.
Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η λέξη «δουλειά».
Όσο μεγαλύτερη είναι η δουλειά, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση και τόσο πιο υπέροχο νομίζουμε ότι όλο αυτό είναι.
Θα ήταν καλό να εγκαταλείψουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης και να ζήσουμε μια εύκολη, άνετη ζωή με άφθονο ελεύθερο χρόνο.
(…) Για τον άνθρωπο, μια ζωή τέτοιας απλότητας θα ήταν δυνατή αν κάποιος εργαζόταν μόνο για να παράγει τις άμεσες καθημερινές του ανάγκες. Σε μια τέτοια ζωή, η εργασία δεν θα ήταν η δουλειά όπως οι άνθρωποι την αντιλαμβανόμαστε αλλά απλά θα κάναμε μόνον αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γίνει.
.
.
Όταν γίνει κατανοητό ότι κάποιος χάνει τη χαρά και την ευτυχία στην προσπάθεια του να τις αποκτήσει, τότε μόνο η ουσία της φυσικής καλλιέργειας θα πραγματοποιηθεί.
Ο απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών, αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Τροφή και φάρμακο δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα: είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος του ίδιου σώματος.
.
.
Πριν οι ερευνητές ξεκινήσουν την έρευνά τους θα πρέπει να γίνουν φιλόσοφοι.
Αναρωτιέμαι πώς γίνεται οι φιλοσοφίες των ανθρώπων να αλλάζουν πιο γρήγορα και από τις εποχές του χρόνου.
Οι άνθρωποι νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε καλύτερα τα πράγματα επειδή έχουμε εξοικειωθεί μαζί τους. Αυτό όμως είναι μόνο επιφανειακή γνώση. Είναι η γνώση του αστρονόμου που ξέρει τα ονόματα των αστεριών, του βοτανολόγου που γνωρίζει την κατάταξη των φύλλων και των λουλουδιών, του καλλιτέχνη που γνωρίζει την αισθητική του πράσινου και του κόκκινου. Αυτή όμως δεν είναι η πραγματική γνώση της ίδιας της φύσης, της γης και του ουρανού, του πράσινου και του κόκκινου.
.
.
Όσο μεγαλύτερη η δραστηριότητα της διάνοιας τους τόσο περισσότερο οι ίδιοι απομακρύνονται και τόσο πιο δύσκολο είναι τελικά να ζήσουν φυσιολογικά.
Όμως προσπαθώντας να καταλάβεις δέκα πράγματα στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνεις κανένα. Εάν ξέρεις εκατό λουλούδια τελικά δεν γνωρίζεις ούτε ένα.
Στην αρχή οι άνθρωποι έτρωγαν μόνο για να παραμείνουν ζωντανοί και επειδή το φαγητό ήταν νόστιμο. Οι σύγχρονοι άνθρωποι όμως θεωρούν ότι αν δεν προετοιμάσουν το φαγητό τους με περίτεχνα καρυκεύματα, το γεύμα τους θα είναι άγευστο.
Αν όμως δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε την τροφή μας λαχταριστή θα διαπιστώσουμε πως η φύση την έχει ήδη δημιουργήσει έτσι.
.
.
Όταν πετάμε τη μητέρα φύση έξω από το παράθυρο αυτή επανέρχεται πάλι από την πίσω πόρτα κρατώντας μία τρίαινα.
«Γρηγορότερα παρά αργά, περισσότερα παρά λιγότερα – αυτή η «φανταχτερή ανάπτυξη» συνδέεται άμεσα με την επικείμενη κατάρρευση της κοινωνίας.
Θα πρέπει να δοθεί απλότητα στην υλική ζωή και τη διατροφή.
Αν γίνει αυτό, η εργασία θα γίνει ευχάριστη και η πνευματική ανάπαυλα άφθονη.
.
.
Η ανθρωπότητα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να επιδίδεται στην επιθυμία της μόνο για υλικές κατοχές και το για προσωπικό κέρδος και έτσι να κινείται μονίμως αντίθετα προς την πνευματική της συνειδητοποίηση.
Η φύση είναι τέλεια από μόνη της. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν ο άνθρωπος επεμβαίνει στη φύση για να μεγιστοποιήσει το προσωπικό του όφελος.
.
Αποσπάσματα από το βιβλίο, «Η επανάσταση ενός άχυρου»,
του Ιάπωνα φυσικού καλλιεργητή και φιλοσόφου, Μασανόμπου Φουκουόκα.
.
.
«Η φύση είναι τέλεια από μόνη της»: φυσικά, δεν χρειάζεται τίποτε- εμείς την χρειαζόμαστε 😉
Και ακριβώς επειδή η φύση είναι τέλεια από μόνη της, χρειάζεται την προστασία και τον σεβασμό μας! 😉
ΑΦιλιά Dodoula μου, με υπέροχα μπουμπουνητά! 🙂
Νομίζω πως η τελευταία παράγραφος, είναι η ουσία των προβλημάτων των κοινωνιών των τελευταίων χρόνων.
Σε ευχαριστούμε για έναν ακόμα προβληματισμό μαγισσούλα μου.
Σε φιλώ 🙂
Ακριβώς επειδή,
«Η ανθρωπότητα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να επιδίδεται στην επιθυμία της μόνο για υλικές κατοχές και το για προσωπικό κέρδος και έτσι να κινείται μονίμως αντίθετα προς την πνευματική της συνειδητοποίηση»… Οφείλει ο καθένας μας και χωριστά να κάνει αυτό που του αναλογεί, έτσι δεν είναι Μαρινάκι μου; 😉
ΑΦιλιά ηλιόλουστα μετά την μπόρα! 🙂
Διάβασα, όπως πάντα, με μεγάλο σεβασμό Στεφανία μου, τις σκέψεις για την φυσική καλλιέργεια και τη σχέση του ανθρώπου με αυτήν. Την επίδραση δηλαδή της καλλιέργειας πάνω στη Γη και στις σχέσεις των ανθρώπων.
Νομίζω ένα ερώτημα κλειδί είναι να προσδιορίσουμε, ποιος θα καρπωθεί τον καρπό της Γης. Πως αυτός ο πλούτος θα μοιραστεί στους ανθρώπους. Είναι ένα μεγάλο και κορυφαίο ζήτημα θεωρώ.
Στέλνω, όπως πάντα, την αγάπη μου.
Τον καρπό της Γης τον καρπώνεται ο άνθρωπος, Γιάννη μου, μ΄ ένα τεράστιο Αλλά πριν…
Η υπερκατανάλωση σε όλα της τα επίπεδα έχει φέρει τον πλανήτη σε απόγνωση και φυσικά σ’ όλο αυτό φταίει η πλεονεξία του ανθρώπου, έχεις ακούσει για το:
«Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται». 😛
Και επειδή ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει, η Γη έχει αποφασίσει να μας «μάθει» πως όλα έχουν ένα όριο, γι αυτό και σε πολύ λίγα χρόνια, πολιτικοί θα είναι παντού μόνο οι «Πράσινοι»! 😉
Ανταποδίδω όπως πάντα την αγάπη σου, με πολλά ΑΦιλιά! 🙂
Αχ Στεφανία μου, πόσο σύμφωνη με βρίσκουν όλα όσα έγραψες..
Κατ’αρχήν, ούτε εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα η λέξη.. δουλειά
.Ίσως επειδή την έχω στο μυαλό μου πάντα με επιθετικό προσδιορισμό ( υπερβολική)
Φρασούλες του τύπου » η πολύ δουλειά τρώει τον αγά » τις αφήνω ελεύθερες να «κόβουν βόλτες» στο κεφάλι μου. για να μην χάνω το μέτρο 😛
Κατά δεύτερον, θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά στο να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει η ανθρωπότητα . σε πιό σημείο έχασε…την ουσία..
Καλοκαιρινή καληνύχτα (είτε βρέξει είτε φυσήξει) 🙂 και πολλά φιλιά 🙂
ps: πολύ όμορφη ανάρτηση 😉
Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς για να ζήσεις Ειρήνη μου, το κάνεις καλά και αυτή είναι η σωστή έννοια της «δουλειάς», αλλά επειδή λίγοι είναι αυτοί που έχουν κάνει επαγγέλματα τους αυτό που αγαπούν, η λέξη «δουλειά» έχει κακοποιηθεί ακριβώς όπως και η λέξη αγάπη…
Αν το καλοσκεφτείς, θα δεις πως εσύ τουλάχιστο, δεν δουλεύεις, εργάζεσαι και έχεις ένα επάγγελμα κουραστικό μεν αλλά και δημιουργικό και «νόστιμο»! 😉 έτσι, άφησε τις ιδέες που μας έχουν σφηνωθεί στον εγκέφαλο μας και ευχαριστήσου το!!! 😛
Στην ανθρωπότητα η Γη δίνει και θα δώσει το μεγάλο μάθημα!
«Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται», το κυκλοφορεί η Greenpeace και ας λένε (τα συμφέροντα) διάφορα εναντίον της! 😉
ΑΦιλιά πάντα καρδιάς και όπως και να είναι! 🙂
ωραίο το θέμα σου
και το ανάπτυξες / παρουσίασες πολλά καλά
δυστυχώς όμως ο άνθρωπος δεν ικανοποείται ποτέ με εκείνα που έχει , θέλει κι άλλα
Θέμα που καίει όλους μας, Δελφινάκι μου και ακόμα πιο πολύ τα δελφίνια που όπως όλος ο πλανήτης, απειλούνται…
Το παίρνουμε καθημερινά το μάθημα μας και αυτό ελπίζω ν’ αναγκάσει «αυτούς» που κρατούν τις τύχες μας, στα χέρια τους, ν’ αντιδράσουν και στο τέλος, θα το κάνουν αναγκαστικά για το δικό τους πια συμφέρον! 😛
Πολλά πολλά ΑΦιλιά με μια γλυκιά καλημέρα! 🙂
Aχ βρε Στεφανία μου, ποια φύση και ποιοι φιλόσοφοι; Εδώ υπάρχει πλέον «λόμπυ που αποφασίζει τι θα τρώμε». Δες εδώ αν θέλεις:
https://info-war.gr/to-lompi-poy-apofasizei-ti-tha-tros-kai-stin-ellada/
Άκουγα τη σχετική εκπομπή στο ράδιο, πρόσφατα. Ομολογώ πως έμεινα κάγκελο. Φοβάμαι ότι ήδη διανύουμε την εποχή που οι σπόροι και η καλλιέργεια είναι κατευθυνόμενα και φυσικά τρώμε αυτά που μας μοστράρουν στις διαφημίσεις. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τις σούπερ τροφές και τους θαυματουργούς καρπούς της φύσης. Τόσα χρόνια που τα πουλούσανε χύμα στα μπακάλικα, ούτε που να τα φτύσουμε. Μακάρι η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη, μακάρι να να φτάσουμε εγκαίρως στην επίγνωση των αξιωμάτων του Φουκουόκα.
Φιλιά πολλά Στεφανία μου!
Και όμως Μαρία Κ. μου, η Φύση, έχει απίστευτα αποθέματα ενέργειας! 😉
Ευχαριστώ για το link τα γνώριζα από καιρό μια και παρακολουθώ πολλά σχετικά σεμινάρια, όπου μας ενημερώνουν και ποιες προσπάθειες γίνονται για να μη καταστραφεί εντελώς ο πλανήτης, γιατί γίνονται σοβαρές προσπάθειες και ευλογημένοι να είναι αυτοί που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους, στην αναστροφή, όπως πχ και ο Φουκουόκα! 😛
Είπαμε, «το κακό είναι ισχυρό αλλά το καλό πολύ πιο ανθεκτικό» και επειδή όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι, καλό είναι να κάνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί, γιατί τα κράτη ως γνωστό έχουν άλλα συμφέροντα! 😉
(πώς θα «λειτουργήσουν» φαρμακοβιομηχανίες και τα χημικά λιπάσματα…) 😦
ΑΦιλιά πάντα τρυφερά και καρδιάς! 🙂
Αυτές οι αξίες θα γίνουν περισσότερο αντιληπτές και εφαρμόσιμες μόνον όταν πιάσουμε εντελώς πάτο.Μέχρι τότε θα δίνουν και θα παίρνουν οι πολυεθνικές των φυτοφαρμάκων και τα παγκόσμια χρηματιστήρια των τροφίμων. Μόνο μεμονωμένα ή σε πολύ μικρή κλίμακα μπορεί κανείς να εφαρμόσει αυτή τη φιλοσοφία περί σωστής διατροφής.
Φιλάκια πολλά Στεφανία μου και σ’ευχαριστώ!!
Μα ναι Μαρία Γ. μου, αυτό το video, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μπορούμε να δράσουμε ξεκινώντας ατομικά και σε μικρές ομάδες!
Αυτό όμως μόνο με άτομα που ζουν σε άλλη διάσταση (όπως μου αρέσει να λέω)! 😉
Ζω τα τελευταία 23 χρόνια σ’ ένα κτήμα 7 στρεμ. που κάηκε πριν δυο χρόνια ολοσχερώς, δεν έκανα τίποτα, έκοψα μόνο κάτι ξεραμένους θάμνους και άφησα την Φύση να δράσει και σήμερα όλο το κτήμα είναι καταπράσινο και μας δίνει ότι έχει ευχαρίστηση! 😛
Έχεις απόλυτο δίκιο πως ο άνθρωπος για να δράσει πρέπει να πιάσει πάτο… δες και μας, για να πάρουμε ανατρεπτικές αποφάσεις ακόμα και στην προσωπική μας ζωή, περιμένουμε να πιάσουμε πάτο! 😉
ΑΦιλιά πολλά πολλά και μ’ ένα τεράστιο ευχαριστώ και για το video που δεν είχα δει! 🙂
Α φιλενάδα μου σήμερα με έκανες να χαρώ πολύ με αυτή σου την ανάρτηση! Τι ωραία τα λέει ο Φουκουόκα με κορυφαίο την »απλότητα της φύσης» !!
Τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά ο άνθρωπος πίστεψε πως δεν έχει ανάγκη πλέον την φύση και μπορεί να ασελγεί αδυσώπητα επάνω της νομίζοντας πως δεν θα υπάρξουν αντίποινα.
Δυστυχώς μπήκε ορμητικό ποτάμι η »ύλη» μέσα στην ζωή και ξεπέρασε την απλότητα. Όλα για το κέρδος. Όλα στο »υπερ» και τίποτα σε χαμηλούς τόνους, με ηρεμία, με απόλαυση. Ανθρώπινα πιόνια σε αόρατη σκακιέρα που κινούνται παραζαλισμένα, υπνωτισμένα, δέχονται αδιαμαρτύρητα μια ζωή τυλιγμένη σε φαντεζί πλαστικό.
Αναρωτιέμαι τι γερό χαστούκι θα δώσει η φύση στον άνθρωπο και σε πόσες δεκαετίες για να τον συνεφέρει και να τον επαναφέρει στις »εργοστασιακές του ρυθμίσεις» τότε που η απλότητα ήταν τρόπος ζωής κι όχι μουσειακό είδος. Πότε ο άνθρωπος επιτέλους θα κάνει το The One-Straw Revolution ?
Κι εγώ ένα απλό φιλί σου στέλνω από την άλλη άκρη του χωριού ★ ¸¸¸. •°´ *✨★
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε ★ ¸¸¸. •°´ *✨★ ★ ¸¸¸. •°´ *✨★ ★ ¸¸¸. •°´ *✨★
Όταν αποφάσισα να σας συστήσω τον Φουκουόκα Εύη μου, ήξερα πως αυτή η ανάρτηση θα σ’ έβρισκε σύμφωνη γι αυτό και χάρηκες…γιατί αυτή είναι η πραγματική χαρά που αναβλύζει από μέσα μας, όταν αναγνωρίζουμε την Αλήθεια! 😉
Όσο και να φαίνεται περίεργο, δύσκολο, ουτοπιστικό, ανέφικτο, μόνο αν ο καθένας συνειδητοποιώντας το SOS που εκπέμπει σε τρομερές πλέον ταχύτητες ο πλανήτης μας, κάνει αυτό που του αναλογεί… ακόμα και στο μπαλκόνι του, στην ταράτσα του ή ανάμεσα στις πολυκατοικίες μαζί με άλλους, είναι ένα βήμα και όπως έχουμε πει, «ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων αρχίζει μ’ ένα βήμα» ! 😛
Το The One-Straw Revolution, Εύη μου, ΤΩΡΑ! 😉
Μου αρέσει η απίστευτη ταχύτητα που ταξιδεύουν τα ΑΦιλιά ακόμα και όταν δεν είναι από την άλλη άκρη του χωριού! 🙂
Μια ανάρτηση με πολλά θέματα…
Καταγράφω λοιπόν:
►ανάγκη επιστροφής στη φύση
►σεβασμό στο περιβάλλον ( αλλιώς τα μαύρα μαντάτα των επιστημόνων θα έρθουν πιο γρήγορα- για να τα αποφύγουμε κάποτε στο μέλλον δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε)
►τροφή και φάρμακο είναι το ίδιο και το αυτό,
►απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών, αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων
► οι ερευνητές πρέπει πρώτα να γίνουν φιλόσοφοι
►πρέπει να ζούμε μια εύκολη ζωή, με άφθονο ελεύθερο χρόνο
►Θα πρέπει να δοθεί απλότητα στην υλική ζωή και τη διατροφή
►Όταν πετάμε τη μητέρα φύση έξω από το παράθυρο αυτή επανέρχεται πάλι από την πίσω πόρτα κρατώντας μία τρίαινα
Ξέχασα κάτι;
Η ανάρτηση με πετυχαίνει σε περίοδο δράσης υπέρ της φυσικής ζωής. Έχουμε ξεκινήσει σχέδια οικογενειακώς να ξαναστήσουμε το παλιό μας περιβολάκι (για προσωπική χρήση της οικογένειας), με μένα επικεφαλής του φυτέματος και των λοιπών γεωργικών εργασιών. Του χρόνου τέτοια εποχή νομίζω θα τρώμε τα δικά μας λαχανικά- χωρίς φάρμακα! ☺ Για την ώρα διαβάζω για τη βιολογική καλλιέργεια και τα φυτοφάρμακα, ενώ αργότερα θα πρέπει να ασχοληθώ που θα βρω ποιοτικούς σπόρους και ρίζες -για να μην φυτέψω κανά μεταλλαγμένο. Πραγματικά έχω θορυβηθεί με όλα αυτά που μας ετοιμάζουν για το μέλλον τα λόμπι κολοσσών της βιομηχανίας τροφίμων (ο σύνδεσμος της Μαρίας πιο πάνω εξαιρετικός- όχι ότι τα διαβάζω πρώτη φορά!)
Πολύ καλή ανάρτηση μαγισσούλα μου ( όπως πάντα!!!)
Πολλά φιλιά!
Μπραβο Αριστακι μου ..για σπορους ψαξε στο ιντερνερντ για τον ΠΕΛΙΤΗ εχει σπορους χωρις μεταλαξη νομιζω και τους δινουν δωρεαν .. δεν ξερω πως αλλιως λεγετε ..ψαξε σιγουρα θα το βρεις..φιλακιαααα!
Ρουλίτσα μου , το ΠΕΛΙΤΙ τυχαία το είχα βρει και το έχω αποθηκεύσει.
Σε ευχαριστώ πάντως πολύ πολύ!
Να’σαι καλά μάτια μου!
♥
❤ !
😀 ❤ 😛
Μα τι υπέροχα νέα είναι αυτά Αριστέα μου! 😀
Είμαι σίγουρη πως θα φτιάξετε ένα υπέροχο μποστάνι και πολύ σύντομα ακόμα και αυτόν τον χειμώνα μπορείτε να φάτε, μπρόκολα, λάχανα, πράσα, κουνουπίδια κλπ και ότι άλλο θελήσετε! 😉
Βλέπεις πόσο μας χρειάζεται πρακτικά και η φιλοσοφία που τόσα χρόνια μελετούμε;… γιατί αν δεν γίνει πράξη, τζάμπα κόπος! 😛
Το όπλο μας, είναι η ενημέρωση και αυτήν τρέμουν οι «ισχυροί» αλλά ότι και να κάνουν ποτέ δεν θα καταφέρουν να την ελέγξουν! χαχαχα! 😉
ΑΦιλιά γλυκά και με επίγνωση! 🙂
μου αρέσουν αυτά που διαβάζω αλλά πραγματικά ως παιδί της πόλης δεν έχω καμιά σχέση με αυτά 😦 . Με μπερδεύει το γεγονός μιας τέλειας φύσης, η οποία δημιουργεί τον άνθρωπο και να τον βοηθά με ότι έχει και δεν έχει για να την καταστρέψει. Γνωρίζω πως ένα έτσι και ένα έτσι να έκανε θα μας εξαφάνιζε σαν το σκουπιδάκι από το πέτο της! Ίσως ο σκοπός της να είναι η επιβίωσή της σε άλλο πλανήτη και να χρειάζεται έναν καλό «διακομιστή» που θα την εξυπηρετήσει μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες της. Πιστεύω πως ακόμα έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά τόσα πολλά όσα κρύβει η απλή ερώτηση, «Πώς οι ρίζες γνωρίζουν να πάνε προς τα κάτω και ο βλαστός προς τα πάνω?»
Φιλοσοφώ; μπορεί … όμως αυτή τη δύναμη μου την έχει δώσει Εκείνη και παρόλο που την έχω … άντε να μην πω… δεν μου την παίρνει… και μην ακούσω πως η φύση είναι γενναιόδωρη και αγαπά τα παιδιά της με ανιδιοτελή αγάπη . Η φύση το μόνο που αγαπά είναι το έργο
ω ήρθε το παλιο μου παλτό παω να του βάλω φαγάκι 🙂
σε φιλώ 🙂
……………και στα καθ’ ημάς ο Γιάννης Μακριδάκης, φυσικός καλλιεργητής – συγγραφέας.
Ευχαριστώ και για τον δικό μας, φυσικό καλλιεργητή, Μακριδάκη, συγγραφέα και φιλόσοφο απ΄ότι «είδα»! 😉
«Πρέπει να πεθάνουν όλα τα ψέματα για να γεννηθεί η αλήθεια, για να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα;»
Μια παρόμοια φράση που τυχαία διάβασα, φτάνει για να τον αναζητήσω και να τον μελετήσω! 😛
Πολλά και τα γλυκά ΑΦιλιά μου, Πουπερμίνα! 🙂
Αγαπημένη μου Στεφανια είναι πραγματικά τραγικό να σκέφτεσαι πόσες επιπτώσεις έχει η απληστία του ανθρώπου και η ασέβεια του στη Φύση.
Βλέπουμε τις επιπτώσεις αυτές διαρκώς τόσο στην υγεία μας όσο και στις κλιματολογικες συνθήκες.
Είναι τόσο κρίμα
Σε φιλώ γλυκά
Όταν Μαράκι μου, ο άνθρωπος δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, δεν μπορείς να περιμένεις να σεβαστεί και ότι τον περιβάλει… δυστυχώς! 😉
Η οποιαδήποτε αλλαγή, παντού και πάντα ξεκινά απ΄τον εαυτό μας! 😛
ΑΦιλιά με ευχές καρδιάς για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! 🙂
Μεσα σε όλα αυτα Στεφανια μου ..ασε το τι τρωμε .. με πόσα χημικα ειναι εμποτισμενα και ορμονες.. πως γινονται τοσο ομορφες οι ντοματες; τόσο τελεια τα αγγουρακια; και πως γινεται ενα κοτοπουλο να μεγαλωνει μεσα σε δυο μηνες και να γινεται 3 κιλά ; και πόσα αλλα .. που εχουν βγει στην υπερκαταναλωση.. .. εμεις που προλαβαμε να φαμε παλια και κατι πιο αληθινο..μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορα..
Η φυση μας δινει οτι χρειαζομαστε και μονο γι αυτο πρεπει να ειμαστε τοσοσ ευγνώμονες….αλλα αυτο δεν αρκει φαινεται για τα λόμπι που λεει και το Κανελακι πιο πανω..
Ομως θα συμφωνησω απολυτα και με την Αριστεα..για τις αλήθειες της
ο κοσμος καποτε θα ξυπνησει αλλά ελπιζω να μην ειναι αργα…. στο μεταξυ θα εχει καταναλώσει οτι βρωμικο υπαρχει στην διατροφή μας….. και εννοειτε οτι σαν το δικο σου περιβολακι δεν εχει .. ομως ποσοι από εμας φιλενάδα μπορουν να το κανουν αυτό;
θα συμφωνησω απολυτα και με το ρητο πιο πανω που εβαλες πως …εμεις πρεπει να καλιεργηθουμε πρωτα σαν ανθρωποι και μετα τα φυτα.!!!!!!!!
Ας ξεκινησει ο καθενας μας με ενα λυθαρακι… να προστατευσει το περιβαλον γυρω του κρατοντας το πρωτίστως καθαρό…
Την καληνυχτα μου σου στελνω μαζι με την αγαπη μου .. ❤ μαγισσουλα μου φιλακιααα!! 🙂
Ειδικά εσύ Ρούλα μου, ξέρεις πολύ καλά πως αν πραγματικά αγαπάς κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρεις! 😉
Αυτό ισχύει και για την καλλιέργεια λίγων και χρήσιμων φυτών σε γλάστρες ακόμα και στο παράθυρο μας… πχ μαϊντανός, τοματούλες baby, πιπερίτσες, μικρά αγγουράκια κλπ! 😛
Τώρα, με αυτά που τρώμε, μπορούμε να είμαστε πιο προσεχτικοί, να μην αγοράζουμε συσκευασμένα προϊόντα, τα λαχανικά μας, να είναι εποχής και Ελληνικά, αυγά biο ή έστω ελεύθερης βοσκής κλπ!…όσο για το κρέας, όσο λιγότερο τρώμε τόσο το καλύτερο… προσωπικά τρώω μόνο που που ψαράκι και αυτό μόνο αν ξέρω πως είναι φρέσκο! 😉
Φυσικά και πολλά μπορούν να γίνουν σε ατομικό επίπεδο, φτάνει να το λέει η καρδούλα μας! ❤
ΑΦιλιά καρδιάς και να έχουμε μια όμορφη Κυριακή! 🙂
«Όταν πετάμε τη μητέρα φύση έξω από το παράθυρο αυτή επανέρχεται πάλι από την πίσω πόρτα κρατώντας μία τρίαινα»
=======
Διαχρονική σοφία επιβεβαιωμένη πολλάκις…
Και έχουμε δει πολλές τρίαινες και μελλοντικά θα δούμε ακόμα πιο πολλές, όσο δεν βάζουμε μυαλό! 😛
ΑΦιλιά Ευρυτάνα μου και καλή Κυριακή να έχουμε! 🙂
Αχ πόσο δίκιο έχει η ανάρτησή σου, Στεφανία μου. Όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όταν τον φτάσουμε. Και καλό είναι κάποτε ο άνθρωπος να πάψει να παρεμβαίνει στη φύση. Σε φιλώ, φίλη μου.
Απλότητα και μέτρο χρειάζεται ο άνθρωπος Μία μου και δεν είναι ποτέ αργά για να το πετύχουμε! 😉
«Θα πρέπει να δοθεί απλότητα στην υλική ζωή και τη διατροφή.
Αν γίνει αυτό, η εργασία θα γίνει ευχάριστη και η πνευματική ανάπαυλα άφθονη»…
ΑΦιλιά πάντα τρυφερά, φίλη μου! 🙂