Τηγάνισμα.

.

Όταν έχεις ένα δυσάρεστο συναίσθημα, μη γαντζώνεσαι πάνω του, ανακατεύοντας το.
Αντιθέτως, άφησε το μόνο του, έτσι που να μπορεί να κυλήσει ελεύθερα.

Όσο δεν το θρέφεις, το κύμα του συναισθήματος φυσιολογικά
θα υποχωρήσει από μόνο του.

.

.

Μην αγωνίζεσαι να ξεκολλήσεις το φαγητό απ΄ένα τηγάνι, απλώς ρίξε νερό και περίμενε.
Μετά από λίγο το φαγητό μαλακώνει και ξεκολλάει από μόνο του.

Μην παλεύεις να θεραπεύσεις τις πληγές σου.
Απλώς δώσε χρόνο στη καρδιά σου και περίμενε.
Όταν οι πληγές σου είναι έτοιμες, θα θεραπευτούν από μόνες τους.

.

Haemin Sunim,
«The Things You can see Only when You Slow Down»

Απ΄το βιβλίο,
«Τα πράγματα που μπορείς να δεις μόνο όταν χαλαρώσεις»

.

.

Το παραπάνω κείμενο, είναι αφιερωμένο σε όλους τους Σεφ, μαγείρους και αρχιμαγείρους της ζωής!

.

Ποιος είναι αυτός ο Χαεμίν Σουνίμ που τον αποκαλούν και «Twitter Monk» γιατί έχει ένα εκατομμύριο followers (οπαδούς) στο διαδίκτυο!!!
Ο Χαεμίν Σουνίμ είναι ένας Ζεν Βουδιστής δάσκαλος, συγγραφέας και ιδρυτής της «Σχολής των Ραγισμένων Καρδιών» στη Σεούλ.
Γεννήθηκε στη Νότια Κορέα  το 1973 και φοίτησε στα Πανεπιστήμια του Μπέρκλεϊ, Χάρβαρντ και Πρίνστον. Εκπαιδεύτηκε στην μοναστική ζωή απ΄το Χαειν μοναστήρι στη Νότια Σεούλ και διδάχτηκε για ένα διάστημα Ασιατικές θρησκείες στο Χάμσαϊρ Κολλέγιο στη Μασαχουσέτη.
Το πρώτο του βιβλίο, «Πράγματα που μπορείς να δεις μόνο όταν χαλαρώνεις», έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και έχει πουλήσει τρία εκατομμύρια αντίτυπα.
Το δεύτερο, «Η Αγάπη για Ατελή Πράγματα» κυκλοφόρησε το 2019.

Για όσους έχουν διάθεση να δουν και ν’ ακούσουν τον χαμογελαστό, γλυκήτατο και γεμάτο χιούμορ, Χαεμίν Σουνίμ, το παρακάτω video, πιστεύω πως θα τους καλύψει και θα τους δώσει και καλές «συνταγές»!
Στο τέλος απαντά και σε ερωτήματα που όλοι μας, μπορούμε να έχουμε.

.

.

Καλό μας τηγάνισμα λοιπόν!

.

.

.

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

66 Responses to Τηγάνισμα.

  1. Ο/Η ANNA Flo λέει:

    Ενδιαφέρον βίντεο και πράγματι χαμογελαστός και πολύ συμπαθής ο Χαεμίν Σουνίμ, που δεν τον ήξερα καθόλου.
    Πολύ σοφά όλα αυτά…ειδικά αυτό με το δυσάρεστο συναίσθημα, δύσκολο για μένα να μην γατζωθώ επάνω του…αλλά μαθαίνω!
    Σ’ευχαριστώ γι αυτήν την ανάρτηση
    Καλημέρα Στεφανία μου
    Τα φιλιά μου

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Καλημέρα Άννα μου!
      Και ως πρώτη σχολιάστρια, ας «τηγανίσουμε» παρέα!!! 😛
      Όλοι μας, «τσιτσιρίζουμε», «σοτάρουμε», «στριφογυρίζουμε», «ανακατεύουμε» τα δυσάρεστα μας συναισθήματα και το αποτέλεσμα, στρες, ανησυχία, φόβος και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθούμε! 😉
      Η προσπάθεια να ξεκολλήσουμε απ΄τα κολλημένα είναι ένα δεύτερο «κόλλημα» ακόμα πιο επίπονο, βλέπεις, δεν μάθαμε ή δεν ανακαλύψαμε στη πράξη (πάντα!) πως αν ρίξουμε πάνω τους λίγο νεράκι, όπως είναι ν΄ ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό ή να πάμε μια βολτίτσα ή ν’ ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, το δυσάρεστο συναίσθημα θα ξεκολλήσει μόνο του! 😉
      Δες και το θέμα, «προσπάθεια»!
      https://ainafetst.wordpress.com/2014/12/06/effort/

      Πολλά χαλαρά και υπομονετικά ΑΦιλιά σου στέλνω! 🙂

  2. Ο/Η fantra13 λέει:

    Γεια σου Στεφανία μου με τα εμπνευσμένα άρθρα σου! Δεν το ήξερα τον Haenim, ευχαριστούμε που μας τον γνώρισες!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Ούτε και η ίδια ήξερα τον Σουνίμ Φανή μου, τον έμαθα απ΄την προηγούμενη μου ανάρτηση και τον βρήκα προσιτό, κατανοητό και προπαντώς ευχάριστο γι αυτό και βάλθηκα να τον μελετήσω λίγο παραπάνω! 😉

      ΑΦιλιά χαμογελαστά και πολύ τρυφερά! 🙂

      ΥΓ: Με αυτή την ευκαιρία ήθελα να σε συγχαρώ για την δουλειά που κάνεις στο Ρότερνταμ με τους Έλληνες μετανάστες μας, μπράβο! 😛

  3. Ο/Η dodo λέει:

    Προσοχή στο τηγάνι, καίει 😉

  4. Εντάξει, το ότι όταν τηγανίζεις μπακαλιάρο, σκέφτεσαι όλα αυτά που μας παραθέτεις, με ξεπερνάει!
    Απλά σε λατρεύω!
    Φιλί.

  5. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Ποιο πολύ τα σκέφτεσαι Αρτίστα μου, τρώγοντας τη σκορδαλιά και αυτό μέχρι να ξεκολλήσει ο κολλημένος και όχι ο καμένος μπακαλιάρος!!! 😉

    «Δώσε χρόνο στη καρδιά σου και περίμενε» γιατί έχει η ζωή γυρίσματα, έτσι δεν είναι; 😛

    Πολλά και τα ξεκολλημένα ΑΦιλιά μου! 🙂

    ΥΓ: Φυσικά και σε είχα στο νου μου όταν ανέβαζα το παραπάνω! 🙂

  6. Ο/Η Giannis Pit λέει:

    Ένας ακόμα στοχαστής της ζωής. Με απλές συμβουλές, πρακτικές και χρήσιμες. Να δώσουμε χρόνο στην καρδιά μας. Χρόνο και εμπιστοσύνη. Με το τηγάνι μας άνοιξες την …όρεξη Στεφανία μου. Τα φιλιά μου και τις ευχές μου για όμορφη μέρα.

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Αν το θελήσουμε Γιάννη μου, όλοι μας, είμαστε στοχαστές της ζωής, γιατί ζώντας μαθαίνουμε πώς τα «τηγανίζουμε» και αν κολλήσουμε δίνουμε χρόνο στη καρδιά μας και αυτή ξέρει πάντα να μας δείξει το δρόμο! 😉
      Χαίρομαι που απλές συμβουλές, σου άνοιξαν την όρεξη και αυτό μεταφορικά! 😉
      Δεν μένει παρά να ευχηθώ καλή μας χόνεψη… που πάντα έχει σχέση με το τι και πώς θρέψαμε την ψυχή μας! 😛

      ΑΦιλιά χορτάτα και φωτεινά! 🙂

  7. Πολύ ενδιαφέρον, πολύ σοφό και πολύ «μαγειρικό» ! 🙂 π΄ρωτη φορά βλέπω σύνδεση μαγειρικής με την φιλοσοφία ! Σωστό όμως ακούγεται αυτό που λέει !
    Πάντα μας δίνεις κάτι ενδιαφέρον μαγισούλα μας ! Να το σκεφθούμε, να διασκεδάσουμε, να το απολαύσουμε αν είναι μουσική, εικόνες ή βίντεο.
    Να είσαι καλά !

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Μου αρέσουν αυτού του είδους τα «μαγειρέματα» Γιώργο μου γιατί με λίγα και απλά λόγια μπορεί ο άλλος να πιάσει το νόημα και να τηγανίσει χωρίς πρόβλημα!!! 😛
      Τώρα, απ’ το πόσο παρών θα είναι «μαγειρεύοντας» εξαρτάται μόνο απ΄αυτόν!
      Και αν κολλήσει το φαγητό, πάλι απ΄τον ίδιο εξαρτάται να μη κάθεται να «κλαίει», αλλά να βάλει λίγη σοφία και να αφήσει τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του- το ξεκόλλημα του! 😉

      Πολλά και τα μαγειρικά ΑΦιλιά μου!

  8. Ο/Η Μαρία Γ. λέει:

    Πρόθυμο το πνεύμα μεν αλλά η ψυχή ασθενής Στεφανία μου. Για τη δική μου πρόκειται όχι του εν λόγω κυρίου ο οποίος μια χαρά τα λέει, ζεν κατάσταση. Αναρωτιέμαι όμως πολλές φορές πώς γίνεται να υιοθετούμε την ίδια στάση ζωής όλοι όταν ο καθένας από μας ζει, εργάζεται σε διαφορετικές συνθήκες, έχει ιδιαίτερη ψυχολογία, διαφορετικό παρελθόν, διαφορετικές καταβολές, τρόπο σκέψης, αντίληψης, συνήθειες. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός δε λένε; Έ, πώς γίνεται να ομαδοποιηθούμε πνευματικά, ψυχολογικά και να υιοθετήσουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και δράσης παραβλέποντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας;
    Μας «βομβαρδίζουν» από παντού με συμβουλές για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε και να ζούμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Το μυστικό της καλής ζωής δεν είναι ιδιαίτερο για τον καθένα μας. Π.χ. κάποιος που θα προσπαθήσει να αγνοήσει ένα έντονο συναίσθημα που του δημιουργείται μπορεί να αρρωστήσει, να βγάλει ψυχοσωματικά. Δεν πρέπει να το ζήσει, να το χωνέψει για να μπορέσει να το διαχειριστεί αποτελεσματικότερα; Προσωπικά μιλώντας, προτιμώ να «τηγανίζω» τα αισθήματά μου. Μιλάω ακόμα και μόνη μου χαχα αλλά το ζω βρε παιδί μου. Έτσι νιώθω καλύτερα και σιγά-σιγά το ξεπερνώ. Να κάνω πώς δεν υπάρχει, είναι καλύτερα;
    Καλό απόγευμα με πολλά φιλιά από μένα Στεφανία μου 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Να τα πάρουμε ένα ένα Μαρία Γ μου, μια που το «μαγείρεμα» είναι τέχνη και μαθαίνεται συνήθως καίγοντας και κολλώντας πολλά τηγάνια!!! 😛
      Όταν η ψυχή ή η καρδιά μας είναι παρούσα σε ότι κάνουμε, η «συνταγή» θα πετύχει και αυτό ισχύει για όλους άσχετα με το πώς μεγαλώσαμε ή πού και πώς μορφωθήκαμε… Γιατί όταν λέμε, βάζω την καρδιά μου σε ότι κάνω, εννοούμε, πως κάνω ότι κάνω, με αγάπη! ❤
      Συμφωνώ πως μας βομβαρδίζουν από παντού με συμβουλές και εδώ καλό είναι να δουλέψει η διάκριση μας! 😉
      Όσο για τα ψυχοσωματικά, είναι αποδεδειγμένο πως οι περισσότερες αρρώστιες είναι μπλοκαρισμένα συναισθήματα και κανείς δεν λέει όμως, να κάνεις πως δεν υπάρχουν ή άφησε τα και θα γιατρευτούν μόνα τους, απλά έχε το νου σου και βάλε "νεράκι", που σημαίνει, πως έχοντας επίγνωση ότι έχεις "κολλήσει" ή ότι σου έχει γίνει εμμονή, βάζεις την σοφία και την προσοχή σου και αφήνεις τη ζωή να δράσει… με υπομονή! 😉
      Το στριφογύρισμα δεν είναι λύση, προσωπικά αυτό έμαθα καίγοντας και κολλώντας πολλά "φαγιά"! 😛

      ΑΦιλιά πολλά και χαλαρά και υπομονετικά! 🙂

  9. Ο/Η Μαρία Κανελλάκη λέει:

    Ωραίο, χρυσαφένιο κουρκούτι βλέπω στο τηγάνι σου, Στεφανία μου.
    Σωστά τα λέει ο Χαεμίν, σ’ ευχαριστούμε που μας τον έφερες στο «πιάτο» μας.
    Καλές «τηγανιές» εύχομαι 🙂

  10. Ο/Η διονύσης μάνεσης λέει:

    Επ, επ! Μισό λεπτό, να βγάλω την ποδιά μου.. Μμμμ, εντάξει.

    Ναι, αλλά μια αφιέρωση στην Αρτίστα, βρε Μαγισσούλα, δε θα άξιζε; Τόσα ξέρει από τηγάνι, η μαύρη!

    Λοιπόν, να πω την αμαρτία μου το βίντεο δεν το είδα όλο, γιατί λαχανιάζω όταν τρέχω να προλάβω τα προφορικά αγγλικά, αλλά κρατώ αυτή την ωραιότατη φράση:
    » Μην αγωνίζεσαι να ξεκολλήσεις το φαγητό απ΄ένα τηγάνι, απλώς ρίξε νερό και περίμενε.
    Μετά από λίγο το φαγητό μαλακώνει και ξεκολλάει από μόνο του»

    Που θα ήταν ακόμα πιο ωραιοτάτη (όπως λένε όλοι οι φιλόλογοι) αν μου έλεγε κάποιος ποιο είναι το νερό για την κάθε περίπτωση. Εκεί είναι που το μπλέκω. Γεγονός, πάντως, πως αν το εφαρμόσεις με τα σωστά υλικά είναι αποτελεσματικότατο. (Έχω την εντύπωση, επίσης, ότι, λόγω πανάρχαιων και διαχρονικών συνηθειών, οι γυναίκες πρέπει να το χειρίζονται καλύτερα αυτό – η τακτική, η υπομονή, η στωικότητα τους ταιριάζουν καλύτερα.)

    Τα τηγανιτά φιλάκια μας!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Μα φυσικά Διονύση μου και την σκέφτηκα την Αρτίστα αν και αυτή τα τοστ καίει, με το «τηγάνισμα» τα πάει καλύτερα! 😉
      Με τα αγγλικά video, προσωπικά τα πάω καλά, γιατί άλλη η αίσθηση όταν βλέπεις με τι μοιάζει ο ομιλητής, άσε που εξασκείς και τα αγγλικά σου!
      Τώρα, το σίγουρο «νερό» για κάθε «ξεκόλλημα», είναι η προσοχή που βάζουμε σε ότι κάνουμε και αν ακούμε και αυτή την φωνούλα της καρδιάς μας που μας δίνει τις σωστές αναλογίες, γιατί να κολλήσουμε… λέω τώρα που η αφεντιά μου, έχει κολλήσει πολλά φαγάκια πολλές φορές!!! 😉
      Οι γυναίκες κάποτε θεωρούντο πιο συναισθηματικές γι αυτό και ήξεραν να «μαγειρεύουν», με τον καιρό όμως οι άνδρες δεν ντρέπονται τόσο να εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους και να είναι πια πολύ καλοί μάγειροι!

      Ευχαριστώ και για τα τηγανητά φιλάκια σας, φτάνει να είναι και ΑΦιλιά καρδιάς! 🙂

    • Ο/Η maniaspirit λέει:

      @Λι και @ Στεφανία
      Ροβολούσα την πλάγια μέχρι να βρω την γωνιά μου να γράψω για το νερό που φουσκώνει και ξεκολλά και έπεσα στην απορία του Λι μου (ε το είδα και με την ποδιά πολύ θέλω για να φουντώσω χαχαχχα)
      Όταν κολλάω μετά από μια υπερπροσπάθεια, στις τραυματικές σκέψεις και όχι στο τελικό αποτέλεσμα, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιο ένα ποτήρι νερό. Μια απλή τόσο απλή κίνηση που μας βοηθά να ενυδατώσουμε τον αφυδατωμένο κορμί μας, ναι το κορμί αφυδατώνεται με τις αρνητικές σκέψεις 🙂 Μετά το πρώτο ποτήρι νερό όλα αρχίζουν λίγο λίγο να ξεκολλούν
      Κάπως έτσι αρχίζουμε να συλλέγουμε σιγά σιγά «δροσερά ποτήρια νερό». Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι φιλοσοφημένο και έξτρα ντούπερ σουπερ. Δροσερές κινήσεις, λίγος καθαρός αέρας, λίγη μουσική, ένα ευθυμογράφημα, λίγα φρούτα … κανένα παγωτάκι χιχι ένας φίλος ….
      Οι τραυματικές σκέψεις είναι συνήθως αυτές που μας δημιουργούν ξανά και ξανά άρνηση και μόνιμη αφυδάτωση 🙂
      «Το νερό» λοιπόν για κάθε περίπτωση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ποτήρι νερό. Απίστευτα απλό και όμως δουλεύει 🙂
      @Στεφανία μου, δεν τον άκουσα στο βίντεο, αλλά και μόνο η φατσούλα του αρκεί! Το τι τράβηξα για να εκπαιδεύσω το σερνικό μου να βάζει λίγο νερό στο πιάτο που αφήνει στο νεροχύτη δεν λέγετε χαχαχαχαχα δύσκολο να αλλαχτεί ένα χούι αλλά και πάλι υπάρχουν ορισμένα χουγια (τι λέξη χαχα ) που λατρεύω στο Παλιό μου παλτό (άσχετο)
      Σε φιλώ 🙂

      • Ο/Η Άιναφετς λέει:

        Είδες Μάνια μου, πόσα μαθαίνουμε, κολλώντας και ξεκολλώντας αυτά που μαγειρεύομε! 😉
        Ξέρεις πόσο χαίρομαι που βρήκες και εσύ αυτό το νεράκι που με πολύ επιμονή και υπομονή κάνει την «δουλειά»… φυσικά αν δεν φροντίσεις να ρήξεις εξ αρχής νερό και δώσεις χρόνο, το ξεκόλλημα θα σου πάρει πιο πολύ καιρό! 😛
        Να προσέχουμε Μάνια μου και να θυμόμαστε να πίνουμε συνειδητά ένα ποτήρι νερό, κοιτάζοντας έξω και ακούγοντας την μουσική που μας ηρεμεί! 😉

        Πολλά τα ΑΦιλιά μου και με χούγια γιατί αυτά είναι που δροσίζουν τις ζωές μας! 🙂

        ΥΓ: Για να επιμένει η μαγισσούλα να δεις τον Twitter Monk, κάτι μάλλον αισθάνεται! ❤

  11. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Και να φανταστείς Μαρία Κ μου, πως ποτέ δεν έχω τηγανίσει κουρκούτι, κάτι πατάτες τηγανιτές έκανα κάποτε και τώρα τις «έκοψα» και αυτές, έτσι οι πιθανότητες να κολλήσει το φαγητό μειώθηκε, αλλά δεν μειώθηκε και τόσο η έλλειψη προσοχής μια και αποδεδειγμένα το blogging μας παρασέρνει και πολλές φορές, ξεχνάμε το φαγητό στη φωτιά! 😛
    Νομίζω πως πραγματικά αξίζει τον κόπο ν’ ακούσει κανείς τον Χαεμίν, πρώτα γιατί είναι χαμογελαστός και όντος μας τα «σερβίρει» απλά και κατανοητά! 😉

    ΑΦιλιά λοιπόν και καλή μας όρεξη, γενικώς και ειδικώς! 🙂

  12. Ο/Η Π.......Ξωτικό λέει:

    Λοιπόν μαγισσάκι μου το πιο ψυχοθεραπευτικό ήταν ο ζεν βάτραχος 🤣 !!!!!!!
    Δεν φαντάζεσαι τι κατάλληλο «νεράκι» ήταν 😉 Βρε λές και ένιωσα τον ..πωπό μου να ξεκολλάει απ’το τηγάνι .
    Το…αστείο με όλα αυτά είναι πως δύσκολα τα δέχεσαι-κατανοείς όταν σου τα λένε αν πρώτα δεν τα έχεις ανακαλύψει αρκετά απο μόνος σου μετά απο πολλά πολλά τηγανίσματα. 😏 Αλλά πάντα βοηθάει να τα ξαν’ακούς
    Ωραία τα λέει ο Χαεμίν (όσο κατάφερα κι εγώ να παρακολουθήσω ) και στον εαυτό μου το καταφέρνω αρκετά καλά και συχνά πια . Τώρα (όπως ξέρεις ) ψάχνω και οδηγίες πως να βγάζεις κάποιον άλλον απ’το τηγάνι …..🙄
    Θα κλέψω τον βάτραχο , μια και την πήρα αρκετά προσωπικά την ανάρτηση , και πολύ πολύ σ’ευχαριστώ❤️💛🧡

    Φιλούδια ζεστά ζεστά , γιατί θα σου χρειαστούν πάλι .

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Αν δεν χαλαρώσει το μέσα μας Ξωτικούλι μου, πώς θα «τηγανίσουμε» αποτελεσματικά, αυτό ήρθε να μας θυμίσει ο βάτραχος! 😛
      Χαμογελάμε και ξεκολλάμε με ότι μας βαραίνει, δεν είναι εύκολο αλλά «αν δώσουμε χρόνο στη καρδιά μας και περιμένουμε, όταν οι πληγές μας είναι έτοιμες, θα θεραπευτούν από μόνες τους»… το έχω δει να συμβαίνει και είναι Αλήθεια, υπομονή (και πάλι) λοιπόν! 😉
      Καμιά φορά καλό κάνουμε στον άλλο, αν τον αφήσουμε να «κολλήσει» για λίγο μέχρι να βρει ο ίδιος το νεράκι που του ταιριάζει! ❤

      Ναι πάλι κρύα έρχονται και τα ζεστά ΑΦιλιά τα χρειαζόμαστε όλοι μας, ευχαριστώ! 🙂

      ΥΓ: Στο video, υπάρχει ένα πέρασμα που θα σ' ενδιαφέρει ειδικά γιατί δίνει τη λύση που ζητάς… δες το σε δόσεις! 🙂

  13. Ο/Η Π.......Ξωτικό λέει:

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ είχα γράψει ένα κατεβατό και εξαφανίστηκε γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
    πάω να ηρεμήσω και να το ξαναγράψω

  14. Ο/Η Π.......Ξωτικό λέει:

    ΑαααΦ ούφφφ εμφανίστηκε ,Είδες μόλις το απείλησα οτι πάω να ηρεμήσω 🤣🤣

  15. Ο/Η rennesense λέει:

    Καλά…. τι να πω τώρα????? πέσμου 🙂
    …..αρχίζω με τον επίλογο: ε ί σ α ι φ ο β ε ρ ή ❤
    …Επειδή όμως λόγω επαγγέλματος, κατανοώ και με αγγίζει κάπως περισσότερο το σημερινό σου θέμα, θέλω να πω ότι :
    …καθώς είμαι άνθρωπος που και πολύ τσιτσιρίζει. ..και πολύ καβουρντίζει, και πολύ στριφογυρίζει,..και το τρίβει με μανία το τηγάνι. ..γιατί το ¨"κόλλημα" τόχει στο αίμα της, οι συμβουλές σου σήμερα ήταν βάλσαμο, και πάνω από όλα ο τρόπος που ¨"σοφίστηκες"το θέμα….καταπληκτικός !!!!!
    ..Έχοντας "κολλήσει" άπειρες φορές, συγουρα το χειρότερο και δυσκολότερο κόλλημα γίνεται για πράγματα στα οποία βάλαμε γενναίες δόσεις αγάπης…όμως οπως σωστά είπες πριν, υπάρχει ..Ο ΤΡΟΠΟς…να πάμε παρακάτω…

    ps: Το σημερινό σου ποστ ήταν ( για μένα) κανονική ψυχοθεραπεία 🙂 🙂
    κι ο τρόπος που παρουσίασες το θέμα " με άγγιξε¨' πολύ !!
    (Ααααα , στο τηγάνισμα του μπακαλιάρου σε βρίσκω άψογη επίσης 🙂

    καλό βράδυ Στεφανία μου!!! φιλιά !! ❤ ❤

  16. Ο/Η lefti λέει:

    Αυτό το «δώσε χρόνο» σοφό, σοφότατον… και το βίντεο άκρως ενδιαφέρον, ούτε γω τον ήξερα τον κύριο Χαεμίν αλλά μια χαρά τα λέει…πράγματι, όταν κανείς χαλαρώωει παρατηρηρεί αλλιώς…χίλια μύρια πράγματα τριγύρω του, έξω του, μέσα του 🙂
    Όμορφο βράδυ σου εύχομαι και πολλά ΑΦιλιά Στεφανία μου 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Καλή μέρα Ελευθερία μου! 🙂
      Σοφότατο να «δίνουμε χρόνο» και ας μας φαίνεται πολλές φορές τόσο δύσκολο, βλέπεις βιαζόμαστε να ξεφορτωθούμε τα δυσάρεστα συναισθήματα και με το «ανακάτεμα» πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα! 😉

      Πολλά τα τρυφερά μου ΑΦιλιά και στα δυο σας!

      ΥΓ: Ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκες και διάβασες και τόσες αναρτήσεις, με τόσα like! ❤

  17. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Χα! Ειρήνη μου, τι νόμισες πως τυχαία αφιέρωσα το παραπάνω σοφότατο στους πραγματικούς Σεφ (σε είχα στο νου μου!) και φυσικά και όλους όσους μαγειρεύουν, γιατί όλοι μας έχουμε εμπειρία διαφόρων τρόπων «μαγειρέματος»! 😛
    Ξέρεις και από επαγγελματική εμπειρία τα πρακτικά της μαγειρικής και χαίρομαι που αυτή η ανάρτηση δούλεψε και ψυχοθεραπευτικά και σε άγγιξε! 😉
    Με προβλημάτισε όμως αυτό που γράφεις:
    «Έχοντας «κολλήσει» άπειρες φορές, σίγουρα το χειρότερο και δυσκολότερο κόλλημα γίνεται για πράγματα στα οποία βάλαμε γενναίες δόσεις αγάπης…»
    Όταν σε κάτι που κάνουμε βάζουμε αγάπη, αναρωτιέμαι πώς αυτό μπορεί να μας απογοητεύσει, μήπως περιμένουμε ανταπόδοση σε ίσους όρους και έτσι «κολλάμε», δύσκολο θέμα που δεν λύνεται στα σχόλια…

    Πολλά πολλά και τα χαλαρά ΑΦιλιά μου και καλή μας νύχτα πλέον! 🙂

  18. Ο/Η Mia λέει:

    Η συμβουλή σου, μαγισσούλα μου, για το καμένο φαγητό στο τηγάνι θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στην Αρτίστα μας (μάλλον και σε μένα -είμαστε απόφοιτες της ίδιας μαγειρικής σχολής). Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!! Χα, χα.

  19. Ο/Η Marina Tsardakli λέει:

    Ακόμα παλεύω να μάθω να μη γατζώνομαι στο δυσάρεστο συναίσθημα, αλλά δεν με αγχώνει αυτό, μιας και δε σημαίνει ότι απέτυχε η συνταγή, απλά προσπαθώ ακόμα να την τελειοποιήσω.
    Σε ευχαριστούμε γι αυτό το κείμενο μαγισσούλα μου.
    Προσωπικά, είχα ανάγκη να διαβάσω κάτι τέτοιο και να κρατήσω όλα αυτά τα πολύ σοφά λόγια ως έμπνευση στη μέρα μου 🙂
    Σε φιλώ πολύ γλυκά.
    Καλημέρα 🙂

  20. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Η συνταγή θα πετύχει Μαρινάκι μου, το θέμα είναι να μη ταλαιπωρούμε έτσι τους εαυτούς μας, όταν υπάρχουν και άλλες λύσεις που η συνήθεια μας ανάγκασε να ξεχάσουμε! 😉
    Το άγχος μας, προέρχεται από το μη προσεχτικό «τηγάνισμα» των συναισθημάτων μας, ενώ αν τα δούμε σαν περαστικά συννεφάκια θα βρεθούμε πιο εύκολα στον καθαρό ουρανό! 😛

    Πολλά και τα δικά μου γλυκά ΑΦιλιά!

    ΥΓ: Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, δες τον Twitter Monk, έστω σε δόσεις, μας δίνονται πολλές «συνταγές» για να χειριστούμε το στρες μας! 😉

  21. Ο/Η aristea k λέει:

    Πόσο Όμορφο!
    Το έστειλα σε έναν φίλο που πονάει!
    Σε ευχαριστώ πολύ μαγισσούλα μου!
    Φιλάκια πολλά!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Να ελπίσουμε Αριστέα μου, πως ο φίλος σου, θα μπορέσει να χειριστεί τον πόνο… πάντως ότι έχει ένα καλό φίλο/η να τον φροντίσει είναι μεγάλη βοήθεια! 😉
      Μπορείς να του μεταφέρεις και το παρακάτω αν και το video είναι ότι καλύτερο για να ρίξει κανείς φως, σε ότι μας απασχολεί…

      «Μην παλεύεις να θεραπεύσεις τις πληγές σου.
      Απλώς δώσε χρόνο στη καρδιά σου και περίμενε.
      Όταν οι πληγές σου είναι έτοιμες, θα θεραπευτούν από μόνες τους.

      ΑΦιλιά πολλά και πάντα καρδιάς! 🙂

  22. Ο/Η maria mytripsonblog λέει:

    Πολυεπίπεδες συμβουλές!!
    Και σοφές πολύ!
    Φιλιά πολλά!

  23. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Ναι Μαρία (me) μου, οι συμβουλές είναι πολυεπίπεδες όπως είναι και ο νους μας, που έχει πολλά επίπεδα κατανόησης! 😉

    Πολλά χαλαρά ΑΦιλιά και καλά μας τηγανίσματα! 🙂

  24. Ο/Η Πουπερμίνα λέει:

    Τα τηγανητά ανεβάζουν άλλωστε και τα τριγλυκερίδια…:-))

  25. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Υπάρχει τηγάνισμα και τηγάνισμα, Πουπερμίνα μου και αυτό για να αποφύγουμε το «κόλλημα», την αύξηση των τριγλυκεριδίων και άλλων ζορισμάτων… Επίσης, υπάρχουν διαφορετικά λάδια, όπως υπάρχουν φριτέζες και φριτέζες, τηγάνια αντικολλητικά, όπου η αύξηση των τριγλυκεριδίων είναι στο πιάτο μας, εγγυημένα… ενώ όλα τα παραπάνω λόγια, σκεύη και είδη, αχρηστεύονται αν είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί!!! 😛

    Πολλά τα υγιεινά ΑΦιλιά μου! 🙂

  26. Θαυμάσια ανάρτηση.
    Καλή Άνοιξη και στους δυό σας

  27. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Ευχαριστώ Δάφνη μου και καλή Άνοιξη να έχεις και εσύ!

    Πολλά και τα τρυφερά ΑΦιλιά μου! 🙂

  28. Ο/Η Woman in blogs λέει:

    Τι έκπληξη! Καλά, όχι έκπληξη, πάντα μας μαθαίνεις καινούρια πράγματα και μας γνωρίζεις ανθρώπους. Με γλύκα τ κάνεις, αλλά συχνά εγώ τσιτσιρίζομαι!!!!Οπότε… τι ωραία!!! Έχω… δουλίτσα για το Σ/Κ! Στεφανία μου, εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

  29. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλημέρα Αλεξάνδρα μου! 🙂
    Εμφανίστηκαν δυο σχόλια δικά σου, στο πρώτο δεν «τσιτσιριζόσουν» γι αυτό και το διέγραψα και κράτησα αυτό που έχει το ζουμί, γιατί πώς να «τσιτσιρίσεις» στα στεγνά, έτσι δεν είναι; 😛
    Λοιπόν, αν έχεις την υπομονή και δεις όλο το video του Twitter Monk, Σουνίμ, είμαι σίγουρη πως δύσκλολα θα κολλήσει το τηγάνι και αν πάλι κολλήσει, εσύ θα το καθαρίσεις χωρίς κόπο! 😉

    ΑΦιλιά γλυκά λοιπόν και καλό δημιουργικό Σ/Κ! 🙂

  30. Τώρα τι να πω που είχα γραψει ενα μεγαλο σχολιο μαγισσουλα μου και πάειειει!! που λέει και μια διαφημιση..γι αυτο και η δοκιμη απο πανω..χι..χι..:)
    Οταν βλέπεις ενα ανθρωπο να μιλά χαμογελώντας..εστω και αν δεν καταλαβένεις τι λέει επειδή δεν ξέρεις την γλωσα του.. (βλεπε Ρούλα) χα..χα..ε΄λιναι αδύνατον να μην σε παρασύρη η καλή του ενεργεια που πλανάται γυρω του.. και αν σκεφτείς την στάση ζωης του τις γνωσεις του και την σοφία του σ αυτο που θελει να σου μεταδωσει.. τοτε εσύ θα είσαι που αν εχεις την καλη διαθεση να ανοιξεις την καρδια σου να σταματισεις να τηγανιζεις τα δυσκολα συναισθηματα σου..και οπως λέει..
    «Μην παλεύεις να θεραπεύσεις τις πληγές σου.
    Απλώς δώσε χρόνο στη καρδιά σου και περίμενε.
    Όταν οι πληγές σου είναι έτοιμες, θα θεραπευτούν από μόνες τους.>>
    Οι παλιοί και σοφοί ανθρωποι λεγανε με απλα λογια πως ο χρονος ειναι ο καλύτερος γιατρός..!!
    Πάλι διαβασμα θα πάρω για το σπίτι φιλεναδα…

    Να περνας ομορφα την αγαπη μου παντα ..<3 και χειμωνιατικα φιλακιααα..σνιφφφφφ!!!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Είπαμε δεν είπαμε Ρούλα μου, πως όταν «μαγειρεύουμε» ένα σχόλιο για να μη μας κολλήσει, κάνουμε το κουρκούτι κόπι πάστα, στη συνέχεια προσέχουμε να μη πολυκάψει το λάδι για να γίνει τραγανός ο λουκουμάς να τον ευχαριστηθούμε, άσε που δεν τηγανίζουμε μόνο μπακαλιάρο, έτσι δεν είναι; 😉
      Έχουμε μάθει εμείς οι «μεγάλες» να δίνουμε χρόνο στη καρδιά μας και να περιμένουμε, το μάθαμε αφού κολλήσαμε πολλά φαγάκια! 😛

      Τα χειμωνιάτικα ΑΦιλιά σου, με αυτόν τον αέρα, πήγαν και ήρθαν στο πιτς φιτίλι! 🙂

  31. Ο/Η vasiliki λέει:

    Κολλάω-ξεκολλάω δράση αντίδραση , έτσι δεν είναι μαγισσουλα μου;
    Οι πιο παλιοί λέγανε ο χρόνος όλα τα γιατρεύει ας μην το ξεχνάμε οι νεώτεροι.
    Φιλί γλυκό

  32. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Έτσι είναι ακριβώς Βασιλική μου, μόνο που τη στιγμή «κολλήματος» θέλουμε να ξεφορτωθούμε γρήγορα το δυσάρεστο συναίσθημα για να αισθανθούμε καλά, πράγμα που δεν κάνουμε με τα ευχάριστα συναισθήματα που και αυτά πάνε και έρχονται! 😉

    Πολλά και τα δικά μου γλυκά ΑΦιλιά! 🙂

  33. Αισιόδοξη η γεύση που αφήνει το κείμενο. Αισιόδοξο να γνωρίζουμε πως οι πληγές μέσα μπορούν να κλείσουν. Όταν θα σταματήσουμε να τις ‘ανακατεύουμε’ και να φοβόμαστε πως διαφορετικά, θα ‘κολλήσουν’. Όταν αντί για τις φωνές που βιάζονται, θα ‘ακούμε’ τι γίνεται μέσα στο τηγάνι.
    Καλησπέρα από τη νέα γειτόνισσα, J

  34. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλώς την Ιωάννα! 🙂
    Είναι τόσα πολλά αυτά που είναι στο χέρι μας που είναι «απορίας άξιον» γιατί αφήνουμε τις πληγές μας, να αιμορραγούν ή τις σκαλίζουμε μαζοχιστικά και το αποτέλεσμα, να μη μπορούν να κλείσουν! 😉
    Πολύ σωστό το, «Όταν αντί για τις φωνές που βιάζονται, θα ‘ακούμε’ τι γίνεται μέσα στο τηγάνι…. 😛

    Καλό βραδάκι στη νέα γειτόνισσα με πολλά χαμογελαστά ΑΦιλιά! (Α=Αληθινά)

  35. Ο/Η katinaki λέει:

    Μύρισε μπακαλιάρος!! Πάλι μου υπενθύμισες να διαβασω αυτό το βιβλίο.
    Φιλάκια πολλα.

  36. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Και το video να δεις Κατινάκι μου, θα σου αρέσει ο Σουνίμ! 😉
    Καλή όρεξη αν βρεις μπακαλιάρο στη Σουηδία που να έχει όμως δίπλα και την Ελληνική σκορδαλιά! 😛

    Πολλά πολλά και τα νυχτερινά μου ΑΦιλιά! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.