθήματος της Αγάπης, για την δύναμη της προσευχής και για την ενδυνάμωσή της όταν προσευχόμαστε πολλοί για ένα κάτι, για το θαύμα της θεραπείας) .. Υπάρχει η πίστη, υπάρχει και η Επιστήμη. Δεν πιστεύω οτι τελούν σε αντίφαση..Μπορεί το δεύτερο να μην έχει φτάσει να «δει» το πρώτο..Ας σταματήσω εδώ..

 7. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Κατ’ αρχάς Βεατρίκη μου, θέλω πολύ να σ’ ευχαριστήσω για το σχόλιο σου, εκτιμώ και αγαπώ τα σχόλια που γεννιούνται όταν ευθυγραμμίζεται (συνεργάζεται) η καρδιά μαζί με τον εγκέφαλο, δλδ τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας, το δεξί που είναι το συναίσθημα και το αριστερό η λογική μας!
  Συμφωνώ πως τα πάντα ξεκινούν απ΄τη πίστη, πίστη πρώτα στην δύναμη που έχουμε όλοι μας και δεν είναι διαφορετική απ΄ την πίστη σε μια ανώτερη ενέργεια την οποία ο καθένας ορίζει και ονομάζει όπως την νοιώθει!
  Υπάρχουν πέντε τρόποι προσευχής που στο δεύτερο βίντεο γίνονται ξεκάθαροι…
  Η αγάπη κινεί τα πάντα και το ευχάριστο σε όλα αυτά είναι πως η επιστήμη με την κβαντική προσέγγιση συμφιλίωσε την επιστήμη (λογική) με την σοφία (καρδιά)! ❤

  ΑΦιλιά πολλά και καρδιάς! 🙂

 8. Ο/Η dodo λέει:

  Επιβεβαίωσα ξανά πόσο λίγα πράγματα γνωρίζω… 😉

 9. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Και μαζί μαθαίνουμε Dodoula μου! 😉
  «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»…

  ΑΦιλιά πάντα και με πυξίδα την καρδιά! 🙂

 10. Ο/Η Giannis Pit λέει:

  Όπως πάντα τα θέματά σου δύσκολα και σπουδαγμένα.
  Θέματα που σηκώνουν συζητήσεις. Συζητήσεις σε έναστρες αυλές αγκαλιά με το τραγούδι του τρυζονιού στα χωράφια, τη μουρμούρα της θάλασσας και τη γεύση του παγωμένου κρασιού.
  Με λίγα λόγια, στο γραπτό δύσκολα να διαλεχτείς για ένα τέτοιο θέμα.
  Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω την έννοια «καρδιά».
  Ως συναίσθημα ; ως τι ; Το συναίσθημα πατάει πάνω στην εμπειρία και η εμπειρία είναι γνώση. Ακόμα το συναίσθημα μπορεί να είναι εμμονή, ψευδαίσθηση, ιδεοληψία.
  Και να μην έχει την παραμικρή σχέση με τη γνώση και τη σκέψη.
  Και έτσι να γίνεται ολάκερη αντάρα μέσα μας για το δρόμο της αρμονίας και ταραχή μεγάλη στις αποφάσεις και το θυμικό μας.
  Στεφανία μου μας έβαλες σε …συναγερμό σκέψης.
  Και το κακό είναι ότι δεν είσαι κοντά η αντάμα μας για να απολαύσουμε μια υπέροχη βιωματική κουβέντα μαζί σου.
  Κάθε θετική μου σκέψη κοντά σου.

 11. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Πόσο σε νοιώθω Γιάννη μου, και αυτό το «νοιώθω» είναι αίσθηση καρδιάς, δεν είναι λογική εγκεφαλική διεργασία…
  Έχουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μεγαλώσει και διαμορφωθεί με διάφορες ιδέες περί ηθικής, πίστης κλπ και κανείς δεν μας έμαθε, ίσως μερικές σοφές γιαγιάδες, ν’ ακούμε την καρδιά μας… δηλαδή αυτή την φωτούλα μέσα μας, που μας λέει πάντα το σωστό ακόμα και στις πιο δύσκολες μας καταστάσεις-αποφάσεις…
  Δεν χρειάζεται κανένας συναγερμός σκέψης Γιάννη μου, τα πράγματα είναι απλά εμείς τα περιπλέκουμε! 😉
  Πόσο θα μου άρεσε να μοιραζόμασταν μαζί «σε έναστρες αυλές αγκαλιά με το τραγούδι του τριζονιού στα χωράφια, τη μουρμούρα της θάλασσας και τη γεύση του παγωμένου κρασιού» αυτή την μαγική χαρά της επι-κοινωνίας!

  Πολλά ΑΦιλιά καρδιάς σου στέλνω και ευχαριστώ για την θετική σκέψη που είμαι σίγουρη πως πηγάζει απ΄την καρδιά σου! 🙂

 12. Ο/Η roula1smaragdenia λέει:

  Εχθες το βραδυ αργά μεταμεσονυχτια εβαλα να δώ το δευτερο βιντεο Στεφανια μου και καταλαβαινεις γιατί δεν ειδα το πρωτο.. λογο που δεν ειχε μεταφραση.. εκείνη η ωρα εναι αυτή που αφιερωσω σ τον εαυτό μου..! δες τι ωρα σου γραψω σχόλιο σημερα ..!!
  Αυτό με την Θετικη…ή αρνητικη ενεργεια..ή τα πεδία οπως τα λέει ο αφηγητης πιστευω οτι υπάρχει γυρω μας..εχω γνωρίσει λογο της δουλειας μας παλια ….μια Γερμανιδα που με τα χερια της εδινε καλη ενεργεια στον πονο. ελεγε πως υπαρχει και σχολή στην Γερμανια γι αυτό… οπως και το συναίσθημα που πηγαζει μονο μεσα απο την καρδια.. γι αυτό οταν κανουμε κατι που το θεωρούμε ομορφο.. λεμε οτι μας πλημυρίζει μια χαρα.. και ενα αισθημα πλήρωσης..νιώθουμε γεματοι ..!! σαν να μην μας λείπει εκεινη την στιγμή τιποτα..!!
  Η προσευχή..οπως και να γινεται … γινεται μονο για το καλό…. ας ειναι μονο για ένα ευχαριστω που υπαρχουμε σαν ανθρωποι..
  Μου εκανε εντυπωση η διαφορά με το πως κανεις τις θετικες σκεψεις.. οπως αυτό με την βροχή.. και το άλλο με τον υπερηχο της γυναικας..
  αυτό το να κανεις την θετικη σκεψη οχι να γίνει αυτό που θελεις αλλα σαν να εχει γινει ήδη…ειναι και η διαφορά μαλλον.. να κατι που εμεθα απο εδώ..!!
  Αυτό που ελεγε με την μαμα του και το τηλεφωνο.. το εχω παθει και εγω..χα..χα..σαν να υπαρχει μια αόρατη κλωστή και εκεινη την στιγμή και μας ενωνει..
  Μαλιστα εχω να σου αναφερω ενα προσωπικό μου περιστατικο..αστειο μεν αλλα…που εχει γινει πολλα χρονια πριν.. ο δικος μου βρισκόταν εδώ στο εξοχικο οταν το εχτιζε..και ηταν αργα .. τοτε δεν υπηρχαν κινητα..και ημουν μονη στο σπιτι..και ειχα την επιθυμια να φαω σουβλακι…χα..χα.. φαγανό εγώ..λοιπόν λεω φωναχτα..και γελωντας … σαν να τον είχα μπροστα μου..Γιωργο μου οταν ερθεις κρατα κανενα σουβλακι ναι; και αν θελει το πιστευεις οταν ηρθε το κρατουσε.. εμεινα στηλη άλατος που λεμε..!! γι αυτό πιστευω ότι υπαρχει εκει εξω ..αυτό το κατι…. ενεργεια ..το λες .. θετικη σκεψη το λες.. Θεική δυναμη.. οπως και να το πεις υπαρχει… … οτι εκπεμπουμε καλο ή κακο γυριζει σ εμας..πισω.!! πω..πω.. σεντόνι εγραψα..!! με παρεσυρε το θεμα μαγισούλα μου…χα..χα…
  Φιλακια καληνυχτας… από καρδιάς ❤ ❤

 13. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Καλημέρα Ρούλα μου! 😀
  Ότι περιγράφει το β’ βίντεο, δεν είναι σημερινή αποκάλυψη, πριν από αιώνες ήξεραν οι άνθρωποι τη δύναμη που όλοι μας έχουμε μέσα μας, αλλά αυτό δεν συνέφερε την εξουσία γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα άτομα για το δικό της συμφέρον και έτσι σιγά σιγά φρόντισαν να ξεχάσουμε ότι ξέραμε και να σκορπίσουν το φόβο και το κατάφεραν μια χαρά! 😉
  Η πίστη στις ικανότητες μας που πηγάζουν μόνο απ΄την καρδιά είναι αυτό που μας λείπει, αν πιστέψουμε σ’ αυτή, όλα είναι στο χέρι μας! ❤
  Μην ανησυχείς που δεν είδες το πρώτο βίντεο, στο δεύτερο μιλάει πάλι για την συνεργασία της καρδιάς με τον εγκέφαλο μας! 😛
  Χαίρομαι Ρούλα μου που είχες την εμπειρία στη Γερμανία της θεραπείας με τη δύναμη της καρδιάς που είναι αγάπη και για την μετάδοση σκέψης και ας ήταν σουβλάκι, θα μπορούσε να είναι βροχή ή ότι άλλο επιθυμεί η καρδιά σου! 😉

  ΑΦιλιά και καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι μας και ας έχει ζόρικους ανέμους! 🙂

 14. Ο/Η roula1smaragdenia λέει:

  Αχ μακαρι φιλεναδα να μπορουσαμε να κανουμε .. οτι κανουν αυτοί οι ανθρωποι.. που εχουν μελετησει παρα πολλα χρονια ..αυτες τις δυνάμεις!!!. να μπορουσα να φερω βροχή..που εχουμε τοσο αναγκη εδώ… τι ωραια που θα ήταν!!!!…απλα ενα τυχαιο περιστατικο ανέφερα.. που μου εκανε τοτε πολύ εντυπωση .. .. τοτε το ειπα συπτωση.. απλα..!! τωρα ομως το ειδα αλλιως…!!
  Και εδώ φυσα ο ανεμος .. και η θαλασσα ειναι αγριεμενη…εγω παντως δεν της εχω κανει τιποτα.. να μου θυμωσει…χα..χα.. φιλακιαααα!! 🙂

 15. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  «Αυτοί» οι άνθρωποι Ρούλα μου που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους βασικά στο μοίρασμα, που είναι απ΄τις πρωταρχικές ποιότητες της καρδιάς, δεν διαφέρουν σε τίποτα από μας, στο λέω με κάθε βεβαιότητα μια και έχω την τύχη να είμαι σε επαφή μαζί με αρκετούς (στα Γαλλικά και Αγγλικά) και αυτό μέσα από ανοιχτά σεμινάρια ή μέσα από αλληλογραφία (mails)…
  Το διαδίκτυο, δίνει αυτή την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως, φτάνει να το «λέει» η καρδούλα μας, η κόρη σου μπορεί να σε βεβαιώσει γι αυτό! ❤

  Με τέτοιους αέρηδες δεν μπορούμε και να κολυμπήσουμε εύκολα, λυπηρό μια και φέτος δεν θα πάμε στο οικογενειακό εξοχικό μας στη Σκιάθο, όπου το κολύμπι ήταν πιο εύκολο! 😉
  Δεν παραπονιόμαστε όμως… γιατί μαθαίνουμε την τέχνη της ευγνωμοσύνης (που είναι καρδιάς!) για ότι έχουμε, έτσι δεν είναι; 😛

  ΑΦιλιάαααααααααααααα και καλή μας όρεξη (γενικώς και ειδικώς)! 🙂

 16. Ο/Η Πουπερμίνα λέει:

  Δεν σχολίασα περιμένοντας να καταφέρω να δω ολόκληρο το βίντεο – προσμονή που αποδείχθηκε ανεδαφική εν μέσω διακοπών! Το θέμα ωστόσο με απασχολούσε ήδη από το γυμνάσιο, θυμήθηκα μια έκθεση με ελεύθερο θέμα, στην οποία είχα διαλέξει να γράψω κάτι μακρινά σχετικό. Αέρηδες (στα πανιά μας), να περνάτε καλά!

 17. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Οι αέρηδες κοντεύουν να πάρουν και τα μυαλά μας! 😛
  Να το δεις το «θέμα» Πουπερμίνα, γιατί απ’ το γυμνάσιο άλλος αέρας φυσάει (στα πανιά μας) και η πυξίδα μπορεί ν’ άλλαξε κατεύθυνση… θα δεις! 😉

  ΑΦιλιά και αν είσαι ακόμα στο νησί, καλά να περνάς! 🙂

 18. Ο/Η maniaspirit λέει:

  τωρα τι να πω και εγώ η πτωχή… που όχι μονο όλα τα ξέρω αλλά οι φίλοι μου μου έχουν δώσει και βραβείο Οσκαρ αυτο του μεγαλύτερου ξερόλα χαχαχαχα Το σίγουρο είναι πως η πυξίδα που έχουμε μέσα μας βρίσκεται στην καρδιά μας … η καρδιά με πηγαίνει εμένα που λεει και το τραγούδι που τραγούδα ο Ρέμος … μισό να στο φέρω… https://www.youtube.com/watch?v=_IAU3LMlQI8
  Εύκολο είναι … ευκολάκι 🙂
  (με φοβίζεις ταιριάζουμε πολύ, ή έτσι νιώθω χοχοχο)
  Φιλί 🙂

 19. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Δεν περνάει μέρα Μάνια μου, χωρίς να μάθω κάτι (ψυχοφιλοσοφικό) και ας με θεωρούν (τρυφερά) madame ξερόλα οι φίλοι μου, δεν με νοιάζει, έχω δηλώσει πως είμαι όπως είμαι και σε όποιον αρέσω, όπως λέει και το τραγουδάκι! χοχοχο! 😛
  Δεν το είχα ξανακούσει το τραγούδι του Ρέμου… μάλλον και αυτός θα είναι «μέσα» και να ακολουθεί την καρδούλα του… βλέπεις ακούω ραδιόφωνο όταν οδηγώ και έχω μόνιμα ανοιχτό ένα σταθμό με ξένα τραγουδάκια! voila το γιατί! 😉
  Μα ναι, ευκολάκι αν έχει κανείς πυξίδα την καρδιά του! ❤
  Qui s’assemble se ressemble… εξ άλλου! 😉

  ΑΦιλιά πολλά πολλά με πυξίδα την καρδιά μας! 🙂

 20. Ο/Η fantra13 λέει:

  Πόσο απλά λόγια κι όμως πόσο βαθιά νοήματα! Για άλλη μια φορά! 🙂

 21. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Ελπίζω να άκουσες τα βίντεο Φανή μου, γιατί κάτι μου λέει πως λόγω και του επαγγέλματος σου, θα τα βρεις πολύ πολύ χρήσιμα! 😛

  ΑΦιλιά καρδιάς για πολλές πολλές ακόμα φορές! 🙂

 22. Ο/Η Marina Tsardakli λέει:

  Νομίζω ότι γενικά αν ανοίξουμε τη καρδιά μας στον κόσμο, μπορεί να μας ξαφνιάσει ευχάριστα: με τις στιγμές που μας χαρίζει, τους ανθρώπους που φέρνει στο διάβα μας η μοίρα, τα συναισθήματα που μας προσφέρει η ζωή.
  Υπάρχει πολύ ομορφιά, ευτυχία κι αγάπη προς τα έξω. Δεν αρκεί η πυξίδα να μας δείξει το δρόμο, πρέπει να έχουμε και θέληση να τα δούμε/βρούμε.
  Καλή βδομάδα μαγισσούλα μου. Υπέροχη ανάρτηση :*

 23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

  Χαίρομαι που διάβασες την ανάρτηση… ήξερα πως θα σου αρέσει! 😉
  Αυτό που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει είναι και τα δυο βίντεο… βρες καιρό αξίζουν τον κόπο, προσωπικά με βρήκαν 100% σύμφωνη… ειδικά αν τα κάνεις πράξη!!! 😛

  ΑΦιλιά Μαρινάκι μου και καλή μας βδομάδα… τώρα εδώ ρίχνει καρεκλοπόδαρα! 🙂

 24. Παράθεμα: Για άκου… | Άιναφετς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.