Έκλειψη σελήνης… ή το ματωμένο φεγγάρι.

 Η ολική σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη δεν είναι απλά ένα αστρονομικό φαινόμενο για μένα, είναι μια ευκαιρία να «γράψω» για το φεγγάρι…

Την ωραιότερη μουσική, την έχει γράψει ο Beethoven τη γνωστή «Moonlight sonata» και εδώ παίζει ο μεγάλος πιανίστας Claudio Arrau.

 

.

Ένα από τα ομορφότερα κείμενα που έχω διαβάσει για το φεγγάρι, το έχει γράψει ο Κρισναμούρτι.

«Μια φορά ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να κατανοήσει την ομορφιά του φεγγαριού και την απαλότητα των αχτίδων του και το λόγο που υπάρχουν. Στάθηκε κάπου, λοιπόν, και κοιτούσε στον ουρανό. Ανάμεσα σ’ αυτόν και το φεγγάρι υπήρχε ένα πανέμορφο δέντρο με λεπτεπίλεπτα κλωνάρια και τρυφερά φύλλα. Ξεχνώντας το φεγγάρι, άρχισε να εξετάζει ένα απ’ τα λεπτεπίλεπτα κλαριά και τα τρυφερά του φύλλα και χάθηκε μέσα στις σκέψεις του γι΄αυτήν την λεπτότητα κι όταν ξανακοίταξε το φεγγάρι, εκείνο είχε δύσει.
Η κατανόηση της ζωής είναι πιο ουσιαστική από την απλή, επιφανειακή γνώση των μηχανισμών της ζωής, παρόλο που κανείς πρέπει να τους γνωρίσει κι αυτούς επίσης».

Κρισναμούρτι.
«Παραβολές και ποιήματα».
Μετάφραση Νίκος Πιλάβιος.
Εκδόσεις Κέδρος.

.

Ολική έκλειψη σελήνης στις 15/4/ 2014

Ματωμένο_φεγγάρι_τη_Μεγάλη_Τρίτη-9db6b10612b6bba1ebd4b451e813f1d0.

 

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια , ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό την Μεγάλη Τρίτη, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά , η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Με αυτή τη συχνότητα , κανείς μπορεί να πιστέψει ότι οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως εξηγεί η NASA, είναι σχετικά σπάνιο: «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες»

.
.
.
θα-είναι-αύριο-το-φεγγάρι
.
.
Τώρα για όσους ενδιαφέρονται για το τι λένε οι αστρολόγοι γι αυτή την ολική έκλειψη της σελήνης μπορούν να διαβάσουν το παρακάτω κείμενο στο link του.
.
Στις 15 Απριλίου του 2014 έχουμε ολική σεληνιακή έκλειψη στις 25μοίρες και 16 πρώτα λεπτά του Ζυγού, το φαινόμενο θα είναι ορατό στην Αυστραλία, στον Ειρηνικό, και στην Αμερική.Τα ζώδια που πλήττονται είναι αυτά του Παρορμητικού Σταυρού Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, κυρίως του δευτέρου κι τρίτου δεκαημέρου προκαλώντας προβλήματα, στα νέα ξεκινήματα τους και στις σχέσεις τους. Μια σεληνιακή έκλειψη τονίζει την ολοκλήρωση κάποιων πραγμάτων. Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη είναι ειρηνική επειδή γίνεται στον Ζυγό που κυβερνά τις συνεργασίες. Έτσι, οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα είναι πνευματικού και επικοινωνιακού περιεχομένου, επίσης οι εταιρικές σχέσεις, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και σε προσωπικές συνεργασίες ευνοούνται.Μία έκλειψη περιλαμβάνει τρία ουράνια σώματα, τον Ήλιο, την Σελήνη και την Γη, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα «τρίγωνο» στην κατάσταση της ζωής σας, όπου ένα άτομο που χάνει κάτι, επιτρέπει σε ένα δεύτερο άτομο να επωφεληθεί. Έτσι όταν μία πόρτα πρέπει να κλείσει, κάποια άλλη θα ανοίξει. Πολλοί θα βιώσουν ένα τέλος και μια νέα αρχή σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής τους.Να θυμάστε! Όλες οι Σεληνιακές Εκλείψεις είναι ισχυρές Πανσέληνοι που είναι «οι διορθωτές των μαθημάτων» και έχουν ως στόχο να αλλάξουν τη ζωή σας, συχνά με έναν τρόπο που θα μπορούσε να είναι εντελώς απροσδόκητος.Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη τονίζει την ανάγκη να συνεργαστείτε με άλλους και απαιτεί κάποιο βαθμό τον συμβιβασμό. Μπορείτε να ανακαλύψετε εναλλακτικούς τρόπους για να κάνετε το έργο της ζωής σας, αντί να ενεργείτε σαν να υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την εκπλήρωσή του.Οι πεποιθήσεις δεν μπορεί να μείνουν αμετάβλητες όταν οι συνθήκες απαιτούν την ευελιξία, αντί της βεβαιότητας. Αυτή λοιπόν η ανάγκη για διερεύνηση νέων επιλογών, δημιουργεί σύγχυση σε μερικούς, αλλά απελευθερώνει τους περισσότερους από την άκαμπτη σκέψη.Όπως η σκιά της Γης διασταυρώνεται με τη Σελήνη, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι η ενοποίηση των αντίθετων δυνάμεων που δημιουργούν τη ζωή, ο Ήλιος και η Σελήνη, το φως και το σκοτάδι, το αρσενικό και το θηλυκό. Μια σεληνιακή έκλειψη τονίζει αυτή την συναισθηματική αντίδραση.
.
.
98e169ce36945eaa74c8d23fda62946fca9ab274.577.401.015.541e334011efe76ee58357315321450e4a10cd5b
.
Από ότι έχω καταλάβει, εμείς δεν θα μπορέσουμε να δούμε αυτή την ολική έκλειψη, ίσως όμως καταφέρουμε και απολαύσουμε τις φωτογραφίες που θα δούμε απ΄ ευθείας ή πάλι να «απολαύσουμε» τις αστρολογικές προβλέψεις των αστρολόγων!
.
.
.
.

About Άιναφετς

To Άιναφετς είναι το ανάποδο του ονόματος Στεφανία και μ’ αυτό εμφανίζεται ως “μάγισσα Άιναφετς” σε ιστορίες του “Παραμυθά.
This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

40 Responses to Έκλειψη σελήνης… ή το ματωμένο φεγγάρι.

  1. Ο/Η Tzina λέει:

    Το ενδιαφέρον θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε το σπάνιο αυτό φαινόμενο, αφού δεν γίνεται οι προβλέψεις των αστρολόγων με αφήνουν παγερά αδιάφορη γιατί απλά δεν πιστεύω σ’ αυτά..
    Φιλιά Στεφανία μου 🙂

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Όλα τα «θέλει» ο μπαχτσές Τζίνα μου!
      Είμαι σίγουρη όμως πως δεν σε άφησε αδιάφορη και ο Claudio Arrau και το κείμενο του Κρισναμούρτι! 😉

      Σίγουρα είναι κρίμα που δεν μπορούμε να την απολαύσουμε!

      ΑΦιλιά και καλή βδομάδα από αύριο! 🙂

  2. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλώς όρισες, Μεταφορέα!
    Ευχαριστώ για την «μεταφορά» αυτής της ανάρτησης!
    Καλό βραδάκι θα ευχηθώ! 🙂

  3. Ο/Η kovovoltes λέει:

    Πώς το λέει ο Θηβαίος; «Κόκκινο, θολό φεγγάρι/πάρε με μαζί σου να χαρείς/
    μέσα στο κελί μου έχω σαλτάρει/σαν απόκληρος της διαφυγής»…». Στο αφιερώνω 😉

    *συγκυριακά έτσι όπως πέφτει μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο, γίνεται πιο έντονη η αίσθηση του…Και ας μη το δούμε. Αυτό εκεί είναι, με ή χωρις εμάς…;)

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Μα τι όμορφο τραγούδι Βολτίτσα μου και τι ωραίος στίχος, δεν το είχα ξανακούσει, παρόλο που μ’ αρέσει πολύ ο Θηβαίος! 🙂

      «Με ή χωρίς εμάς», τα γεγονότα τρέχουν και πολλές φορές μας προσπερνούν…

      ΑΦιλιά και να έχουμε μια ειρηνική Μεγάλη Βδομάδα! ❤

  4. Ο/Η dodo λέει:

    «Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη είναι ειρηνική επειδή γίνεται στον Ζυγό που κυβερνά τις συνεργασίες.»: Πάλι καλά, που δεν προβλέπεται πραγματικά ματωμένο!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Δεν είναι μόνο ειρηνική αλλά βάζει και «πολλά» στη θέση τους… 😉

      (Με μια δεύτερη ανάγνωση βρήκα την αστρολογική ανάλυση πολύ σοφή!)

      Ψάχνοντας (ως συνήθως) βρήκα ένα τραγουδάκι με τρυφερό στίχο, ελπίζω να σου αρέσει!

      ΑΦιλιά ma dodo και bonne grande (!) semaine! ❤

  5. Ο/Η Hengeo λέει:

    Πολύ όμορφη η μουσική και το κείμενο που μας έβαλες Στεφανία!
    Ναι, δεν θα τη δούμε από την Ελλάδα, όπως και καμία έκλειψη φέτος γενικά 😦
    Καλή εβδομάδα και ΑΦ!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Χαίρομαι Γιώργο μου που ως «ειδικός» επί της αστρονομίας, σου άρεσε το κείμενο!

      Θα δούμε όμως φωτό, απ΄την άλλη πλευρά της γης, έτσι δεν είναι; 😉

      ΑΦ! και καλή Μεγάλη Βδομάδα θα σου ευχηθώ! ❤

  6. Ο/Η φεγγαρενια λέει:

    κοβω βολτες με προλαβες απαντω με τουτο και το αφιερωνω

    Κόκκινο φεγγάρι, θάλασσες τεκίλα
    φύλλα πεταμένα στη φωτιά
    κόκκινο φεγγάρι, κόκκινο λιμάνι
    κάτι μου ‘χεις κάνει

    μαγισσουλα αυτη η αναρτηση λέει πολλα για μενα… να σαι καλα

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Μα φυσικά και «λέει» πολλά Μαρία- φεγγαρένια- μανούλα, αυτή η αφιέρωση στο φεγγάρι! 😉
      Αν δεν έλεγε σε σένα, σε ποιον θα μπορούσε να πει;

      Πολύ μου άρεσε το κόκκινο φεγγάρι που μου έστειλες!

      ΑΦιλιά και στα τρία σας! ❤ ❤ ❤

  7. Ο/Η aristea k λέει:

    Εμένα πάλι μου έδωσες ένα σπρωξιματάκι Στεφανία μου …το ματωμένο φεγγάρι μίλησε μέσα μου! Ελπίζω να με επισκεφτεί και η μούσα που τελευταία λες κι έχει θυμώσει μαζί μου έχει εξαφανιστεί για τα καλά!
    Εγώ στάθηκα ιδιαιτέρως στα λόγια του Κρισναμούρτι!
    Σε ευχαριστώ πολύ. Μελετώ πάντα τα αποσπάσματά του που ανεβάζεις κατά καιρούς!
    Φιλιά πολλά και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Κοίτα να δεις Αριστέα μου που και σε μένα έδωσε ένα σπρωξιματάκι ή καλύτερα ένα γερό σπρώξιμο αυτή η φεγγαροαφιέρωση! 😉
      Και Οκ! η μουσική και Οκ! ο αγαπημένος μου Κρισναμούρτι, αλλά το «αστρολογικό» κείμενο, μου ξεκαθάρισε πολλά, όχι τόσο σε σχέση με την έκλειψη ή την αστρολογία, (που δεν πολυπιστεύω!) όσο γιατί βρήκα όλο το κείμενο, φιλοσοφικά και ψυχολογικά πολύ σωστό! 😉
      «Μπορεί ν’ ανακαλύψετε εναλλακτικούς τρόπους για να δράσετε, (για να κάνετε το έργο της ζωής σας), αντί να ενεργείτε σαν να υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την εκπλήρωση του… οι πεποιθήσεις δεν μπορεί να μένουν αμετάβλητες όταν οι συνθήκες απαιτούν ευελιξία, αντί βεβαιότητας» !!!
      Τρομερό κείμενο, αν σκεφτείς πόσο κολλημένοι είμαστε σε ιδέες και πεποιθήσεις…
      Ξαναδιάβασε το αστρολογικό κείμενο με προσοχή και θα δεις πόσα θα κατα-νοήσεις!

      ΑΦιλιά πολλά πολλά και εύχομαι μια διαφορετική Μεγάλη Βδομάδα! ❤

      • Ο/Η aristea k λέει:

        Καλημέρα. Πάω να μελετήσω το φαινόμενο τις στιγμές που δεν θα έχω δουλειά, μια και σήμερα είναι η έκλειψη.
        Φιλάκια!

        Τη μουσική δεν τη σχολίασα. Είναι από τα κομμάτια που ακούω χρόνια. :)))

        • Ο/Η Άιναφετς λέει:

          Καλημερούδια! 🙂
          Μη με πεις τρελή Αριστέα μου, αλλά έχω την αίσθηση πως ειδικά σε σένα (όπως ήδη έγινε και σε μένα) το αστρολογικό-φιλοσοφικό κομμάτι θα σου ξεκαθαρίσει πολλά!!! 😉

          ΑΦιλιά εκλειψιακώς μαγικά! ❤

  8. Ο/Η me (maria) λέει:

    Με γοητεύει ό, τι έχει να κάνει με το φεγγάρι…κρίμα που δεν θα μπορέσουμε να το δούμε!
    Σου έδωσε όμως την ευκαιρία να γράψεις γι΄αυτό κι εμείς απολαύσαμε!!
    Φιλιά πολλά!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Όσο απαντώ στα σχόλια σας και όσο ξαναδιαβάζω το κείμενο Μαρία μου, τόσο κάτι γαληνεύει μέσα μου και αυτό δεν ξέρω αν έχει σχέση ή όχι με την αυριανή έκλειψη, αλλά είναι γεγονός, είναι έτσι! 😉
      Χαίρομαι που απόλαυσες την ανάρτηση, φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να βιώσει κανείς ένα παρόμοιο φαινόμενο και αυτό εξαρτάται από το «μέσα» του καθενός!

      ΑΦιλιά πάντα καρδιάς! ❤

  9. Ο/Η H.Constantinos λέει:

    Μάααλιστα… Και είμαι και ζυγός!

    Ωραίος ο Beethoven, αλλά επι του θέματος είμαι σταθερά κολλημένος εδώ:

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Μάλισταααααααααααααααα! κύριε Ζυγέ!
      Δεν ξέρω και δεν πολυπιστεύω στις αστρολογικές προβλέψεις, αλλά το ότι είσαι Ζυγός και η ίδια είμαι Αιγόκερος, έχω και σελήνη στο Ζυγό… πρέπει αυτή η έκλειψη αν μη τι άλλο, να έχει ενδιαφέρον, αφού επηρεάζει βασικά, Κριούς, Καρκίνους, (ο αντρούλης μου), Αιγόκερους και Zυγούς! χαχαχα! 😉

      Κάπου στο κείμενο διάβασα κάτι που μου άρεσε:
      «Αυτή η έκλειψη τονίζει την ολοκλήρωση κάποιον πραγμάτων»… έτσι «μας» εύχομαι να ευνοηθούν οι προσωπικές ή επαγγελματικές μας συνεργασίες- υποθέσεις!

      Πολύ όμορφο το τραγούδι και αν καταλάβαινα και τι έλεγε, σίγουρα θα μου άρεσε ακόμα πιο πολύ! 😉

      ΑΦιλιά Constantin και bonne chance! ❤

  10. Ο/Η Ανν Λου λέει:

    Μια δυνατή έλξη μας τραβά κάθε φορά να μοιραστούμε βλεμματα με την σελήνη. Σαν να αναγνωρίζουμε σ΄αυτή κομμάτια του εαυτού μας. Το σβήσιμο και το γέμισμα. Τι όμορφη ανάρτηση.Μπράβο σου αγαπητή.

  11. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Και μένα η σελήνη σε όλες της τις φάσεις πάντα με γοήτευε!

    «Όπως η σκιά της Γης διασταυρώνεται με τη Σελήνη, έτσι πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι η ενοποίηση των αντιθέτων δυνάμεων που δημιουργούν τη Ζωή… Ήλιος και Σελήνη, φως και σκοτάδι, αρσενικό και θηλυκό»…. το παραπάνω απόσπασμα, προσωπικά μου «είπε» πολλά, άσχετα αν μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να τονίσει αυτή την συναισθηματική αντίδραση!

    Χαίρομαι Άννα, όταν παρόμοιες αναρτήσεις σε φέρνουν κατά δω…

    ΑΦιλιά και να έχουμε μια μαγευτικά όμορφη πανσέληνο! ❤

  12. Ο/Η ekfrasou λέει:

    πω πω πολυ μου αρεσαν οι πληροφοριες σου!
    μου αρεσει αν ενημερωνομαι για τετοια φαινομενα!!!
    οτι εχει να κανει με γη και σεληνη με γοητευει παντα!

    Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε! Φιλακια πολλα!

  13. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Τώρα που πήραμε τις πληροφορίες, μένει να περάσουμε την αυριανή έκλειψη όσο μπορούμε πιο συνετά! 😉

    ΑΦιλιά Κική μου και να έχεις μια όμορφη Μεγάλη Εβδομάδα! ❤

  14. Ο/Η joan petra λέει:

    Το φεγγάρι είναι από μόνο του μια καλή είδηση έστω και πιο μακριά από μας. Θα απολαύσουμε ο,τι μπορούμε, όπως απολαμβάνουμε να διαβάζουμε λόγια μεγάλων ανδρών. Καλό μεσημέρι Στεφανία!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Και όταν κανείς ζει στην εξοχή, όλες οι φάσεις του φεγγαριού έχουν μια άλλη γοητεία, έτσι δεν είναι Joana μου;
      Πάντως μπορεί να μη δούμε την έκλειψη, αλλά θα δούμε μια πανέμορφη πανσέληνο!

      ΑΦιλιά και καλό μας βραδάκι! ❤

  15. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου. Κρίμα που εμείς δεν θα έχουμε ένα ματωμένο φεγγάρι. Αλλά και πάλι με τόσες ματωμένες ψυχές τριγύρω. Το κείμενο του Κρισναμούρτι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ!. Η δε σονάτα; Τι πιάνο του Claudio Arrau. Αθάνατη μουσική!
    Με τα αστρολογικά θέματα δεν έχω συνάφεια.
    Καλή Μεγάλη εβδομάδα κορίτσι μου σε όλους σας.

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Όπως το λες Χριστόφορε μου, τι να μας κάνει ένα ματωμένο φεγγάρι με τόσες ψυχές που ματώνουν καθημερινά γύρω μας… έτσι ας απολαύσουμε τη δικιά μας αυριανή πανσέληνο και ας δούμε πως «η κατανόηση της ζωής είναι πιο ουσιαστική απ΄ την απλή επιφανειακή γνώση των μηχανισμών της ζωής»…

      ΑΦιλιά και να έχουμε όλη μας μια ήρεμη Μεγάλη βδομάδα! ❤

  16. Ο/Η Lysippe λέει:

    Το φεγγάρι, αυτός ο νυκτόβιος κι άγρυπνος φίλος μας, δεν θα πάψει ποτέ να είναι τόσο μα τόσο γοητευτικό. Και το έκανες ακόμη γοητευτικότερο με το ηχητικό κι οπτικό κομμάτι. *Το απόσπασμα του Κρισναμούρτι είναι υπέροχο!!

    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ, Στεφανία μου!!!
    Καλή Μ. Εβδομάδα κιόλας!!!

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Έτσι ακριβώς Λυσίππη μου και σήμερα το βράδυ το φεγγάρι ήταν μαγευτικό… όσο για το αυριανό αφού δεν θα μπορέσουμε ν’ απολαύσουμε την έκλειψη.. τι μας νοιάζει ας είναι ματωμένο για όσους το κοιτάξουν!!! 😉

      ΑΦιλιά καλή μας νύχτα και καλή Μ. Εβδομάδα χωρίς πολλά πάθη! ❤

  17. Ο/Η χρηχα λέει:

    Καλησπέρα αγαπητή….

    Ωραίος ο Μπετόβεν…..

    Ξέρεις, στην Ξάνθη η Φ.Ε.Ξ. (ΦΙΛΟΠΡΌΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΆΝΘΗς) διοργάνωσε μια εβδομάδα κλασικής μουσικής , με ρεσιτάλ πιάνου, κουαρτέτα με έγχορδα και κουαρτέτα απλά…..ήταν όνειρο…..εγώ είδα τις τρείς από τις πέντε συναυλίες, λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να παώ σε όλες….αλλά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές και στους μουσικούς που συμετείχαν είναι απαραίτητο….

  18. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Η κλασσική μουσική και ειδικά το πιάνο, για μένα, γαληνεύει τη ψυχή και ενίοτε μπορεί και να μας στρέψει να κοιτάξουμε και πέρα απ’ την ανθρώπινη μιζέρια! 😉
    Σίγουρα μπράβο στους διοργανωτές των συναυλιών και χαίρομαι που κατάφερες και πήγες σε μερικές, είμαι σίγουρη πως αυτή η αίσθηση θα σε συνοδεύει για καιρό!

    ΑΦιλιά και να έχεις μια γαλήνια νύχτα, παρόλη την αυριανή έκλειψη! 🙂

  19. Φεγγαρολουσμένη μου Ακαλησπέρα, με υπέροχη μουσική επένδυση, ένα θαυμάσιο απόσπασμα από Κρισναμούρτι και χρήσιμες αστρολογικές πληροφορίες.
    Μ’ ένα ματωμένο φεγγάρι πάνω από την αιματοβαμμένη μας Γη, θα είμαστε μια … χαρούμενη ατμόσφαιρα!
    Αφιλιά πολλά και συγχαρητήρια για την ανάρτηση!!!

  20. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλημέρα Μαρία μου… με πολλά Α… Α=Αγάπη, Α=Αλήθεια, Α= Ανταπόδοση. Α=Αλληλεγγύη, Α=Ανεξαρτησία…. !!! 🙂

    Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί στον καθένα μας σήμερα, αλλά προσωπικά ξύπνησα με πολύ καλή διάθεση, βοήθησε και το Ακαλημέρισμα σου, όπως και της Αριστέας, μια και τα διάβασα σήμερα το πρωί!
    Ξέρεις τι πιστεύω για την αστρολογία;
    Για μένα είναι σαν το δελτίο καιρού, σου λέει θα ρίξει καρεκλοπόδαρα…Ε! εσύ αν θέλεις να μη βραχείς παίρνεις μια ομπρέλα!
    «Τα άστρα κυβερνούν τους ανθρώπους και οι σοφοί τ’ άστρα»…κάπου διάβασα και μου άρεσε, έτσι στη σημερινή περίπτωση αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα με σοφία! 😉

    ΑΦιλιά και θα έχουμε μια πανέμορφη πανσέληνο! ❤

  21. Μπορεί η έκλειψη να μην ήταν ορατή μα επειδή ξενύχτησα είχα την τύχη να δω κατακόκκινο το φεγγάρι να δύει καθώς ξημέρωνε.
    Και καθώς με χτυπούν αλύπητα τα του Ζυγού- η τύχη αυτή ήταν δώρο.

  22. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Μπράβο Δάφνη!
    Νομίζω πως θ’ άξιζε το κόπο… το ξενύχτι!
    Και η ίδια με σελήνη στο Ζυγό και ως Αιγοκερίνα… πριν μια βδομάδα με βάρεσε κατακούτελα… τώρα δεν ξέρω αν ήταν η άνοιξη ή έκλειψη που μαγιρευόταν, πάντως σήμερα, τα πράγματα είναι (ακόμα) ήρεμα! 😉

    ΑΦιλιά και να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα! ❤

  23. Ο/Η astria λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον θέμα και ωραία ανεπτυγμένο, βέβαια ατέλειωτα θα μπορούσε να μιλάει κανείς για φεγγάρια. Έγκαιρη η ενημέρωση αν και μη ορατή σε μας.
    Πιστεύω ότι θα σ’ αρέσει:
    http://www.express.co.uk/news/nature/470435/Watch-live-coverage-of-the-first-total-lunar-eclipse-of-2014-The-Blood-Moon

    Αφιλάκια πολλά Μαγισσούλα, (και θα ξαναπεράσω για ευχούλες πασχαλινές )

    υγ. τώρα αντιλήφθηκα απολύτως από τί επηρεασμένη προέκυψε το σχόλιό σου στη dodo με τον Έγκελς:))

    • Ο/Η Άιναφετς λέει:

      Αχ! τι καλά αστεράκι μου που έβαλες το link και έτσι είδα και την χθεσινή έκλειψη… εξάλλου τι «astria» θα ήσουν αν δεν σ’ ενδιέφεραν τα από «πάνω και γύρω» μας!!! 😉

      ΑΦιλιά πολύ τρυφερά και επανέρχομαι με «Ελευθερία»! ❤

      υγ: Όσο για το σχόλιο με τον Έγκλες, σαφέστατα δεν ήταν μόνο το σχέδιο της dodo, αλλά και τα κουλουβάχατα της έκλειψης! χαχαχα! πάει αυτό πάμε σ' άλλα τώρα!

  24. Ο/Η The Outsider λέει:

    Με κέρδισε τόσο πολύ η όμορφη μικρή ιστοριούλα στην αρχή που αδυνατούσα να επικεντρωθώ σε κάτι άλλο. Είναι πραγματικά μια μαγεία. Σε ευχαριστώ που μας την έδειξες.

  25. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Σε κέρδισε Κώστα μου η όμορφη μικρή ιστοριούλα γιατί, «η κατανόηση της ζωής είναι πιο ουσιαστική από την απλή επιφανειακή γνώση των μηχανισμών της ζωής, παρόλο που κανείς πρέπει να γνωρίζει και αυτούς επίσης», είπε ο Κρισναμούρτι…

    ΑΦιλιά και να έχεις μια ξεκούραστη Μεγάλη Βδομάδα! ❤

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.